U izraelskim zračnim napadima najmanje 195 mrtvih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ishak

#76 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by ishak »

RenaTTa wrote:
ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?
Zar ocekujesh? :) ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes :)
כל הכבוד ;)

hajde teta renata, stavi kecelju, varjaucu u sake, bolje ti pristaje..
Kjajević Majko

#77 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

Shoshana wrote:Marko, nemoj vise, zivota ti... Zamisli da je neko rekao "a sto ti Izraelci ne idu otamo ako im je tamo bas tako tesko" ....
Stvar je u tome što njima nije teško. Ti slobodno žali ljude kojima po svemu baš i nije stalo do sebe.
mostarac wrote:tvoja konstrukcija izgleda otprilike kao ona kad RS govori o Srebrenici pa kazu oni su prvo pobili u bratunackom selu 300 ljudi pa je onda uslijedila odmazda. To otprilike izgleda slicno tome.
Ne stavljaj mi riječi u usta. Nisam ja ništa rekao o Srebrenici niti je to tema.
KemooSA

#78 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

Kjajević Majko wrote:Sami su birali vlast (Hamas) i Izrael im je kriv što odgovara na granatiranja?
Bacili su bombe koje su ubile ali zbog čega? Nema ti tu krivca ni žrtve, samo krug smrti.
Uvijek imaš izbor da odeš iz svega toga, ili bar pokušaš. Koga više žaliti?
Jesmo li mi imali izbora 92-95 god.?
mostarac

#79 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

Kjajević Majko wrote:
Shoshana wrote:Marko, nemoj vise, zivota ti... Zamisli da je neko rekao "a sto ti Izraelci ne idu otamo ako im je tamo bas tako tesko" ....
Stvar je u tome što njima nije teško. Ti slobodno žali ljude kojima po svemu baš i nije stalo do sebe.
mostarac wrote:tvoja konstrukcija izgleda otprilike kao ona kad RS govori o Srebrenici pa kazu oni su prvo pobili u bratunackom selu 300 ljudi pa je onda uslijedila odmazda. To otprilike izgleda slicno tome.
Ne stavljaj mi riječi u usta. Nisam ja ništa rekao o Srebrenici niti je to tema.
nisam ni rekao da si rekao. Ja sam samo povukao primjerenu paralelu
Bosanac sa dna kace

#80 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Bosanac sa dna kace »

RenaTTa wrote:
Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije :)
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce :)
I da, ovo je samo pocetak :) i neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim, nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat....
Arminovski

#81 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Arminovski »

homo_sapiens wrote: Možda trebamo djevojku pitati šta se tamo stvarno dešava, živi u centru zbivanja, ima mnogo više informacija od svih nas koji samo možemo pročitati na netu, ili nam info mogu donijeti Arapi koji dolaze. Ne treba joj odmah glavu skidati zbog isprovocirane ljutnje, svi vole svoje ... i treba ih razumjeti
Ne pada mi na pamet jer danas je cisto zaboli za Arapima, sutra ce da je zaboli zbog tebe i mene. Izvini, lekcija naucena prije 15 godina...
Djevojka ima isti problem kao i ovi ss-ovci gore. U istoj je ligi i ako bude trebalo nekog pitati onda cu izabrati nekog normalnog. Treba je razumjeti degenekom jer drugo ne zasluzuje. Ne pustiti suzu za djecom moze samo neko ko ima rak mozga.
Topla voda

#82 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Topla voda »

znam ostro ,da zivis dole i znam da nije jednostavno.
mozes li mi reci koliko je bilo zrtava u tim gradovima,van pojasa gaze,koje oruzje se koristilo,jel palestinci imaju u gazi tenkove ili sta?
slazes se da je onda za ovo,s izraelskog stanovista,odmazda najbolji termin?
Bosanac sa dna kace

#83 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

ostro i na prvu wrote:primirje je i dugo trajalo .
hamas je bio upozoren da ako nastavi granatiranje shderot ,ashkelona ... da ce vazdusna akcija biti neizbjezna.
sam mahmud abas je rekao da hamasovo granatiranje samo ugrozava palestinske interese.
zivim u izraelu i nekad misli da ovdje nikad mira nece biti a nadam se da se varam.
שלום
PEACE
SALAM
a rAZLOg Hamasovog bombardovanja istih ciljeva je....?????
Shoshana

#84 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Shoshana »

Kjajević Majko wrote:
Nije im tesko??? De ti to njima objasni ... evo te barem dvoje ovdje citaju :-)
homo_sapiens

#85 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by homo_sapiens »

mostarac wrote:@homo_sapiens: Nijednog trenutka naseg rata nikom normalnom nije bilo drago vidjeti i cuti da su negdje izginula djeca i izjaviti ovako nesto. Kad je cetnicka granata pobila djecu u mostarskoj katedrali nakon rata Armije i HVO u Mostaru i pored svih zlocina koji su se desili u tada jako jako bliskoj proslosti koja se mjerila mjesecima, a i tad je jos bilo zlocina, meni je te djece bilo zao. Zaboga to su bila samo djeca. Kako neko moze da njihovu smrt relativizuje i svodi u sfere dnevne politike.
Možeš pitati i @Renatu, vjerujem da je i njoj žao djece (ne zastupam je), ali znam da ta djevojka živi tamo, i da svi trpe svakodnevne bombaške napade i ranjavanja. Bilo je primirje, neko ga je prekršio. Neko želi rat, neko želi stradanja, žrtve.
Cinički mi izgleda ubiti drugog, a plakati kad neko ubije njegovog.

