ne postoji!zijancer wrote:postoji li nekakva donja granica kod placanja karticom ? zamislite da jurite sa pakovanjem ajs kofiprema liftu za 4-ti u bbi, kad ono na kasi zaGGlavilo, pa zagLLavilo, pa zaglaaaaaaaavilo
placa pastetu, cokoladne bananice i hljeb karticom![]()
, a lift silazi jedno triput na sat
Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Moderator: anex
- alica.k
#76 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
-
djana h
#77 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Ima svakakvih osoba i sa jedne i sa druge strane pulta.Vecina kupaca je sasvim uredu i ne zahtjeva previse,a onih nekolicina koji zanovijetaju moze ih se smiriti na normalan i kulturan nacin.Znam iz iskustva,radila sam kao djevojka u prodavnici neko vrijeme i nikakavih negativnih iskustava nemam sa kupcima, a prodavnica je bila jako prometna tada.sumayya wrote:kurty wrote:Jel se ko zapitao kakvi smo "mi" kao kupci ili pacijenti???![]()
![]()
![]()
![]()
Eto, oni čim nas vide na ulazu skontaju da smo neka bagra, šta li već....
- jesaha
#78 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Ono što meni para i uši i oci je za nepovjerovati ljubaznost osoblja u Bagateli kod Interexa.
Svaki put iznova,mada neposjecujem cesto tu radnju je mi nije usput,se iznenadim koliko su ...ma malo je reci ljubazni
Svaki put iznova,mada neposjecujem cesto tu radnju je mi nije usput,se iznenadim koliko su ...ma malo je reci ljubazni
-
djana h
#79 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Ovo je prijatno za procitati,mada moram reci da mene ponekad i iznenadi pretjerana ljubaznost prodavca,ono pogledam ga kao da je Marsovac i ne mogu doci sebi,zbunim se totalno.A,ustvari,samo nisam navikla da me obasipaju ljubaznoscu u prodavnici.To je tuzno,ali tako jejesaha wrote:Ono što meni para i uši i oci je za nepovjerovati ljubaznost osoblja u Bagateli kod Interexa.
- jesaha
#80 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Da Djana baš tako.Mada se vala nemogu sjetiti,osim Bagatele,gdje sam to još doživjela.djana77 wrote:Ovo je prijatno za procitati,mada moram reci da mene ponekad i iznenadi pretjerana ljubaznost prodavca,ono pogledam ga kao da je Marsovac i ne mogu doci sebi,zbunim se totalno.A,ustvari,samo nisam navikla da me obasipaju ljubaznoscu u prodavnici.To je tuzno,ali tako jejesaha wrote:Ono što meni para i uši i oci je za nepovjerovati ljubaznost osoblja u Bagateli kod Interexa.
Svaki put iznova,mada neposjecujem cesto tu radnju je mi nije usput,se iznenadim koliko su ...ma malo je reci ljubazni![]()
Ono što meni još smeta jeste to da trgovci,ako su te"upoznali"automatski prelaze na ti,kao da smo ovce zajedno cuvali
-
thomas1
#81 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Mislim da je primaran problem nedostatak opće kulture koja najvećim dijelom vuče korijene iz kuće.
Druga bitna stvar je što ni vlasnici tih trgovina nisu puno ni kulturniji niti obrazovaniji od tih koji im rade (za male pare)
tako da i ne mogu niti znaju postaviti pravila i kodexe ponašanja i odijevanja na poslu.
Druga bitna stvar je što ni vlasnici tih trgovina nisu puno ni kulturniji niti obrazovaniji od tih koji im rade (za male pare)
tako da i ne mogu niti znaju postaviti pravila i kodexe ponašanja i odijevanja na poslu.
- beautyfool
#82 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Koliko znam neka donja granica kod nekih aparata je bila 3 KM, ali moguce da je razlika od pos kase do pos kase tj do banke s kojom rade.zijancer wrote:postoji li nekakva donja granica kod placanja karticom ? zamislite da jurite sa pakovanjem ajs kofiprema liftu za 4-ti u bbi, kad ono na kasi zaGGlavilo, pa zagLLavilo, pa zaglaaaaaaaavilo
- kurty
#83 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Par puta sam placao karticom iznose manje od 5km... I to onda kad drzim petaka u ruci, racun mi 4,33 a kasirka kase "4 marke i 40 feninga"...beautyfool wrote:Koliko znam neka donja granica kod nekih aparata je bila 3 KM, ali moguce da je razlika od pos kase do pos kase tj do banke s kojom rade.zijancer wrote:postoji li nekakva donja granica kod placanja karticom ? zamislite da jurite sa pakovanjem ajs kofiprema liftu za 4-ti u bbi, kad ono na kasi zaGGlavilo, pa zagLLavilo, pa zaglaaaaaaaavilo
-
zijancer
#84 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
kurty
skidam kapu za taj Slice
- kurty
#85 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Al jos jedna stvar... Obicno mi se stvari dese u objektima koji imaju par kasa, a samo na jednoj kasi moze elektronsko placanje... Pa ona mora prebacivati racun na tu kasu, pa ustajati i hodati, tamo vamo... Umjesto da mi je rekla 4.30zijancer wrote:kurtyskidam kapu za taj Slice
ili 4.35...
