A joj...tema po mom ukusu

.
Hajde da prvo pojasnimo pojedinima ovo oko zakona. Melb26, cini mi se, rece da je po zakonu generalno ogranicenje u naseljenom mjestu 60. I to je vrlo tacno. Medjutim, tacno je i da je po zakonu tolerancija ne prekoracenje u naseljenom mjestu - do 20km/h preko 60. Dakle, slobodno vozite 79, niko vas niti hoce, niti smije zaustaviti, a pogotovo vas niko ne moze - kazniti! Raspitajte se kod saobracajaca ako ne vjerujete. Ili procitajte onaj postirani clan zakona. Sve ce vam se samo kazati.
Da se po gradu vozi debilno, malo je reci. I mene stravicno nerviraju ovi sporaci, toliko da lagano sijedim (bar ovo mako kose sto mi je ostalo). I apsolutno se slazem da je krajnje vrijeme da se policija pocne baviti SVIM dijelovima zakona, a ne samo nekima poput prekoracenja brzine, pojasa i zmigavaca.
I ja sam imao par situacija gdje sam trubio (mada uvijek prvo blicam, bez obzira na dan ili noc), mada nikad ne "sjednem" na sirenu, nego ono, kratko. Ali, nekim kockastim glavama (odlicna opis!) i to smeta, pa bi odmah da prosipaju silu, a najcesce se tu radi o ovim nadobudnim mladcima sa predjenih jedva 20.000 KM i koji, kao po pravilu, pored sebe imaju nekakvu curicu manekenskog izgleda i izrazito tupog pogleda

. I onda oni nesto kao izlaze iz auta, pa onda naravno izadjem odmah i ja, sve sa svojih 100 kg i 190 cm, pa se obicno zavrsava onako kao i Dozer rece - miroljubivim tonom i povratkom u autic pored tupopogledne.
Samo sam jednom imao situaciju da je lik bio i dalje drcan, pa je morao poblize pogledati felge na svom autu, ali i dalje se slazem sa onim da je sve to "FUJ".