Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prozor wrote:
da, na to sam i mislio, htjedoh napisati kakva bi bila reakcija da se ovo desilo recimo pravoslavnoj crkvi u Sarajevu ali posustah...
Pravoslavna Crkva je dio Sarajeva kao i ostale crkve, sinagoge i dzamije. Ko ne postuje svoje, ne postuje ni tudje.
Ovu dzamiju su zapalili huligani i to je to. Neka, na obraz ( koji nemaju ) im.
da, da, huligani, pojedinci.... a sta je sa time sto spomenuti Husen ef. Hodzic vec godinama se bori za prava muslimana u istocnoj Hercegovini, sto svako malo dozivljava uznemiravanje, verbalno, fizicko, od vlasti, pojedinaca, huligana....?
PS Naravno da su P. Crkva, ostale crkve, sinagoge i dzamije dio Sarajeva, ne znam sta te u mom postu navelo da zakljucis drugacije?
Kako to da svaki put kada se desi cak i najmanji incident koji izvrse "muslimani/vehabije/selefije/si'e/sunnije" odmah se govori o teroristima i teroristickom aktu, a kada lola iz hercegovine uzme zolju pa opali po dzamiji (prosle ili pretprosle godine, blizu mostara) ili srbin spali dzamiju onda se radi o pojedincima, huliganima, izljevima pojedinaca...
Vatra koja je progutala džamiju u Gacku če progutati i te zle duše koji su to učinili u džehenemu a to je za njih još gore,jer nisu svjesni svoje nesvjesti.
Babonić wrote:Vatra koja je progutala džamiju u Gacku če progutati i te zle duše koji su to učinili u džehenemu a to je za njih još gore,jer nisu svjesni svoje nesvjesti.
I jos jednom cu ti reci; rat prizivaj u svojoj kuci.
Kad citam Danila Kisa meni se pisa.
A dzamije pravit ko njemacke bunkere iz drugog svjetskog rata i ogradjivat ih bodljikavom zicom,(PA TO LJUDI NEMA SMISLA)
Ovo mi je jedan od najdrazih tekstova o nacionalizmu, bolji, za mene, nikad nije napisan.
A onaj obraz sto im ga pomenu, draga moja Latinice, strasno je sto takvi i ne znaju sta je obraz, pa nit im na obraz udara, niti se pred majkom svojom znaju zacrveniti, onom sto ih je na svijet u mukama donosila, kad joj se kuci vracaju kao ponosni palioci i pisaoci tudjih svetinja.
Fuj!!! Neću muslimanima da kvarim ovaj praznik psovanjem, ali ne znam šta bih drugo rekao. Više nego žalosno. Smijem li reć da se ipak nadam da će policija pronać počinioce...
Stvarno sam ostao bez teksta danas, al fakat. Nakon one zolje u dzamiju kod Mostara mislio sam da je policija povecala pripravnost medju povratnicima i da se to vise nikad nece ponovit, ali izgleda da im nije bilo dovljno 1000 srusenih dzamija u ratu. I sad ce nas jos ucit o demokratiji u Sarajevu, barbari neotesani
Samo sto, prema rijecima hodze, u dzamiji uopste nije bilo grijalica...
I naslov bi trebao da glasi Zapaljena dzamija, a ne izgorjela.
Da vidimo samo kakva ce se sve opravdanja naci. Hoce li se dignuti prasina makar priblizno onome kad su dvojica nekulturnih vehabija porazgovarali sa svestenikom? Ipak je strasniji taj razgovor bio od paljevine dzamije. Nisu povratnici ni slucajno ugrozeni. Ne moze bit Bosnjak ugrozen, to je ipak rezervisano za Srbe i Hrvate. Zna se ko moze bit terorista, samo musliman.
Hajde sad zajapureni branioci multikulturalnosti, da vas cujem!
Ne bi volio jer to onda ima hebene implikacije ali ako bude paljevina volio bi cut druga Micu Ronhila kako ce objasniti to blagostanje i idila u RS koju prodaje okolo, dokle dobaci, a tipa ko god zeli moze da se vrati, GDP ovdje ala Singapur i tako te price.
Last edited by Judge_Dread on 08/12/2008 15:02, edited 1 time in total.
Onaj ko unistava tudje sakralne objekte nema postovanja ni prema tudjoj ni prema svojoj vjeri, takva osoba nema ni pameti ni bilo kakve covjecnosti... Ja se iskreno nadam da ce pocinioci ovo zlocina biti uhvaceni i kaznjeni...
kockica_kockica wrote:Onaj ko unistava tudje sakralne objekte nema postovanja ni prema tudjoj ni prema svojoj vjeri, takva osoba nema ni pameti ni bilo kakve covjecnosti... Ja se iskreno nadam da ce pocinioci ovo zlocina biti uhvaceni i kaznjeni...
zgembo_sa wrote:Samo sto, prema rijecima hodze, u dzamiji uopste nije bilo grijalica...
I naslov bi trebao da glasi Zapaljena dzamija, a ne izgorjela.
Da vidimo samo kakva ce se sve opravdanja naci. Hoce li se dignuti prasina makar priblizno onome kad su dvojica nekulturnih vehabija porazgovarali sa svestenikom? Ipak je strasniji taj razgovor bio od paljevine dzamije. Nisu povratnici ni slucajno ugrozeni. Ne moze bit Bosnjak ugrozen, to je ipak rezervisano za Srbe i Hrvate. Zna se ko moze bit terorista, samo musliman.
Hajde sad zajapureni branioci multikulturalnosti, da vas cujem!
Naslov za onu dvojicu balavaca koji su pozvonili na zupnikova vrata je bio "Vehabije pucale na crkvu", a obratio nam se i Leo Plockinic zabrinut ugrozenoscu Hrvata.Cak je i Mile Stojic u Danima napisao, "nasilni upad vehabija u crkvu". Propaganda moze svasta, od zelenih trotoara napraviti "nesnosljivu sredinu za puk", od zelene bilijarske kugle napad na samobitnost i jednakopravnost i sl. i da naravno ja mrzim neBosnjake jer ismijavam propagandu i pokusavam upozorit na stanje u Hercegovini gdje zoljama gadjaju dzamije malobrojnim povratnicima ili ih pale.