Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
NIN

#76 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by NIN »

istocnjak wrote:
NIN wrote:Kako sad to da je najgori moguci porok, koji svakodnevno ubija ogroman broj ljudi, dopusten?
Govoriš o "posljedicama" dok je ateizam "uzrok" svemu. Posljedice ateizma su vidljive na svakom koraku. Suprotno ovome vjernik koji iskreno voli Allaha dž.š. neče raditi ono što je Allah dž.š. zabranio čovjeku, a sve radi postizanja vlastite sreče na ovom i na onom svijetu Ahiretu, jer vjernik se trudi i pokušava da u ime Allaha dž.š. izbjegava haram to jeste zabranjeno, onoliko koliko može jer živimo u veoma teškim vremenima gdje su iskušenja svuda oko nas a naročito za mlade ljude. Hajdemo sada govoriti o "uzrocima" opijanja, drogiranja, konzumiranja cigara itd ... jer glavni "uzrok" ovome je džahilijet (neznanje). Zar nije tako?
(Sad' će oportunisti da raspale, sa svojim kontra stavovima :D)
Jest, moj ti. Dzahilijet je zaista poguban za jednog covjeka!

Pozdrav...
istocnjak

#77 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by istocnjak »

NIN wrote:Jest, moj ti. Dzahilijet je zaista poguban za jednog covjeka!

Pozdrav...
Aha, vidi se ... :D
d2

#78 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by d2 »

ja bih samo ovom prilikom spomenuo staru harijevu pjesmu koja ima refren: ti si mi droga - izmedju noga.
:lol:
NIN

#79 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by NIN »

istocnjak wrote:
NIN wrote:Jest, moj ti. Dzahilijet je zaista poguban za jednog covjeka!

Pozdrav...
Aha, vidi se ... :D
@Istocnjak, ostaj ti meni ziv i zdrav i pazi da ti gdjegod macka ne predje put i strogo pazi da ne sjeces nokte na nogama i rukama u isti dan, kazu nevalja! Belaj je.:D
izvor

#80 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by izvor »

NIN wrote:@Istocnjak, ostaj ti meni ziv i zdrav i pazi da ti gdjegod macka ne predje put! :D
Ali samo crna. :D
atom62

#81 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by atom62 »

istocnjak kad ces mi dati pare za onu rakiju! I molim te ne pisi onako duge postove, da l ti zaista mislis da mi imamo vremena te nebuloze da citamo! osim toga petak je, a moj rahmetli dzedo je imao obicaj da kaze "petak - dan za metak!" :D
Jazz_Junkie

#82 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Jazz_Junkie »

Najmocnija izjava nekakvog istocnjaka je bila ona o "ekspertima". :lol:

Postavljas ovdje ezotericne provale kvazi-akademika (pokusaj prikazivanja jedne mitologije kao istine ne mozemo nazvati naukom) za koje nitko nema zivaca. Kraci nonzens se da brze procitati nego beskrajni.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#83 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by mIRCerka »

Koliko god istocnjak bio smor sa kopipejst postovima, mislim da bi bio red da ako vec nemate sta reci na njegovu temu, istu napustite a ne da je zachatavate i provocirate.
pravilnik sa-x foruma kaze
Kao korisnik foruma također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Istocnjak je temu postavio u skladu sa pravilnikom, naveo je izvor teksta.
Fakat ne vidim u cemu je stos?
JThomas

#84 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by JThomas »

istocnjak wrote:
NIN wrote:Kako sad to da je najgori moguci porok, koji svakodnevno ubija ogroman broj ljudi, dopusten?

