Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Brisbane

#76 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

jefferson wrote:
Brisbane wrote:Samo da i ja dodam da hocu E_TICKET opciju !!!
NAdam se da ce napraviti novu stranicu, da mogu kupiti e-ticket, platiti karticom u BAM :mrgreen: i isprintati kartu.
Ne znam uopste sta rade do sada. PLatite kompaniju da vam to napravi, a ne "mali od Ajke" da se igra 4 godine na kompjuteru!
To se mora uraditi sto prije ! :thumbup:
Inace idem sa bilo kojom drugom kompanijom. :twisted:
To i govorim! Necu uopce da se zajebavam sa papirnom kartom.
Na kraju krajeva kako ce oni meni akrtu prodati ja u USA? poslat postom? Evo ja trebam rezervisati kartu Sarajevo-Zagreb dok sam dole? Naravno, Croatia ima ETKT a BH Airlines????
Ma jasno. Nema sanse da to organizujes, platis i stignes na avion.
Taj sistem samo treba platiti da ljudi naprave i uvezu.
1 mjesec je sasvim dovoljan da se to uradi i osoblje obuci (kako da promjeni cijene, destinacije i sl).
Aviaticar

#77 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Aviaticar »

Brisbane wrote:
jefferson wrote:
Brisbane wrote:Samo da i ja dodam da hocu E_TICKET opciju !!!
NAdam se da ce napraviti novu stranicu, da mogu kupiti e-ticket, platiti karticom u BAM :mrgreen: i isprintati kartu.
Ne znam uopste sta rade do sada. PLatite kompaniju da vam to napravi, a ne "mali od Ajke" da se igra 4 godine na kompjuteru!
To se mora uraditi sto prije ! :thumbup:
Inace idem sa bilo kojom drugom kompanijom. :twisted:
To i govorim! Necu uopce da se zajebavam sa papirnom kartom.
Na kraju krajeva kako ce oni meni akrtu prodati ja u USA? poslat postom? Evo ja trebam rezervisati kartu Sarajevo-Zagreb dok sam dole? Naravno, Croatia ima ETKT a BH Airlines????
Ma jasno. Nema sanse da to organizujes, platis i stignes na avion.
Taj sistem samo treba platiti da ljudi naprave i uvezu.
1 mjesec je sasvim dovoljan da se to uradi i osoblje obuci (kako da promjeni cijene, destinacije i sl).
E-ticket je uveden već odavno a u izradi je i stranica preko koje će se moći izvršiti web rezervacije. Jefferson molim te ponovo pročitaj onaj moj post pa ćeš možda pronaći odgovore na neka od pitanja koja ponovo postavaljaš. Istina je da se neki ljudi možda boje za radna mjesta kada bi se pojavilo još stručnih kadrova ali na sreću nisu u situaciji da bilo šta poduzmu oko toga osim da se dodatno školuju (za što će se iskreno se nadam i odlučiti). Bez obzira koliko bih ja to želio i koliko bih bio ponosan kada bi se iz Sarajeva letilo u Ameriku čisto sumljam da će se to ikada desiti iz bezbroj razloga (koje ne trebam objašnjavati bilo kome ko nešto zna o civilnoj aviaciji).
Turkish (ili da je bilo koja druga veća kompanija u pitanju) je jako dobrodošao u našu komapniju a i sa ovolikom investicijom i u našu zemlju.
Brisbane

#78 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

Kada aviaticaru, kada ?
KOliko to treba da se stranica napravi ?
KOnkretno imas li ti barem mjesec kada ce to profercerat ?
Bosanac sa dna kace

#79 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Bosanac sa dna kace »

Brisbane wrote:Kada aviaticaru, kada ?
KOliko to treba da se stranica napravi ?
KOnkretno imas li ti barem mjesec kada ce to profercerat ?
ista prica je bila i prije 3 godine...
Aviaticar

#80 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Aviaticar »

ista prica je bila i prije 3 godine...[/quote]

Baš ista? Da li je to moguće?
Bosanac sa dna kace

#81 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Aviaticar wrote:ista prica je bila i prije 3 godine...
Baš ista? Da li je to moguće?[/quote]
a sto ne bi bilo moguce?
evo danas mi je trebalo da provjerim u kolko imaju letovi iz Istanbula za Sa. jedva sam naso, i to ne na stranici vase kompanije nego na stranici sarajevskog aerodroma...
Aviaticar

#82 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Aviaticar »

Bosanac sa dna kace wrote:
a sto ne bi bilo moguce?
evo danas mi je trebalo da provjerim u kolko imaju letovi iz Istanbula za Sa. jedva sam naso, i to ne na stranici vase kompanije nego na stranici sarajevskog aerodroma...[/quote]

