Ja sam pobjednik...

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#76 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mIRCerka »

vjesticanametli wrote:ko je bio tada organizator
Sto je najgore, nije niko...pricalo se o tome u svim medijima, da se narod treba dici, da se treba stati u kraj svemu, a grozd i dosta su samo podrzali tu ideju...
vjesticanametli

#77 Re: Ja sam pobjednik...

Post by vjesticanametli »

mIRCerka wrote:
Sto je najgore, nije niko...pricalo se o tome u svim medijima, da se narod treba dici, da se treba stati u kraj svemu, a grozd i dosta su samo podrzali tu ideju...
e tako da se zna :thumbup: a nakon toga je dosla subota i protesti koji su organizovani bukvalno ovdje na forumu.......niko nikog nije znao i novac za razglas se skupljao preko foruma JAVNO.............tada je doslo par ljudi koji su dali novac kojim je placen razglas i kojima sam ja nazalost zaboravila nickove :sax:

to moze potvrditi ca. 100 osoba s foruma
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#78 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mIRCerka »

vjesticanametli wrote:
mIRCerka wrote:
e tako da se zna :thumbup: a nakon toga je dosla subota i protesti koji su organizovani bukvalno ovdje na forumu.......niko nikog nije znao i novac za razglas se skupljao preko foruma JAVNO.............tada je doslo par ljudi koji su dali novac kojim je placen razglas i kojima sam ja nazalost zaboravila nickove :sax:

to moze potvrditi ca. 100 osoba s foruma
To se zna oduvijek. Isto tako je meni bilo shega na prvim protestima ispred katedrale, stoji razglas, citaju se govorancije, cita se filozofija, raja suti samo sto se ne raspe...puste NOVU VERZIJU DOSTA od Dubioze, neki od "organizatora" drame jer nisu za to dali pare, a raja skace ko luda na tu pjesmu, koja najmanje govori o pokretu DOSTA a najvise govori o stanju u koje smo zapali...
Sve je to meni shega sada, znam da mi je trebalo 2 mjeseca gastritisa da se rijesim...
Jadni smo mi kad isti ljudi ucestvuju na protestima, u humanitarnim akcijama ili bilo kojim aktivnostima koje se organizuju ovako...jer sve mi se vise cini da je vecini dobro a mi ispadamo ko razmazena djeca i durimo se sto nije po nasem...
vjesticanametli

#79 Re: Ja sam pobjednik...

zato ja sada pjevam .............ja volim samo sebe svog jeeeeeeeeedinog sebe :mrgreen:
IBM

#80 Re: Ja sam pobjednik...

Post by IBM »

DANI su jednom davno, povodom jednog u nizu protesta napisali: "J..... vas revolucija, prihvatite se knjige!" :roll:
tranquil

#81 Re: Ja sam pobjednik...

Post by tranquil »

IBM wrote:DANI su jednom davno, povodom jednog u nizu protesta napisali: "J..... vas revolucija, prihvatite se knjige!" :roll:
Vjerovatno su u međuvremenu skontali da je realnost ta da bez muke nema ni nauke - proljetos su sa jednim brojem pakovali pište i crvene kartone.
mostarac

#82 Re: Ja sam pobjednik...

Post by mostarac »

IBM wrote:DANI su jednom davno, povodom jednog u nizu protesta napisali: "J..... vas revolucija, prihvatite se knjige!" :roll:
hm. logicno i ocekivano od dana, ako se zna da su vlasnici dana tajini dobri drugovi i pajtosi :D
buzzer

#83 Re: Ja sam pobjednik...

Post by buzzer »

mostarac wrote:
hm. logicno i ocekivano od dana, ako se zna da su vlasnici dana tajini dobri drugovi i pajtosi :D
insider information?
alen_zenica

#84 Re: Ja sam pobjednik...

Post by alen_zenica »

