ma jok bolan nisi papučar.........ako taj "posao"gledaš s takve strane ono čisto da nekog usrećiš gestom...ali bio bi papučar da po vazdan ne skidaš pregaču........još da imaš ono sedmicu iona radi sedmicu ti...........e tad bio mega papučarEkspanzi wrote:madner wrote:Joj papucara i izgovoraznao sam
![]()
ne radi se o tome, nego fakat, meni je normala da sa curom radim po kuci i volim da kuham ono sto znam, a kad mi je stalo do cure merak mi je uraditi nesto sto ce je obradovati il sta vec, ako sam zbog toga papucar, dajte mi medalju
Idealan muz ili papucar?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#76 Re: Idealan muz ili papucar?
- madner
#77 Re: Idealan muz ili papucar?
Svaka ti cast, roza kecelja sa cvijeticima je tvoja.Ekspanzi wrote:madner wrote:Joj papucara i izgovoraznao sam
![]()
ne radi se o tome, nego fakat, meni je normala da sa curom radim po kuci i volim da kuham ono sto znam, a kad mi je stalo do cure merak mi je uraditi nesto sto ce je obradovati il sta vec, ako sam zbog toga papucar, dajte mi medalju
- otherside
#78 Re: Idealan muz ili papucar?
od praistorije se zna da je obaveza muškarci obezbjediti svojoj ženki hranu
nekad je to bio lov, danas je kuhanje
dakle, muškarac ženi sprema hranu, ona njemu zahvali seksom i to je to

-
brecko
#79 Re: Idealan muz ili papucar?
jedna normalna pojava u svakodnevnici. zasto muskarci se uvijek prave dase ili macho. za mene je normalna stvar ako znam da kuham da cu napraviti klopu sebi zeni i djetetu. nista manje a nista vise. podjela poslova u danasnjem dobu je isto tako normalna stvar da muskarac pomogne svojoj supruzi u kucnim poslovima radi brzeg zavrsavanja i koristenja ostatka vremena za porodicu. kod mene je tako. supruga kuha, ja kuham, zajedno obavljamo kucne poslove i opet imamo vise vrmena za nas.
jeli me to cini papucarom ili idealnom osobom. ne samo jednom normalnom osobom koja malo vise razmislja o ravnopravnosti u kuci. svaka zena koja kaze jao ja to nebi voljela laze, jer je velika olaksica u nekim stvarima ako supurg pomogne u kuci a ne izlezava se po citav dan gleda tv, dr... po trenerci ili zanovjeta. tako da dame koje kazu ja to nebi voljela lazu. sa druge strane muskarci koji se prave macho i govore nikad ja to nebi uradio je isto tako jedna velika laz. ako volis svoju suprugu i ako je postujes ili razumijes onda ces joj pomoci i podjeliti poslove koje imate.
svaka podjela posla i prije vremeno zavrsavanje znaci obostrano uzivanje u ostatku dana ili vikenda. zar to nije smisao svega. ljubav, pomoc, postovanje, razumijevanje. zar to nije idealan brak ili veza. vecim dijelom da. a to nas muskarce ne cini manje muskarcima, samo smo veci u njenim ocima.
naravno postoji i dio zena koji vole to da iskoriste pa kontaju al sam se udala, necu nista raditi. ti brakovi su osudjeni na propast, a muskarci koji to nevide su donji.
ravnopravnost u svim segmentima zivota mora da bude sa zenama i da postoji jedno veliko postovanje medju parovima.
moje misljenje.
jeli me to cini papucarom ili idealnom osobom. ne samo jednom normalnom osobom koja malo vise razmislja o ravnopravnosti u kuci. svaka zena koja kaze jao ja to nebi voljela laze, jer je velika olaksica u nekim stvarima ako supurg pomogne u kuci a ne izlezava se po citav dan gleda tv, dr... po trenerci ili zanovjeta. tako da dame koje kazu ja to nebi voljela lazu. sa druge strane muskarci koji se prave macho i govore nikad ja to nebi uradio je isto tako jedna velika laz. ako volis svoju suprugu i ako je postujes ili razumijes onda ces joj pomoci i podjeliti poslove koje imate.
svaka podjela posla i prije vremeno zavrsavanje znaci obostrano uzivanje u ostatku dana ili vikenda. zar to nije smisao svega. ljubav, pomoc, postovanje, razumijevanje. zar to nije idealan brak ili veza. vecim dijelom da. a to nas muskarce ne cini manje muskarcima, samo smo veci u njenim ocima.
naravno postoji i dio zena koji vole to da iskoriste pa kontaju al sam se udala, necu nista raditi. ti brakovi su osudjeni na propast, a muskarci koji to nevide su donji.
ravnopravnost u svim segmentima zivota mora da bude sa zenama i da postoji jedno veliko postovanje medju parovima.
moje misljenje.
-
brecko
#80 Re: Idealan muz ili papucar?
madner wrote:Svaka ti cast, roza kecelja sa cvijeticima je tvoja.Ekspanzi wrote:madner wrote:Joj papucara i izgovoraznao sam
![]()
-
teletrader
#81 Re: Idealan muz ili papucar?
