Otvoren hotel Europa!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

fatality

#76 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by fatality »

eto citam one komentare na onoj stranici gdje je objavljena vijest da je otovren hotel "EUROPE" i vidim nekima krivo ko sandzaklije seljaci ,nemaju pojma ovo ono , kako oni mogu kupiti onako nesto , pa sto vi kao domaci plemeniti stalez (citaj vi sto se smatrate necim boljim jer ste "rodjene" sarajlije ) niste toliko sposobni da onako nesto kupite ili renovirate nego se zadovoljavate time da KRADETE UKRASNI KONOPAC ispred tog istog hotela koji je sagradio kako vi kazete "seljak" iz sandzaka , bilo kako bilo da vam nije tih "sandzaklija" sarajevo ne bi ninasta licilo i mislim da treba da ljubite cipele tim ljudima , iako vas opet razumijem , eto taj "seljak" dodje sa "sela" kod vas u "GRAD" i nikada ranije nije vidio ni ceste , ni auta , ni asfalta , ni zgrade, ni tramvaja , ni autobusa . . . , i opet uspije u zivotu vise nego sto vi mozete i zamisliti iako ste vi naravno iznad njega jer ste rodjeni u sarajevu . . . tjesite se tjesite . . . :D :sax:
VjecitiStudent

#77 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by VjecitiStudent »

Jara wrote: Nadam se da će se srediti ono u vezi sa tašlihanom...
Jasta ce, napravice jos stariji i ljepsi, po oprobanom receptu :(
ja.neron

#78 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by ja.neron »

fatality wrote:eto citam one komentare na onoj stranici gdje je objavljena vijest da je otovren hotel "EUROPE" i vidim nekima krivo ko sandzaklije seljaci ,nemaju pojma ovo ono , kako oni mogu kupiti onako nesto , pa sto vi kao domaci plemeniti stalez (citaj vi sto se smatrate necim boljim jer ste "rodjene" sarajlije ) niste toliko sposobni da onako nesto kupite ili renovirate nego se zadovoljavate time da KRADETE UKRASNI KONOPAC ispred tog istog hotela koji je sagradio kako vi kazete "seljak" iz sandzaka , bilo kako bilo da vam nije tih "sandzaklija" sarajevo ne bi ninasta licilo i mislim da treba da ljubite cipele tim ljudima , iako vas opet razumijem , eto taj "seljak" dodje sa "sela" kod vas u "GRAD" i nikada ranije nije vidio ni ceste , ni auta , ni asfalta , ni zgrade, ni tramvaja , ni autobusa . . . , i opet uspije u zivotu vise nego sto vi mozete i zamisliti iako ste vi naravno iznad njega jer ste rodjeni u sarajevu . . . tjesite se tjesite . . . :D :sax:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja.neron

#79 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by ja.neron »

zgembo_sa wrote:Jes vala, okupljala se gospoda vazda, odmah na ulazu kad cujes "deviza, deviza" ne mozes da ne primjetis koliko je to mjesto kulturno :D

Yebote svaki put mi je sve smjesnije kako ama bas svaku stvar u ovom gradu popljuju ljudi. Taman sad da napravis najljepse zdanje na svijetu, da je sve posteno, da zaposlis najbolje ljude, da im das pristojne plate... ma da je sve onako kako bi vi htjeli, opet bi se neko nasao da nesto sere :) Eto sandzaklija je. Strasno, mos mislit. Sad ce se okupljat sandzaklije, a kao prije rata nisu (a pun ih hotel bio, cak bio poznat po njima :D). Kad nemas sta drugo prigovorit, onda mu udari na porijeklo :) To uvijek pali. Papanski mentalitet progovara iz vas dragi moji, dzaba vam sto vam mozda vadite rodni list u opstini centar...
jah................ jazuk
fatality

#80 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by fatality »

zgembo_sa wrote:Jes vala, okupljala se gospoda vazda, odmah na ulazu kad cujes "deviza, deviza" ne mozes da ne primjetis koliko je to mjesto kulturno :D

