Bajramski parti
- madner
#76 Re: Bajramski parti
Alkohol ce se braniti do zadnje flase 
- Mikado
#77 Re: Bajramski parti
Pitanje je nakon svega kakav ce tek biti rezultat novogodisnje proslave ?
Sve upucuje na to, da bi ta noc mogla biti kulminacija haosa na sarajevskim ulicama u ovoj godini.
Sve upucuje na to, da bi ta noc mogla biti kulminacija haosa na sarajevskim ulicama u ovoj godini.
- madner
#78 Re: Bajramski parti
Bice ludo i nezaboravno, popit ce se pomalo i mozda se poneko i napije. Sve po propisima i uputama za slavlje.
-
izvor
#79 Re: Bajramski parti
Ovo je samo rezultat opšteg stanja duha u drustvu. Totalno poremecen sistem vrijednosti, sistem u kojem su kriminalci i ološ uzor nasoj omladini i djeci. Za ovo nisu samo krivi muslimani niti vjernici niti sam Bajram, za ovo je krivo kompletno drustvo,svi mi zajedno. Prije svega nasi "prvaci", bilo u politickom, vjerskom nivou. Zatim, tu su nasi intelektualci, razne nevladine organizacije... Mislim da trebamo svi krenuti od sebe, sta smo mi uradilki da se ovako sto ne dogodi. Da li smo mi pripremili nase dijete za zivot u ovom modernom vremenu ubrzanog zivljenja?
Oni koji su se opili za Bajram, ocito nisu informisani sta je to Bajram. Za njih je Bajram samo jos jedan povod da se opiju, da im bude "dobro" itd...Ovo ce se ponoviti i za Novu godinu. I za Bozic, tamo gdje ga vecina slavi. Nit su Bajram, nit Bozic niti Nova godina losi sami po sebi. Lose je nase shvatabnje istih. Ljudi trebaju da se vesele, ali....pitanje je kako naci mjeru, granicu...
Oni koji su se opili za Bajram, ocito nisu informisani sta je to Bajram. Za njih je Bajram samo jos jedan povod da se opiju, da im bude "dobro" itd...Ovo ce se ponoviti i za Novu godinu. I za Bozic, tamo gdje ga vecina slavi. Nit su Bajram, nit Bozic niti Nova godina losi sami po sebi. Lose je nase shvatabnje istih. Ljudi trebaju da se vesele, ali....pitanje je kako naci mjeru, granicu...
- sheilak
#80 Re: Bajramski parti
Mislim da ce Novu Godinu slaviti po vjerskim propisima, tj., sobrazliMikado wrote:Pitanje je nakon svega kakav ce tek biti rezultat novogodisnje proslave ?
@ izvor
Naravno da je tako kao sto kazes - ljudi vise ne shavataju ni smisao ni znacaj vjerskih praznika, a ni praznika uopste.
- smurf
#81 Re: Bajramski parti
Ja samo znam onu staru izreku sa carsije "pjanama i budalama vazda Bajram" 
- rado_vidjen
#82 Re: Bajramski parti
sto se mene tice nisi islamofobstochar wrote:rado_vidjen wrote:ovi sto se bodu na bajram, isto ce radit i na bozic samo ako im se pruzi sansa da se oblocu. a razlog za bodenje uz stimulans alkohola se vazda nadje. drogeraske rabote, djevojka, politikadjed mraz i td.
to nema veze s vjeromiako vidoviti stochar odma zna da su svi odreda veliki vjernici.
to su sve cinjenice, samo sto nemaju veze ni sa pravim ni sa krivim vjernicima. sustina je da je za bajram najveca ponuda "desavanja", gdje se obicno uz alkohol i turbofolk mogu uprazniti raznorazne fizicke aktivnostikako ljudi samo mogu biti zlobni i izvrtatoi necije rijeci! sad, ko god iznese cinjenice: da je cetvero ljudi izbodeno, da je jedan ranjen vatrenim oruzjem, da je djecak ubijen, i da je u tucama u Sarajevu povrijedjeno 68 ljudi u Bajramskoj noci. pa opleti. bude tu i ateista, nemuslimana, onih koji klanjaju samo bajrame ( a obicno ni to ne znaju, nego se pregibaju za masom) i td. i svi se oni iskupljaju zbog specijalno dobre bajramske ponude: treba, alkohola, muzike
i td.
