Bajramski parti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

madner

#76 Re: Bajramski parti

Post by madner »

Alkohol ce se braniti do zadnje flase :D
Mikado

#77 Re: Bajramski parti

Post by Mikado »

Pitanje je nakon svega kakav ce tek biti rezultat novogodisnje proslave ?

Sve upucuje na to, da bi ta noc mogla biti kulminacija haosa na sarajevskim ulicama u ovoj godini.
madner

#78 Re: Bajramski parti

Post by madner »

Bice ludo i nezaboravno, popit ce se pomalo i mozda se poneko i napije. Sve po propisima i uputama za slavlje.
izvor

#79 Re: Bajramski parti

Post by izvor »

Ovo je samo rezultat opšteg stanja duha u drustvu. Totalno poremecen sistem vrijednosti, sistem u kojem su kriminalci i ološ uzor nasoj omladini i djeci. Za ovo nisu samo krivi muslimani niti vjernici niti sam Bajram, za ovo je krivo kompletno drustvo,svi mi zajedno. Prije svega nasi "prvaci", bilo u politickom, vjerskom nivou. Zatim, tu su nasi intelektualci, razne nevladine organizacije... Mislim da trebamo svi krenuti od sebe, sta smo mi uradilki da se ovako sto ne dogodi. Da li smo mi pripremili nase dijete za zivot u ovom modernom vremenu ubrzanog zivljenja?
Oni koji su se opili za Bajram, ocito nisu informisani sta je to Bajram. Za njih je Bajram samo jos jedan povod da se opiju, da im bude "dobro" itd...Ovo ce se ponoviti i za Novu godinu. I za Bozic, tamo gdje ga vecina slavi. Nit su Bajram, nit Bozic niti Nova godina losi sami po sebi. Lose je nase shvatabnje istih. Ljudi trebaju da se vesele, ali....pitanje je kako naci mjeru, granicu...
sheilak

#80 Re: Bajramski parti

Post by sheilak »

Mikado wrote:Pitanje je nakon svega kakav ce tek biti rezultat novogodisnje proslave ?

Sve upucuje na to, da bi ta noc mogla biti kulminacija haosa na sarajevskim ulicama u ovoj godini.
Mislim da ce Novu Godinu slaviti po vjerskim propisima, tj., sobrazli :-D

@ izvor

Naravno da je tako kao sto kazes - ljudi vise ne shavataju ni smisao ni znacaj vjerskih praznika, a ni praznika uopste. :(
smurf

#81 Re: Bajramski parti

Post by smurf »

Ja samo znam onu staru izreku sa carsije "pjanama i budalama vazda Bajram" :lol:
rado_vidjen

#82 Re: Bajramski parti

Post by rado_vidjen »

stochar wrote:
rado_vidjen wrote:ovi sto se bodu na bajram, isto ce radit i na bozic samo ako im se pruzi sansa da se oblocu. a razlog za bodenje uz stimulans alkohola se vazda nadje. drogeraske rabote, djevojka, politika :D djed mraz i td.

