Ne sicas ni ti nista bolje.mobsterc wrote:@ cevap
fulio si poentu... ja nikada nisam tvrdio da su marketinski trikovi stvarno stanje i da treba gledati samo brojke i spec... upravo suprotno. Takodje, nisam rekao da svi trebaju kupiti fullhd tv, pogotovo ne u bosni. Samo sam rekao da postoje ljudi koji mogu i znaju uzivati u trenutnom vrhuncu koji se nudi. To sto ti nikada nisi upoznao covjeka koji ima profinjeniji (kompleksniji, zahtjevniji, sitnicaviji) vid/sluh od tebe - tvoja stvar. I da takvim ljudima ne trebas ti koji tvrdis da se najedes isto od cevapa kao i od bureka.
Ja nisam rekao da si ti tvrdio nesto drugacije vezano za marketinske trikove. Naprotiv se slazem sa onim sto si o tome napisao u jednom od poruka.
Jedino u cemu se ne slazem je tvoje pisanje o tom sto i sam zoves "(kompleksniji, zahtjevniji, sitnicaviji)" vidu/sluhu. Sada si se jos poceo gadati nekakvim poredenjima nevezanim za diskusiju. Moje musterije i radne kolege su ljudi koji profesionalno rade i zive od fotografije, video produkcije, muzike i obrade muzike i zvuka tako da zahtjevnijih i ucenijih osoba sto se tice svega vezanog za kvalitet fotografije,slike i zvuka nema. Ne moras i ne mozes meni dijeliti nekakve lekcije o tome kako neko "ima taj neki profinjeni sluh" kojeg ja nemam, to je u najmanju ruku smijesno.
Niko nije rekao da ljudi ne mogu uzivati u vrhuncu ali je razlika u tomo da li razlika u dozivljenom kvalitetu stvarno postoji ili je nesto sto sebi ljudi samo umisle da bi opravdali kupovinu najskuplje opreme i na taj nacin podigli svoj status.
Siguran sam da se nismo razumjeli, pogotovo ja tebe kada si govorio o HD TV:u jer se radilo o kupovini u BiH tako da mi je to sto sam ja najvjerovantije pogresno tumacio kao preporuka HD TV:a nad HD-ready bila malo cudna.
Toliko od mene.