Yebote svaki put mi je sve smjesnije kako ama bas svaku stvar u ovom gradu popljuju ljudi. Taman sad da napravis najljepse zdanje na svijetu, da je sve posteno, da zaposlis najbolje ljude, da im das pristojne plate... ma da je sve onako kako bi vi htjeli, opet bi se neko nasao da nesto sere :) Eto sandzaklija je. Strasno, mos mislit. Sad ce se okupljat sandzaklije, a kao prije rata nisu (a pun ih hotel bio, cak bio poznat po njima :D). Kad nemas sta drugo prigovorit, onda mu udari na porijeklo :) To uvijek pali. Papanski mentalitet progovara iz vas dragi moji, dzaba vam sto vam mozda vadite rodni list u opstini centar...
:thumbup:
popajic

#81 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by popajic »

HOTELI
Astra Zelenih beretki 9 Sarajevo +387 33 252 100
Astra garni Kundurdžiluk 2 Sarajevo +387 33 475 100
Bosna-1 Butmirska cesta br.8 Ilidža +387 33 771 340
Exclusive Zabrđe 5b Sarajevo +387 33 580 000
pogledaj web site
Gaj Skenderija 14 Sarajevo +387 33 445 200
pogledaj web site
Sarajevo Hotel Džemala Bijedića 169A Sarajevo +387 33 777 900
UNICA H. Kreševljakovića 42 Sarajevo +387 33 555 225
MOTELI i PANSIONI
Motel Mejdan Mustajpašin mejdan 11 Sarajevo +387 33 233 563 pogledaj web site
Motel Sokak Mula Mustafe Bašeskije 24 Sarajevo +387 33 570 355
Pansion Čobanija Čobanija 29 Sarajevo +387 33 441 749 pogledaj web site
Sve novi hoteli, nova lova, nova istorija.Nikad povika i upita ko ih napravi, od koje love...a toliko negativizma za otvaranje najstarijeg i najpoznatijeg ! :-)
fatality je napisao/la:eto citam one komentare na onoj stranici gdje je objavljena vijest da je otovren hotel "EUROPE" i vidim nekima krivo ko sandzaklije seljaci ,nemaju pojma ovo ono , kako oni mogu kupiti onako nesto , pa sto vi kao domaci plemeniti stalez (citaj vi sto se smatrate necim boljim jer ste "rodjene" sarajlije ) niste toliko sposobni da onako nesto kupite ili renovirate nego se zadovoljavate time da KRADETE UKRASNI KONOPAC ispred tog istog hotela koji je sagradio kako vi kazete "seljak" iz sandzaka , bilo kako bilo da vam nije tih "sandzaklija" sarajevo ne bi ninasta licilo i mislim da treba da ljubite cipele tim ljudima , iako vas opet razumijem , eto taj "seljak" dodje sa "sela" kod vas u "GRAD" i nikada ranije nije vidio ni ceste , ni auta , ni asfalta , ni zgrade, ni tramvaja , ni autobusa . . . , i opet uspije u zivotu vise nego sto vi mozete i zamisliti iako ste vi naravno iznad njega jer ste rodjeni u sarajevu . . . tjesite se tjesite . . . :D :sax:
Nisko i uvrijedljivo !Nema nikakve veze sa temom, istorijom i tradicijom grada.
Ja jesam rodjeni Sarajlija,sto nimalo ne znaci da mi smeta neko ko to nije.
A da bas ,po tvom ,savjetu,moram nekome noge ljubiti - ne bih nesto ! Nicije !
Bezze,totalno !
ins

#82 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by ins »

Uhhh, kako ovdje na Sa-X boli uspjeh drugih ljudi, i spoznaja da je J.B. Tito ipak lagao: nismo svi isti, jedni su bogati i uspjesni, a drugi su samo obicni puk... :sax:
LSD

