Mogly wrote:UDG, sebi daješ za pravo da govoriš šta treba da se radi da bi na kraju konstatovao da to ne funkcioniše. I onda
opet govoriš da se to isto radi da bi
opet konstatovao da to ne funkcioniše. Dokle?
Ako je kriterij osvještenosti slijepa poslušnost i praćenje radnji koje ionako nisu dale rezultat, onda poktretu nisu potrebni svjesni nego poslušni.
Da si otvoren za kritiku shvatio bi post
alice.k kao priliku da se omasovi pokret a ne da je sarkastično napadaš (Njih studente

) i izgubiš još jedno svjesno biće, koje ne igra kako ti sviraš (pa i to je čini svjesnom). Na zapadu su učenici koji se bune više cijenjeni nego oni koji su poslušni, a kod nas se i dan danas poslušna djeca bolje ocjenjuju. Hoćeš da pričaš o mentalitetu, eto ti povoda.
Misliš li da svojim postovima doprinosiš omasovljenju tako što konstantno napadaš one koji ne dolaze na proteste. U kojem filmu misliš da ćeš na taj način nekoga pridobiti za pokret. Šta ti je cilj?
Ne znam brate, pametan si, razmisli još jednom. Najlakše je kriviti ljude. Samokritika je ključna riječ. Ja se preispitujem svako malo. A ti?
Ne znam koje moje postove tumačiš ili koje uzimaš u razmatrenje....
Otvorene kritika da nije najava protesta pred pozorištem urađena na pravi način prihvatam, ali kažem da se u tom trenu nije moglo uraditi bolje, jer sve je učinjeno u dva dana.. bili smo čak i na studenstskom IFM radiju.... ja ne sviram, to znaju svi koji me znaju, ja sam recimo sastao se sa ljudima koij su organizovali akciju u subotu za "sarajevske ruže" pomogao sam im koliko sam mogao, jesi li ti ili alice.k barem potpisali peticiju... ovo je moje kontra pitanje...
Na podforumu nauka i edukacija imao sam temu šta više čekate u kojoj sam na svoj način razmatrao studente.. i njihov emotivno-mentalni sklop, stojim iza svakog napisanog slova... što se tiče poslušne djece i svega ostalog jer ti sviju ti misliš da recimo ovaj forum može doprinijeti društvernim procesima.... i u kojoj mjeri i na koji način.....???
Ja sam spreman sjesti ako treba i sa tobom i sa alice.k i sa bilo kim, čak i sa Tajom i Mamom.. porazgovarati i vidjeti kako dalje.. stajao sam za stolovima skupljajući peticije, komunicirao svakodnevno sa ljudima.. svih uzrasta i sve što iznosim na forumu il u tim razgovorima je na bazi mog iskustva... i nekih spoznaja... na bazi onog što vidim van Sarajeva.
Šta mi je cilj.... barem malo ubrzati procese kroz koje ovo društvo prije il kasnije mora proći, a tvoja priča o profesionalcima potvrđuje šta je tebi cilj...
Moji postovi ne mogu doprinijeti omasovljenju jer svaki čovjek, svaka osoba ima svoj prag tolerancije... moj prag je davno pregažen...,postovima mogu samo neke od nas i Vas (I SAMOG SEBE) natjerati da se bar malo zapitaju... a sad ti meni reci zašto ne bih napadao one koji ne dolaze na proteste jer imali su priliku doći subotom, nedeljom, u 12.ooh, u 13.ooh.. u 16.ooh priliku za to imaju već više od godinu dana... imali su priliku nazvati na telefon dati savjet,poslati mail, uključiti se, imali su i još uvijek imaju priliku prići grupi na akciji i sasuti nam sve u lice... ja nisam više lik na nikom, moje ime zna sistem, zna i prezime...
A tvoja rečenica kako nešto nije dalo rezultat... meni kao pojedincu govori da recimop konkretno ti nisi svjestan u kakvoj se poziciji ovo komplet društvo nalazi....
Sve u svemu i ja se preispitujem... i činim to često... i skontao sam da nema alternative borbi na bilo koji način, ukoliko se ne slažete sa metodama... il načinom.. ili bilo čim... pristupite kažite to, pokrenite nešto... priključite se nekoj grupi... mnajlakše je samo palamuditi i praviti se velikim mudracem... možda Vaš metod bude bolji... onda ću ja pristupiti Vama.. ja nemam problema sa sujetom i ego tripom...
A za studente mislim sve što sam napisao... oni su najneproduktivniji dio društva, ali kad skontam ko ih uči... nije mi ni čudo !
P.S
Ako je moj post uticao da se izgubi još jedno svjesno biće... nije u pitanju moj post, već svijet tog bića, mislim na stepen svijesti i njenu količinu.... onda će ovaj sadašnji post učiniti da se izgube barem još dva svjesna bića.... ili tri
Mogly nemoj me pogrešno shvatiti, ali situacija je gora no što se medijski predstavlja, gora je čak i što je ja vidim, stanje je takvo da zvoni za uzbunu.. i vrijeme je da se prestane palamuditi, vrijeme je da se prestane banalizirati i da se prestanu tražiti lažni izgovori... treba početi konkretno raditi...