A Mercator subotom ujutro,ispred vas dvoje jedno 10 ljudi sa jos punijim kolicima,ona nervozna jer vas je njena mama zvala na rucak a zakasnicete a ti kontas...otherside wrote:a ljuuuubaaaaaav?harka wrote:sto rece jedan
"imama masinu za ves,masinu za sudje,gotove jufke
sta ce mi zena" a ja pitam" a one stvari"![]()
ih kaze" ima to svugdje i nezvoca mi"
"jos da prodje ovaj dan i ucinio sam jedan veliki korak u pravcu groba..."
- Loulou
#82 Re: Idealan muz ili papucar?
Dok je mama živa.....JaguarXKR wrote:Uostalom, mamina kuhinja ce uvijek biti otvorena za mene...
- DobroJutroKolumbo
#83 Re: Idealan muz ili papucar?
I onda mu se desi ovako nesto , u vecini slucajeva je to tako...
-
teletrader
#84 Re: Idealan muz ili papucar?
Meni nije jasno sto se dizhe ovolika prasina oko podjele kucnih poslova,ko sta radi ili ne radi?Ili da li je neko papucar ako pere i pegla?
Pa ja sinoc pregledao koncert RHCP-a na DVDu dok sam ispeglao ves
zar nije jeftinija varijanta,fino anagazhovati zhenu da vam jednom u sedmici pocisti i uradi sto treba (ne znam koliko je ta dnevnica meni se cini oko 50KM)
a vas 2 se fino ispalite na Bjelasnicu,iznajmite apartman i vratite se fino nedjelju ujutro u svoj stan,a iz lica vam sija neka cudna svjetlost, i nesto vam lijepoooooo....

A jos ako ne procitate "upustovo za upotrebu" ili se zalomi,mozhda uradite sta i na povecanju nataliteta u dragoj nam BiH,kako je krenulo,preplavice nam Kinezi i Crnci zemlju...
Pa ja sinoc pregledao koncert RHCP-a na DVDu dok sam ispeglao ves
zar nije jeftinija varijanta,fino anagazhovati zhenu da vam jednom u sedmici pocisti i uradi sto treba (ne znam koliko je ta dnevnica meni se cini oko 50KM)
a vas 2 se fino ispalite na Bjelasnicu,iznajmite apartman i vratite se fino nedjelju ujutro u svoj stan,a iz lica vam sija neka cudna svjetlost, i nesto vam lijepoooooo....
A jos ako ne procitate "upustovo za upotrebu" ili se zalomi,mozhda uradite sta i na povecanju nataliteta u dragoj nam BiH,kako je krenulo,preplavice nam Kinezi i Crnci zemlju...
-
teletrader
#85 Re: Idealan muz ili papucar?
jaguare budes li osnivao kakvu pol.partiju,mogu'l se i ja uclanit'JaguarXKR wrote:i sta, ja bih sad trebao pasti na sise one zenske Nigelle kako li se zove, sto kuha a ja usisavam samo zato sto ima "fonase"?Bond_JaneBond wrote:Ma pusti,vec ga vidim kako guguče nekoj, masira stopala, pegla i slično..
Ako sam ista shvatila u zivotu, to je da sve one situacije gdje covjek kaze "necu nikad", postanu, "pa dobro,nije mi tako lose..."
Svi muskarci dozive transformaciju u braku, bas kao i zene.![]()
Da ponovim-grohotom se smijem. Vi starije koke bi onda trebale znati da je put do muskog srca samo jedan, i vodi preko...stomaka, naravno
Normalno da imas pravo na te komentare tipa-radit ce on, radit ce, ali sto sto ste vi nasle sebi(hvala Bogu, jel) muskarce koji su spremni da vam pomognu u kucnim poslovima ne znaci da su svi takvi. Tu sam da pomaknem neku komodu, kauc, sklopim ormar i to je to. Brisanje prasine, usisavanje, pranje prozora i slicni(sad sam gotov, hahaha) zenski poslovi...neka ostanu zenski i dalje. Da ne bih smetao dok se obavljaju te operacije, ja cu se ispaliti da pogledam tekmu uz tocenu pivu. Zar nisam fer?
![]()
- otherside
#86 Re: Idealan muz ili papucar?
neprocjenjivoteletrader wrote:A Mercator subotom ujutro,ispred vas dvoje jedno 10 ljudi sa jos punijim kolicima,ona nervozna jer vas je njena mama zvala na rucak a zakasnicete a ti kontas...otherside wrote:a ljuuuubaaaaaav?harka wrote:sto rece jedan
"imama masinu za ves,masinu za sudje,gotove jufke
sta ce mi zena" a ja pitam" a one stvari"![]()
ih kaze" ima to svugdje i nezvoca mi"
"jos da prodje ovaj dan i ucinio sam jedan veliki korak u pravcu groba..."
-
cocochanel
#87 Re: Idealan muz ili papucar?
jaguar, ja onda pretpostavljam da ti jako puno zaradjujes, pa si mozes priustiti takav nacin razmisljanja, kao i sve ostalo sto treba tvojoj porodici...
jer to je moguce samo ako ti privredjujes, a zena je domacica..
jer to je moguce samo ako ti privredjujes, a zena je domacica..
