Ja nisam "cuo" za taj papir, al lako bi se izborili sa ovim kamerama, samo da se vise raje ukljuci u to
Dile kad ti cuko sljedeci put bude kopao rupu, skupi ono sto iskopa
convict wrote:jel kamere slikaju samo straga ili mogu i sprijeda? i sta ako je tablica 'slucajno' prljava npr.?
dimu wrote:convict wrote:jel kamere slikaju samo straga ili mogu i sprijeda? i sta ako je tablica 'slucajno' prljava npr.?
pa kako ce brate slikati sprijeda ako su postavljene iza semafora ???
imas recimo u Binjezevu kameru koja slika u oba pravca, e tu te slika sprijeda ako dolazis iz prava hadzica, a straga ako ides iz pravca sarajeva... zato sto je dvosmjerna cesta a 1 kamera...
Dile wrote:nist, nacemo kakvog kvalitetnog blata i namazat tabliceVR6 wrote:Ako je slucajno prljava da je ne mogu iscitati ili si je slucajno zaboravio staviti, mogu sisat veslo![]()
No ako imas neki prepoznatljiv auto, pitat ce "raju" jel znaju ciji je, pa ako te neko oda, mogu ti pokucat.
ekist wrote:Dile wrote:nist, nacemo kakvog kvalitetnog blata i namazat tabliceVR6 wrote:Ako je slucajno prljava da je ne mogu iscitati ili si je slucajno zaboravio staviti, mogu sisat veslo![]()
No ako imas neki prepoznatljiv auto, pitat ce "raju" jel znaju ciji je, pa ako te neko oda, mogu ti pokucat.
Cuo sam da u Rusiji su skontali variantu da premazu tablice nekom nevidljivom tekucinom koja kad uslika kamera odbija svjetlost blica, ali ne znam koja je to tekucina pa prema tome ako neko zna neka me privatno messagira
Pa da nekažnjeno možeš jurcati po gradu i haubom dizati u vis nedužne pješakeekist wrote: Cuo sam da u Rusiji su skontali variantu da premazu tablice nekom nevidljivom tekucinom koja kad uslika kamera odbija svjetlost blica, ali ne znam koja je to tekucina pa prema tome ako neko zna neka me privatno messagira
dabogda da ta tekucina pali... ne znam...homo_sapiens wrote:Pa da nekažnjeno možeš jurcati po gradu i haubom dizati u vis nedužne pješakeekist wrote: Cuo sam da u Rusiji su skontali variantu da premazu tablice nekom nevidljivom tekucinom koja kad uslika kamera odbija svjetlost blica, ali ne znam koja je to tekucina pa prema tome ako neko zna neka me privatno messagira
Ne nisi me shvatio, ne znam ja lika uopste samo sam cuo pricu da je neko zalijepio kameru.VR6 wrote:hotazmaj znam i ja tog lika, mozda i tebe onda znam
Ja nisam "cuo" za taj papir, al lako bi se izborili sa ovim kamerama, samo da se vise raje ukljuci u to![]()
Dile kad ti cuko sljedeci put bude kopao rupu, skupi ono sto iskopa
slika u oba pravca, pogledaj u asfalt kad budes prolazio, senzori su u obje trake.ekist wrote: E ta kamera je mene ulovila prije 2 sedmice, ali mislim da ne slika iz pravca Hadzica jer nema objektiva sa te strane a u tom trenutku kad neko vozi brzo moze kamion ili autobus prolaziti pa kako onda da uslika drugu traku?? Inace, dobio sam samo obavijest da sam pocinio prekrsaj i da imam pravo u roku od 3 dana da dostavim informaciju ukoliko neko drugi je vozio moj automobil medjutim to sam ipak bio ja... ne znam ni koliko sam vozio preko ogranicenja, jel KM50 za sva prekoracenja ili ima i visi razred?
Hrm, moze biti da slika u oba pravca, sljedeci put kad budem prolazio obratit cu paznju, thx za info u svakom slucajudimu wrote:slika u oba pravca, pogledaj u asfalt kad budes prolazio, senzori su u obje trake.ekist wrote: E ta kamera je mene ulovila prije 2 sedmice, ali mislim da ne slika iz pravca Hadzica jer nema objektiva sa te strane a u tom trenutku kad neko vozi brzo moze kamion ili autobus prolaziti pa kako onda da uslika drugu traku?? Inace, dobio sam samo obavijest da sam pocinio prekrsaj i da imam pravo u roku od 3 dana da dostavim informaciju ukoliko neko drugi je vozio moj automobil medjutim to sam ipak bio ja... ne znam ni koliko sam vozio preko ogranicenja, jel KM50 za sva prekoracenja ili ima i visi razred?
a ako se nesto isprijeci kameri pa boze moj neuspjela slika, moze se desiti i sa ovim kamerama u gradu, nema to nikakve veze.