to nema veze s vjerom :oops: iako vidoviti stochar odma zna da su svi odreda veliki vjernici.:D
kako ljudi samo mogu biti zlobni i izvrtatoi necije rijeci! sad, ko god iznese cinjenice: da je cetvero ljudi izbodeno, da je jedan ranjen vatrenim oruzjem, da je djecak ubijen, i da je u tucama u Sarajevu povrijedjeno 68 ljudi u Bajramskoj noci
to su sve cinjenice, samo sto nemaju veze ni sa pravim ni sa krivim vjernicima. sustina je da je za bajram najveca ponuda "desavanja", gdje se obicno uz alkohol i turbofolk mogu uprazniti raznorazne fizicke aktivnosti :D . pa opleti. bude tu i ateista, nemuslimana, onih koji klanjaju samo bajrame ( a obicno ni to ne znaju, nego se pregibaju za masom) i td. i svi se oni iskupljaju zbog specijalno dobre bajramske ponude: treba, alkohola, muzike :D i td.
i, ako si citao kako sam pisao, vidjeces da sam ove vjernike uvjek stavljao pod navodne znake. ali, to su oni isti 'vjernici'koji mene gledaju poprijeko kad mi za ramazan vide pivu u korpi u granapu pa se onda za prvi dan Bajrama ubiju od alkohola, oni 'vjernici' koji pozivaju na linc i premlacivanje ljudi koji organizuju izlozbu, i koji na taj nacin brane ono sto je ovaj grad najvise zahvaljujuci njima odavno izgubio: dusu, moral, i porodicne vrijednosti!
kako ti znas zbog cega te neko gledao poprijeko? :D i mozda je bas taj pravi vjernik koji ne konzumira alkohol nikad, a kamoli za bajram. (samim tim i "opravdan" pogled)
takodjer mislim da ti koji su dizali hajku na izlozbi nisu "vjernici", nego vjernici :D pokazi mi vehabiju koji pije. ( ako sad uzimamo taj kriterij pravog i krivog tj. "vjernika")
ja samo pitam ljude koji na sve strane 'brane moral' ovog grada i ove drzave, zasto niko od njih vec godinama nije javno istupio protiv ovakvih pojava? zasto hodze koji se mijesaju u svaki dio zivota, odredjuju politiku i odredjuju kad i gdje ce se organizovati izlozbe ne pocnu malo raditi svoj posao pa ne izdaju neku fetvu ili se javno ograde od 'vjernika' koji su u ovoj novogodisnjoj (hocu reci Bajramskoj) veceri nanijeli toliko stete vjeri, moralu i duhu ovog grada kakvu ne moze nanijeti ni pet gay parada?! zasto se ti hodze mijesaju u moj zivot, zasto se mijesaju u politiku
pa da ovi sa istoka i zapada jedva docekaju i povicu: aha, vjerska drzava! :D TALIBANISTAN! ima i drugih nacina da se to suzbije, ne mogu hodze fetvama promjeniti drustvo.(mada mislim da je Reis, kao najveci vjerski autoritet, cesto javno zamoljavao na dostojnu proslavu bajrama)
i, onda sam ja islamofob? onda sam ja mrzitelj muslimana? izvini, ali ja zaista nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su se tukli i pili. (da ne bude zabune, ja volim popit', ali nikog ne diram, i nikome ne moralisem. ali mi je pun qratz ljudi koji meni godinama moralisu, a onda precutno odobravaju, pravdaju, ili pak ucestvuju u tucama i pijanstvima za vrijeme blagdana vjere koju se satrase da odbrane!
sto se mene tice nisi islamofob :D ali ne mozes ti tako ubjedjeno konstatovati u stilu "ovi poste, pa se za bajram olese i bodu". jel bio bajram kad su zboli onog malog u tramvaju? ili mozda i to ima veze s vjerom? jel vjera ima veze kad ubise siljadziceva bratica, ili desetinama rokacina mimo bajrama...

isto tako homofobija. neki misle da pederi smetaju samo vjernicima. ili ako ateista negoduje, naravski odma je latentni peder. :D
rado_vidjen

#83 Re: Bajramski parti

Post by rado_vidjen »

malo je ovo nakardno ispalo, ali jebaji ga :D
chuchumbamayumbe

#84 Re: Bajramski parti

Post by chuchumbamayumbe »

atom62 wrote:Mi moramo uvesti morlanu policiju kao u ostalim naprednim islamskim zemljama !
Apsolutno se slazem sa ovim prijedlogom i podrzavam ga u svakom aspektu!
8-)
kockica_kockica

#85 Re: Bajramski parti

Post by kockica_kockica »

chuchumbamayumbe wrote:
atom62 wrote:Mi moramo uvesti morlanu policiju kao u ostalim naprednim islamskim zemljama !
Apsolutno se slazem sa ovim prijedlogom i podrzavam ga u svakom aspektu!
8-)

u ime morala prestanite se ljubiti :lol: :lol: :lol: :lol:
turban

#86 Re: Bajramski parti

Post by turban »

HAVANA wrote:
Ovoj budali od Turbana
...hm... zanimljiv nacin komuniciranja.Posto ovo stoji vec dva dana i zaobidjeno je od adiministracije smatram ovo kao zeleno svjetlo da uzvratim istom mjerom.Sad imam preca posla...a necu ostati duzan.
HAVANA

#87 Re: Bajramski parti

Post by HAVANA »

turban wrote:
HAVANA wrote:Bravo ;;Sarajlije;;!!!

