KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

behavac

#76 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

test01 wrote:Nije poenta u tome da je rs srbima vaznija od bih vec da rs ne zeli nikakvu bih.
ovakva bih ne moze da opstane, jer da moze ,ne bi stranci imali apsulutnu vlast od deytona do sada.
neko napisa da rs ima jos nekoliko problema koje treba da rijesi.ovo je za plakati.rs je najsiromasnija regija u evropi.mozda je kosmet siromasniji .ili moldova,ali rs je na samom dnu.rs je dno evrope.u rs mos kupiti osrednji stan za 20.000 km.gdje to ima jos?
-i na kraju,problem u bih ce postojati dok ,po meni,ameri kao svjetska sila ne rijese problem.evropa je podjeljena,a i uvijek je bila.rusija nije jaka kao sto je nekada bila. samo je pitanje hoce li rijesenje koje nametnu ameri(ono ne iskljucuje vojnu opciju) ici u korist hrvatskih,srpskih ili bosnjackih stranaka?
Gdje to molim lijepo.
I ja bi kupio stan pa i 150 000 KM malo
The 51st State

#77 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by The 51st State »

Po trenutnoj situaciji, kada bi vidio punkt na Kozijoj cupriji na kojem bi bila 2-3 policijska auta policije RS, vjerovatno bi se vratio odakle si posao, ili bi pognute glave prisao punktu. Nemoj mi samo reci da bi ti sam krenuo na policiju?

Nemoj simplificirati, lako bi se izrezirao incident koji bi pokrenuo lavinu nasilja ili rat.
The 51st State

#78 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by The 51st State »

behavac wrote:
test01 wrote:Nije poenta u tome da je rs srbima vaznija od bih vec da rs ne zeli nikakvu bih.
ovakva bih ne moze da opstane, jer da moze ,ne bi stranci imali apsulutnu vlast od deytona do sada.
neko napisa da rs ima jos nekoliko problema koje treba da rijesi.ovo je za plakati.rs je najsiromasnija regija u evropi.mozda je kosmet siromasniji .ili moldova,ali rs je na samom dnu.rs je dno evrope.u rs mos kupiti osrednji stan za 20.000 km.gdje to ima jos?
-i na kraju,problem u bih ce postojati dok ,po meni,ameri kao svjetska sila ne rijese problem.evropa je podjeljena,a i uvijek je bila.rusija nije jaka kao sto je nekada bila. samo je pitanje hoce li rijesenje koje nametnu ameri(ono ne iskljucuje vojnu opciju) ici u korist hrvatskih,srpskih ili bosnjackih stranaka?
Gdje to molim lijepo.
Mimo Banjaluke i Bijeljine, vjerovatno ne za 20 000 ali za mnogo manje od 150 000.
zlajo

#79 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by zlajo »

Uvijek iste teme u forumima....otcjepljenje RS i novi rat. Meni vise nije jasno kako vam sve ove godine ne dosadi. Da li ce se RS otcjepiti ili ne, to ce pokazati vrijeme. Kada bi se Srbi i odlucili na tako sto, to bi bila jedna avantura, ciji se rasplet sada tesko moze predpostaviti. Ono sto je sigurno je da ih nitko vojno ne bi mogao sprijeciti u tome.

MZ bi politicki negodovala i sigurno bi izazvalo brojne reakcije. Ali EU i USA su vec umorene od Bosne. A pogotovo sada dok se jos ne zna u kom pravcu ce ici ova svjetska financijska kriza. Gledate li vi uopce vijesti i dnevnike evropskih i americkih televizija....ko od njih uopce Bosnu vise i spominje?
Pa i to Harisovo izlaganje u UN-u, je bilo u sjeni mnogo vaznijih i konfliktnijih svjetskih zbivanja.Jer nije samo on imao govor u UN-u tada.

Da RS proglasi neovisnost,njima nije potreban rat. A to da ce ih Bosnjaci (jer Hrvati sigurno nece ) sprijeciti (vojno ?! ) u tome.... :roll:

Ova drzava je politicki jako nestabilna, i kao takva tesko da ce u skorije vrijeme postici neku bitniju stabilnost. EU zeli stabilnost ove regije, a na koji nacin ce se ta stabilnost postici, to moraju odluciti njeni gradjani, skupa. A ako se ne mogu dogovoriti.....tada je mozda i bolje da se odvoje.....