kako ti znas zbog cega te neko gledao poprijeko?i, ako si citao kako sam pisao, vidjeces da sam ove vjernike uvjek stavljao pod navodne znake. ali, to su oni isti 'vjernici'koji mene gledaju poprijeko kad mi za ramazan vide pivu u korpi u granapu pa se onda za prvi dan Bajrama ubiju od alkohola, oni 'vjernici' koji pozivaju na linc i premlacivanje ljudi koji organizuju izlozbu, i koji na taj nacin brane ono sto je ovaj grad najvise zahvaljujuci njima odavno izgubio: dusu, moral, i porodicne vrijednosti!i mozda je bas taj pravi vjernik koji ne konzumira alkohol nikad, a kamoli za bajram. (samim tim i "opravdan" pogled)
takodjer mislim da ti koji su dizali hajku na izlozbi nisu "vjernici", nego vjernicipokazi mi vehabiju koji pije. ( ako sad uzimamo taj kriterij pravog i krivog tj. "vjernika")
pa da ovi sa istoka i zapada jedva docekaju i povicu: aha, vjerska drzava!ja samo pitam ljude koji na sve strane 'brane moral' ovog grada i ove drzave, zasto niko od njih vec godinama nije javno istupio protiv ovakvih pojava? zasto hodze koji se mijesaju u svaki dio zivota, odredjuju politiku i odredjuju kad i gdje ce se organizovati izlozbe ne pocnu malo raditi svoj posao pa ne izdaju neku fetvu ili se javno ograde od 'vjernika' koji su u ovoj novogodisnjoj (hocu reci Bajramskoj) veceri nanijeli toliko stete vjeri, moralu i duhu ovog grada kakvu ne moze nanijeti ni pet gay parada?! zasto se ti hodze mijesaju u moj zivot, zasto se mijesaju u politikuTALIBANISTAN! ima i drugih nacina da se to suzbije, ne mogu hodze fetvama promjeniti drustvo.(mada mislim da je Reis, kao najveci vjerski autoritet, cesto javno zamoljavao na dostojnu proslavu bajrama)
i, onda sam ja islamofob? onda sam ja mrzitelj muslimana? izvini, ali ja zaista nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su se tukli i pili. (da ne bude zabune, ja volim popit', ali nikog ne diram, i nikome ne moralisem. ali mi je pun qratz ljudi koji meni godinama moralisu, a onda precutno odobravaju, pravdaju, ili pak ucestvuju u tucama i pijanstvima za vrijeme blagdana vjere koju se satrase da odbrane!
isto tako homofobija. neki misle da pederi smetaju samo vjernicima. ili ako ateista negoduje, naravski odma je latentni peder.
- rado_vidjen
#83 Re: Bajramski parti
malo je ovo nakardno ispalo, ali jebaji ga 
- chuchumbamayumbe
#84 Re: Bajramski parti
Apsolutno se slazem sa ovim prijedlogom i podrzavam ga u svakom aspektu!atom62 wrote:Mi moramo uvesti morlanu policiju kao u ostalim naprednim islamskim zemljama !
- kockica_kockica
#85 Re: Bajramski parti
chuchumbamayumbe wrote:Apsolutno se slazem sa ovim prijedlogom i podrzavam ga u svakom aspektu!atom62 wrote:Mi moramo uvesti morlanu policiju kao u ostalim naprednim islamskim zemljama !
u ime morala prestanite se ljubiti
- turban
#86 Re: Bajramski parti
...hm... zanimljiv nacin komuniciranja.Posto ovo stoji vec dva dana i zaobidjeno je od adiministracije smatram ovo kao zeleno svjetlo da uzvratim istom mjerom.Sad imam preca posla...a necu ostati duzan.HAVANA wrote:Ovoj budali od Turbana
- HAVANA
#87 Re: Bajramski parti
turban wrote:Pa dokazao si u vise navrata svoju mrznju prema muslimanima i uopste islamu,da li znas sta si napisao?!Dosta je i tvoje islamfobije.HAVANA wrote:Bravo ;;Sarajlije;;!!!
