i bolje ti je sto nisi. ista ova situacija, histerise mi jer je ubijedjena da sam pogresan maticni upisala (jer nije bosanski). i tako sam ja fino rekla "nema razloga da budete nekulturni, fino vam hocu da objasnim da nisam rodjena tu i nemam nas maticni". e kakvih mi je stvari nagovorila. na kraju su se svi u posti okrenuli protiv mene, dje cu ja njoj tako prigovorit :S prava sam baba roga ispala.minjonja wrote:non stop nesto drobila. kontala je pitati:"kako vam vise nije dosadno svadjati se svima koji predju prag ove poste?" ali nisam, samo otisla, po obicaju.
isto tako, u banci. zvali me da dodjem kod te i te, jer ima neka stvarka koju moram rijesiti. ja odem i kazem fino "trazim tu i tu, mozete li joj samo reci da sam tu jer mi je rekla da hitno dodjem".
odgovor: nije tu.
ok, pitam znaju li kad bi mogla biti tu, zena me bukvalno zvala prije 10tak minuta da je tu.
"a sta ti ja znam, sta si se mene uhvatila, kad dodje doche"
ja opet fino, nema potrebe da bude nekulturna a ona meni kako me nije stid da tako nesto joj kazem, sa ovako mladom a nikad nekulturnijom osobom nije pricala, kako ja nemam postovanja prema starijima i tako to....
ne isplati se raspravljat. najnovija mi je tehnika da trazim da pricam sa sefom ili da mi daju knjigu zalbe i zapisem na papiric puno ime i prezime sa onih plocica. kako se onda mijenja ploca....