Stolac92 wrote:Nakon što su birači u nedjelju (ne)iskoristili svoju građansku dužnost izabrana je nova lokalna uprava za naredne četiri godine. Mnogi se pitaju ko je izgubio, ali se još više pitaju ko je pobijedio... Sigurno je da su pobijedili mafijaši i lopovi, ali su isto tako izgubili mafijaši i lopovi. Dvije stvari je vrijedno spomenuti... totalni poraz parazitsko-mafijaške organizacije po imenu "SBiH" i njenog osnivača (izdajnika, lažova, licemjera, lopova, mafijaša i narcisoidno bolesnog kretena) Harisa Silajdžića... i neočekivani uspjeh NSRB, naročito u Mostaru. Ja sam definitivno pobjednik zato što sam uživao gledati kako manipulator Silajdžić muca o motokultivatorima i interesima Bosne, ali sam isto tako uživao (i još uvijek uživam) u rezultatima iz Mostara. Po prvi put nakon prvih izbora jedna stranka u Mostaru osvaja poprilično veliki broj glasova i sa jedne i sa druge strane Neretve... Novinari i narod baljezga da su Lijanovići kupili glasove... od mene imaju donaciju od 100KM da na sljedećim izborima kupe jedan glas u moje ime, jer ako je to jedini način da se sruše fašisti sa svih strana onda je to sigurno dobro uložen novac. Lijanovići sigurno nisu fašisti, a to da li se bore kako bi zaštitili svoje carstvo... i ja se borim da bi zaštitio svoju porodicu i ono što imam kako mi ne bi neki hahari i kokošari prekonoći opet sve oduzeli što su moji gradili 50 godina...

Sve u svemu ja sam pobjednik... i zbog toga što nisam dozvolio manipulatoru Fadilu Šeri da me iskoristi za svoje bolesne ambicije, kao što je iskoristio i potrošio Danisa Tanovića. NS je po meni definitivno gubitnik i to iz više razloga, ali jedan od najvećih razloga je to što su ovako jeftino prodali jedini kec iz rukava... naravno da mislim na Danisa Tanovića. Nikad više neće postići efekat uzbuđenja i iznenađenja kao što su to postigli kad se objavilo da Danis Tanović osniva stranku. On je sada potrošen, više nije novost, a nisu ništa dobili kako bi zaista pokazali promjene. Šteta! Zaista šteta! NS je sada samo još jedna stranka na našoj političkoj sceni, jeftina kopija SDP-a, propala ideja, oteta šansa...

http://stolac92.blogger.ba/
mali, nemoj da pametujes
Stolac92

#85 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

nokia6170 wrote:nasa stranka je mlada stranka i za sada ona ima najvece uporiste u opstinama grada sarajeva. tu su i koncentrisani i najpozitivniji likovi nase stranke.

zaista nema potrebe napadati nasu stranku nakon pola godine djelovanja...ona jos mora proci i prelezati djecije bolesti sa trazenjem adekvatnih pozitivnih ljudi. ako je taj Sero problem, vrlo brzo ce se nasa stranka zahvaliti tom istom seri jer joj nije u interesu da odbija ljude, vec da ih privlaci u svoje redove.

ako narodna stranka radom za boljitak nudi u hercegovini prave ljude i ako radi u interesu ljudi, onda treba glasati za nju. dakle za ljude treba glasati, a ne samo za ime neke stranke. nije pod moranjem sada (politika partijske poslusnosti) da se mora glasati za neku stranku.

u svakom slucaju uvijek mislim da ce nasa stranka biti bliza nsrzb nego nekoj nacionalistickoj i etnicki cistoj partiji.
Bravo... nadam se da će sve biti kao što si napisao.
Stolac92

#86 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

Pošto sam tek sad sjeo za računar, i očekivano zatekao potpuno suprostavljajuće komentare, pokušat ću malo nadograditi na ono što sam napisao otvaranjem ove teme...

Od samog početka moje poimanje NS-a je bilo da ne treba biti ljevičarska stranka nego prvenstveno tehnokratska i post-ideološka stranka, koja će objediniti sve progresivne snage i koja se neće sukobljavati sa istima. U međuvremenu NS se razvio u konkurenta i suparnika SDP-u, pa tako ovi izbori pokazuju upravo neuspjeh i jedne i druge stranke. Je li bio moguć dogovor prije izbora? Jeste! Je li Gratz mogao biti načelnik? Jeste! Je li SDP mogao dobiti podršku glasača NS-a u nekim opštinama? Jeste! Je li NS mogao dobiti podršku glasača SDP-a u nekim drugim opštinama? Jeste!Da ne idem dalje... Pametnom dosta! Zašto je ovo važno? Zato što smo od prvog dana insistirali na tome da NS ne postane osvetnička stranka Fadila, Dine, Envera, i masu drugih bivših i razočaranih SDP-ovaca... Nažalost desilo se upravo to... plus šačica novih, mladih, neisprobanih i neiskvarenih pojedinaca.

