RenaTTa wrote:Zar ocekujesh?ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבוד
hajde teta renata, stavi kecelju, varjaucu u sake, bolje ti pristaje..
RenaTTa wrote:Zar ocekujesh?ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבוד
Stvar je u tome što njima nije teško. Ti slobodno žali ljude kojima po svemu baš i nije stalo do sebe.Shoshana wrote:Marko, nemoj vise, zivota ti... Zamisli da je neko rekao "a sto ti Izraelci ne idu otamo ako im je tamo bas tako tesko" ....
Ne stavljaj mi riječi u usta. Nisam ja ništa rekao o Srebrenici niti je to tema.mostarac wrote:tvoja konstrukcija izgleda otprilike kao ona kad RS govori o Srebrenici pa kazu oni su prvo pobili u bratunackom selu 300 ljudi pa je onda uslijedila odmazda. To otprilike izgleda slicno tome.
Jesmo li mi imali izbora 92-95 god.?Kjajević Majko wrote:Sami su birali vlast (Hamas) i Izrael im je kriv što odgovara na granatiranja?
Bacili su bombe koje su ubile ali zbog čega? Nema ti tu krivca ni žrtve, samo krug smrti.
Uvijek imaš izbor da odeš iz svega toga, ili bar pokušaš. Koga više žaliti?
nisam ni rekao da si rekao. Ja sam samo povukao primjerenu paraleluKjajević Majko wrote:Stvar je u tome što njima nije teško. Ti slobodno žali ljude kojima po svemu baš i nije stalo do sebe.Shoshana wrote:Marko, nemoj vise, zivota ti... Zamisli da je neko rekao "a sto ti Izraelci ne idu otamo ako im je tamo bas tako tesko" ....
Ne stavljaj mi riječi u usta. Nisam ja ništa rekao o Srebrenici niti je to tema.mostarac wrote:tvoja konstrukcija izgleda otprilike kao ona kad RS govori o Srebrenici pa kazu oni su prvo pobili u bratunackom selu 300 ljudi pa je onda uslijedila odmazda. To otprilike izgleda slicno tome.
ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat....RenaTTa wrote:
Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce
I da, ovo je samo pocetaki neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim, nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
Ne pada mi na pamet jer danas je cisto zaboli za Arapima, sutra ce da je zaboli zbog tebe i mene. Izvini, lekcija naucena prije 15 godina...homo_sapiens wrote: Možda trebamo djevojku pitati šta se tamo stvarno dešava, živi u centru zbivanja, ima mnogo više informacija od svih nas koji samo možemo pročitati na netu, ili nam info mogu donijeti Arapi koji dolaze. Ne treba joj odmah glavu skidati zbog isprovocirane ljutnje, svi vole svoje ... i treba ih razumjeti
a rAZLOg Hamasovog bombardovanja istih ciljeva je....?????ostro i na prvu wrote:primirje je i dugo trajalo .
hamas je bio upozoren da ako nastavi granatiranje shderot ,ashkelona ... da ce vazdusna akcija biti neizbjezna.
sam mahmud abas je rekao da hamasovo granatiranje samo ugrozava palestinske interese.
zivim u izraelu i nekad misli da ovdje nikad mira nece biti a nadam se da se varam.
שלום
PEACE
SALAM
Nije im tesko??? De ti to njima objasni ... evo te barem dvoje ovdje citajuKjajević Majko wrote:Stvar je u tome što njima nije teško. Ti slobodno žali ljude kojima po svemu baš i nije stalo do sebe.Shoshana wrote:Marko, nemoj vise, zivota ti... Zamisli da je neko rekao "a sto ti Izraelci ne idu otamo ako im je tamo bas tako tesko" ....
Možeš pitati i @Renatu, vjerujem da je i njoj žao djece (ne zastupam je), ali znam da ta djevojka živi tamo, i da svi trpe svakodnevne bombaške napade i ranjavanja. Bilo je primirje, neko ga je prekršio. Neko želi rat, neko želi stradanja, žrtve.mostarac wrote:@homo_sapiens: Nijednog trenutka naseg rata nikom normalnom nije bilo drago vidjeti i cuti da su negdje izginula djeca i izjaviti ovako nesto. Kad je cetnicka granata pobila djecu u mostarskoj katedrali nakon rata Armije i HVO u Mostaru i pored svih zlocina koji su se desili u tada jako jako bliskoj proslosti koja se mjerila mjesecima, a i tad je jos bilo zlocina, meni je te djece bilo zao. Zaboga to su bila samo djeca. Kako neko moze da njihovu smrt relativizuje i svodi u sfere dnevne politike.
