Uljni radijator je (naj)bolji izbor jer imam i njega i kvarcnu (veliku). On fakat dobro zagrije prostoriju i ako je ta soba do 15 m2 onda nemoj kupovati radijator preko 10 rebara, cak mozes i onaj od 7. Na njemu mozes i osusiti ponesto pod uslovom da ga cijelog ne pekrivas, pogotovo ako je ukljucen na maksimalnu toplotu. Bezbjedan je jer ne moze spaliti bliske predmete i jedina mana mu je najveca tezina (i masa) od grijalica tog tipa.. Potrosnja struje je kao kvarcna, ovisno o velicini..anjusha wrote:U stanu mi je oko 18 stepeni i meni- hladno! Zato imam jedno pitanje za sve one sa slicnim iskustvom: konvektor ili uljni radijator?
Hvala
Ima li gdje grijalica?
- Sarayman
#76 Re: Ima li gdje grijalica?
- sheilak
#77 Re: Ima li gdje grijalica?
Prozraceno!grunt wrote: Treba ozraciti radijatore i sve ce bit OK!!!
madner wrote:Taj nije ispustio vodu, da je ispustio ne bi se mogla zaledit
Ali, meni rece radnik Toplana da su se cijevi smrzle bas jer je upravitelj ispustio vodu iz cijevi. Dosta dugo su radili, oko 2 dana i sad i mi imamo grijanje!
- madner
#78 Re: Ima li gdje grijalica?
Kaze madner da taj radnik pojma nema
Ispustanje vode je normalna stvar na vikendicama, kako ne bi zamrzle cijevi. Samo je bitno to pravilno uraditi, tj ozraciti sa druge strane kako zbog vakuma ne bi ostala voda u cijevima.
Nema vode = nema leda.
Ispustanje vode je normalna stvar na vikendicama, kako ne bi zamrzle cijevi. Samo je bitno to pravilno uraditi, tj ozraciti sa druge strane kako zbog vakuma ne bi ostala voda u cijevima.
Nema vode = nema leda.
- sheilak
#79 Re: Ima li gdje grijalica?
Ok, madner, I belive you!