Da li se NS može reformisati? Može! Da li je meni mjesto u NS-u? Nije, ali ako se reformišu ja ću održati moje obećanje Bojanu Bajiću, koje sam dao dan prije osnivačke skupštine, da ću biti najbolji vojnik na terenu za ideju koja je bila pokretač same odluke da se osnuje stranka. Nisam digao ruke od Danisa, Bojana, Ermina, Maje, Borisa, i mnogih drugih... Najsretniji bih bio kad bi smogli snage i prepoznali da čovjek koji je dan prije osnivačke skupštine rekao da ne želi nikakvu funkciju i da će raditi iz sjene sada je generalni sekretar stranke, a njegov dugogodišnji saradnik (da se ne izrazim drugačije) je sada organizacioni sekretar stranke...

Odoh malo raditi pa se vratim na ovu temu za jedno dva sata...
karanana

#87 Re: Ja sam pobjednik...

Post by karanana »

Stolac92 na Tajino mjesto!!!
VjecitiStudent

#88 Re: Ja sam pobjednik...

Post by VjecitiStudent »

Stolac92 wrote: Odoh malo raditi pa se vratim na ovu temu za jedno dva sata...
Opet ce pilici nastradati :D
Stolac92

#89 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

Tajo podnio ostavku! Sad mi je potvrđeno!
VjecitiStudent

#90 Re: Ja sam pobjednik...

Post by VjecitiStudent »

Stolac92 wrote:Tajo podnio ostavku! Sad mi je potvrđeno!
Dal' da skacemo u auta i idemo trubiti ili ..., ne treba se saliti sa ovakvim stvarima!
Stolac92

#91 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

Iako sam dobio potvrdu iz sigurnog izvora sačekat ću do 16:00 kad je presica...
Liberalism

#92 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Liberalism »

Stolac92 wrote:Pošto sam tek sad sjeo za računar, i očekivano zatekao potpuno suprostavljajuće komentare, pokušat ću malo nadograditi na ono što sam napisao otvaranjem ove teme...

Od samog početka moje poimanje NS-a je bilo da ne treba biti ljevičarska stranka nego prvenstveno tehnokratska i post-ideološka stranka, koja će objediniti sve progresivne snage i koja se neće sukobljavati sa istima. U međuvremenu NS se razvio u konkurenta i suparnika SDP-u, pa tako ovi izbori pokazuju upravo neuspjeh i jedne i druge stranke. Je li bio moguć dogovor prije izbora? Jeste! Je li Gratz mogao biti načelnik? Jeste! Je li SDP mogao dobiti podršku glasača NS-a u nekim opštinama? Jeste! Je li NS mogao dobiti podršku glasača SDP-a u nekim drugim opštinama? Jeste!Da ne idem dalje... Pametnom dosta! Zašto je ovo važno? Zato što smo od prvog dana insistirali na tome da NS ne postane osvetnička stranka Fadila, Dine, Envera, i masu drugih bivših i razočaranih SDP-ovaca... Nažalost desilo se upravo to... plus šačica novih, mladih, neisprobanih i neiskvarenih pojedinaca.

Da li se NS može reformisati? Može! Da li je meni mjesto u NS-u? Nije, ali ako se reformišu ja ću održati moje obećanje Bojanu Bajiću, koje sam dao dan prije osnivačke skupštine, da ću biti najbolji vojnik na terenu za ideju koja je bila pokretač same odluke da se osnuje stranka. Nisam digao ruke od Danisa, Bojana, Ermina, Maje, Borisa, i mnogih drugih... Najsretniji bih bio kad bi smogli snage i prepoznali da čovjek koji je dan prije osnivačke skupštine rekao da ne želi nikakvu funkciju i da će raditi iz sjene sada je generalni sekretar stranke, a njegov dugogodišnji saradnik (da se ne izrazim drugačije) je sada organizacioni sekretar stranke...

Odoh malo raditi pa se vratim na ovu temu za jedno dva sata...
Nesto kao post-ideoloska stranka ne postoji nigdje osim u glavama pojedinaca u Sarajevu, koji bi da su politicka stranka (imaju određeni pogled na stanje, probleme i izazove drustva), ali da se nikome ne zamjere i da budu dobri prema svima (i prema nacionalistima i komunistima i demokratama i vjerskim fanaticima).

Naravno da Nasa stranka nije post-ideoloska, jer prakticni rad članova stranke određuje njenu ideolosku opredjeljenost. Tako i da je proklamovana kao post-ideoloska ona post-ideoloska ne bi bila.
klixober

#93 Re: Ja sam pobjednik...

