Sulejman Tihic ALL ABOUT
- cyprus
#76 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Al ne znam jel se meni čini ali Hadžifejzov centralni opet kao prije više od dvije godine okreće vodu na mlin Harisove politike, taman kad sam pomislio da je ista mrtva i da joj nema povratka

-
Nihad_27
#77 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
I Tihic i Siajdzic su dvije istrosene osobe.
Treba raditi na podmladivanju politicke scene...
Treba raditi na podmladivanju politicke scene...
- Prpa.ba
#78 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
cyprus wrote:Al ne znam jel se meni čini ali Hadžifejzov centralni opet kao prije više od dvije godine okreće vodu na mlin Harisove politike, taman kad sam pomislio da je ista mrtva i da joj nema povratka![]()
Ne cini ti se. Jos samo fali da se teatralno pojavi Hare Turcin u nekom face-to-faceu i kaze "I'm back", kao sto onomad rece i ukide RS.
-
dallton
#79 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
@nigdje_nikog, vidim da smatras suljin PAKET POTEZA kako ti kazes odlicnim, pa nam objasni ovo: kako misli rjesiti brcko ustavnim zakonom, kad nas ustav nema kategorije ustavnog zakona?
Dalje, u paketu stoji da se "ustav usaglasava sa evropskom konvencijom o ljudskim pravima" - slucajno tu konvenciju poznajem u detalje, pa mi molim te reci kako se ustav usaglasava s konvencijom, u kojem dijelu, s kojim clanom konvencije, itd...
Onda, govori se nesto o srednjem nivou vlasti i teritorijalnoj reorganizaciji itd - prije nego sto padnemo u odusevljenje mozes li nam pojasniti (buduci si zagovornik) kako taj srednji nivo vlasti izgleda, sta su mu nadleznosti, ko to placa, koju teritoriju pokriva i tako ta "trivijalna pitanja"?
Drzavne institucije - paket kaze rjesava se funkcionalnost drzavnih institucija, blabla? sta ovo tacno znaci - jel to ono "strane su predane punom postivanje medjunarodnog prava i najvisih standarda..."
Ima toga jos, ali eto ako mozes molim te ove sitnice da pojasnis bio bih ti zahvalan
Dalje, u paketu stoji da se "ustav usaglasava sa evropskom konvencijom o ljudskim pravima" - slucajno tu konvenciju poznajem u detalje, pa mi molim te reci kako se ustav usaglasava s konvencijom, u kojem dijelu, s kojim clanom konvencije, itd...
Onda, govori se nesto o srednjem nivou vlasti i teritorijalnoj reorganizaciji itd - prije nego sto padnemo u odusevljenje mozes li nam pojasniti (buduci si zagovornik) kako taj srednji nivo vlasti izgleda, sta su mu nadleznosti, ko to placa, koju teritoriju pokriva i tako ta "trivijalna pitanja"?
Drzavne institucije - paket kaze rjesava se funkcionalnost drzavnih institucija, blabla? sta ovo tacno znaci - jel to ono "strane su predane punom postivanje medjunarodnog prava i najvisih standarda..."
Ima toga jos, ali eto ako mozes molim te ove sitnice da pojasnis bio bih ti zahvalan
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#80 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
De objasni i Bakirov odgovor na Senadovo pitanje ako zakaze Tihic i ovaj dogovor propadne dali ce se od njega traziti da dodje na celo SDA.....Na sta je ovaj zdusno odreagovao "AKO BUDU TRAZILI CELNICI U VRHU STRANKE".......fino se igraju eberecke-ebertute......eber Bakira cemo......