Govoriš o "posljedicama" dok je ateizam "uzrok" svemu. Posljedice ateizma su vidljive na svakom koraku.
Suprotno ovome vjernik koji iskreno voli Allaha dž.š. neče raditi ono što je Allah dž.š. zabranio čovjeku, a sve radi postizanja vlastite sreče na ovom i na onom svijetu Ahiretu, jer vjernik se trudi i pokušava da u ime Allaha dž.š. izbjegava haram to jeste zabranjeno, onoliko koliko može jer živimo u veoma teškim vremenima gdje su iskušenja svuda oko nas a naročito za mlade ljude. Hajdemo sada govoriti o "uzrocima" opijanja, drogiranja, konzumiranja cigara itd ... jer glavni "uzrok" ovome je džahilijet (neznanje). Zar nije tako?
a boga ti je li ovo u skladu s pravilima? mogu zamisliti reakcije da je neko nešto slično napisao za neku od religija...

i vidi molim te koja je to ironija, lik naziva druge džahilima i drži se k'o da je bogom dani izvor svih znanja, a očigledno ne zna šta znači riječ oportunist:roll: ovo nije prvi put da primijećujem znatne rupe u opštem znaju našeg rezident teologa :roll:
mIRCerka

#85 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by mIRCerka »

JThomas wrote:
istocnjak wrote:

Govoriš o "posljedicama" dok je ateizam "uzrok" svemu. Posljedice ateizma su vidljive na svakom koraku.
Suprotno ovome vjernik koji iskreno voli Allaha dž.š. neče raditi ono što je Allah dž.š. zabranio čovjeku, a sve radi postizanja vlastite sreče na ovom i na onom svijetu Ahiretu, jer vjernik se trudi i pokušava da u ime Allaha dž.š. izbjegava haram to jeste zabranjeno, onoliko koliko može jer živimo u veoma teškim vremenima gdje su iskušenja svuda oko nas a naročito za mlade ljude. Hajdemo sada govoriti o "uzrocima" opijanja, drogiranja, konzumiranja cigara itd ... jer glavni "uzrok" ovome je džahilijet (neznanje). Zar nije tako?
a boga ti je li ovo u skladu s pravilima? mogu zamisliti reakcije da je neko nešto slično napisao za neku od religija...

i vidi molim te koja je to ironija, lik naziva druge džahilima i drži se k'o da je bogom dani izvor svih znanja, a očigledno ne zna šta znači riječ oportunist:roll: ovo nije prvi put da primijećujem znatne rupe u opštem znaju našeg rezident teologa :roll:
Eh sad ti jednog AGNOSTIKA kunes bogom i ocekujes ozbiljan odgovor...

I jos nesto: De se vi dragi forumasi dogovorite prvo sami sa sobom.
Kad vam odgovara da neko ne bude baniran, trazite liberalniji i blazi pristup. Kad vama licno neko smeta, trazite ostar pristup i ban bez upozorenja.
Ja bih istocnjaka najradje nasamarala jer me smori, ali sta cu mu ja kad je TRENUTNO u skladu sa pravilima.
Vratite se temi, a ja se odo "upjevati";)
JThomas

#86 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by JThomas »

hej, to je fraza koja je davno izgubila originalno značenje :lol:
mIRCerka

#87 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by mIRCerka »

JThomas wrote:hej, to je fraza koja je davno izgubila originalno značenje :lol:
Pitaj Slavkoimamodilera ili tranquila koji sam ja profesionalac u upjevavanju :D

PS Istocnjak, jedno pitanje: Zasto se proizvodi bezalkoholno pivo i da li to smatras licemjerjem?
Altsa

#88 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Altsa »

ja bih dodao jos i vjera
mIRCerka

#89 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by mIRCerka »

Altsa wrote:ja bih dodao jos i vjera
Vjera ili religija?
JThomas

#90 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by JThomas »

mIRCerka wrote:
Pitaj Slavkoimamodilera ili tranquila koji sam ja profesionalac u upjevavanju :D

PS Istocnjak, jedno pitanje: Zasto se proizvodi bezalkoholno pivo i da li to smatras licemjerjem?
mislio sam na "boga ti" :)
mIRCerka

#91 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by mIRCerka »

