To što ste napisali, mnogo više govori o Vama nego od portfastu! Za jednog gospodina od 45 godina, mnogo se više očekuje. Zaista, ispod Vašeg nivoa!homo_sapiens wrote:portfast wrote:Tih 90-ih godina je postojala slicna masa ovoj danasnjoj koja je zagovarala bratsvo i jedistvo. Bio sam dio te mase, nosen krilima mladosti vjerovao sam u neke sulude ideje.....
Ti si polupao loncice ! O cemu ti pises? Potpuno si zalutao ovdje, profulio si temu, smisao ....
NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
- Compact
#76 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
- JThomas
#77 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
što bi rekao @lopta, ne valja vam to, izmišljate nove nacije...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#78 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Ja bijah 453 potpis

-
delightful
#79 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
to ti poslije rucka, polako... 
- maybelline
#80 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Sta mislite, hoce li ovo ista promijeniti? Ili makar potaknuti neke druge slicne pokrete???
-
sarajevo63
#81 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Hoće onog dana kad postanemo svjesni. Pokreta ima na sve strane, samo se trebaju koordinirati.maybelline wrote:Sta mislite, hoce li ovo ista promijeniti? Ili makar potaknuti neke druge slicne pokrete???
- maybelline
#82 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
sarajevo63 wrote:Hoće onog dana kad postanemo svjesni. Pokreta ima na sve strane, samo se trebaju koordinirati.maybelline wrote:Sta mislite, hoce li ovo ista promijeniti? Ili makar potaknuti neke druge slicne pokrete???
Svjesni cega? Imamo li stvarno toliko moci i snage da nesto ucinimo??
- Compact
#83 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Ja bih prije rekao, pokreta ima na sve strane koji "ubiru genge", ali samo se trebaju pokrenuti!sarajevo63 wrote:Hoće onog dana kad postanemo svjesni. Pokreta ima na sve strane, samo se trebaju koordinirati.maybelline wrote:Sta mislite, hoce li ovo ista promijeniti? Ili makar potaknuti neke druge slicne pokrete???
-
sarajevo63
#84 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Svjesni snage koju ima svaki pojedinac, pa čak i u ovakvom društvu.maybelline wrote:Svjesni cega? Imamo li stvarno toliko moci i snage da nesto ucinimo??sarajevo63 wrote:Hoće onog dana kad postanemo svjesni. Pokreta ima na sve strane, samo se trebaju koordinirati.maybelline wrote:Sta mislite, hoce li ovo ista promijeniti? Ili makar potaknuti neke druge slicne pokrete???
Compact, svako ima pravo da konta šta mu se nametne il šta sam skonta. Ampak, lijevo, pa desno, pa spust.
- Compact
#85 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
sarajevo63 wrote: Compact, svako ima pravo da konta šta mu se nametne il šta sam skonta. Ampak, lijevo, pa desno, pa spust.
-
sarajevo63
#86 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Postaje sumnjivo....Compact wrote:sarajevo63 wrote: Compact, svako ima pravo da konta šta mu se nametne il šta sam skonta. Ampak, lijevo, pa desno, pa spust.
- Compact
#87 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Ne sikiraj sesarajevo63 wrote: Postaje sumnjivo....
-
sarajevo63
#88 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Izvini al ne mogu. Ko će jopet? Jok ja. Samo naprijed, ni koraka nazad. Ti mene sad obljubi...Compact wrote:Ne sikiraj sesarajevo63 wrote: Postaje sumnjivo....Pročešljaj malo teme o queeru, tamo ćeš me naći!
- Compact
#89 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
sarajevo63 wrote:Izvini al ne mogu. Ko će jopet? Jok ja. Samo naprijed, ni koraka nazad. Ti mene sad obljubi...Compact wrote:Ne sikiraj sesarajevo63 wrote: Postaje sumnjivo....Pročešljaj malo teme o queeru, tamo ćeš me naći!
- sunčan dan
#90 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Izvini...... moram da uzmem broj kao u opštini da bi sjela za kompjuter.Latinica wrote:Kako je proslo ?
@suncan daaaaaaan...![]()
Dakle, kiša je padala a mi smo stajali u redu i mrzli se da bi stavili potpis u onu debelu knjigu. Bilo je ljudi s obzirom na, po meni, slabu organizaciju, jer masa ljudi sigurno nije znala za ovo. Ne računam one šečerne ljude što se istope na kišici.
Mislim da će ova ideja sigurno uzeti maha i u drugim gradovima drage nam BiH. Trebalo bi ovo pustiti u gradove bar po dva dana uz bolju organizaciju.