-
BaileyS
#81 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Ne radi se samo o navodjenju vode na Harisov mlin. Evo Dani ne podrzavaju Harisa ali su zestoko kritikovali Tihicevu kapitulaciju pred Dodikom. Clanak pod naslovom "Neuracunljivi Tihic " moze se procitati na BHT teletekstu, inace je intervju uradjen sa Tihicem nakon ovog dogovora u Orasju. Sto se Senada tice on je vise promovirao Bakira Izedbegovica i njegovu struju, sto je doduse indirektno navodjenje vode na Silajdzicev mlin. Tihic sam je svojim posljednjim potezima napravio najvecu uslugu Silajdzicu.cyprus wrote:Al ne znam jel se meni čini ali Hadžifejzov centralni opet kao prije više od dvije godine okreće vodu na mlin Harisove politike, taman kad sam pomislio da je ista mrtva i da joj nema povratka![]()
Inace, nikad nismo imali bolji izbor, samodopadljivi Silajdzic, Bakir Izedbegovic povezan sa kriminalnim miljeom te osvetoljubivi Sulejman Tihic, spreman izigravati i Dodikovog potrcka samo da bi se osvetio protivnicima u Sarajevu. Kao sto kazu, kome su potrebni neprijatelji pored ovakvih prijatelja.
-
nigdje.nikog
#82 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Pitas me kako da se usaglasi USTAV sa KONVENCIJOM. Reci cu ti - NE ZNAM.dallton wrote:@nigdje_nikog, vidim da smatras suljin PAKET POTEZA kako ti kazes odlicnim, pa nam objasni ovo: kako misli rjesiti brcko ustavnim zakonom, kad nas ustav nema kategorije ustavnog zakona?
Ja nisam strucnjak za ove stvari kako ti tvrdis za sebe, a nisam vala ni placen za to, ima ko jeste.
Mi se ovdje jos uvijek vrtimo na nacelnim principima (sto i jeste nivo ovog dogovora, njegova konkretizacija tek dolazi). Ali upravo na tim NACELNIM PRINCIPIMA jeste BLOKADA ove zemlje i svih procesa u njoj. Ova trojica su se sad dogovorili o DEBLOKADI, a posto ZNAM da su njih trojica trenutno jedini kompetentan sastav za ovakav dogovor, onda je ovo sto su napravili REALNO i OBECAVAJUCE.
Ono sto ZNAM jeste da se ovakve stvari ne rade obrnuto, drugim rijecima - to sto si ti expert iz ove oblasti meni nista ne kazuje niti je dovoljno da ti i stotine drugih experata mozete natjerati nekoga da mijenja ustav u bilo kojoj a pogotovo u ovakvoj drzavi, sve i da imate jake argumente za njegovu promjenu.
Vi, dragi moji experti, bivate (eventualno) aktivirani NAKON sto se postigne POLITICKI odnosno NACELAN dogovor o tome i ako to prihvati PARLAMENT.
To je upravo proces koji je zapocet ovim dogovorom.
A za kraj da ja tebe upitam - Ako vec u startu sjeces ovu inicijativu, to dakle znaci da branis trenutno stanje. Ajde sad ti meni odgovori na sva pitanja koja si meni postavio ali da se ona dakle odnose na trenutno stanje BiH.
-
dallton
#83 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Ne sjecem ti ja inicijativu nego pitam da mi objasnis detalje. A za detalje te pitam upravo radi tih NACELA koja govoris - ja bi volio da mi neko kaze koja su to nacela, jer ja ih iz napisanog ne vidim?
I jos nesto - ako ti se odgovor svodi na "deblokada je dobra ideja" onda mi molim te pojasni sta je tihic dobio deblokadom? samo deblokadu?
jos nesto da ne zaboravim - ustav postoji da se ne bi politicari mogli dogovarati o svemu sto zele, smisao ustava je da im se volja ogranici...po tvojoj logici ispade da se oni mogu dogovoriti sta god hoce, a svi ostali samo reci amin...to bi se onda zvao trijumvirat ili diktatura
I jos nesto - ako ti se odgovor svodi na "deblokada je dobra ideja" onda mi molim te pojasni sta je tihic dobio deblokadom? samo deblokadu?