Na Kosovu se Srbi i Albanci nisu mogli dogovoriti.....pa svi mi znamo kako je to zavrsilo. Postoji nesto sto je realno, a sto mnogi izbjegavaju iznjeti. Ako Srbi ne zele da se integriraju u institucije BiH, nitko, ama bas nitko ih ne moze natjerati na to. Uvijek ce se naci rupe u zakonu koje ce oni znati iskoristiti, i to pravo im nitko nece oduzeti.

BiH nemoze biti uredjena kao jedna gradjanska drzava, tipa Hrvatske ili Srbije, jer je cinu tri naroda. Jedini nacin da BiH opstane je da se prihvati ta realnost i da se omoguci veca autonomija svakom od ta tri naroda. Ako se to ne ostvari nikada nece postati samostalna i funkcionalna drzava,vec ce ostati kao protektorat. A svijet polako gubi volju, pogotovo sto postoji toliko drugih bitnijih i presudnijih problema koje treba rjesavati.

Ako se ne postigne jedno funkcionalno rjesenje, u kojem ce sva tri naroda naci svoje mjesto, i dalje se nastavlja ova agonija, koja svima, ama bas svima sve vise smrdi i upucuje na trulost i raspad.
Jaskor

#80 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Jaskor »

Kolumbo - i ti i tvoja tema u picku materinu!
nokia6170

#81 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by nokia6170 »

Republika Srpska (mislim na izvrsnu vlast rs-a) ne moze nista pravno uraditi..niti raspisati referendum, niti se otcjepiti zato sto joj to ne bi dozvolila njena najvisa sudska instanca Republike Srpske koja se zove Ustavni sud Republike Srpske.

Zvuci paradoksalno, jelde? :-D
AbU_JamaL_MovE

#82 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by AbU_JamaL_MovE »

nokia6170 wrote:Republika Srpska (mislim na izvrsnu vlast rs-a) ne moze nista pravno uraditi..niti raspisati referendum, niti se otcjepiti zato sto joj to ne bi dozvolila njena najvisa sudska instanca Republike Srpske koja se zove Ustavni sud Republike Srpske.

Napravio bi Dodik novi ustavni sud za specijalne namjene, nesto kao "Specijalni ustavni sud" kao sto je napravio
sa tuzilastvom.
nokia6170

#83 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by nokia6170 »

AbU_JamaL_MovE wrote:
nokia6170 wrote:Republika Srpska (mislim na izvrsnu vlast rs-a) ne moze nista pravno uraditi..niti raspisati referendum, niti se otcjepiti zato sto joj to ne bi dozvolila njena najvisa sudska instanca Republike Srpske koja se zove Ustavni sud Republike Srpske.

Napravio bi Dodik novi ustavni sud za specijalne namjene, nesto kao "Specijalni ustavni sud" kao sto je napravio
sa tuzilastvom.

Nakon odluke o konstitutivnosti naroda Ustavnog suda, i amandmanskih izmjena ustava entiteta nista u entitetima vise nije isti...samo sto to niko nece da prizna svom vlastitom narodu....srbima niko da kaze otvoreno i javno u rs-u da se bez volje bosnjaka i hrvata apsolutno nista znacajno ne mogu odluciti sto se tice bitnih stvari...polozaja rs-a i slicnih stvari.
behavac

#84 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

The 51st State wrote:
behavac wrote:
Gdje to molim lijepo.
Mimo Banjaluke i Bijeljine, vjerovatno ne za 20 000 ali za mnogo manje od 150 000.
Pa tako je skoro svagdje kad svi hoce u vece gradove...
Šaner

#85 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Šaner »

prije ce biti rat Crna Gora vs. Srbija; nego rat u BiH :mrgreen:
Real Khan

#86 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Real Khan »

behavac wrote:
Real Khan wrote: E, jes' vala, zbog Hareta smo eto opet "zaslužili" još jedan genocid. Onako "preventivni", sada da ne ukidamo RS... a prije je bilo zbog "rušenja YU". Koji bolesnici!!!
Kakve veze odluka Narodne Skupstine Republike Srpske o osudi jednostranog istupa Silajdzica protiv RS ima sa 'jos jednim genocidom' ???
Koji ... da ne kazem sta.
nokia6170 wrote:poznata srpska taktika preventivnog etnickog ciscenja i genocida isnpirisana subjektivnim osjecajem nepravde i bjelosvjetske zavjere
Pa nokia zar i ti sine Brute sa ovim Ne-Real-om.
Eto, da ne počinjem...samo se sjeti da još uvijek pravdate prošli genocid onim referendumom za nezavisnu BiH (koji je bio proveden pod nadzorom i proglašen kao demokratski i validan od strane sadašnje EU). Eto, samo da te podsjetim koliko je kratak fitilj unutar tvog etničkog korpusa...
behavac

#87 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
AbU_JamaL_MovE wrote:

sa tuzilastvom.