Nije primjerena. Situacija je potpuno drugačija.mostarac wrote:nisam ni rekao da si rekao. Ja sam samo povukao primjerenu paralelu
Za tebe ne znam. Ja nisam jer sam bio suviše mali, ali moji jesu.KemooSA wrote:Jesmo li mi imali izbora 92-95 god.?
homo_sapiens wrote:Možeš pitati i @Renatu, vjerujem da je i njoj žao djece (ne zastupam je), ali znam da ta djevojka živi tamo, i da svi trpe svakodnevne bombaške napade i ranjavanja. Bilo je primirje, neko ga je prekršio. Neko želi rat, neko želi stradanja, žrtve.mostarac wrote:@homo_sapiens: Nijednog trenutka naseg rata nikom normalnom nije bilo drago vidjeti i cuti da su negdje izginula djeca i izjaviti ovako nesto. Kad je cetnicka granata pobila djecu u mostarskoj katedrali nakon rata Armije i HVO u Mostaru i pored svih zlocina koji su se desili u tada jako jako bliskoj proslosti koja se mjerila mjesecima, a i tad je jos bilo zlocina, meni je te djece bilo zao. Zaboga to su bila samo djeca. Kako neko moze da njihovu smrt relativizuje i svodi u sfere dnevne politike.
Cinički mi izgleda ubiti drugog, a plakati kad neko ubije njegovog.
Vjerujem da će @Renata smoći snage i iz prve ruke nam pojasniti o čemu se tamo radi ...
vec je smogla snage i pojasnila nam o cemu se radi, jel ti treba detaljnije objasnit?homo_sapiens wrote:Možeš pitati i @Renatu, vjerujem da je i njoj žao djece (ne zastupam je), ali znam da ta djevojka živi tamo, i da svi trpe svakodnevne bombaške napade i ranjavanja. Bilo je primirje, neko ga je prekršio. Neko želi rat, neko želi stradanja, žrtve.mostarac wrote:@homo_sapiens: Nijednog trenutka naseg rata nikom normalnom nije bilo drago vidjeti i cuti da su negdje izginula djeca i izjaviti ovako nesto. Kad je cetnicka granata pobila djecu u mostarskoj katedrali nakon rata Armije i HVO u Mostaru i pored svih zlocina koji su se desili u tada jako jako bliskoj proslosti koja se mjerila mjesecima, a i tad je jos bilo zlocina, meni je te djece bilo zao. Zaboga to su bila samo djeca. Kako neko moze da njihovu smrt relativizuje i svodi u sfere dnevne politike.
Cinički mi izgleda ubiti drugog, a plakati kad neko ubije njegovog.
Vjerujem da će @Renata smoći snage i iz prve ruke nam pojasniti o čemu se tamo radi ...
RenaTTa wrote:
Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce
I da, ovo je samo pocetaki neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim, nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
Nemam im ja šta objašnjavati, ni jednim ni drugim. Imali su toliko dogovora i niko ne želi popustiti. Sad bi ih trebalo žaliti? Koga još trebam žaliti?Shoshana wrote:Nije im tesko??? De ti to njima objasni ... evo te barem dvoje ovdje citaju
pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.Kjajević Majko wrote:Nemam im ja šta objašnjavati, ni jednim ni drugim. Imali su toliko dogovora i niko ne želi popustiti. Sad bi ih trebalo žaliti? Koga još trebam žaliti?Shoshana wrote:Nije im tesko??? De ti to njima objasni ... evo te barem dvoje ovdje citaju
Ma samo da znas kako bih vjerovala njenom "objektivnom" misljenju.Meni je zao i nevinih jevreja koji budu ubijeni u nekom napadu bombasa samoubice,ali ove snimke pobijenih ljudi kako leze po ulici mogu samo necovjeka ostaviti bez emocija.I jos sve to obilno popratiti smajlijima u svom komentaru.Kao ono,Izrael je sila i za svaku vasu granatu bit ce te rasuti na stotine u lokvama krvi.FUJ!homo_sapiens wrote:RenaTTa wrote: Zar ocekujesh?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבודShoshana wrote: Da li vi zaista poredite pojedinacne teroristicke akcije nelegalnih paramilitarnih formacija sa organizovanim drzavnim aparatom jedne suverene drzave?