jos nesto da ne zaboravim - ustav postoji da se ne bi politicari mogli dogovarati o svemu sto zele, smisao ustava je da im se volja ogranici...po tvojoj logici ispade da se oni mogu dogovoriti sta god hoce, a svi ostali samo reci amin...to bi se onda zvao trijumvirat ili diktatura
- Bosanac_21
#84 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
*ebla njih srbija, sad im se ulizuju - izgleda da ce pojedini nasi politicari traziti oprostaj od srbije za garet koji je Bosni i Hercegovini nanijela 
- Lincoln-Burrows
#85 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
To je nažalost suština svega, jer struka dolazi na red tek kada se postigne načelan dogovor.nigdje.nikog wrote: Vi, dragi moji experti, bivate (eventualno) aktivirani NAKON sto se postigne POLITICKI odnosno NACELAN dogovor o tome i ako to prihvati PARLAMENT.
Struka samo treba da da riješenja za realizaciju dogovora na najbolji način.
-
dallton
#86 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
ulizuju se oni samo pojedinacno, u moje ime niko nista nije uradio niti ja to prihvatam...kad sam procitao tihicev intervju u srbiji, doslo mi je da kazem "a kud te ikad pustise iz tog logora," kad nemas petlje trebalo te tamo ostavitiBosanac_21 wrote:*ebla njih srbija, sad im se ulizuju - izgleda da ce pojedini nasi politicari traziti oprostaj od srbije za garet koji je Bosni i Hercegovini nanijela
-
dallton
#87 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
ne @lincoln, obratno - prvo ti kazu sta mozes a sta ne mozes dogovarati (u okvirima ustava), a tek onda struka eventualno sprovodi dogovor koje je donesen u okvirima postojeceg ustava...kod nas se radi obratno, zato nam i jest ovakoLincoln-Burrows wrote:To je nažalost suština svega, jer struka dolazi na red tek kada se postigne načelan dogovor.nigdje.nikog wrote: Vi, dragi moji experti, bivate (eventualno) aktivirani NAKON sto se postigne POLITICKI odnosno NACELAN dogovor o tome i ako to prihvati PARLAMENT.
Struka samo treba da da riješenja za realizaciju dogovora na najbolji način.
- Lincoln-Burrows
#88 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Ne vidim što nije dogovoreno po ustavu,dallton wrote:
ne @lincoln, obratno - prvo ti kazu sta mozes a sta ne mozes dogovarati (u okvirima ustava), a tek onda struka eventualno sprovodi dogovor koje je donesen u okvirima postojeceg ustava...kod nas se radi obratno, zato nam i jest ovako
a ako nije struka mora da se oglasi.
Inače, zar nije jedna od točaka ustavna reforma.
Ako je ustavna reforma, onda se trenutni ustav
stavlja u mirovanje jer mu slijedi promjena.
- GandalfSivi
#89 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Kad bi Tihic sutra ukinio RS, Dani bi opet pisali protiv njega, iz razloga koji imaju puno vise veze sa buducim ekonomskim stanjem odredjenih pojedinaca, nego sto imaju veze sa politikom. Ja sam bio redovni citalac Dana zadnjih 16 godina, usred rata isao sa Dobrinje do grada samo da ih kupim, ali nakon svih jadnih textova vezanih za nas energetski potencijal, odlucio sam ih nikada vise ne kupiti. Iz istog razloga, samo sa druge strane je Avaz okrenuo ledja Silajdzicu.BaileyS wrote:Ne radi se samo o navodjenju vode na Harisov mlin. Evo Dani ne podrzavaju Harisa ali su zestoko kritikovali Tihicevu kapitulaciju pred Dodikom. Clanak pod naslovom "Neuracunljivi Tihic " moze se procitati na BHT teletekstu, inace je intervju uradjen sa Tihicem nakon ovog dogovora u Orasju. Sto se Senada tice on je vise promovirao Bakira Izedbegovica i njegovu struju, sto je doduse indirektno navodjenje vode na Silajdzicev mlin. Tihic sam je svojim posljednjim potezima napravio najvecu uslugu Silajdzicu.cyprus wrote:Al ne znam jel se meni čini ali Hadžifejzov centralni opet kao prije više od dvije godine okreće vodu na mlin Harisove politike, taman kad sam pomislio da je ista mrtva i da joj nema povratka![]()
Samo da napomenem da ne branim politicare, nego napadam medije...