Zar ti ne letiš samo Turkishem?
Bosanac sa dna kace

#83 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Aviaticar wrote:
ne letim ja, vec neko drugi...ja inace letim JATom do Beograda :wink:
Aviaticar

#84 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Aviaticar »

Aviaticar wrote:
Tako je, ''bolji'' i ''noviji'' avioni, ''kraći'' let, ''ljubaznije'' mlađahno osoblje... Svakom njegovo samo ti onda taj nick treba drugačije glasiti :wink:
Bosanac sa dna kace

#85 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Aviaticar wrote:
Tako je, ''bolji'' i ''noviji'' avioni, ''kraći'' let, ''ljubaznije'' mlađahno osoblje... Svakom njegovo samo ti onda taj nick treba drugačije glasiti :wink:
avion je u kojem mogu sjedit a da me ne zabole negoe, ne drnda, kad vozi ne osjecam se ko u letecem traktoru, let sat vremena do BG, osobolje u njihovoj poslovnici milion puta ljubaznije nego u poslovnizi BHairlinesa, povratna kosta za studente 155 eura, u BHairlinesu normalna karta kosta 250 eura, a studentska 260 :shock: :? ,
leo karan

#86 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by leo karan »

Aviaticar wrote:
a sto ne bi bilo moguce?
evo danas mi je trebalo da provjerim u kolko imaju letovi iz Istanbula za Sa. jedva sam naso, i to ne na stranici vase kompanije nego na stranici sarajevskog aerodroma...
Zar ti ne letiš samo Turkishem?[/quote]
sta te boli kurac kojom on kompanijom leti...
imas li sta konkretno reci na primjedbu da se covjek ne moze informisati o rasporedu letova?

ma ja, znam. bit ce slijedeci mjesec
beautyfool

#87 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by beautyfool »

Hajde ba sta ste navalili na BH airlines, pa nemogu ni oni funkcionisati savrseno,hvala Bogu pa lete uspjesno i covjek dodje do zeljenog odredista :) sto se tice informacija ima na nasem aerodromu web site pa se informisite,meni je vala tako najlakse,bilo THY ili BH airlines jer uvijek mozes vidjeti stanje kakvo je kod nas a dobro se zna da nam stanje na aerodromu i nije uvijek savrseno :)
Bit ce ako Bog da, evo sad je THY otkupio dio BH airl. pa ce ici na bolje, polako nemogu ni oni odmah napredovati, kod njih i mala promjene iziskuje veliki kapital, mozda jos uvijek nemaju adekvatne ljude koje bi se bavili updatom i sredjivanjem web site, nije to samo napraviti , treba se i odrzavati a pogotovo kod airline kompanija to je malo komplikovanija procedura.
Bice,bice, samo sabur :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#88 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by pape »

@leo karan, ... pripazi na rijecnik, ... :roll:
macan prvi

#89 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Aviaticar wrote:
Aviaticar wrote:
Nema potrebe za takvim vidom komunikacije... :roll: Posebno ako covjek iznosi jasne razloge zasto tvrdi to sto tvrdi.
Aviaticar

#90 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Aviaticar »

macan prvi wrote:
Nema potrebe za takvim vidom komunikacije... :roll: Posebno ako covjek iznosi jasne razloge zasto tvrdi to sto tvrdi.
U pravu si i za to se izvinjavam. Samo razloge ne mogu uvažiti. JAT leti 9 od 10 puta na ovoj liniji sa ATR-ovima koji su dva tri puta stariji od ovih naših ali svako ima puno pravo na izbor hvala bogu. To sam mislio sa ovim svakom svoje (nije nacionalno ništa).
Bosanac sa dna kace

#91 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Aviaticar wrote:
macan prvi wrote:
U pravu si i za to se izvinjavam. Samo razloge ne mogu uvažiti. JAT leti 9 od 10 puta na ovoj liniji sa ATR-ovima koji su dva tri puta stariji od ovih naših ali svako ima puno pravo na izbor hvala bogu. To sam mislio sa ovim svakom svoje (nije nacionalno ništa).
98% onih koji lete avinom nema pojma kako avion uopste funckionse, znaju samo da sa avionom stignu bilo dje 10 puta brze nego sa bilo kojim drugim prevozom...niko od tih 98% nema pojma o tome sta je ATR ili sta ja znam...eh sad kao sto vec opisah BHairlines, avion je za laicko oko leteci traktor u poredjenju sa Turkishom i JATom, a cijena je ista....ja mogu shvatit da vi imate ''nove'' avione, ali haj objasni ostalim 98%...dodaj na to užasno ponašanje osoblja...
ins

#92 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ins »

U mnostvu raznih frikova sa ovog foruma moram priznati da si ti najopskurniji...