-
zijancer
#86 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
(kada su previse spori, jednostavno ostavim punu korpu pored kase i pa-paaa
a na ''mogu li vam pomoci'' odgovaram sa ''o, hvala''...to ih zbuni..ne znaju kako reagovati pa se ne petljaju vise
- miu miu
#87 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Prosle godine, ljeto, vracamo se s mora ja i muz mi u mene. Svratimo u Mercator u Metkovic da kupimo sokove i grickalice. Kad smo dosli na kasu nastaje 'okrsaj'.
Gospodjica ne prima eure, niti km-ove, vec iskljucivo kune, niti hoce da primi karticu
I jos rece: "Sad ovo sve lijepo vratite na police"

- blue_sky
#88 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Ovo je za mene klasicno izivljavanje nad obicnim radnicama.Kako ovo ostavljanje korpe, tako i razni folovi sa karticama
Ja ne kazem da nema neljubaznih i nadrndanih radnica, ali to nije samo slucaj u prodavnicama.Medjutim, ovo ponasanje kupaca mi je u najmanju ruku primitivno, jer se time zeli pokazati neka vrsta nadmoci u odnosu na onu prodavacicu. Ljudi ne shvataju da njoj danas tuda prodje bezbroj razlicitih likova, ljubaznih, finih, onih koji ti bez da ih pitas pocnu pricati svoju zivotnu pricu, bezobraznih, isfrustriranih koji su tu dosli da na nekome lijece svoje frustracije itd.
Isto tako niko ne shvata da ta prodavacica nije spora zato sto tebe ili bilo koga zeli time maxuz zivcirati (nisi joj na umu). Ima i onih koji ti pocnu psovati ako si prebrz, jer ces im nesto k'o biva ostetiti
Ista stvar je i sa valutama, to je nesto sto njoj poslodavac naredi, i ne moze ona na svoju ruku primati i lire ako je nekome ceif.
Ja ne kazem da nema neljubaznih i nadrndanih radnica, ali to nije samo slucaj u prodavnicama.Medjutim, ovo ponasanje kupaca mi je u najmanju ruku primitivno, jer se time zeli pokazati neka vrsta nadmoci u odnosu na onu prodavacicu. Ljudi ne shvataju da njoj danas tuda prodje bezbroj razlicitih likova, ljubaznih, finih, onih koji ti bez da ih pitas pocnu pricati svoju zivotnu pricu, bezobraznih, isfrustriranih koji su tu dosli da na nekome lijece svoje frustracije itd.
Isto tako niko ne shvata da ta prodavacica nije spora zato sto tebe ili bilo koga zeli time maxuz zivcirati (nisi joj na umu). Ima i onih koji ti pocnu psovati ako si prebrz, jer ces im nesto k'o biva ostetiti
Ista stvar je i sa valutama, to je nesto sto njoj poslodavac naredi, i ne moze ona na svoju ruku primati i lire ako je nekome ceif.
- kurty
#89 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
blue_sky wrote:Ovo je za mene klasicno izivljavanje nad obicnim radnicama.Kako ovo ostavljanje korpe, tako i razni folovi sa karticama![]()
Isto tako niko ne shvata da ta prodavacica nije spora zato sto tebe ili bilo koga zeli time maxuz zivcirati (nisi joj na umu). Ima i onih koji ti pocnu psovati ako si prebrz, jer ces im nesto k'o biva ostetiti![]()
Nemoj tako @lady...
Ovaj fol sa karticom nije moje izivljavanje, neko potreba da platim nesto onoliko koliko kosta... i to sam uradio jednom, ali ako me pocnu udarati po djepu uradit cu svaki put...
Hvala Bogu, pa postoji kovanica od 5pf... Tako da se kusur moze lijepo vratiti...
Ovo mi se desava u jednom te istom objektu svaki put...
Prvi par puta sam presutio, ali kasnije...
- Cyber-harambashica
#90 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Nezahvalan je to posao i divim se svakom ko to radi, ja ne bih mogla.
A ako naidjem na nadrndanu tetu, vratim duplom merom.
Ne moras nista da trpis
A ako naidjem na nadrndanu tetu, vratim duplom merom.
Ne moras nista da trpis
-
NejlaH
#91 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Oprosti, možeš li mi samo reći u kojoj prodavnici si bila? Mislim, ukoliko se radi o Turbo Limachu ili One2play - nije fer, jer imaju platu bolju od nekih koji su fakultete završili.
- O'zone
- Globalni moderator
#92 Re: Neljubazni, nekulturni, bezobrazni prodavaci/ce
Jesi to ljubomorna?NejlaH wrote:Oprosti, možeš li mi samo reći u kojoj prodavnici si bila? Mislim, ukoliko se radi o Turbo Limachu ili One2play - nije fer, jer imaju platu bolju od nekih koji su fakultete završili.