Opet zboden maloljetnik

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

convict

#76 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by convict »

reakcija izostaje jer smo se privikli na takve stvari, dodje nesto kao culna adaptiranost. u februaru smo bili sokirani klanjem djecaka u tramvaju i smatrali smo to surovim pa smo se malo kao setali subotom u podne. sad to smatramo vec vidjenim i cekamo nesto gore pa da ispisemo nove parole i napravimo nove karikature sa nasljednicima mame i taje. ne znam sta se treba desiti pa da reakcija bude kao u Grckoj ili Francuskoj. strah me i da pomislim...
rosal

#77 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by rosal »

koja je svrha ovog videa? da izazove neko zgrazanje negodovanje ili sta vec?!
iskreno, mene ovo nimalo ne pogadja....kad mogu premlacivati homoseksualce(iako pripadnici njihove populacije ne ubijaju na hiljade i hiljade neduznih ljudi) onda mogu i muslimane! i ja bih okrenuo glavu bas kao sto su je okrenuli i moji sugradjan 24.9.2008.!
amrica

#78 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by amrica »

U biti, jesi li dobar, onako, u glavi, fali li ti par dasaka? Ili citav sleper?
sarajevo63

#79 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by sarajevo63 »

Pilana cijela.
amrica

#80 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by amrica »

Citav mi se stomak okrenuo, sramota me sto pripadam ljudskom rodu, po ko zna koji put.
zonbirile

#81 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by zonbirile »

kada se Sarajevo ,bude pušilo kao Atina,promjeniti će se.
delightful

#82 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by delightful »

zonbirile wrote:ne sigurno napačenom narodu,a mislio sam na Molotljev,nekako on ima za njih najbolji buke.
ban. ako se pitas zasto, procitaj opomenu upucenu portfastu.
zaratustra

#83 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by zaratustra »

amrica wrote:

U biti, jesi li dobar, onako, u glavi, fali li ti par dasaka? Ili citav sleper?
??? Očigledno da nisam.
delightful

#84 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by delightful »

zaratustra, opomena pred ban.
atko

#85 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by atko »

Ja fakat ne kontam ovakav nacin moderacije :?

Pa ti draga @delightful kao da imas filter za rjeci poput: objesiti, zapaliti, kalas, i slicno ... pa daj malo bar napravi razliku izmedju onih koji kazu nesto figurativno i onih koji jesu kreteni i koje treba banovati... pa ne mogu svi u isti kos

Nismo u bajkici u kojoj mirise cvijece i sve je divno krasno... zivimo u surovoj stvarnosti !
uvjek dobar gost

#86 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by uvjek dobar gost »

Roditelji na roditeljski idu sa sjekirama... o čemu mi palamudimo..?

Izgleda da će uskoro svi učenici i profesori biti naoružani... pitanje će biti ko će imati više metaka u šanžeru ili čiji će nož biti duži...

Nema ostavki, nema preuzimanja odgovornosti, nema oglašavanja moralnih i ostalih vertikala društva... nema ničega sem našeg piskaranja i medijskih senzacija...
Sve u svemu neko je već gore rekao to, nama treba samo smrtan slučaj da nas pokrene i da nas šokira... sve ostalo shvatamo kao šegu i razonodu...

Grozota prava.., čuj profesor se odbranio dnevnikom... počinilac još u bjekstvu...

Režiseri i scenaristi zajedno sa psiholozima i psihijatrima imaju pune ruke posla..!!!
vjesticanametli

#87 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by vjesticanametli »

sutite :mrgreen:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#88 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by mIRCerka »

Atko, dosta je vise. Ako vas je fino upozorila, sta tu imas raspravljati?
Bez poziva na linc i nasilje i ZAVRSENA DISKUSIJA. I sa njom i sa svim ostalim moderatorima.

E sad, imam 2 pitanja za Kristijana, koji se naglo povukao sa teme:
1. Kako je Muamer?
2. Da li su uhvatili pocinioce?
slavkoimamodilera

#89 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by slavkoimamodilera »

Ispred 4. gimnazije opet zboden mladic, u grudi, srecom lakse tjelesne povrede... dva napadaca uhvaceni vrlo brzo...
uvjek dobar gost

#90 Re: Opet zboden maloljetnik

... Imam jedno retoričko pitanje za sve prisutne na forumu i sve njegove posjetioce, kao i za sve one koji po nalogu vlasti prate forum nebi li malo proširili vidike i spoznaje...

Ima li smisla opet izlaziti na proteste...? Ovo pitam a u glavi mi sve sami crnjaci, u glavi mi zbodena djeca, ranjeni u pucnjavama, profesor koji se dnevnikom brani od sjekire, u glavi mi Branković i Dodo mada oni sad nisu tema, u glavi mi poskupljenja, pad životnog standarda, u glavi mi svi mogući crnjaci koji se zbivaju oko nas....????