50 KM ti je za 20-30 preko ogranicenja. ako odes preko 30 preko ogranicenja onda ti je 100 KM plus oduzimanje vozacke plus bod ili 2 boda.
e sad ako si bio u traci za suprotan smjer onda je moguce da te i nije uslikala, jer su sigurno senzori nastimani na vozila iz suprotnog pravca (jer mjere brzinu izmedju prvog i drugog senzora) e sad ako ti prvo nagazis drugi pa prvi senzor moguce da ne reaguje kameraekist wrote: Hrm, moze biti da slika u oba pravca, sljedeci put kad budem prolazio obratit cu paznju, thx za info u svakom slucaju! Svaki dan ocekujem kovertu sa slicicom (bice mi nova profile slika na FB
) a mislim da sam isao preko 30km/h jer sam preticao (bas ispred kamere je isprekidana traka za preticanje - NE PRETICITE TU
) i znaci pored kazne jos bodovi + oduzimanje vozacke
![]()
???? Moze li biti okaskavajuca okolnost to sto do sada nisam imao niti jedan slican slucaj a ni neki drugi ozbiljniji prekrsaj????
znak ne da se vidi nego izbija oci ... al tek onda kad ti uplatnica stigne kao meniroba_s_greskom wrote:Banana drzava pa i u ovome,eto ta kamera na Povalicima npr, vozis ,raja pretrcava sa svih strana,cesta nije obiljezena a i nema nigdje OBAVJESTENJA da su kamere postavljene i ako npr vozis krajnjom lijevom trakom nema sanse da uocis tu jebenu kameru koja je postavljena negdje u pizdi materini na desnoj strani ,jer fakat moras drzati pogled pravo u raskrsnici zbog svog ostalog saobracaja,fakat smijesno,ja sam prosao pored te kamere hiljadu puta i nikad je nisam vidio a niti taj znak o ogranicenju brzine...banana drzava ,smijesno,pa jedno 30 godina iza ostalog normalno svijeta,fuj ...
Kamera i ako je postavljena, MORA biti obavjestenje da kamera postoji jer ona je tu da se brzina smanji zbog sigurnosti sapobracaja a ne da bi supci u MUPU na foru dobili pare od kazni zbog toga sto neko ne znajuci vozi brze nego sto je dozvoljeno na tom mjestu a i ako je ogranicenje brzine prije raskrsnice,moraju se postaviti odgovarajuci znakovi koji su uocljivi i to na obadvije strane ceste,znaci i lijevo i desno ali da se vide.
Svi ti cobani inzinjeri koji su izmislili te folove (prevaru) oko tih famoznih kamera,da odu malo negdje ,ako nista ono na internet pa da pogledaju kako to funkcionise u normalnom svijetu,ne zasluzuju nista drugo nego jednu cobansku diplomu ili da im se da diploma u sibicarenju
pretjerujesroba_s_greskom wrote:Banana drzava pa i u ovome,eto ta kamera na Povalicima npr, vozis ,raja pretrcava sa svih strana,cesta nije obiljezena a i nema nigdje OBAVJESTENJA da su kamere postavljene i ako npr vozis krajnjom lijevom trakom nema sanse da uocis tu jebenu kameru koja je postavljena negdje u pizdi materini na desnoj strani ,jer fakat moras drzati pogled pravo u raskrsnici zbog svog ostalog saobracaja,fakat smijesno,ja sam prosao pored te kamere hiljadu puta i nikad je nisam vidio a niti taj znak o ogranicenju brzine...banana drzava ,smijesno,pa jedno 30 godina iza ostalog normalno svijeta,fuj ...
Kamera i ako je postavljena, MORA biti obavjestenje da kamera postoji jer ona je tu da se brzina smanji zbog sigurnosti sapobracaja a ne da bi supci u MUPU na foru dobili pare od kazni zbog toga sto neko ne znajuci vozi brze nego sto je dozvoljeno na tom mjestu a i ako je ogranicenje brzine prije raskrsnice,moraju se postaviti odgovarajuci znakovi koji su uocljivi i to na obadvije strane ceste,znaci i lijevo i desno ali da se vide.
