Kosovo za R.Srpsku?
-
u_prolazu2
sami mi nija jasno kako to da nema hrvata i srba koji podrzavaju tu ideju ?
ne lici tebi to na jugoslaviju nimalo, a da naravno da ne lici (vi ste vec sebi sve objasnili). a naci ce te i kojeg srbina i hrvata, ako nista platiti, a ima i ovih iz mjesanih brakova - pa ja naci ce se vec koji. fuck-off !
-
u_prolazu2
tako je moglo biti i u jugoslavij, ali nije. imas neko objasnjenje - narod nije htio, a srbi nisu bas bili zainteresirani jako za konfederaciju. e vidis to se ne moze ignorirati - ni na zapadu. taj identitet o kome neki melju ne postoji. a sve fine pricice su samo bosnjacka politika kojoj to odgovara. zbog cega znas i sam.
- JBT
"tako je moglo biti i u jugoslavij, ali nije. imas neko objasnjenje - narod nije htio, a srbi nisu bas bili zainteresirani jako za konfederaciju. e vidis to se ne moze ignorirati - ni na zapadu. taj identitet o kome neki melju ne postoji. a sve fine pricice su samo bosnjacka politika kojoj to odgovara. zbog cega znas i sam.
"
-Pa zar nije Milosevic razvalio bivsu Jugu?
Pa zar tebi ne odgovara da ljudi gledaju ljude kao ljude? U BiH.
"
-
u_prolazu2
pa sad upravo bosnjaci rade istu stvar koju je napravio milosevic. ljudi se mogu gledati kao ljudi tek kad su ravnopravni. u visenacionalnoj drzavi - ravnopravni nece biti kao nacija ukoliko druga vecina komanduje (pogledaj federaciju). mogu se vremenom svesti na nacionalne manjine (sto je cilj bosnjaka) ili na kurde.....JBT wrote:"tako je moglo biti i u jugoslavij, ali nije. imas neko objasnjenje - narod nije htio, a srbi nisu bas bili zainteresirani jako za konfederaciju. e vidis to se ne moze ignorirati - ni na zapadu. taj identitet o kome neki melju ne postoji. a sve fine pricice su samo bosnjacka politika kojoj to odgovara. zbog cega znas i sam.
"
-
u_prolazu2
gradjanske drzave u europi su vecinom nacionalne drzave. imaju stoljetnu tradiciju i "praksu" u demokraciji. mi imamo rat od prije nekoliko godina s preko 200.000 mrtvih. ljudi se ne osjecaju jednonacionalno, nego su 3 nacije. bih nije zapravo nikad niti bila samostalna drzava, da bi ljudi imali bilo kakav osjecaj pripadnosti "bih naciji", nego je bila protektorat non-stop: turska okupacija, austrougarska okupacija, komunisticka jugoslavija, i danadnji protektorat. e sad mozemo naci par primjera (koji se opet ne mogu porediti 100% zbog TOTALNO drugacije povijesti) s bih gdje ima vise jezika i naroda. uzmimo belgiju - imas opet etnicke granice - i nije tocno da je sve "pomjesano kao salata" - da citiram amerikanku sarajevsku princezu. ali sad je glupo da solim pamet o belgiji ili svicarskoj kad to ionako svi znaju ili mogu procitati, samo sam naveo primjer. a drugih visenacionalnih u europi i nema bas. belgijanci se i danas osjecaju vise flamanci i valonci nego belgijanci - iako im je tradicija DALEKO duza nego nasa.JBT wrote:Pa sta ce ti vise ravnopravnosti od gradjanske drzave?
-
u_proIazu2
RS je velika mrlja na savjesti svakog normalnog gradjanina, i treba je sto prije ukinuti. 
-
u_prolazu2
OVO JE LAZNI NICK - POGLEDAJTE KOLIKO IMA POSTOVA U PROFILU !u_proIazu2 wrote:RS je velika mrlja na savjesti svakog normalnog gradjanina, i treba je sto prije ukinuti.
-
u_proIazu2
Ali iako je lazni, govori sve sto i ja mislim.
-
u_prolazu2
OVO JE LAZNI NICK - POGLEDAJTE KOLIKO IMA POSTOVA U PROFILU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!u_proIazu2 wrote:Ali iako je lazni, govori sve sto i ja mislim.
OVO JE LAZNI NICK - POGLEDAJTE KOLIKO IMA POSTOVA U PROFILU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OVO JE LAZNI NICK - POGLEDAJTE KOLIKO IMA POSTOVA U PROFILU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Sting
sta je ovom? je li ima temperaturu ili je vojka seselj osudjen na dozivotnu robiju?u_prolazu2 wrote:OVO JE LAZNI NICK - POGLEDAJTE KOLIKO IMA POSTOVA U PROFILU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!u_proIazu2 wrote:Ali iako je lazni, govori sve sto i ja mislim.
-
Michael
#93 Kosovo za R.Srpsku?
