Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Žena_Zmija

#76 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Žena_Zmija »

JThomas wrote:i meni ubjedljivo najdraža serija svih vremena :)

ima i drugih, monty python, crna guja, alo-alo (slučajno sve engleske) ali mućke su broj 1.

Mućke su van konkurencije :thumbup: baš sam se neki dan sjetila scene kad je onaj (ne znam tačno kako se zove, stalno je u onom njihovom baru i jadnik nije baš najbistriji :D) dobio neku nagradu jer je puno godina čistio sa jednom metlom. (samo je 7 puta promjenio dršku i 9 puta onaj dio kojim se mete hehe) :D
in33sa

#77 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by in33sa »

Žena_Zmija wrote:
JThomas wrote:i meni ubjedljivo najdraža serija svih vremena :)

ima i drugih, monty python, crna guja, alo-alo (slučajno sve engleske) ali mućke su broj 1.

Mućke su van konkurencije :thumbup: baš sam se neki dan sjetila scene kad je onaj (ne znam tačno kako se zove, stalno je u onom njihovom baru i jadnik nije baš najbistriji :D) dobio neku nagradu jer je puno godina čistio sa jednom metlom. (samo je 7 puta promjenio dršku i 9 puta onaj dio kojim se mete hehe) :D
Triger, a.k.a. Brzi.

Mucke su najbolja humoristicka serija ikada, nije David bezveze dobio titulu Sir samo zbog uloge Delboja. Mene su Mucke uspjele i nasmijati do suza i rasplakati. Jer u principu, ta prica o dva brata koji odrastaju bez majke i oca je tuzna, ali u engleskoj cinicnoj interpretaciji, dobijes vrhunsku komediju.
JThomas

#78 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by JThomas »

kad u jednoj od ovih novijih epizoda trigger dovede njih i denzila na deponiju, i vide da je zatvorena, i del mu kaže: - pa rekao si da radi non-stop. a ovaj mu mrtav hladan kaže: - pa ne radi noću. :lol: :lol:
in33sa

#79 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by in33sa »

Kad ste vec kod Triggera, najbolja scena, stoje i cirkaju pice, Delboj glumi japija, smekaju zenske i prave se vazni, i onda :D

A prije toga Delboj objasnjava Triggeru da japi zenske vole kada muskarci govore o parama, i Trigger glasno da ga djevojke cuju pocne pricu "Del, jesi vidio novu novcanicu od 50 funti?" :lol:
kameraman

#80 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by kameraman »

mima wrote:
saibaba wrote:Meni je njegov humor i njegova šuplja na nivou humora Envera Šadinlije ...

Sticajem okolnisti znam da je prevario koga je stigao ...

Duzan i Bogu i narodu.......zovu ga na mob..a on baca suplje ili se ne javlja.
A ko ga zove na mobitel? I kome baca šuplje... ne kontam što?
To bi valjda procurilo odmah u medijama da je on koga prevario...to su ba one čaršijske priče... ljubomora od njegove stare raje ...čujem da im je tako krivo što je čovjek uspješan da neće ni kafu sa njim da popiju a on ih još zove i kaže ljudi ba šta vam je...(iz pouzdanih izvora...)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#81 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Pera Trta »

kameraman wrote:
mima wrote:
saibaba wrote:Meni je njegov humor i njegova šuplja na nivou humora Envera Šadinlije ...

To bi valjda procurilo odmah u medijama da je on koga prevario...to su ba one čaršijske priče... ljubomora od njegove stare raje ...čujem da im je tako krivo što je čovjek uspješan da neće ni kafu sa njim da popiju a on ih još zove i kaže ljudi ba šta vam je...(iz pouzdanih izvora...)
Đe si, Batko! :D
saibaba

#82 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by saibaba »

kameraman wrote:
mima wrote:

Lik me ne iteresuje ni najmanje ne ponajem ga niti pratim njegovu karijeru ni stomatološku ni ovu "glumačku" ...
igrom slučaja susreo sam se sa par ljudi kojim je dužan i nisu mu nikakava raja čak nisu ni iz sarajeva ... Ne kažem, možda si u pravu, ali čisto sumnjam ...
Žena_Zmija

#83 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Žena_Zmija »

E bravo, Trigger se zove - car, kralj, šah..mat :D
zašto ja uvijek u ovim serijama volim ove koji nisu najbistriji, npr. Phoebe i Joey u 'Prijateljima' ....intelektualna solidarnost, šta li :roll: :D
radeljas

#84 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by radeljas »