Nakon odluke o konstitutivnosti naroda Ustavnog suda, i amandmanskih izmjena ustava entiteta nista u entitetima vise nije isti...samo sto to niko nece da prizna svom vlastitom narodu....srbima niko da kaze otvoreno i javno u rs-u da se bez volje bosnjaka i hrvata apsolutno nista znacajno ne mogu odluciti sto se tice bitnih stvari...polozaja rs-a i slicnih stvari.
Al ni Bosnjacima niko da kaze otvoreno da bez volje Srba u nista znacajno ne mogu odluciti u BIH ,pa tako ni polozaj RS-a (tj 'ukidanje') i slicne stvari.
zemo_online

#88 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by zemo_online »

behavac wrote:
Gdje to molim lijepo.

-imas masu ljudi koji prodaju stanove bud-zasto pa nema kupca.za koliko su porasle cijene nekretnina u rs od deytona? 0%.gdje to ima na svijetu osim u zimbabveu?
-udjem u supermarket,na svakom cosku cuvar ili zaposleni nesto kontroliraju.skontam da paze da se ne krade.
-hoces li lijek ,plati.hoces kod doktora,plati.
-penzioneri rs hoce na federalne penzije.zasto?
-jedina rafinerija u bih ne radi.zasto?zato u hrvatskoj rade 2 od kojih jedana za bih i rs.kako ce raditi kad ministri i poslanici imaju privatne pumpe?
behavac

#89 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

Real Khan wrote: Eto, da ne počinjem...samo se sjeti da još uvijek pravdate prošli genocid onim referendumom za nezavisnu BiH (koji je bio proveden pod nadzorom i proglašen kao demokratski i validan od strane sadašnje EU). Eto, samo da te podsjetim koliko je kratak fitilj unutar tvog etničkog korpusa...
Pa ako ti vjerujes u taj kratak fitilj sto ga onda drug Haris oce pripaliti ???
A mozda covjek voli vatromet...
behavac

#90 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

test01 wrote:
behavac wrote:
Gdje to molim lijepo.

-imas masu ljudi koji prodaju stanove bud-zasto pa nema kupca.za koliko su porasle cijene nekretnina u rs od deytona? 0%.gdje to ima na svijetu osim u zimbabveu?
-udjem u supermarket,na svakom cosku cuvar ili zaposleni nesto kontroliraju.skontam da paze da se ne krade.
-hoces li lijek ,plati.hoces kod doktora,plati.
-penzioneri rs hoce na federalne penzije.zasto?
-jedina rafinerija u bih ne radi.zasto?zato u hrvatskoj rade 2 od kojih jedana za bih i rs.kako ce raditi kad ministri i poslanici imaju privatne pumpe?
Al poenta da se ukidanjem RS-a ovo ne bi preko noci ispravilo, a opet to se moze ispraviti i da RS ostane.
Nacionalno pitanje i ekonomija nisu nuzno uslovljeni jedno drugim iako se kod nas cesto vezu.
Real Khan

#91 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Real Khan »

behavac wrote:
Real Khan wrote: Eto, da ne počinjem...samo se sjeti da još uvijek pravdate prošli genocid onim referendumom za nezavisnu BiH (koji je bio proveden pod nadzorom i proglašen kao demokratski i validan od strane sadašnje EU). Eto, samo da te podsjetim koliko je kratak fitilj unutar tvog etničkog korpusa...
Hajde sad onako iskreno analiziraj svoj odgovor i shvatit ćeš kako imaš ozbiljnih psiholoških problema...stvarno mi te žao jer je tvoj pogled na svijet jako iskrivljen. Ozbiljno ti savjetujem da potražiš pomoć psihijatra... Nakon par mjeseci terapije, siguran sam da ćeš uspjeti prebroditi svoju bolest. Ako ti išta znači, imaš moju punu moralnu podršku da se izliječiš.
behavac

#92 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

Real Khan wrote:
behavac wrote:
Hajde sad onako iskreno analiziraj svoj odgovor i shvatit ćeš kako imaš ozbiljnih psiholoških problema...stvarno mi te žao jer je tvoj pogled na svijet jako iskrivljen. Ozbiljno ti savjetujem da potražiš pomoć psihijatra... Nakon par mjeseci terapije, siguran sam da ćeš uspjeti prebroditi svoju bolest. Ako ti išta znači, imaš moju punu moralnu podršku da se izliječiš.
Pa ovo je bilo onako ironicno kroz salu, jer na tvoje komentare samo se mogu fino nasmijati.
Liberalism

#93 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Liberalism »

behavac wrote:
Jel ti to nesto nezgodno u vezi predhodne konstatacije pa na nju odgovaras skretanjem sa teme.
convict

#94 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by convict »

Znam da vecina ovo ne voli da cuje, ali ima jedna regija koja je siromasnija od RS. Zove se FBiH.