#83 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by LSD »

fatality wrote:eto citam one komentare na onoj stranici gdje je objavljena vijest da je otovren hotel "EUROPE" i vidim nekima krivo ko sandzaklije seljaci ,nemaju pojma ovo ono , kako oni mogu kupiti onako nesto , pa sto vi kao domaci plemeniti stalez (citaj vi sto se smatrate necim boljim jer ste "rodjene" sarajlije ) niste toliko sposobni da onako nesto kupite ili renovirate nego se zadovoljavate time da KRADETE UKRASNI KONOPAC ispred tog istog hotela koji je sagradio kako vi kazete "seljak" iz sandzaka , bilo kako bilo da vam nije tih "sandzaklija" sarajevo ne bi ninasta licilo i mislim da treba da ljubite cipele tim ljudima , iako vas opet razumijem , eto taj "seljak" dodje sa "sela" kod vas u "GRAD" i nikada ranije nije vidio ni ceste , ni auta , ni asfalta , ni zgrade, ni tramvaja , ni autobusa . . . , i opet uspije u zivotu vise nego sto vi mozete i zamisliti iako ste vi naravno iznad njega jer ste rodjeni u sarajevu . . . tjesite se tjesite . . . :D :sax:
koje sranje od posta!!...nevjerovatno koja kolicina gluposti.
zimomor

#84 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by zimomor »

Mogli su bar malo adekvatniji prevod uraditi za ovu web prezentaciju, ili ako nista copy/paste sa neke stranice hotela sa zapada.
Cuj ovo:
Located in the epicenter of Sarajevo City, few steps from tourist loving old town Baščaršija, Hotel Europe will once again become the peak of hospitality in Bosnia and Herzegovina, and the Balkan Region.
ili ovo
A parking place is reserved as well.
Mahalac

#85 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Mahalac »

A kakve je Pesta nekad kupleraje imala :dance:
Asana

#86 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Asana »

Ministarstvo prostornog uređenja Federacije BiH podržalo je idejni projekat investitora da ostatke Tašlihana, najstarijeg hana u Sarajevu, privremeno izmjesti, a potom ih vrati na staro mjesto i konzervira, ali još nije dalo urbanističku i građevinsku saglasnost za radove. Na ovom prostoru prije nekoliko mjeseci započela je gradnja podzemnih garaža, a problem je nastao kada je investitor "Evropa" d.d odlučila da ostatke hana privremeno izmjesti zbog gradnje garaža.
Sta bi s ovim?
nokia6170

#87 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by nokia6170 »

super je sto se otvorio hotel...samo eto meni licno ono lici na jednu veliku komunisticku brvnaru i baraku kad se gleda sa strane bascarsije. totalni debilizam...nemojte mi samo kako je to moderno...pokazite mi gdje je moderno...u kazahstanu mozda i moldaviji.

Image

a enterijer sad svi navalili po drvetu...gledam na isti nacin uradjen i onaj nekreativni jadni kockasti hotel Sarajevo iza televizije.
VjecitiStudent

#88 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by VjecitiStudent »

nokia6170 wrote:super je sto se otvorio hotel...samo eto meni licno ono lici na jednu veliku komunisticku brvnaru i baraku kad se gleda sa strane bascarsije. totalni debilizam...nemojte mi samo kako je to moderno...pokazite mi gdje je moderno...u kazahstanu mozda i moldaviji.

Image

a enterijer sad svi navalili po drvetu...gledam na isti nacin uradjen i onaj nekreativni jadni kockasti hotel Sarajevo iza televizije.
:shock:
:( :roll:
Za ovu fasadu, pa stvarno nemam rijeci, vjerovatno nesto najruznije sto se uopste da vidjeti u starom dijelu nekog evropskog grada.
A oko drveta unutra, ako se ne napravi ruzno, nije mi jasno sta je problem?
Kako god, uvijek je ljepse od hladne kombinacije mesing-mermer, tako omiljene u Sarajevu.
portfast

#89 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by portfast »

Sve neki genijalci na ovom forumu :-)
Qler

#90 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Qler »

ja mislim da je fasada trebala biti staklena u modernom duhu sa momom i uzeirom, jer je to tada bilo in. sada u staklu pravi samo fahro :)

daj ba ova fasada i ona ja BBI banci novoj je odlicna, ako je alternativa staklo. bosmal ima dobru fasadu pravo. a i ona nova zgrada EU na skenderiji.
fatality

#91 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by fatality »