Znači hoćemo li stati na liniju odbrane normalnog života ili ćemo se opet povući na rezervni položaj i nadati se da haubica neće upasti baš u naš rov.... ???
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#91 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by Truba »

nema ništa više smisla...kakvi ba protesti
uvjek dobar gost

#92 Re: Opet zboden maloljetnik

komi wrote:nema ništa više smisla...kakvi ba protesti

... Uhvatim se često sa tim razmišljanjem, ali iz jednog jedinog razloga... zbog koga ili zbog čega... za koga ili za šta... za populaciju koja uživa u sado-mazo folovima, za populaciju koja je slijepa, njema i bez trunke saosjećanja prema žrtvama.. za populaciju kojoj se političari otvoreno smiju u lice sa plakata predizbornih ili sa TV ekrana...

Da nije žalosno i tragično bilo bi komično...

No uprkos svemu ja bih opet išao na proteste čak i na demonstracije....
dimu

#93 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by dimu »

uvjek dobar gost wrote:Roditelji na roditeljski idu sa sjekirama...
ne idu brate svi, ovo je prvi slucaj u historiji sigurno

uostalom taj covjek svakako nije mentalno potpuno zdrav

zato nema potrebe da se preuvelicava, ispade sad na svakom roditeljskom 15 sjekira...
uvjek dobar gost

#94 Re: Opet zboden maloljetnik

Preuveličavanje... jeste svojstveno meni, to je istina skroz !
No sa druge strane ako proširimo sliku i uvidimo uzroke zbog kojih sjekira je ponesena na roditeljski.. šta ćemo vidjeti ?
Ukoliko kritično pogledamo uvidjeti ćemo sigurno da smo jedinstven prostor na svijetu, možda čak i u istoriji... bez preuveličavanja..
ovo govorim jer mislim da je profesor u kombinaciji sa dezinformacijama kćerke samo vrh ledenog brijega koji je primorao čovjeka da reaguje sjekirom.. kao Zagor tenej.. duh sa sjekirom...
Umjesto da je čovjek prvo potegao sjekiru na Brankovića ili na svog šefa u preduzeću, dqa je iskoristio njenu dršku da urazumi kćerku... ne.-. ne on je zajmio profesora sa daljline.... znači i ja sam bio srednjoškolac i osnovac, bio sam belajsuz.. mama me je branila na roditeljskom a stari mlavio kad god bi išao na isti... znači nisam ni ja bio cvjećka... ali nikad znači nikad nisam bio mangup po ukusu ove nove generacije... kad smo mi pohađali škole pojam mangup je značio praviti zeze, skečeve na časovima preslikane iz TLN-a, značilo je to stati ispred razreda kad šta treba se buniti... ali u isto vrijeme znati odgovore na većinu pitanja koje su postavljali profesori i nastavnici... tada smo mi poštovali nastavnike i profesore... nismo ih psovali ili udarali im šamare... snimajući sve mobitelom...

Kako uveličavati kad smo u qurcu, kad nam se društvo po šavovima raspada, kad smo po svim pokazateljima zemlja trećeg svijeta.. kad pored svega toga mi se ponašamo kao da sve je sjajno... uprkos poskupljenjima i katastrofalnoj situaciji i sramnom odnosu vlasti prema potrebama "građana" ... mi ni mukajet.. ni habera.. nas uprkos svemu nema na ulicama.. šta to govori o nama.. jel nam dobro.. il smo poravnili.. pomirili se sa svim oko nas...

.... znači zamislimo se o posljedicama.... a zapitajmo se kako uhvatiti se u koštac sa uzrokom...?
amrica

#95 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by amrica »

Izgleda da je policija uhvatila dvojicu kriminalac, stari poznanici, nedavno su u istom kvartu uboli jos nekog decka...

Da vidimo sta ce sud i tužilaštvo uraditi, da li su vec pušteni?
mIRCerka

#96 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by mIRCerka »

amrica wrote:Izgleda da je policija uhvatila dvojicu kriminalac, stari poznanici, nedavno su u istom kvartu uboli jos nekog decka...

Da vidimo sta ce sud i tužilaštvo uraditi, da li su vec pušteni?
imena?
amrica

#97 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by amrica »

ne znam imena, jednom je 16, a drugom 17 godina, trenutno su pritvoru.

Isti taj dan kad su zboli decka napali su covjeka od 50-ak godina, i njega su bocnuli ili ogrebali (?) i oteli mu mob.
mIRCerka

#98 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by mIRCerka »

amrica wrote:ne znam imena, jednom je 16, a drugom 17 godina, trenutno su pritvoru.

Isti taj dan kad su zboli decka napali su covjeka od 50-ak godina, i njega su bocnuli ili ogrebali (?) i oteli mu mob.
sesta kasika mi kaze
Strogi nadzor i javljanje socijalnom radniku svakih 5 dana...
hakazvaka

#99 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by hakazvaka »

mIRCerka wrote:
amrica wrote:ne znam imena, jednom je 16, a drugom 17 godina, trenutno su pritvoru.

sesta kasika mi kaze
Strogi nadzor i javljanje socijalnom radniku svakih 5 dana...
na sestoj kasici se cesto javlja bug.. moras je apdejtovat :D
amrica

#100 Re: Opet zboden maloljetnik

Post by amrica »

Da ne otvaram novu temu, sinoc je, opet, zboden momak, 1989. godiste, student iz Travnika....
Uboden u stomak i grudi, operisan, u teskom stanju....
Post Reply