Kao dokaz - prosjecna plata za august 779 KM u RS i 763 KM u FBiH (dakle 2% veca u RS). :x
Real Khan

#95 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Real Khan »

convict wrote:
Znam da vecina ovo ne voli da cuje, ali ima jedna regija koja je siromasnija od RS. Zove se FBiH.

Kao dokaz - prosjecna plata za august 779 KM (BRUTO) u RS i 763 KM (NETO) u FBiH (dakle 2% veca u RS). :x
ibrotuzla

#96 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by ibrotuzla »

Ovo meni sve smrdi na vadjenje Haretove "100% nigdje nista" i ponovno plašenje nas njima i njih nama!
Real Khan

#97 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Real Khan »

ibrotuzla wrote:Ovo meni sve smrdi na vadjenje Haretove "100% nigdje nista" i ponovno plašenje nas njima i njih nama!
Ovo nije daleko od istine... ne zaboravite da su Lepi i Mile kao dva prsta jedne ruke, iliti u koaliciji (i javnoj i tajnoj). SBiH i lepi su u potpunom rasulu i JEDINO što ih može popraviti jeste da sad zakuhaju sa Miletom i da opet krenu hvatati birače na strah... S obzirom koliki je prosjek IQ u Bosni i Hercegovini, svašta je moguće, na žalost!
homar

#98 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by homar »

Sva ova halabuka koju sprovodi Dodik je da bi se zaštitio od krivičnog gonjenja za kriminal koji je počinio a koji se mjeri na stotine milione maraka. On je čak spreman i zaratiti da bi sačuvao svoju guzicu i guzicu svijih ahbaba. :bih:
nokia6170

#99 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
A sto se tice reprezentacije tu jesi u pravu, al nije po zakonu obavezno navijeti za reprezentaciju i mislim da se tu ne gleda postovanje drzave.
A i te utakmice se rjetko igraju van glavnog grada.

I ne trazi Republika Srpska da Bosnajci brane njene interese, te interese ce brzaniti sami gradjani RS-a, al ne dozvoljava da je ugrozavaju.
RS jos ima nekih problema sli to se sve moze ispraviti.
A ne vidim zasto bi buduca desavanja kao ulazak BIH-a u EU bio protiv RS-a, pa RS se za to i zalaze.
nije zakonom obavezno navijati ni za koga, ali ovdje se postavlja pitanje sta bi se desilo da na utakmicu u banja luku (grad u bosni i hercegovini) na stadion borca (kluba iz bosne i hercegovine) dodje 50 autobusa iz cijele bosne i hercegovine da navijaju upravo za svoju drzavu bosnu i hercegovinu?

mislis da bi vlasti rs-a to dozvolili ili bi gledali desavanja naroda iz 2001. godine iz banja luke i ubistvo murata badica?

niko ne tjera ovdje nikog da voli bosnu i hercegovinu, ali rs tjera svoje gradjane da mrze bosnu i hercegovinu i da mrze sve one koji vole bosnu i hercegovinu sto za posljedicu ima nasilje koje je vise puta demonstrirano. e to je problem moj druze.

nemoj se moj behavac praviti fin kad svi znamo kakva je situacija u republici srpskoj....administrati8vna jedinica stvorena nazalost najgorim krsenjima medj. prava i na najstrasnijim zlocinima i mentalno egzistira na tim principa uvjerena da je to OK, odnosno da nije OK, al sluzi vise cilju.

vama na cast i obraz ide sto je definirate kao "volju naroda".

p.s. u banja luku kad bi neko dosao i povikao "ovo je bosna" sigurno ne bi bio docekan kao neko ko bi u mostaru ili sarajevu povikao "ovo je federacija".
MuaDib

#100 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by MuaDib »

Proglašenje nezavisnosti Republike Srpske, bi ujedno i bio kraj iste, a ne kraj Bosne i Hercegovine. :bih: :bih: :bih:
Post Reply