Postalo je teže preživiti Bajram u Sarajevu nego heftu na Žući 92,93g.
Pa dokazao si u vise navrata svoju mrznju prema muslimanima i uopste islamu,da li znas sta si napisao?!Dosta je i tvoje islamfobije.

Hočeš da ti ponovim.
Ti češ meni pisati ovakve gluposti a očekuješ nešto bolje.
Da ponovim,ja sam se borio za ovu zemlju čitav rat,borio ,živio,dijelio zadnji zalogaj hrane i sa Zokom,Harisom,Jusufom,Marinkom,Željkom dok su se
neki koji imaju jako sličnu priču tvojoj kurčili po gradu i privodili oca od mog Zoke,Marinka da kopaju rovove a za to vrijeme mi smo ginuli po brdima
i nažalost oni su svi mrtvi a ja sam ostao živ sa ranama na tijelu i duši.
Tvoja golgota i stradanje ti ne daje za pravo da vrijeđaš druge ljude .I u Sarajevu i čitavoj Bosni su ljudi ginuli i svi smo mi ostali bez dragih ljudi i familije,
borili se za nešto što smo smatrali ispravnim a ni sanjali nismo u šta će se pretvoriti ova zemlja.Ovo je postala zemlja Četnika,Balija i Ustaša
a mi smo ostali izgubljeni u nevjerovatnoj količini mržnje i primitivizma koja je ovladala ovim prostorima.
Za koga su ovi SVI izginuli?
Za Izetbegoviće,Šaje,Radončiće,za djecu od 20 godina koja meni pametuju šta je rat a šta vjera.
Za Latiće i ostale fašiste koji mi ženu zovu vlahinjom a djecu kopiladi.
Takvima nikad neću šutiti i jebaću im majku dok sam živ.
Kažeš zašto uvijek o Islamu?Zato jer ovde živim ,jer mi smeta nametanje,jer čistim prvo u svojoj avliji a što se tiče četnika sa njima sam se bio kad je
trebalo 92-95g.
Gdje si ti ? Gdje živiš i šta radiš?Idi u Srebrenicu živi,trpi svoju bol kao što je i ja i mnogi drugi trpimo,probaj tamo nešto napraviti a ne biti zajeban u čoporu.
To je lako.
Vi se javljate na teme o Titu,Deda Mrazu,provocirate,zovete nas komunjarama,u djecu mi dirate i tebi čudno što sam ti rekao da si budala.
Pregledaj svoje postove,pročitaj ih,razmisli...
Mržnja nikad nije rješenje.
Vares City

#88 Re: Bajramski parti

Post by Vares City »

pure_love wrote:definitivno treba zabraniti alkohol tokom bajrama
E zato je alkohol zabranjen prije,za vrijeme,i poslije Bajrama!!!!

Zar to nije i do sada bilo jasno?
Layne

#89 Re: Bajramski parti

Post by Layne »

Ne treba ba. š'a vam je :mrgreen:

Razlika je u tome, što kad nije Bajram, cugamo mi "normalni alkoholičari", pa se znamo kontrolisat :mrgreen:
A za Bajram se napiju i oni koji ga tako slave, i to se baš ono pocjepaju, pa ne znaju šta rade :oops:
travar

#90 Re: Bajramski parti

Post by travar »

Jel ovo HAVANA opet začatava :D
Havana, večeras nema priče pred spavanje, you have been very very bad boy :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#91 Re: Bajramski parti

Post by Romeo 80 »

HAVANA wrote:
turban wrote:
HAVANA wrote:Bravo ;;Sarajlije;;!!!