Nemojte se onda cuditi ako i mi cinimo isto...RenaTTa wrote: Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije
U zdravlje!Taj rat se vodi decenijama, mrtvih je bilo i biće, jer ni jedna strana ne želi na napravi ustupak. Ne možemo mi braniti nikom simpatije ni prema kome, mrtvi su na obje strane, a granate nisu toliko inteligentne da biraju godište koga će ubiti ili raniti ili ostaviti u životu.mostarac wrote: Ja zaista al bas zaista na ovo tvoje nemam nikakav komentar i ako ti prodjes bez bana za ovakav komentar onda nek sve djavo nosi. Zeno bozija pobili su djecu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne opravdavam nasilje nigdje, pa ni u Izraelu/Palestini, ali smatram da sve ima svoj rok trajanja pa i tamoćnji rat. Jednom mora stati, a najmanji su krivci ljudi koji trpe stradanja, a njihovi nalogodavci se kriju iza besmislenih ideologija.
Činjenica je da je rat u Izraelu/Palestini u svijetu podijeljenih stajališta, i teško je nekom zabraniti njegovo mišljenje, bilo ispravno po našem rasuđivanju ili ne.
Možda trebamo djevojku pitati šta se tamo stvarno dešava, živi u centru zbivanja, ima mnogo više informacija od svih nas koji samo možemo pročitati na netu, ili nam info mogu donijeti Arapi koji dolaze. Ne treba joj odmah glavu skidati zbog isprovocirane ljutnje, svi vole svoje ... i treba ih razumjeti
Dobro koji je tebi kurac? Ko ovdje priča o bošnjacima i RS osim tebe? Otvori si temu pa piši o Dodiku i BiH i Harisu i kome god hoćeš.mostarac wrote:pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.
Ne... poenta je da ti kazes da Izraelcima nije tesko. Kad malo razmislim - ja se s tobom ( u kontekstu pobijene djece) cak i slazem. Bojim se da se Izraelci bas i ne slazu.Kjajević Majko wrote:Nemam im ja šta objašnjavati, ni jednim ni drugim. Imali su toliko dogovora i niko ne želi popustiti. Sad bi ih trebalo žaliti? Koga još trebam žaliti?Shoshana wrote:Nije im tesko??? De ti to njima objasni ... evo te barem dvoje ovdje citaju
Krenu mi suzahomo_sapiens wrote:
Dovoljno velik da se svega sjećam ako te interesuje i ako ti je to toliko bitno.Shoshana wrote:Ne... poenta je da ti kazes da Izraelcima nije tesko. Kad malo razmislim - ja se s tobom ( u kontekstu pobijene djece) cak i slazem. Bojim se da se Izraelci bas i ne slazu.
Dalje, od tebe se ne trazi da ikoga zalis, ali nemas pravo relativizirati tudja stradanja vlastitim nedostatkom odgovornosti... I kad jos malo skontam da upravo rece da si 92-95 bio mali.... poklopi se, zivota ti po usima... mozda si ti porastao velik, al' si jos uvijek mali...
ishak wrote:RenaTTa wrote:Zar ocekujesh?ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבוד
hajde teta renata, stavi kecelju, varjaucu u sake, bolje ti pristaje..
meni nije nikakav kurac. Ja samo povlacim paralele da bi bolje pokazao kakve ti gluposti valjas.Kjajević Majko wrote:Dobro koji je tebi kurac? Ko ovdje priča o bošnjacima i RS osim tebe? Otvori si temu pa piši o Dodiku i BiH i Harisu i kome god hoćeš.mostarac wrote:pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.