Vjerujem da će @Renata smoći snage i iz prve ruke nam pojasniti o čemu se tamo radi ...
Kjajević Majko

#86 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

mostarac wrote:nisam ni rekao da si rekao. Ja sam samo povukao primjerenu paralelu
Nije primjerena. Situacija je potpuno drugačija.
KemooSA wrote:Jesmo li mi imali izbora 92-95 god.?
Za tebe ne znam. Ja nisam jer sam bio suviše mali, ali moji jesu.
mostarac

#87 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

homo_sapiens wrote:
mostarac wrote:@homo_sapiens: Nijednog trenutka naseg rata nikom normalnom nije bilo drago vidjeti i cuti da su negdje izginula djeca i izjaviti ovako nesto. Kad je cetnicka granata pobila djecu u mostarskoj katedrali nakon rata Armije i HVO u Mostaru i pored svih zlocina koji su se desili u tada jako jako bliskoj proslosti koja se mjerila mjesecima, a i tad je jos bilo zlocina, meni je te djece bilo zao. Zaboga to su bila samo djeca. Kako neko moze da njihovu smrt relativizuje i svodi u sfere dnevne politike.
Možeš pitati i @Renatu, vjerujem da je i njoj žao djece (ne zastupam je), ali znam da ta djevojka živi tamo, i da svi trpe svakodnevne bombaške napade i ranjavanja. Bilo je primirje, neko ga je prekršio. Neko želi rat, neko želi stradanja, žrtve.

Vjerujem da će @Renata smoći snage i iz prve ruke nam pojasniti o čemu se tamo radi ...

Renatu da pitam? Ona da bude izvor informacija? Renata koja kaze da joj je drago sto su pobili ovu djecu. Ona je to napisala svojerucno i niko nije izvrnuo njene rijeci i ti sad vjerujes da je njoj zao i ti bi kao vjerovao njenim rijecima. Ne trebaju nikome na svijetu ni Izraelci ni Palestinci pricati sta se dole dogadja. Njihov problem je toliko "popularan" da svako ko zeli da zna ima milion i jedan nacin da to i ucini. Renata kojoj je sasvim OK da se pobiju djeca u Gazi zaista nije neko ko treba da nudi informacije i nadam se da ce moderacija odreagovat na njene izlive fasizma kakvog smo zaista u poplavi fasista koji su stupali stranicama ovog foruma, zaista rijetko mogli vidjeti, al bas rijetko.
Bosanac sa dna kace

#88 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

homo_sapiens wrote:

vec je smogla snage i pojasnila nam o cemu se radi, jel ti treba detaljnije objasnit?
RenaTTa wrote:
Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije :)
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce :)
I da, ovo je samo pocetak :) i neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim, nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
Kjajević Majko

#89 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

Shoshana wrote:Nije im tesko??? De ti to njima objasni ... evo te barem dvoje ovdje citaju :-)
Nemam im ja šta objašnjavati, ni jednim ni drugim. Imali su toliko dogovora i niko ne želi popustiti. Sad bi ih trebalo žaliti? Koga još trebam žaliti?
mostarac

#90 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

Kjajević Majko wrote:
Shoshana wrote:Nije im tesko??? De ti to njima objasni ... evo te barem dvoje ovdje citaju :-)
Nemam im ja šta objašnjavati, ni jednim ni drugim. Imali su toliko dogovora i niko ne želi popustiti. Sad bi ih trebalo žaliti? Koga još trebam žaliti?
pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.
KemooSA

#91 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

Treba znati da istu odgovornost kao i izrael snosi i amerika,jer ovo sigurno ne bi pokusali uraditi bez njihovog znanja...
giordania

#92 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by giordania »

homo_sapiens wrote:
RenaTTa wrote: Zar ocekujesh? :) ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes :)
כל הכבוד ;)
Shoshana wrote: Da li vi zaista poredite pojedinacne teroristicke akcije nelegalnih paramilitarnih formacija sa organizovanim drzavnim aparatom jedne suverene drzave?
Nemojte se onda cuditi ako i mi cinimo isto...
RenaTTa wrote: Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije :)
U zdravlje!
mostarac wrote: Ja zaista al bas zaista na ovo tvoje nemam nikakav komentar i ako ti prodjes bez bana za ovakav komentar onda nek sve djavo nosi. Zeno bozija pobili su djecu.