-
linjo
#91 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Al' je dobro ono "Boli me Spiric za sve" 
Last edited by linjo on 25/11/2008 18:39, edited 1 time in total.
- A_I_
#92 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
bio sam i u 12.10 kad je bilo barem stotinjak Bosanaca i Hercegovaca
do iza 1.30 kad je bilo preko 380 potpisa
s obzirom na razmjere torovskog ispiranja mozgova, sveopstu apatiju kao i losu medijsku propracenost(sto namjerno sto zbog propusta u organizaciji) puno nas je doslo i podrzalo ovu inicijativu.
Pozdrav svim istinskim Bosancima i Hercegovcima / Bosankama i Hercegovkama

s obzirom na razmjere torovskog ispiranja mozgova, sveopstu apatiju kao i losu medijsku propracenost(sto namjerno sto zbog propusta u organizaciji) puno nas je doslo i podrzalo ovu inicijativu.
Last edited by A_I_ on 25/11/2008 18:41, edited 1 time in total.
-
sarajevo63
#93 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Ja sam za drugi prijedlog - knjižica treba biti nosiva, tj. lakša za nositi, pa od vrata do vrata. Ukoliko su organizatori spremni da sebe ulože, uz pomoć onih koji to hoće. Jer 1000, 10000, 30000 potpisa nije ništa. Da bi nas se shvatilo ozbiljno.sunčan dan wrote:Izvini...... moram da uzmem broj kao u opštini da bi sjela za kompjuter.Latinica wrote:Kako je proslo ?
@suncan daaaaaaan...![]()
Dakle, kiša je padala a mi smo stajali u redu i mrzli se da bi stavili potpis u onu debelu knjigu. Bilo je ljudi s obzirom na, po meni, slabu organizaciju, jer masa ljudi sigurno nije znala za ovo. Ne računam one šečerne ljude što se istope na kišici.
Mislim da će ova ideja sigurno uzeti maha i u drugim gradovima drage nam BiH. Trebalo bi ovo pustiti u gradove bar po dva dana uz bolju organizaciju.
- A_I_
#94 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
stojim na raspolaganju za ovu idejusarajevo63 wrote: Ja sam za drugi prijedlog - knjižica treba biti nosiva, tj. lakša za nositi, pa od vrata do vrata. Ukoliko su organizatori spremni da sebe ulože, uz pomoć onih koji to hoće. Jer 1000, 10000, 30000 potpisa nije ništa. Da bi nas se shvatilo ozbiljno.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#95 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Samo mi nije jasno do kada cemo svi mi polagati nade da neke peticije,potpisi,obavjestenja i slicne pisane forme mogu piti vode u ovom nasem klero-desno orejentisanom drzavnom uredjenju
Ali eto,potpisao...
Mislim da je i sam praznik i ocajno mali broj ljudi,kao i prehladno vrijeme bilo kljucno sto je bilo 500tinjak potpisa,samo.
Da je bio neki radni dan bilo bi barem tri puta vise potpisa,mada kao sto sam i rekao u wvojoj prvoj recenici,ne vidim prevelike svrhe svih tih peticija,potpisa i drugih slicnih varijacija.
Ali eto,potpisao...
Mislim da je i sam praznik i ocajno mali broj ljudi,kao i prehladno vrijeme bilo kljucno sto je bilo 500tinjak potpisa,samo.
Da je bio neki radni dan bilo bi barem tri puta vise potpisa,mada kao sto sam i rekao u wvojoj prvoj recenici,ne vidim prevelike svrhe svih tih peticija,potpisa i drugih slicnih varijacija.
- Compact
#96 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Tako se i mi na Koševu vadimo, a nikad više ne dođe od dvije milje (osim derbija)! Hladno vrijeme, kiša, snijeg, uvijek postoje neki razlozi!-LIBERO- wrote:Samo mi nije jasno do kada cemo svi mi polagati nade da neke peticije,potpisi,obavjestenja i slicne pisane forme mogu piti vode u ovom nasem klero-desno orejentisanom drzavnom uredjenju![]()
![]()
Ali eto,potpisao...![]()
![]()
-
sarajevo63
#97 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Libero, lijepo za potpis (ako smijem reči, tj potpisano jer se tako osjećalo). Mi se, bar se meni tako čini, tek počinjemo buditi. Iako smo ošamućeni. Ono što je u normalnom svijetu normalno kod nas je tek u povoju. Mnogo je godina prošlo. I raznoraznih ubleharenja u njima. Ne bi bilo više ljudi ni da je sunce sjalo. Bilo bi koliko bi bilo. To kažem kao neko ko je već duže na ulici. A ima ih mnogo koji su duže od mene.-LIBERO- wrote:Samo mi nije jasno do kada cemo svi mi polagati nade da neke peticije,potpisi,obavjestenja i slicne pisane forme mogu piti vode u ovom nasem klero-desno orejentisanom drzavnom uredjenju![]()
![]()
Ali eto,potpisao...![]()
![]()
Godinama se razaralo ono za šta su mnogi poginuli. Godine će nam trebati da se vratimo na početnu tačku. Ali moramo imati vjeru u bolje. Samo pisane forme vode nečemu. Priče radi priče ne vode ničem.