Postalo je teže preživiti Bajram u Sarajevu nego heftu na Žući 92,93g.
Hočeš da ti ponovim.
Ti češ meni pisati ovakve gluposti a očekuješ nešto bolje.
Da ponovim,ja sam se borio za ovu zemlju čitav rat,borio ,živio,dijelio zadnji zalogaj hrane i sa Zokom,Harisom,Jusufom,Marinkom,Željkom dok su se
neki koji imaju jako sličnu priču tvojoj kurčili po gradu i privodili oca od mog Zoke,Marinka da kopaju rovove a za to vrijeme mi smo ginuli po brdima
i nažalost oni su svi mrtvi a ja sam ostao živ sa ranama na tijelu i duši.
Tvoja golgota i stradanje ti ne daje za pravo da vrijeđaš druge ljude .I u Sarajevu i čitavoj Bosni su ljudi ginuli i svi smo mi ostali bez dragih ljudi i familije,
borili se za nešto što smo smatrali ispravnim a ni sanjali nismo u šta će se pretvoriti ova zemlja.Ovo je postala zemlja Četnika,Balija i Ustaša
a mi smo ostali izgubljeni u nevjerovatnoj količini mržnje i primitivizma koja je ovladala ovim prostorima.
Za koga su ovi SVI izginuli?
Za Izetbegoviće,Šaje,Radončiće,za djecu od 20 godina koja meni pametuju šta je rat a šta vjera.
Za Latiće i ostale fašiste koji mi ženu zovu vlahinjom a djecu kopiladi.
Takvima nikad neću šutiti i jebaću im majku dok sam živ.
Kažeš zašto uvijek o Islamu?Zato jer ovde živim ,jer mi smeta nametanje,jer čistim prvo u svojoj avliji a što se tiče četnika sa njima sam se bio kad je
trebalo 92-95g.
Gdje si ti ? Gdje živiš i šta radiš?Idi u Srebrenicu živi,trpi svoju bol kao što je i ja i mnogi drugi trpimo,probaj tamo nešto napraviti a ne biti zajeban u čoporu.
To je lako.
Vi se javljate na teme o Titu,Deda Mrazu,provocirate,zovete nas komunjarama,u djecu mi dirate i tebi čudno što sam ti rekao da si budala.
Pregledaj svoje postove,pročitaj ih,razmisli...
Mržnja nikad nije rješenje.
- Vares City
#88 Re: Bajramski parti
E zato je alkohol zabranjen prije,za vrijeme,i poslije Bajrama!!!!pure_love wrote:definitivno treba zabraniti alkohol tokom bajrama
Zar to nije i do sada bilo jasno?
- Layne
#89 Re: Bajramski parti
Ne treba ba. š'a vam je
Razlika je u tome, što kad nije Bajram, cugamo mi "normalni alkoholičari", pa se znamo kontrolisat
A za Bajram se napiju i oni koji ga tako slave, i to se baš ono pocjepaju, pa ne znaju šta rade
Razlika je u tome, što kad nije Bajram, cugamo mi "normalni alkoholičari", pa se znamo kontrolisat
A za Bajram se napiju i oni koji ga tako slave, i to se baš ono pocjepaju, pa ne znaju šta rade
- travar
#90 Re: Bajramski parti
Jel ovo HAVANA opet začatava 
Havana, večeras nema priče pred spavanje, you have been very very bad boy
Havana, večeras nema priče pred spavanje, you have been very very bad boy
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#91 Re: Bajramski parti
Bravo Havana!HAVANA wrote:turban wrote:Pa dokazao si u vise navrata svoju mrznju prema muslimanima i uopste islamu,da li znas sta si napisao?!Dosta je i tvoje islamfobije.HAVANA wrote:Bravo ;;Sarajlije;;!!!
Postalo je teže preživiti Bajram u Sarajevu nego heftu na Žući 92,93g.