Jedini lik na planeti kojem je nova i 15 godina mladja verzija aviona "traktor" u poredjenju sa istim takvim Jatovim.... :skoljka:

Image

Image
ins

#93 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ins »

Onako usput:

Image

Image

Image
koop

#94 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by koop »

BH Airlines, diletanti neprofesionalni. Mrzilo me da pisem komentar ranije (iako bi isti komentar bio da sam ga pisao prije godinu dana, znaci nema pomaka). Juce sam zvao da se informisem o letu Skoplje-Sarajevo, jer imam kartu za sutra, a let prosle sedmice je bio otkazan. Kaze teta (naravno nakon par prebacivanja s jedne linije na drugu, prije neg li sam uspio i zavrsiti recenicu), prosle sedmice je let bio otkazan zbog tehnickog pregleda aviona, let za srijedu je potvrdjen. Rekao sam joj da sam cuo da se let otkazuje i kada nemaju dovoljno putnika. Odgovor, gospodine ne, ovo je redovan let (iako nije, nego je charter, bar tako je pisalo na njihovom prekrasnom web site-u, koji je by the way, koristan taman koliko i web stranica auto prevoznika XLY iz neke pripizdine, znaci nema nistaaaaaa.), mi letimo bez obzira na broj putnika, bla, bla, bla, vas let za srijedu je potvrdjen...

Naravno, prije 5 minuta me zovu iz turisticke agencije, "gospodine vas let je otkazan zbog tehnickih razloga". ?!!
U africi i aziji, sa mini charter kompanijama sam dobio bolju uslugu nego sa ovom Alan Ford firmom.

A ovo je samo jedna u nizu zajebancija (jednom sam zavrsio u Ohridu umjesto u Skoplju, jel' su hadze iz BH arilines-a chartirale citav let Bosnja Ljeku da idu u Ohrid na neku ferijalnu zajebanciju, i naravno to sam saznao nakon sto sam chekirao prtljagu).

Dno dna.
beautyfool

#95 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by beautyfool »

koop wrote:BH Airlines, diletanti neprofesionalni. Mrzilo me da pisem komentar ranije (iako bi isti komentar bio da sam ga pisao prije godinu dana, znaci nema pomaka). Juce sam zvao da se informisem o letu Skoplje-Sarajevo, jer imam kartu za sutra, a let prosle sedmice je bio otkazan. Kaze teta (naravno nakon par prebacivanja s jedne linije na drugu, prije neg li sam uspio i zavrsiti recenicu), prosle sedmice je let bio otkazan zbog tehnickog pregleda aviona, let za srijedu je potvrdjen. Rekao sam joj da sam cuo da se let otkazuje i kada nemaju dovoljno putnika. Odgovor, gospodine ne, ovo je redovan let (iako nije, nego je charter, bar tako je pisalo na njihovom prekrasnom web site-u, koji je by the way, koristan taman koliko i web stranica auto prevoznika XLY iz neke pripizdine, znaci nema nistaaaaaa.), mi letimo bez obzira na broj putnika, bla, bla, bla, vas let za srijedu je potvrdjen...

Naravno, prije 5 minuta me zovu iz turisticke agencije, "gospodine vas let je otkazan zbog tehnickih razloga". ?!!
U africi i aziji, sa mini charter kompanijama sam dobio bolju uslugu nego sa ovom Alan Ford firmom.

A ovo je samo jedna u nizu zajebancija (jednom sam zavrsio u Ohridu umjesto u Skoplju, jel' su hadze iz BH arilines-a chartirale citav let Bosnja Ljeku da idu u Ohrid na neku ferijalnu zajebanciju, i naravno to sam saznao nakon sto sam chekirao prtljagu).
Dno dna.
Ohrid je lijep, ako nisi zurio imao si sta i obici :D ...sta se bunis :D bar si sletio u Makedoniju ha ja :-) :lol:

Naum mi pade ovo

EGYPT AIR : :lol: :-)

Brisbane

#96 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

Dze nam je to aviaticar i njegov e-ticketing ?
Topla voda

#97 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Topla voda »

jel samo atr leti za bg?
mozda je cim drugim letio bosanac?
macan prvi

#98 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Topla voda wrote:jel samo atr leti za bg?
mozda je cim drugim letio bosanac?
Pa zar ti ne bi trebao znati kad si vec blizu Aerodroma? :? :D

Izgleda da je tako, pogledaj npr. ovdje kakav avion JAT koristi za vecernji let za Sarajevo:

http://www.sia.ba/index.php?otvori=redl ... 2&lang=bos
Topla voda

#99 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Topla voda »

a ovi piloti bh airlinesa sto su isli na obuku,za koji su avion isli ,jel kakav airbus il sta?
bijelo_dugme

#100 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by bijelo_dugme »

Znacil to da ce postat clan "Star Alliance"?
Post Reply