[quote="saibabaLik me ne iteresuje ni najmanje ne ponajem ga niti pratim njegovu karijeru ni stomatološku ni ovu "glumačku" ...
igrom slučaja susreo sam se sa par ljudi kojim je dužan i nisu mu nikakava raja čak nisu ni iz sarajeva ... Ne kažem, možda si u pravu, ali čisto sumnjam ...[/quote]
i ja sam cuo da je duzan ljudima i da je zavalio neke koji su mu bili ziranti. ista prica je sa svima koji rade previse i previse se pojavljuju. napr. hanka paldum, totalni kokuz, isto kao i batko.
ali tema je to da tip proizvodi shund koji je zasluzio ili cenzuru ili placanje poreza na smece. ali u nasoj zemlji sa ovakvim tv programima i sa ovakvim rakom to sve prolazi. ja kad vidim njega preskacem ta dva kanala na kojima on ordinira. kad ga cujem na onom kameleonu idem na drugu stanicu. a humor koji je kao njegovo glavno oruzje mu je zasnovan na nekim seksizmima i na najnizem i najprimitivnijem je nivou. nije vrijedan komentara, ali eto nisam mogao da odolim
susc_ovjek

#85 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by susc_ovjek »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hrizantema wrote:MIslim da je jedina neprikosnovena serija koja u svojih 70/tak epizoda nije prerasla u dosadu "Mucke". Tamo nema fushera kao u ovim nasim serijama.Onaj mali sto glumi Damira ko fol nesto smijesan u Sex i selo , a covjeku se povraca na njega. Ona uloga u LZN mu stoji, ponekad, jer cim se humor pocne oko njega odvijati, ta epizoda bude promasaj. Batko bolje da zube popravlja jer i tamo ima selameta i da kruha sa ove strane ostavi onima koji to znaju i umiju.
Dakle, "Mucke" od stranih, a od ovi s nasih prostora izdvojio bih LZN i Bitange i princeze najvise zbog onog vlasnika videoteke.Taj lik mi je odlican.
gazda,a meni je i sale erotoman zakon.
Ono kad trazi da pogleda "Gladijajator" ili "Svrsavanje vojnika Rajana"? :lol: :lol: :lol: :lol:
in33sa

#86 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by in33sa »

Kad ste vec kod Bitangi i princeza, sinoc je na HRT-u pocelo emitiranje 5. sezone

Evo linkova za prvu epizodu

http://rapidshare.com/files/280119720/B ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/280186376/B ... .part2.rar
Van Music

#87 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Van Music »

fishtrija wrote:ni ja vala... plitkim bošnjacima sve je smiješno, i guess...

Pripadas tim plitkim Fishtrija.To sam morao prvo da zakljucim i vjeruj bio je dovoljan samo ovaj je(a)dan post.
Batko i njegovi stosevi su uglavnom zanimljivi siroj publici koja je inace u cijelom svijetu plitka a ne samo u BiH.
Dakle kao sto je onaj jedan rekao u nekom postu ranije...Batkov humor-0 poena ali njegov humanitarni rad i radio zasluzuju sve pohvale.
dared

#88 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by dared »

gomilo nadri-mudrosera, uradite bar nešto a onda to što ste uradili, izložite javnoj kritici, al po mogućnosti takvim XXXXXXXXXX kao što ste vi...
jedna

#89 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by jedna »

dared wrote:gomilo nadri-mudrosera, uradite bar nešto a onda to što ste uradili, izložite javnoj kritici, al po mogućnosti takvim XXXXXXXXXX kao što ste vi...

a ti radiš nešto? vidim da ti je kultura dijaloga na zavidnoj razini.
dared

#90 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by dared »

da radim na kulturi dijaloga...ali strah me je i pomislit da to ovako javno saopštim, popljuvat će me filozofi ovog eminentnog foruma...
mrtva kokoš

#91 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by mrtva kokoš »

dared wrote:da radim na kulturi dijaloga...ali strah me je i pomislit da to ovako javno saopštim, popljuvat će me filozofi ovog eminentnog foruma...
pa zasto onda dodje na ovaj eminentni forum, sta te natjera ?? :roll:
dared

#92 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by dared »

evo sad ću da ti odgovorim...forum je OK ali forumaši su ludilo, uglavnom...
BarbaDue

#93 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by BarbaDue »

dared, jos jedan onakav post i bice BAN ko kuca!!!
dared

#94 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by dared »

u redu, neću više...ali interesuje me zašto se likovi primaju na komentare opet nekih drugih likova, koji svjesno posjećuju ovakve i slične forume samo da bi pljuvali ljude koji su im konkurencija u poslu, u privatnom životu ili im jednostavno smetaju zato što postoje...shvatite intelektualci da sve što pročitate na ovom forumu nije postavljeno sa namjerom da se nešto zdravo kritikuje, zato što recimo zaslužuje negativnu kritiku...likovi kritikuju da bi izazvali štetu i napravili problem, a onda se prime filozofi i nigdje kraja veselju...stvarno poštujem zdravu i realnu kritiku, Batkov humor je i ovakav i onakav, ali čovjek radi kako radi i čim se pojavi nešto bolje Batko je prošlost, ali ovi što kritikuju samo zato da bi kritikovali idu mi na k....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#95 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by dr.gog »

Šta ćeš, takvi su ti svi forumi manje više.Ovo je više interaktivna platforma od radio emisije( i sam sam radio taj posao), a nemaš potrebe za nerviranjem.Zašto? Pa iz istog razloga koji tebe nervira, u forumska uputstva je ugrađeno pravilo da "registracijom prihvataš i mogućnost nailaženja na drugačije stavove".Ne možeš mijenjati karakter i stil pisanja ljudi na forumu,velikog broja njih, sa jednim ili dva upada kako ti činiš.
Potrebno je,realno, malo više pisanja i diskutovanja,posebno ako skontaš da ima veći broj ljudi koji se fakat trude da napišu ponešto kvalitetno...