Post by klixober »

Sta reci o novinama koje tako nesto napisu,a onda dijele zvizdaljke i kartone i same pozivaju na protest :-)
vjesticanametli

#94 Re: Ja sam pobjednik...

jos se i regaju na forum :lol: al et sta ces .............nek je tajo otisao :evil:

stolac :thumbup: za komentar
Stolac92

#95 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

Je li neko sinoć gledao Zabranjeni Forum na Pinku... Onaj isti Bajrović, koji je sada član izvršnog odbora SDP-a, je želio biti član NS-a, ali nažalost Fadil Šero nije dozvolio... Ako će NS i SDP sarađivati kao što su sinoć komunicirali Bajrović i Šero onda se bojim da će biti svašta... U svakom slučaju za mene su trenutno ove dvije stranke isto kao SDA-SZBiH, ali samo ljevičarske orjentacije. Nijedna ne nudi ništa osim šuplje priče i demagogije... Nijedna nema viziju niti projekat, a sve su opterećene bolesnim i umišljenim likovima... Na kraju ispade da su fotelje, pa makar i one opštinskih vječnika, draže od svih ideala i moralnih principa... Dino u POŠTENO... samo mogu reći da sam razočaran, ali hajde... čovjek je sada u opštinskom vijeću... Možda nešto i uradi.
Stolac92

#96 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

Samo da javim da Operacija "Chicken Run" nije uspjela...
Image
cogni

#97 Re: Ja sam pobjednik...

Post by cogni »

Stolac92 wrote: Nijedna nema viziju niti projekat,
Jel postoje negdje na javnom webu tvoje vizije i/ili projekti?
Stolac92

#98 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

vjesticanametli wrote:jos se i regaju na forum :lol: al et sta ces .............nek je tajo otisao :evil:

stolac :thumbup: za komentar
Jesi li čula kako me je onaj novinar predstavio? "Jedini pravi revolucionar"... Kao da je rekao jedina prava budala... još pod imenom podpisao "revolucionarni Pokret DOSTA!" To je novi pokret, samo da znate. Odcjepio se od Pokreta DOSTA! i u njemu sam samo ja (izgleda).

Odličan je novinar. Zahvaljujem se što nije puno rezao ono što sam rekao...
Stolac92

#99 Re: Ja sam pobjednik...

Post by Stolac92 »

cogni wrote:
Stolac92 wrote: Nijedna nema viziju niti projekat,
Jel postoje negdje na javnom webu tvoje vizije i/ili projekti?
Ja sam nevažan. Nisam član nijedne stranke, ne obnašam nijednu funkciju, ništa ne obećavam, ne borim se za vlas... Slobodno možeš reći da serem. Neću se uvrijediti. Nikog ne prisiljavam da me sluša niti bilo kome plaćam da bude sa mnom i uz mene. Ali neke od mojih vizija i projekata, naravno ne još detaljno, možeš naći na mom blogu http://stolac92.blogger.ba/... Ima toga još puno... Kao na primjer... Uvođenje tri stope PDV-a: 1 stopa od 35% na sve uvozne artikle (osim ljekova, repro materijala i ostalog sličnog), 17% na domaće proizvode, i 0% na esencijalne proizvode. Ovo direktno znači zaštita domaće proizvodnje, povećanje prihoda od uvoza, olakšica za socijalno ugrožene kategorije.... Da ne nabrajam... kao što sam nabrajao Fadilu Šeri i ekipi...
cogni

#100 Re: Ja sam pobjednik...

Post by cogni »

Stolac92 wrote:Ali neke od mojih vizija i projekata, naravno ne još detaljno, možeš naći na mom blogu http://stolac92.blogger.ba/...
Ne da nije detaljno nego je izuzetno shturo. Ako ti sam nemas vremena da razradis ideje koje su zasad samo skup zelja, zasto mislish da mi forumasi treba da gubimo vrijeme svih nas na teme o tebi. Nase vrijeme je zasigurno vrijednije od tvog, samim tim sto nas je puno vishe nego tebe.
Ima toga još puno... Kao na primjer... Uvođenje tri stope PDV-a: 1 stopa od 35% na sve uvozne artikle (osim ljekova, repro materijala i ostalog sličnog), 17% na domaće proizvode, i 0% na esencijalne proizvode. Ovo direktno znači zaštita domaće proizvodnje, povećanje prihoda od uvoza, olakšica za socijalno ugrožene kategorije.... Da ne nabrajam... kao što sam nabrajao Fadilu Šeri i ekipi...
Ovo je izuzetno retardirana ideja, ne mozes na tako primitivan nacin zaobici carinske ugovore sa drugim drzavama. Uvjeren sam da to nije rezultat dugog premisljanja vec da si pisao bez da si razmislio i malo, u suprotnom bi to bilo stvarno tragicno. Ocigledno je i iz ovoga da nemas potrebe da trosis svoje vrijeme, istodobno se ne libeci da trosis nase. :-x
Post Reply