-
nigdje.nikog
#90 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Zaboravljas PARLAMENT. Ali u biti se ne mijenja ovo sto si rekao, jedino sto sve ovo ne bih nazvao diktaturom (mozda trijumvirat) ali nebitno je - sve ovo nista ne valja ali ocito da bolje ne moze. Odavno sam digao ruke od Domovine kakvu sanjam.dallton wrote:Ne sjecem ti ja inicijativu nego pitam da mi objasnis detalje. A za detalje te pitam upravo radi tih NACELA koja govoris - ja bi volio da mi neko kaze koja su to nacela, jer ja ih iz napisanog ne vidim?
Moji prohtjevi su trenutno svedeni na kucu, posao, prijatelje i dobru konekciju.
Ali sve je relativno sto bi rekao dr. Ajnstajnagic. Srbi bi kao da se otcjepe, Hrvati kao ne bi ali bi da imaju vise nego sto mogu podnijet, a Bosnjaci bi da uvjere i jedne i druge (i trece i cetvrte...) da smo svi mi Bosanci samo sto se kod njih desila palatalizacija s>snj...
Ja sam za bilo koju opciju koja ce mi popraviti KONEKCIJE.
- macan prvi
#91 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Slazem se u vezi s tim sta kazes za Dane. Ja vec duze vrijeme za taj list imam osjecaj da svake sedmice postaju sve patriotskiji.GandalfSivi wrote:Kad bi Tihic sutra ukinio RS, Dani bi opet pisali protiv njega, iz razloga koji imaju puno vise veze sa buducim ekonomskim stanjem odredjenih pojedinaca, nego sto imaju veze sa politikom. Ja sam bio redovni citalac Dana zadnjih 16 godina, usred rata isao sa Dobrinje do grada samo da ih kupim, ali nakon svih jadnih textova vezanih za nas energetski potencijal, odlucio sam ih nikada vise ne kupiti. Iz istog razloga, samo sa druge strane je Avaz okrenuo ledja Silajdzicu.BaileyS wrote:Ne radi se samo o navodjenju vode na Harisov mlin. Evo Dani ne podrzavaju Harisa ali su zestoko kritikovali Tihicevu kapitulaciju pred Dodikom. Clanak pod naslovom "Neuracunljivi Tihic " moze se procitati na BHT teletekstu, inace je intervju uradjen sa Tihicem nakon ovog dogovora u Orasju. Sto se Senada tice on je vise promovirao Bakira Izedbegovica i njegovu struju, sto je doduse indirektno navodjenje vode na Silajdzicev mlin. Tihic sam je svojim posljednjim potezima napravio najvecu uslugu Silajdzicu.cyprus wrote:Al ne znam jel se meni čini ali Hadžifejzov centralni opet kao prije više od dvije godine okreće vodu na mlin Harisove politike, taman kad sam pomislio da je ista mrtva i da joj nema povratka![]()
Samo da napomenem da ne branim politicare, nego napadam medije...
Izvinjavam se za off topic.
-
dallton
#92 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Pa to sam i pitao gore - kako se koristi ustavni zakon kad tako nesto ne postoji (citaj nije) po ustavuLincoln-Burrows wrote:Ne vidim što nije dogovoreno po ustavu,dallton wrote:
ne @lincoln, obratno - prvo ti kazu sta mozes a sta ne mozes dogovarati (u okvirima ustava), a tek onda struka eventualno sprovodi dogovor koje je donesen u okvirima postojeceg ustava...kod nas se radi obratno, zato nam i jest ovako
a ako nije struka mora da se oglasi.
Inače, zar nije jedna od točaka ustavna reforma.