Postalo je teže preživiti Bajram u Sarajevu nego heftu na Žući 92,93g.
Pa dokazao si u vise navrata svoju mrznju prema muslimanima i uopste islamu,da li znas sta si napisao?!Dosta je i tvoje islamfobije.

Hočeš da ti ponovim.
Da ponovim,ja sam se borio za ovu zemlju čitav rat,borio ,živio,dijelio zadnji zalogaj hrane i sa Zokom,Harisom,Jusufom,Marinkom,Željkom dok su se
neki koji imaju jako sličnu priču tvojoj kurčili po gradu i privodili oca od mog Zoke,Marinka da kopaju rovove a za to vrijeme mi smo ginuli po brdima
Tvoja golgota i stradanje ti ne daje za pravo da vrijeđaš druge ljude .I u Sarajevu i čitavoj Bosni su ljudi ginuli i svi smo mi ostali bez dragih ljudi i familije,
borili se za nešto što smo smatrali ispravnim a ni sanjali nismo u šta će se pretvoriti ova zemlja.Ovo je postala zemlja Četnika,Balija i Ustaša
a mi smo ostali izgubljeni u nevjerovatnoj količini mržnje i primitivizma koja je ovladala ovim prostorima.
Za koga su ovi SVI izginuli?
Za Izetbegoviće,Šaje,Radončiće,za djecu od 20 godina koja meni pametuju šta je rat a šta vjera.
Kažeš zašto uvijek o Islamu?Zato jer ovde živim ,jer mi smeta nametanje,jer čistim prvo u svojoj avliji a što se tiče četnika sa njima sam se bio kad je
trebalo 92-95g.
Gdje si ti ? Gdje živiš i šta radiš?Idi u Srebrenicu živi,trpi svoju bol kao što je i ja i mnogi drugi trpimo,probaj tamo nešto napraviti a ne biti zajeban u čoporu.
To je lako.
Vi se javljate na teme o Titu,Deda Mrazu,provocirate,zovete nas komunjarama,u djecu mi dirate i tebi čudno što sam ti rekao da si budala.
Bravo Havana! :thumbup: Svaka čast na postu... :wink:
popajic

#92 Re: Bajramski parti

Post by popajic »

@havana
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kijameta

#93 Re: Bajramski parti

Post by kijameta »

@havana
Odilican post. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mikado

#94 Re: Bajramski parti

Post by Mikado »

HAVANA wrote: Hočeš da ti ponovim.
trebalo 92-95g.
To je lako.
:thumbup: :bih:
vjesticanametli

#95 Re: Bajramski parti

Post by vjesticanametli »

10 za post :thumbup:
shalaedin

#96 Re: Bajramski parti

Post by shalaedin »

ponjeo drug drugu bajramski poklon, u njemu zapakovan noz za ispod pojasa, metak za celo i boca prelomljena :)

tesko nama sa sobom...
JThomas

#97 Re: Bajramski parti

Post by JThomas »

što kaže @layne, oni da su uvijek spremni to napraviti, znali bi se bolje kontrolisati :D

šta ćeš kad amateri izađu u grad da cugaju :D
atom62

#98 Re: Bajramski parti

Post by atom62 »

alkohol nije zdrav! binite pametni, smjerni, posteni kao npr. radoncic, saja, mali princ bakir i ostala bosnjacka elita. oni ne piju, ne kradu, postuje svoju vjeru!
licno je za mene vrhunac ovogodisnjih bajramskih orgija bio nastup kretena brankovica na tv-u (ne znam koja stanica) koji rece, da je po prvi put pred svojom suprugom zaplakao na koncertu nekih turbo-folk ilahija koje pjeva jal fini burhana jal neki njegov duplikat. oprostite al slabo poznajem tu ljigavu muzicku scenu.
nakon toga sam odmah popio par travarica, da bih mogao sve to svariti! ogavno! :(
JThomas

#99 Re: Bajramski parti

Post by JThomas »

a šta ćeš, duševan čo'ek, pogodila ga pjesma :(

:roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100 Re: Bajramski parti

Post by Truba »

ja ne izlazim za bajram tradicionalno
iz sigurnosnih razloga