LSD wrote:
koje sranje od posta!!...nevjerovatno koja kolicina gluposti.
ooo aristotele de nas prosvijetli sta ti mislis, ili si se mozda pronasao gore
jedan od onih sto je konopac ukrao ???? :D

@popajic, jesam mozda pretjrao sa cipelama priznajem :) , al tako je to , sve je to sama ljubomora , jer kako neko ko sve te stvari(sto sam nabrojao u prethodnom postu ) nije vidio moze biti uspjesniji od mene koji sam plemicke krvi , al zato su ljudi dok ste vi ispijali kafice po rajvosa, radili na njivi , eto seljaci su, ali je i to 1000 produktivnije nego sjediti u kaficu citav dan i srkati kaficu od jedne markice (koju ste krvavo zaradili :D )
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#92 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Truba »

sandžama bih dao orden da na jednak način uspiju i u beogradu i u minhenu i u zagrebu i u palermu

a ovako su samo dobro iskoristili ratne strahote...
in33sa

#93 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by in33sa »

komi wrote:sandžama bih dao orden da na jednak način uspiju i u beogradu i u minhenu i u zagrebu i u palermu

Da, zanimljivo da ne rade na prosperitetu i uljepsavanju njihovog glavnog grada Beograda.

Vec ovdje, gluho bilo, jos ce neko reci da od Srbije krademo poslovne genijalce i uspjesne ljude.

Jos je i najzanimljivije kako ta njihova nevidjena poslovna genijalnost i kliker nigdje nema prodju osim u Sarajevu. Isto k`o Hercegovci u Zagrebu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#94 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Truba »

zaboravio sam široki spomenut :roll: uvijek nešto zaboravim...

uspješan čovjek će biti uspješan i u japanu i u nikaragvi i gvatemali i DRKongo itd...
Kralj Tvrtko XXVIII

#95 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

in33sa wrote:
komi wrote:sandžama bih dao orden da na jednak način uspiju i u beogradu i u minhenu i u zagrebu i u palermu

Da, zanimljivo da ne rade na prosperitetu i uljepsavanju njihovog glavnog grada Beograda.

Vec ovdje, gluho bilo, jos ce neko reci da od Srbije krademo poslovne genijalce i uspjesne ljude.

Jos je i najzanimljivije kako ta njihova nevidjena poslovna genijalnost i kliker nigdje nema prodju osim u Sarajevu. Isto k`o Hercegovci u Zagrebu.
Nemoj tako Hercegovci uspjevaju i u Sarajevu :lol: :lol:
Samo Bosanci izgleda ne uspjevaju nigdje vani nesto da podignu, neki hotel il slicno. :lol: :lol:
Sandze svaka cast za Sa, Hercegovci isto tako svaka cast, gradonacelnik Zagreba je hercegovac, i legenda eno dize arenu boli glava, gledo sam neki dan pravo lijepo izgleda. Gledao sam i projekt novog aerodroma koji ce se praviti u ZG isto tako je mocan. Mi bosanci cemo da ispijamo kafe po hotelima, gledamo tekme i navijamo po arenama. I mozda ponekad osvojimo Oscara. 8) (Danis rodjen u Zenici, al je covjek u svakom slucaju Sarajlija).
Ljudi prica vam je bezze. Ohanite malo. 8-)
Neelix

#96 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Neelix »

zimomor wrote:Mogli su bar malo adekvatniji prevod uraditi za ovu web prezentaciju, ili ako nista copy/paste sa neke stranice hotela sa zapada.
Cuj ovo:
Located in the epicenter of Sarajevo City, few steps from tourist loving old town Baščaršija, Hotel Europe will once again become the peak of hospitality in Bosnia and Herzegovina, and the Balkan Region.
ili ovo
A parking place is reserved as well.
nije to nista, gledaj ovo:

http://www.hotelalem.com.ba/e_index.html

Hotel Alem offers full comfor and hostess atmosphere to its buests. Kind staff , pleasmants envirounment and two exclusive restaurants make plesant stay in this hotel .

Connected to a hotel Alem is facility Konoba Gusar (Pirate) and
restaurant Stara Vodenica (Old Mill) , where you can be served Dalmatians
specialties as well as many other delicious internacional dishes prepared by
our our culinary theam with chefs from Split and Hvar .