:( :( :( :( :( :( :(
Taj rat se vodi decenijama, mrtvih je bilo i biće, jer ni jedna strana ne želi na napravi ustupak. Ne možemo mi braniti nikom simpatije ni prema kome, mrtvi su na obje strane, a granate nisu toliko inteligentne da biraju godište koga će ubiti ili raniti ili ostaviti u životu.
Ne opravdavam nasilje nigdje, pa ni u Izraelu/Palestini, ali smatram da sve ima svoj rok trajanja pa i tamoćnji rat. Jednom mora stati, a najmanji su krivci ljudi koji trpe stradanja, a njihovi nalogodavci se kriju iza besmislenih ideologija.
Činjenica je da je rat u Izraelu/Palestini u svijetu podijeljenih stajališta, i teško je nekom zabraniti njegovo mišljenje, bilo ispravno po našem rasuđivanju ili ne.
Možda trebamo djevojku pitati šta se tamo stvarno dešava, živi u centru zbivanja, ima mnogo više informacija od svih nas koji samo možemo pročitati na netu, ili nam info mogu donijeti Arapi koji dolaze. Ne treba joj odmah glavu skidati zbog isprovocirane ljutnje, svi vole svoje ... i treba ih razumjeti
Ma samo da znas kako bih vjerovala njenom "objektivnom" misljenju.Meni je zao i nevinih jevreja koji budu ubijeni u nekom napadu bombasa samoubice,ali ove snimke pobijenih ljudi kako leze po ulici mogu samo necovjeka ostaviti bez emocija.I jos sve to obilno popratiti smajlijima u svom komentaru.Kao ono,Izrael je sila i za svaku vasu granatu bit ce te rasuti na stotine u lokvama krvi.FUJ!
Kjajević Majko

#93 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

mostarac wrote:pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.
Dobro koji je tebi kurac? Ko ovdje priča o bošnjacima i RS osim tebe? Otvori si temu pa piši o Dodiku i BiH i Harisu i kome god hoćeš.
Shoshana

#94 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Shoshana »

Kjajević Majko wrote:
Ne... poenta je da ti kazes da Izraelcima nije tesko. Kad malo razmislim - ja se s tobom ( u kontekstu pobijene djece) cak i slazem. Bojim se da se Izraelci bas i ne slazu.

Dalje, od tebe se ne trazi da ikoga zalis, ali nemas pravo relativizirati tudja stradanja vlastitim nedostatkom odgovornosti... I kad jos malo skontam da upravo rece da si 92-95 bio mali.... poklopi se, zivota ti po usima... mozda si ti porastao velik, al' si jos uvijek mali...
KemooSA

#95 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

Treba takodjer znati da ne treba osudjivati obicni narod kao sto je izraelski i americki jer je cionisticka politika spremna da ubije i izmanipulise svoj narod kako bi ispunila svoje ciljeve..(911)
2407

#96 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by 2407 »

homo_sapiens wrote:
Krenu mi suza
Topla voda

#97 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Topla voda »

pa nek se podijele,vrati izrael teritorije iz 67 ,dogovore nesto za jerusalem i mirna bosna
Last edited by Topla voda on 27/12/2008 16:22, edited 1 time in total.
Kjajević Majko

#98 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

Shoshana wrote:Ne... poenta je da ti kazes da Izraelcima nije tesko. Kad malo razmislim - ja se s tobom ( u kontekstu pobijene djece) cak i slazem. Bojim se da se Izraelci bas i ne slazu.

Dalje, od tebe se ne trazi da ikoga zalis, ali nemas pravo relativizirati tudja stradanja vlastitim nedostatkom odgovornosti... I kad jos malo skontam da upravo rece da si 92-95 bio mali.... poklopi se, zivota ti po usima... mozda si ti porastao velik, al' si jos uvijek mali...
Dovoljno velik da se svega sjećam ako te interesuje i ako ti je to toliko bitno.
Nemam se ja šta poklopit, ako te smeta šta pišem ne moraš mi odgovarati. Dovoljno mi je jasno da su i jedni i drugi potpuno ista govna, i da će opet umjesto mira izabrati Hamas i Islam Jihad, a ovi drugi će kupiti bolje avione i bombe.
Last edited by Kjajević Majko on 27/12/2008 16:24, edited 1 time in total.
giordania

#99 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by giordania »

ishak wrote:
RenaTTa wrote:
ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?
Zar ocekujesh? :) ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes :)
כל הכבוד ;)

hajde teta renata, stavi kecelju, varjaucu u sake, bolje ti pristaje..
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ni to nije lahko.Valja nam prikazati svaki praznik na adekvatan nacin :wink:
mostarac

#100 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

Kjajević Majko wrote:
mostarac wrote:pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.
Dobro koji je tebi kurac? Ko ovdje priča o bošnjacima i RS osim tebe? Otvori si temu pa piši o Dodiku i BiH i Harisu i kome god hoćeš.
meni nije nikakav kurac. Ja samo povlacim paralele da bi bolje pokazao kakve ti gluposti valjas.
Locked