[quote="Cpncku"][quote="Sting"][quote="stavrogin"]
sto lazes, bosnjake je izmislio adil zulfikarpasic cirka 1991 godine...[/quote]
mozda a ove danasnje srbe su napravili ili doselili cirka brkati turci od 14 do 19 vijeka.[/quote]
Pitali Emira Kusturicu kako to da se on ne izjašnjava kao Bošnjak, već kao Srbin (baš kako se izjašnjavao i Meša Selimović), a Emir reče:
Kako da pripadam naciji Bošnjak kad sam stariji od nje!!!
No comment![/quote]
HAHAHAHA bas si me nasmijao sa ovim Kustinim komentarom.
Svaka cast
sto lazes, bosnjake je izmislio adil zulfikarpasic cirka 1991 godine...[/quote]
mozda a ove danasnje srbe su napravili ili doselili cirka brkati turci od 14 do 19 vijeka.[/quote]
Pitali Emira Kusturicu kako to da se on ne izjašnjava kao Bošnjak, već kao Srbin (baš kako se izjašnjavao i Meša Selimović), a Emir reče:
No comment![/quote]
Svaka cast
-
u_proIazu2
Dobio sam napad "savjesti"
SDS nas je obrukao
Vise ne mogu to da nosim na savjesti.
Sve su to sami fasisti
SDS nas je obrukao
Sve su to sami fasisti
-
u_proIazu2
#95 Re: Kosovo za R.Srpsku?
I ti Micjhale ne seri, i tvoji su do sredine XIX vijeka bili bosanci, dok onaj Teofil nije poceo da zavodi nas narod.Michael wrote:Cpncku wrote:Pitali Emira Kusturicu kako to da se on ne izjašnjava kao Bošnjak, već kao Srbin (baš kako se izjašnjavao i Meša Selimović), a Emir reče:Sting wrote: mozda a ove danasnje srbe su napravili ili doselili cirka brkati turci od 14 do 19 vijeka.
No comment!
Svaka cast
-
u_prolazu2
OVO JE LAZNI NICK - POGLEDAJTE KOLIKO IMA POSTOVA U PROFILU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!u_proIazu2 wrote:Dobio sam napad "savjesti"
SDS nas je obrukao
Sve su to sami fasisti
-
u_prolazu2
gradjanske drzave u europi su vecinom nacionalne drzave. imaju stoljetnu tradiciju i "praksu" u demokraciji. mi imamo rat od prije nekoliko godina s preko 200.000 mrtvih. ljudi se ne osjecaju jednonacionalno, nego su 3 nacije. bih nije zapravo nikad niti bila samostalna drzava, da bi ljudi imali bilo kakav osjecaj pripadnosti "bih naciji", nego je bila protektorat non-stop: turska okupacija, austrougarska okupacija, komunisticka jugoslavija, i danadnji protektorat. e sad mozemo naci par primjera (koji se opet ne mogu porediti 100% zbog TOTALNO drugacije povijesti) s bih gdje ima vise jezika i naroda. uzmimo belgiju - imas opet etnicke granice - i nije tocno da je sve "pomjesano kao salata" - da citiram amerikanku sarajevsku princezu. ali sad je glupo da solim pamet o belgiji ili svicarskoj kad to ionako svi znaju ili mogu procitati, samo sam naveo primjer. a drugih visenacionalnih u europi i nema bas. belgijanci se i danas osjecaju vise flamanci i valonci nego belgijanci - iako im je tradicija DALEKO duza nego nasa.
-
u_proIazu2
Malo sam se zabunio. BiH je bila drzava prije dolaska Turaka, a Srbija je prije BiH pala pod tursku okupaciju i tako izgubila samostalnost. Do tada su svi bili Bosanci i Hercegovci, a onda je sredinom XIX vijeka onaj Teofil Petranovic poceo svoje misionarstvo i poceo Bosance i Hercegovce sa ove strane Drine da uvjerava da je "dosao cas" i da slabljenjem turskog carstva, treba da se izjasnjavamo kao Srbi. Do tada, 99% stanivnistva su bili Bosanci i Hercegovci. Uostalom, ko ne vjeruje, neka procita zapise Vuka Stefanovica Karadzica o svojim putovanjima kroz BiH u kojima je napisao da u BiH osim sto 99% ljudi koji zive cine Bosanci i Hercegovci, nego i da jezik kojim se sluzem oni zovu bosanskim jezikom. Sve to procitajte, pa cete doci do istine.
-
margareta
cool wrote:Margareta, jel se to ti svadjas sa mnom?![]()
Ja sam se samo nasmijao komijevom smislu za humor.
Tema je inace vise nego glupa.
Evo ja tebi jedan cvijet, pa da se pomirimo, ako je ono trebalo da lici na svadju
Osim sa "grbavicom70" malo više nego sam trebala, ne svađam se
sa tobom i ni skim.Nismo ovdje radi svađe, nego samo da razmijenimo mišljenja.
hvala na ruži
Pozdrav od
"margarete"
Last edited by margareta on 22/09/2004 13:34, edited 1 time in total.