Ako je ustavna reforma, onda se trenutni ustav
stavlja u mirovanje jer mu slijedi promjena.
A drugo je pitanje da li je ovo ustavna reforma ili nije, ali mi o tome nista ne znamo
- vee-jay
#93 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Puff, da mi je znati koje to Tihic prave stvari radi? Na stranu sto to otvarac teme ni sam ne zna ali nekako mi je glupo praviti propagandu za stvari u koje nisam upucen...
Stvarno nidje veze. Covjece ako si na internetu znaci da imas mogucnosti i druge medije procitati i pogledati od tvog. Pa ako njih 10 kaze jedno a tebi drag medij nesto drugo, PA BAREM SI POSTAVI PITANJE DA LI JE TO STO TVOJ MEDIJ PISE TACNO ILI SU MOZDA IPAK DRUGI U PRAVU
Npr.: Interviju Pecanina za Dnevnik FTVa
http://www.tvbiznis.ba
-
Hamajlija
#94 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Tihic ne radi prave stvari.On je jedan diletant iz kojeg progovara Bakir iztbegovic. Sve sto tihic radi i govori je Bakirovo maslo. To je jos jasnije i vidljivije poslije njegovog gostovanja u Centralnom, cijelu politiku SDA kroji i kreira Bakir Izetbegovic. On nije predsjdnik SDA samo zato sto on nece da se eksponira, nego salje Tihica u vatru.
Zamislite Tihicevu izjavu da je nesto najbolje sto se desilo Srbiji poslije 1990 Tadiceva vlada. Sto znaci da on bezrezervno podrzava Tadica i njegovu politiku. Tadic je glavni sponzor Dodikove politike prema nasoj zemlji. Sve sto dodik negativno i protivno radi po bosnu i Hercegovinu, to je smisljeno u Srbiji. Srbija stvara vjestacku krizu u BiH da bi time drzala zapad u sahu radi Kosova. Tadiceva itjava, da bi on saradjivo i sa FEderacijom kao i sa RS, nije nista drugo nego negiranje Bosne i Hercegovine. Da mu je Tihic na to odgovorio i Federacija ce saradjivati sa Kosovom kao sa priznatom drzavom posto BiH ne moze zbog neslaganja Srba, onda bi se moglo reci da je Tihic dorastao za pregovaranje sa Srbijom koja je kroz historiju
najvise problema donijela ovom regionu pa i sire.
Tihic nas je uvalio u velike probleme. Mi cemo opet izvuci deblji kraj, odnosno drzavnost Bosne i Hercegovine ce biti, definitivno, dezavuisana, a ovaj dogovor ce biti od koristi kriminalcima koje proizvodi i podrzava SDA.
Silajdzic je otpisani politicar, ali bojim se da ce ga ova Tihiceva avantura ponovo vinuti u orbitu.Mi , Bosnjaci , nismo izgradjen politicki narod. Polupismeni ljudi, kakvi su glasaci nacionalnih stranaka, sa malim izuzetcim, glasaju srcem a ne razumom.
Okrenimo se mi SDP-u, ali pod uslovom da se oslobode nekih svojih funkcionera koji im ,stvarno, umanjuju ugled. i vjerodostojnost njihovih zalaganja i proklamacija.
Zamislite Tihicevu izjavu da je nesto najbolje sto se desilo Srbiji poslije 1990 Tadiceva vlada. Sto znaci da on bezrezervno podrzava Tadica i njegovu politiku. Tadic je glavni sponzor Dodikove politike prema nasoj zemlji. Sve sto dodik negativno i protivno radi po bosnu i Hercegovinu, to je smisljeno u Srbiji. Srbija stvara vjestacku krizu u BiH da bi time drzala zapad u sahu radi Kosova. Tadiceva itjava, da bi on saradjivo i sa FEderacijom kao i sa RS, nije nista drugo nego negiranje Bosne i Hercegovine. Da mu je Tihic na to odgovorio i Federacija ce saradjivati sa Kosovom kao sa priznatom drzavom posto BiH ne moze zbog neslaganja Srba, onda bi se moglo reci da je Tihic dorastao za pregovaranje sa Srbijom koja je kroz historiju
Tihic nas je uvalio u velike probleme. Mi cemo opet izvuci deblji kraj, odnosno drzavnost Bosne i Hercegovine ce biti, definitivno, dezavuisana, a ovaj dogovor ce biti od koristi kriminalcima koje proizvodi i podrzava SDA.