-
teletrader
#88 Re: Idealan muz ili papucar?
E kupio sam danas 3 one gotove pizze,ima margarita,ima funghi i 4 fromaggi...otherside wrote:od praistorije se zna da je obaveza muškarci obezbjediti svojoj ženki hranunekad je to bio lov, danas je kuhanje
![]()
Ho'sh na rucak doci
- otherside
#89 Re: Idealan muz ili papucar?
ccccc...gotove pizzeteletrader wrote:E kupio sam danas 3 one gotove pizze,ima margarita,ima funghi i 4 fromaggi...otherside wrote:od praistorije se zna da je obaveza muškarci obezbjediti svojoj ženki hranunekad je to bio lov, danas je kuhanje
![]()
Ho'sh na rucak doci?
- Ekspanzi
#90 Re: Idealan muz ili papucar?
cuj ona njemu zahvali seksom?otherside wrote:od praistorije se zna da je obaveza muškarci obezbjediti svojoj ženki hranunekad je to bio lov, danas je kuhanje
![]()
tolika papuca nikad necu biti, zar seks ne bi trebao biti zajednicka zanimacija a ne da te ja hranim da bi se seksao
sreca niste sve iste
- otherside
#91 Re: Idealan muz ili papucar?
nek' svako radi ono što najbolje znaEkspanzi wrote:cuj ona njemu zahvali seksom?otherside wrote:od praistorije se zna da je obaveza muškarci obezbjediti svojoj ženki hranunekad je to bio lov, danas je kuhanje
![]()
![]()
tolika papuca nikad necu biti, zar seks ne bi trebao biti zajednicka zanimacija a ne da te ja hranim da bi se seksao![]()
sreca niste sve iste
-
zelenashica
#92 Re: Idealan muz ili papucar?
EH SAD.. ja i dalje ostajem pri stavu da mu u kuhinju NEDAM.....i fkt ne lažem da to ne volim,jednostavno imam svoj princip od samog rasporeda namirnica,do sitnih detalja u kojima se samo ja snalazim......a što se ostalih kućnih poslova tiče.....usisivač će biti njegovbrecko wrote:jedna normalna pojava u svakodnevnici. zasto muskarci se uvijek prave dase ili macho. za mene je normalna stvar ako znam da kuham da cu napraviti klopu sebi zeni i djetetu. nista manje a nista vise. podjela poslova u danasnjem dobu je isto tako normalna stvar da muskarac pomogne svojoj supruzi u kucnim poslovima radi brzeg zavrsavanja i koristenja ostatka vremena za porodicu. kod mene je tako. supruga kuha, ja kuham, zajedno obavljamo kucne poslove i opet imamo vise vrmena za nas.
moje misljenje.
- Ekspanzi
#93 Re: Idealan muz ili papucar?
hjoj samohvale u krevetu nikad dosta na ovom forumuotherside wrote:nek' svako radi ono što najbolje zna
- madner
#94 Re: Idealan muz ili papucar?
I ja sam to primjetio, jedino su gori oni satro emancipovani sto skupljaju poene na pricuEkspanzi wrote:hjoj samohvale u krevetu nikad dosta na ovom forumuotherside wrote:nek' svako radi ono što najbolje zna
- Ekspanzi
#95 Re: Idealan muz ili papucar?
zar imaju i 'satro emancipovani'madner wrote: I ja sam to primjetio, jedino su gori oni satro emancipovani sto skupljaju poene na pricu
de pojasni taj pojam
-
hocunecu
#96 Re: Idealan muz ili papucar?
zar nije poenta biti sretan
sve dok je neko zadovoljan organizacijom,odnosima........pregacom
ko mu moze reci da je papucar
sve dok je neko zadovoljan organizacijom,odnosima........pregacom
ko mu moze reci da je papucar
- otherside
#97 Re: Idealan muz ili papucar?
Ekspanzi wrote:hjoj samohvale u krevetu nikad dosta na ovom forumuotherside wrote:nek' svako radi ono što najbolje zna
- otherside
#98 Re: Idealan muz ili papucar?
tako je madnermadner wrote:I ja sam to primjetio, jedino su gori oni satro emancipovani sto skupljaju poene na pricuEkspanzi wrote:hjoj samohvale u krevetu nikad dosta na ovom forumuotherside wrote:nek' svako radi ono što najbolje zna
- madner
#99 Re: Idealan muz ili papucar?
Ja sam tako dobarotherside wrote:tako je madnermadner wrote:I ja sam to primjetio, jedino su gori oni satro emancipovani sto skupljaju poene na pricuEkspanzi wrote: hjoj samohvale u krevetu nikad dosta na ovom forumuuostalom, ako sam grozna u kuhanju moram se nečim i pohvaliti
- otherside
#100 Re: Idealan muz ili papucar?
vidi se to odmahmadner wrote: Ja sam tako dobari skroman
da sam morao sam sebi naci par mana, kako bi me ljudi svatali kao realnu licnost