:-)
The__Doctor

#97 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by The__Doctor »

:lol: :lol: haj mi reci kakve su to objekte sandje sagradile bez kojih ovaj grad ne bi licio ninasta? da nije mozda onaj toranj? :lol:
in33sa

#98 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by in33sa »

I Danis Tanovic je hercegovac, iz Gacka ako se ne varam :D

Glupa prica, da, ali znamo mi svi dobro ko ovdje dize hotele, otvara trzne centre, i slicno, i da nista od toga nije zaradjeno vec je svaka investicija sumljiva do bola. Daj nemoj da se lazemo, najkorumpiranija smo drzava u Evropi, zvanicno. Sve to povlaci svoje, ako hoces da investiras, a posten si, nema te nigdje, pojede te birokracija. Znam naseg covjeka koji je dosao iz Njemacke, uvezao masine i pokusao raditi gradjevinu (estrih konkretno) i pobjegao je odavde u roku pola godine. Nakon sto ga je birokartski aparat pokusao pojesti. Nije se covjek snalizo u tim IMT relacijama, valjda navikao na transparentno poslovanje na zapadu, i konacno pobjegao.

Ne mozes se malim privatlukom baviti ako nisi kriminogena licnost, a da otvaras hotel za hotelom.
Amazonka27

#99 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Amazonka27 »

a tek kad se sazna ko je vlasnik ovog hotela... :run:
Kralj Tvrtko XXVIII

#100 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

in33sa wrote:I Danis Tanovic je hercegovac, iz Gacka ako se ne varam :D

Glupa prica, da, ali znamo mi svi dobro ko ovdje dize hotele, otvara trzne centre, i slicno, i da nista od toga nije zaradjeno vec je svaka investicija sumljiva do bola. Daj nemoj da se lazemo, najkorumpiranija smo drzava u Evropi, zvanicno. Sve to povlaci svoje, ako hoces da investiras, a posten si, nema te nigdje, pojede te birokracija. Znam naseg covjeka koji je dosao iz Njemacke, uvezao masine i pokusao raditi gradjevinu (estrih konkretno) i pobjegao je odavde u roku pola godine. Nakon sto ga je birokartski aparat pokusao pojesti. Nije se covjek snalizo u tim IMT relacijama, valjda navikao na transparentno poslovanje na zapadu, i konacno pobjegao.

Ne mozes se malim privatlukom baviti ako nisi kriminogena licnost, a da otvaras hotel za hotelom.
Pa slazem se da su investicije sumnjive do bola, i to ogromna vecina, al budi siguran da je manje vise svugdje u svijetu tako. Mislis da su banke koje su pokupovali austrijanci (o tome recimo niko ne pise, niti to koga interesuje a tu je puno veca lova od recimo hotela), prodate po pravilima, i za pravu cijenu. Koliko je politicara dobilo solidne nagrade za te poduhvate. Koliko ce miliona dobiti privatizacijom Telecoma, i Elektroprivrede. Poenta je da ni u jednoj zemlji na svijetu ne mozes praviti biznis ako nisi u dobrim vezama sa onima koji su na vlasti. Tako da ti je svejedno radio u Njemackoj ili u BiH, politicare ces morati na neki nacin da kupis, e sad na onome koji kupuje je da nadje najbolji nacin za to. I biliv mi u svim zemljama ima korupcije i to upravo tamo gdje se najvece pare obrcu. Tragedija je sto se kod nas korupcijom bave siromasni, placas ljekaru da te primi, placas da te prime na posao, fakultet i slicno.

Lako je recimo ovom liku koji je kupio Evropu imo je prije toga hotela nekakvih, pa je mogao vjerovatno na racun njih da dobije kredit. Al postavlja se pitanje na koji je nacin kupio te hotele, e to ptice znaju. Ja sam cuo recimo da iza njega stoji Bakir Izetbegovic i da ima njegovog udjela u samom hotelu. Al hajde ti to dokazi. Ko dokaze ode u historiju.
Post Reply