Hočeš da ti ponovim.
Da ponovim,ja sam se borio za ovu zemlju čitav rat,borio ,živio,dijelio zadnji zalogaj hrane i sa Zokom,Harisom,Jusufom,Marinkom,Željkom dok su se
neki koji imaju jako sličnu priču tvojoj kurčili po gradu i privodili oca od mog Zoke,Marinka da kopaju rovove a za to vrijeme mi smo ginuli po brdima
Tvoja golgota i stradanje ti ne daje za pravo da vrijeđaš druge ljude .I u Sarajevu i čitavoj Bosni su ljudi ginuli i svi smo mi ostali bez dragih ljudi i familije,
borili se za nešto što smo smatrali ispravnim a ni sanjali nismo u šta će se pretvoriti ova zemlja.Ovo je postala zemlja Četnika,Balija i Ustaša
a mi smo ostali izgubljeni u nevjerovatnoj količini mržnje i primitivizma koja je ovladala ovim prostorima.
Za koga su ovi SVI izginuli?
Za Izetbegoviće,Šaje,Radončiće,za djecu od 20 godina koja meni pametuju šta je rat a šta vjera.
Kažeš zašto uvijek o Islamu?Zato jer ovde živim ,jer mi smeta nametanje,jer čistim prvo u svojoj avliji a što se tiče četnika sa njima sam se bio kad je
trebalo 92-95g.
Gdje si ti ? Gdje živiš i šta radiš?Idi u Srebrenicu živi,trpi svoju bol kao što je i ja i mnogi drugi trpimo,probaj tamo nešto napraviti a ne biti zajeban u čoporu.
To je lako.
Vi se javljate na teme o Titu,Deda Mrazu,provocirate,zovete nas komunjarama,u djecu mi dirate i tebi čudno što sam ti rekao da si budala.
- Mikado
#94 Re: Bajramski parti
HAVANA wrote: Hočeš da ti ponovim.
trebalo 92-95g.
To je lako.
- vjesticanametli
#95 Re: Bajramski parti
10 za post 
-
shalaedin
#96 Re: Bajramski parti
ponjeo drug drugu bajramski poklon, u njemu zapakovan noz za ispod pojasa, metak za celo i boca prelomljena 
tesko nama sa sobom...
tesko nama sa sobom...
- JThomas
#97 Re: Bajramski parti
što kaže @layne, oni da su uvijek spremni to napraviti, znali bi se bolje kontrolisati
šta ćeš kad amateri izađu u grad da cugaju
šta ćeš kad amateri izađu u grad da cugaju
- atom62
#98 Re: Bajramski parti
alkohol nije zdrav! binite pametni, smjerni, posteni kao npr. radoncic, saja, mali princ bakir i ostala bosnjacka elita. oni ne piju, ne kradu, postuje svoju vjeru!
licno je za mene vrhunac ovogodisnjih bajramskih orgija bio nastup kretena brankovica na tv-u (ne znam koja stanica) koji rece, da je po prvi put pred svojom suprugom zaplakao na koncertu nekih turbo-folk ilahija koje pjeva jal fini burhana jal neki njegov duplikat. oprostite al slabo poznajem tu ljigavu muzicku scenu.
nakon toga sam odmah popio par travarica, da bih mogao sve to svariti! ogavno!
licno je za mene vrhunac ovogodisnjih bajramskih orgija bio nastup kretena brankovica na tv-u (ne znam koja stanica) koji rece, da je po prvi put pred svojom suprugom zaplakao na koncertu nekih turbo-folk ilahija koje pjeva jal fini burhana jal neki njegov duplikat. oprostite al slabo poznajem tu ljigavu muzicku scenu.
nakon toga sam odmah popio par travarica, da bih mogao sve to svariti! ogavno!
- JThomas
#99 Re: Bajramski parti
a šta ćeš, duševan čo'ek, pogodila ga pjesma

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#100 Re: Bajramski parti
ja ne izlazim za bajram tradicionalno
iz sigurnosnih razloga
ugledajte se i vi
iz sigurnosnih razloga
ugledajte se i vi