Silajdzic je otpisani politicar, ali bojim se da ce ga ova Tihiceva avantura ponovo vinuti u orbitu.Mi , Bosnjaci , nismo izgradjen politicki narod. Polupismeni ljudi, kakvi su glasaci nacionalnih stranaka, sa malim izuzetcim, glasaju srcem a ne razumom.
Okrenimo se mi SDP-u, ali pod uslovom da se oslobode nekih svojih funkcionera koji im ,stvarno, umanjuju ugled. i vjerodostojnost njihovih zalaganja i proklamacija.
-
Umjetnik a
#95 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
tihića nešto pretjerano ne gotivim ali mi nije mrzako koliko je to haris i istina je ovo što navodišnigdje.nikog wrote:Tihić u intevjuu za srbijansku Politiku: Srbija je strateški partner Bosne i Hercegovine
16.11.2008. 11:24
Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je da su i Srbija i BiH na gubitku zbog loših odnosa zvaničnog Sarajeva i Beograda, ali da je BiH izgubila više, jer je njen strateški interes da ti odnosi budu bolji ne samo zarad sadašnjosti, nego o radi budućnosti.
" Smatram da nije dobro da Bosna i Hercegovina već dvije godine nema kontakte sa Srbijom na najvišem nivou, posebno nakon izborne pobjede predsjednika Tadića. Srbija je strateški partner Bosne i Hercegovie. Bez obzira na to šta se događalo u prošlosti, mi moramo gledati u budućnost i razvijati prijateljske odnose", rekao je Tihić u intervjuu za beogradsku "Politiku".
Tihić je ocijenio da su sadašnja vlada i predsjednik Tadić najbolje što se Srbiji dogodilo od 1990. godine i da je to, kako je naveo, najbolje i za BiH kada je riječ o bilateralnim odnosima dvije zemlje.
Lider SDA smatra da bi specijalne veze BiH sa Srbijom, Crnom Gorom i Hrvatskom bitno uticale na političku stabilnost i prosperitet cijelog regiona, jer bi podstakle sve oblike kulturnog, istorijskog, geografskog, ekonomskog povezivanja i saradnje.
Tihić je rekao da dogovor lidera SNSD, HDZ BiH i SDA iz Odžaka predstavlja značajan uspjeh u procesima dogovoranja, jer kreira novu atmosferu, duh kompromisa, dijaloga i međusobnog uvažavanja.
On je izrazio nadu da je ovaj sporazum otvorio vrata za rješavanje ključnih pitanja o državnoj imovini, popisu stanovništva, statusu Brčko distrikta i uspostavio okvir za ustavnu reformu.
"Iskreno se nadam da će ovo biti preteča drugih dogovora domaćih političara u interesu građana i države BiH koji će uslijediti", rekao je lider SDA.
On je naglasio da problemi moraju biti rješavani prvenstveno unutršnjim dijalogom i kompromisom, što, kako je rekao, znači da se sve tri strane - srpska, hrvatska i bošnjačka - moraju nečega odreći da bi na kraju svi dobili.
"Oni koji osporavaju sporazum iz Odžaka u principu su protiv bilo kakvog dogovora. Njihova politika je sve ili ništa, što se u principu svodi na ništa...Ta vrsta političara najbolje živi od tuđe nevolje", naglasio je Tihić.
Govoreći o odnosima SDA i Stranke za BiH, Tihić je rekao da su razlike između ove dvije stranke sve veće, a kao osnovnu naveo je karakter i način vođenja politike.