Svi ti cobani inzinjeri koji su izmislili te folove (prevaru) oko tih famoznih kamera,da odu malo negdje ,ako nista ono na internet pa da pogledaju kako to funkcionise u normalnom svijetu,ne zasluzuju nista drugo nego jednu cobansku diplomu ili da im se da diploma u sibicarenju
na 21+ preko ogranicenjaDoradO wrote:na koliko slika ova na "autoputu"![]()
Isao sam od Nedjarica, vidio znak (mada je na dnu uvale pa i nije bas upadljiv) nebitno, znam da je tu inace...vozio 60, malo je gadno usporiti na 40 tacno, gas u trecoj nekako ni tamo ni vamo, ruzno voziti, a druga prespora,i ja smanjim na 50 tacno kad sam dosao do njega...jos pogledam i vidim da ispod pise da vazi na duzini od 150m i da je tu zbog skole zapravo, i onda skontam da je nedelja, skola ne radi...nesvrsishodan je nedeljom...i tada ubrzam, i to tek kad sam poprilicno prosao dalje...kad me upecase iza na prosirenju i to kaze "vozio si 72KM/h!" - LOL ja govorim "pa nedelja je kako kako mozete nedeljom pecati ljude radi znaka koji nebi trebalo da vazi tim danom?" Jos mi dodao 15km/h + gratisbermiin wrote:zivim od tog znaka nekih 100 metara pa ti mogu odg...ti gad dolazis odozgo kuda ide trola...skreces lijevo i ne mozes razviti brzinu vecu od 40 jer te semafor zaustavlja uvijek...znak vazi bas do semafora kod doma zdravlja...e sad ima debila koji prolaze 100km/h...pa zbog njih klocevi stoje cesto gore na onom prosirenjuatko wrote:Kad smo kod tih glupih znakova evo jednee cudne situacije kod fahdove dzamije pa prema DobrinjiVR6 wrote:Fol je da se taj znak iz lijeve trake gotovo i ne vidi, mislim moguce ga je vidjeti, al niko normalan nece gledati tamo. Nekad davno, prije mozda 6-7 godina, bio je znak 40 i tamo kod vjetrenjace na C. Vili i radar te onda opali malo dalje iako vozis 60-ak km/h. Ja sam i tada tamo cesto prolazio i nisam vidio taj znak, sve do tog zaustavljanja. i hoce da ti pisu kaznu...
Znak, ogranicenje 40, se nalazi na stubu (crna strijelica)
Okrenut je prema onima koji dolaze iz pravca domova (zelene strijelice)
Ko dolazi odozgo kuda ide trola (crvena strijelica) i skrece prema dobrinji "vidi" znak iz profila a tamo 200 metara dalje vazda murija sa radarom ... i haj se ti natezi sa klocovima da li znak vazi i za tebe ili ne... osim toga dobro se sjecma da je znak bio na stubu prije (prema dobrinji) i da su i oni koji skrecu mogli da ga uoce kad zavrse skretanje ... al nekim cudom je pomjeren naprijed
... slijedeca raskrsnica je idealan kandidat za kameru koja slika na 61 ... sinhronizovace oni i semafor koji te sada inace uvijek doceka na crveno;)
zivim od tog znaka nekih 100 metara pa ti mogu odg...ti gad dolazis odozgo kuda ide trola...skreces lijevo i ne mozes razviti brzinu vecu od 40 jer te semafor zaustavlja uvijek...znak vazi bas do semafora kod doma zdravlja...e sad ima debila koji prolaze 100km/h...pa zbog njih klocevi stoje cesto gore na onom prosirenju[/quote]DYD666 wrote:[
Kad smo kod tih glupih znakova evo jednee cudne situacije kod fahdove dzamije pa prema Dobrinji
Znak, ogranicenje 40, se nalazi na stubu (crna strijelica)
Okrenut je prema onima koji dolaze iz pravca domova (zelene strijelice)
Ko dolazi odozgo kuda ide trola (crvena strijelica) i skrece prema dobrinji "vidi" znak iz profila a tamo 200 metara dalje vazda murija sa radarom ... i haj se ti natezi sa klocovima da li znak vazi i za tebe ili ne... osim toga dobro se sjecma da je znak bio na stubu prije (prema dobrinji) i da su i oni koji skrecu mogli da ga uoce kad zavrse skretanje ... al nekim cudom je pomjeren naprijed
... slijedeca raskrsnica je idealan kandidat za kameru koja slika na 61 ... sinhronizovace oni i semafor koji te sada inace uvijek doceka na crveno;)
Sve stoji što si napisao. A saobraćajni fakultet često završavaju čobani, koji se školuju uz rad, pa nalaze posao u MUP-u, GRAS-u. Ministarstvu saobraćaja,...roba_s_greskom wrote:Banana drzava pa i u ovome,eto ta kamera na Povalicima npr, vozis ,raja pretrcava sa svih strana,cesta nije obiljezena a i nema nigdje OBAVJESTENJA da su kamere postavljene i ako npr vozis krajnjom lijevom trakom nema sanse da uocis tu jebenu kameru koja je postavljena negdje u pizdi materini na desnoj strani ,jer fakat moras drzati pogled pravo u raskrsnici zbog svog ostalog saobracaja,fakat smijesno,ja sam prosao pored te kamere hiljadu puta i nikad je nisam vidio a niti taj znak o ogranicenju brzine...banana drzava ,smijesno,pa jedno 30 godina iza ostalog normalno svijeta,fuj ...