Ako 4 ili 5 ljudi iznese kritike kako treba, a ostalih 10 ne, to opet ne znači da se kritike trebaju posmatrati kao zlonamjerne.Osim toga, na sax ima dosta ljudi koji su obrazovani dovoljno da mogu kritikovati, pa i na ciničan način.

Ako obratiš pažnju na brisanje i uklanjanje negativnosti, vidjećeš i da se sam tim foruma prilično trudi da nema većih problema.

A Batko je radijski voditelj, tako da je i normalno da s vremena na vrijeme doživi i razna ubadanja :D
Koliko vidim, zdrav je ,živ i veseo i ne vjerujem da mu neko od forumaša želi išta loše....
FantomDOTba

#96 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by FantomDOTba »

dr.gog wrote:Šta ćeš, takvi su ti svi forumi manje više.Ovo je više interaktivna platforma od radio emisije( i sam sam radio taj posao), a nemaš potrebe za nerviranjem.Zašto? Pa iz istog razloga koji tebe nervira, u forumska uputstva je ugrađeno pravilo da "registracijom prihvataš i mogućnost nailaženja na drugačije stavove".Ne možeš mijenjati karakter i stil pisanja ljudi na forumu,velikog broja njih, sa jednim ili dva upada kako ti činiš.
Potrebno je,realno, malo više pisanja i diskutovanja,posebno ako skontaš da ima veći broj ljudi koji se fakat trude da napišu ponešto kvalitetno...

Ako 4 ili 5 ljudi iznese kritike kako treba, a ostalih 10 ne, to opet ne znači da se kritike trebaju posmatrati kao zlonamjerne.Osim toga, na sax ima dosta ljudi koji su obrazovani dovoljno da mogu kritikovati, pa i na ciničan način.

Ako obratiš pažnju na brisanje i uklanjanje negativnosti, vidjećeš i da se sam tim foruma prilično trudi da nema većih problema.

A Batko je radijski voditelj, tako da je i normalno da s vremena na vrijeme doživi i razna ubadanja :D
Koliko vidim, zdrav je ,živ i veseo i ne vjerujem da mu neko od forumaša želi išta loše....
:thumbup: Trebo bi se kandidovat :mrgreen: Ne, fkt, Batko je sve deblji, tesko da mu trebaju advokati poput dared-a :lol:
dared

#97 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by dared »

nisam ja ničiji advokat...recimo da sam upućeniji od velikog broja ovdašnjih kritičara, al nema veze...osim toga primjetio sam da poređenja koja se prave s ovim ili s onim, idu u pogrešnom smjeru...i meni se dopadaju likovi iz navedenih serija, ali to ne može biti kriterij kad kritikujemo nekog drugog, u ovom slučaju Batka...ako iz konteksta vadite pojedine uloge glumaca, onda ih poredite sa Batkovim ulogama, a ne sa Batkom kao likom u privatnom životu...Batko nije glumac, ali morate priznati da ima štofa...to što ga ima i kad otvorite rernu, problem je hiperprodukcije, ali i to ima svoju cijenu, pojasniću... neki dušebrižnici ovdje, brinu se i o Batkovom zdravlju, pa evo da ih obradujem, čovjek je prije par dana imao šećer 30, sad je na strogom režimu ishrane itd...uglavnom mnogo radi, a posljedica toga je da mnogo griješi, svi vi koji se bavite sličnim poslom, a vidim da vas ima podosta na forumu, pokušajte napraviti 5 emisija sedmično i biti jednako dobri u svakoj... nemoguća misija jel da?
Ghita

#98 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Ghita »

batka, da izvinete, ne podnosim
Gavaz

#99 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Gavaz »

Nemoj podnosit' Batka!
Nemoj podnosit' da izgubiš kćerku prije deset godina!
Nemoj podnosit' da skupljaš lovu za onoga kome je potrebna!
Nemoj podnosit' šećer preko 30!
Nemoj podnosit svoj "usrani" život!
Gavaz

#100 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Gavaz »

Nemoj podnosit' Batka!
Nemoj podnosit' da izgubiš kćerku prije deset godina!
Nemoj podnosit' da skupljaš lovu za onoga kome je potrebna!
Nemoj podnosit' šećer preko 30!
Nemoj podnosit svoj "usrani" život!
Post Reply