"SDA je pobornik realne politike, korak po korak, ali stalno naprijed i to na osnovu konsenzusa. Stranka za BiH radi i funkcioniše drugačije. Kod njih nema procedura, stranačkih organa...Njihovi ciljevi često ne uvažavaju realne odnose i stanje u BiH", ocijenio je Tihić.
______
Ja mislim da sada svima treba biti konacno jasno - Tihic je spremio PAKET poteza, nije samo rijec o revansu prema pacijentu Silajdzicu. Covjek je na pravom kursu, samo sto to neki ne zele priznati a neki jos nisu skontali.
- vee-jay
#96 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Hamajlija wrote:Tihic ne radi prave stvari.On je jedan diletant iz kojeg progovara Bakir iztbegovic. Sve sto tihic radi i govori je Bakirovo maslo. To je jos jasnije i vidljivije poslije njegovog gostovanja u Centralnom, cijelu politiku SDA kroji i kreira Bakir Izetbegovic. On nije predsjdnik SDA samo zato sto on nece da se eksponira, nego salje Tihica u vatru.
Samo, hajmo SDPu dati sansu. Jednu (*ebenu) sansu. Pa ovim drugima dajemo iz godine u godinu a oni samo rade protiv nas. Pa hajmo SDPu barem jednu sansu dati pa ako nam bude gore mozemo se odmah vratiti starima. Izgubismo tolike godine sa ovim kriminalcima i mafijasima kao da nismo mi u pitanju nego neka PC igrica.
-
nigdje.nikog
#97 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Pogledaj covjece uvodni post i sta sam u njemu boldovao - BiH vec dvije godine nema kontakt sa Srbijom !!!vee-jay wrote:![]()
![]()
![]()
Puff, da mi je znati koje to Tihic prave stvari radi? Na stranu sto to otvarac teme ni sam ne zna ali nekako mi je glupo praviti propagandu za stvari u koje nisam upucen...
Stvarno nidje veze. Covjece ako si na internetu znaci da imas mogucnosti i druge medije procitati i pogledati od tvog. Pa ako njih 10 kaze jedno a tebi drag medij nesto drugo, PA BAREM SI POSTAVI PITANJE DA LI JE TO STO TVOJ MEDIJ PISE TACNO ILI SU MOZDA IPAK DRUGI U PRAVU![]()
![]()
![]()
Npr.: Interviju Pecanina za Dnevnik FTVa
http://www.tvbiznis.ba
Zasto - zbog tvrdoglavog idiota koji ne odustaje od svog SPORNOG ambasadora kojeg Beograd OPRAVDANO ne prihvaca - mudjahedinskog passport makera - Borise Arnauta.
Zar u ovoj zemlji ne postoji normalan lik za ovu delikatnu funkciju?
Jok, on ne odustaje od svog Arnauta (kao niti od bilo cega drugog)i sta je rezultat svega - dvije godine potpunog zastoja u odnosima izmedju dvije zemlje!!!
Dakle, ne govorim o Dodiku Covicu i Silajdzicu, govorim o Tihicevom dijalogu sa predsjednikom zemlje od koje najizravnije ovisi sudbina BiH.
Susret sa TADICEM je vazniji od ovoga u Odzaku (sto je najvjerovatnije posljedica prvog).
A Tadic je covjek sa kojim se moze i mora komunicirati i imamo ludu srecu da je on predsjednik Srbije a ne neko drugi.
Dakle, Tihic sa Tadicem o tome je rijec, to je nesto sto je zaista Tihiceva ogromna zasluga.
-
dallton
#98 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
ljepota, sta smo dobili iz susreta s tadicem?
-
nigdje.nikog
#99 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
A sta smo dobili iz susreta Silajdzica sa Abdulahom Gulom?!dallton wrote:ljepota, sta smo dobili iz susreta s tadicem?
-
brucos7
#100 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Ljudi jesmo li normalni, Tihic IZDAJE BOSNU. Slizao se sa Dodikom i Covice a sve u cilju vlastite koristi.