JThomas wrote:
mIRCerka wrote:

mislio sam na "boga ti" :)
Ja se ocigledno vec upjevala :D
Odo sta pojest :D Ovisna sam o kroasanima iz pekare :D
vratnik

#92 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by vratnik »

ovo se pretvara u sabrane müsli. Hajde napisite makar prosto prosirenu recenicu. A hvala istocnjaku sto je temu postavio na pravi podforum, da sam ja to uradio bilo bi, provociram.
vratnik

#93 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by vratnik »

A sad ovo gore za bezalkoholno pivo: da li ste znali da je tek prosle godine napravljeno prvo bezalkoholno pivo?
Sva ostala "bezalkoholna" piva, a pogotovo O Hilme Selimovica imaju otprilike 0,5% alkohola?
Ako niste, sad znate. (cisto da imate o cemu razmisljati kad sljedeci put narucite "nularicu".. :zzzz: )
d2

#94 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by d2 »

auuu ova informacija ce promijeniti mnogo sta...
JThomas

#95 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by JThomas »

davno je rečeno, piti bezalkoholnu pivu je k'o uzimati abdest u čarapama :lol:

al zaozbiljno, ne vidim poentu iste niti sam je ikad vidio. šta, da ti smrdi iz usta, a da se ne napiješ? :lol:
vratnik

#96 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by vratnik »

Samo se vi zajebajite, a HS zivi od ovh sto bi se jebali da im ne udje.. (Nularicari)
:dance:
d2

#97 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by d2 »

vratnik wrote:Samo se vi zajebajite, a HS zivi od ovh sto bi se jebali da im ne udje.. (Nularicari)
:dance:
ja sam je pio dok sam bio na dijeti pa nisam smio alkohol, sad vidim da je bilo bolje da klasicno maznem klipaču :D
beautyfool

#98 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by beautyfool »

JThomas wrote:davno je rečeno, piti bezalkoholnu pivu je k'o uzimati abdest u čarapama :lol:

al zaozbiljno, ne vidim poentu iste niti sam je ikad vidio. šta, da ti smrdi iz usta, a da se ne napiješ? :lol:
Jah poredjenja :roll: vjerovatno si s tim htio dokazati na neispravnost bezalkoholnog pica ali prije svega si pokazao ne znanje bar sto se abdesta tice, za tvoju informaciju abdest je moguce uzeti i preko carapa u odredjenim situacijama, tako da nije lijepo automatski prihvatati ono sta narod kaze nego fino provjeri, sto bi rekli ispeci pa reci ;-)
mIRCerka

#99 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by mIRCerka »

vratnik wrote:A sad ovo gore za bezalkoholno pivo: da li ste znali da je tek prosle godine napravljeno prvo bezalkoholno pivo?
Sva ostala "bezalkoholna" piva, a pogotovo O Hilme Selimovica imaju otprilike 0,5% alkohola?
Ako niste, sad znate. (cisto da imate o cemu razmisljati kad sljedeci put narucite "nularicu".. :zzzz: )
Pitam iz sljedeceg razloga:
Na moje pitanje ZASTO DAJETE NOVAC OVOM LIKU KOJI KAZE DA MU ZA HLJEB TREBA A ZNATE DA CE SAD OTIC NA VINJAK KOD MARKALA dobijem odgovor "Moj nijjet je njemu za hljeb, sta ce on uraditi s time, nije do mene".
Ko biva, pika se da sam ga nahranio. E sad, ako idemo tom logikom, Pivo je pivo, koliko god alkohola bilo ili ne u njemu. Da li se i tu pika nijjet pijenja piva? I nemojte mi price o B vitaminu i slicno, 1,20 KM kosta B KOMPLEX u svakoj apoteci!!!
istocnjak

#100 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote:PS Istocnjak, jedno pitanje: Zasto se proizvodi bezalkoholno pivo i da li to smatras licemjerjem?
Zar ima alkoholno piće bez alkohola? Naravno da ima licemjera na sve strane. :D
Post Reply