Prvenstveno mladoj raji trebamo pokazati da postoji i bolje. Jer mlada raja ne znaju za to. Možemo ih kuditi. Ali ih moramo shvatiti. Jer, nažalost, mladi ljudi ne vide ništa. A kako bi i vidjeli?
Last edited by sarajevo63 on 25/11/2008 19:13, edited 1 time in total.
- maybelline
#98 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Da, stvarno, je li bilo ikakve medijske popracenosti? Jel se pojavio iko od politicara? Ja sam bila oko 14:00 i tad nikog nije bilo od novinara.A_I_ wrote:bio sam i u 12.10 kad je bilo barem stotinjak Bosanaca i Hercegovacado iza 1.30 kad je bilo preko 380 potpisa
![]()
- sunčan dan
#99 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
.
......a jedno je sigurno, ne možemo živjeti kao zombiji. Shvatila sam da nisam sama, shvatila sam da ima još ljudi koji razmišljaju kao ja. Sve te divne i hrabre ljude upoznala sam prije pola godine. Najviše što imamo je volja, želja i hrabrost da se borimo da promjenimo stvari na bolje, a nikad se nismo upitali - ima li to svrhe -
Ima svrhe i kada to svi shvatite biće i rezultata.
sarajevo63 wrote:Libero, lijepo za potpis (ako smijem reči, tj potpisano jer se tako osjećalo). Mi se, bar se meni tako čini, tek počinjemo buditi. Iako smo ošamućeni. Ono što je u normalnom svijetu normalno kod nas je tek u povoju. Mnogo je godina prošlo. I raznoraznih ubleharenja u njima. Ne bi bilo više ljudi ni da je sunce sjalo. Bilo bi koliko bi bilo. To kažem kao neko ko je već duže na ulici. A ima ih m,nogo koji su duže od mene.-LIBERO- wrote:Samo mi nije jasno do kada cemo svi mi polagati nade da neke peticije,potpisi,obavjestenja i slicne pisane forme mogu piti vode u ovom nasem klero-desno orejentisanom drzavnom uredjenju![]()
![]()
Ali eto,potpisao...![]()
![]()
Godinama se razaralo ono za šta su mnogi poginuli. Godine će nam trebati da se vratimo na početnu tačku. Ali moramo imati vjeru u bolje. Samo pisane forme vode nečemu. Priče radi priče ne vode ničem.
Prvenstveno mladoj raji trebamo pokazati da postoji i bolje. Jer mlada raja ne znaju za to. Možemo ih kuditi. Ali ih moramo shvatiti. Jer, nažalost, mladi ljudi ne vide ništa. A kako bi i vidjeli?
......a jedno je sigurno, ne možemo živjeti kao zombiji. Shvatila sam da nisam sama, shvatila sam da ima još ljudi koji razmišljaju kao ja. Sve te divne i hrabre ljude upoznala sam prije pola godine. Najviše što imamo je volja, želja i hrabrost da se borimo da promjenimo stvari na bolje, a nikad se nismo upitali - ima li to svrhe -
Ima svrhe i kada to svi shvatite biće i rezultata.
-
sarajevo63
#100 Re: NE ZABORAVITE NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE
Yes, yes.Compact wrote:Tako se i mi na Koševu vadimo, a nikad više ne dođe od dvije milje (osim derbija)! Hladno vrijeme, kiša, snijeg, uvijek postoje neki razlozi!-LIBERO- wrote:Samo mi nije jasno do kada cemo svi mi polagati nade da neke peticije,potpisi,obavjestenja i slicne pisane forme mogu piti vode u ovom nasem klero-desno orejentisanom drzavnom uredjenju![]()
![]()
Ali eto,potpisao...![]()
![]()