zlupotreba

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#76 Re: zlupotreba

Post by mIRCerka »

kockica_kockica wrote:
Ljudi moji posmatraci ne smiju gledati CIK-ov spisak biraca... oni samo posmatraju regularnost glasanja.. bila na obuci, bila cijeli dan na birackom mjestu xy... Oni nemaju cak pravo da se mjesaju u bilo kakve aktivnosti birackog odbora.... :skoljka:
jah, ja sa mobitelom u jednoj i listicem u drugoj ruci usla u box za glasanje :D

Nisam slikala, minele mi moje!
kockica_kockica

#77 Re: zlupotreba

Post by kockica_kockica »

mIRCerka wrote:
kockica_kockica wrote:
Ljudi moji posmatraci ne smiju gledati CIK-ov spisak biraca... oni samo posmatraju regularnost glasanja.. bila na obuci, bila cijeli dan na birackom mjestu xy... Oni nemaju cak pravo da se mjesaju u bilo kakve aktivnosti birackog odbora.... :skoljka:
jah, ja sa mobitelom u jednoj i listicem u drugoj ruci usla u box za glasanje :D

Nisam slikala, minele mi moje!

kod nas su morali mobitel ostaviti na stol pored mene i uzeti po zavrsenom glasanju... uveli mi reda.... :mrgreen:
suncica24

#78 Re: zlupotreba

Post by suncica24 »

Po pravilima IZ, clan birackog odbora duzan je da procita tvoje ime kada pristupas glasanju
Duzan!
Znaci, zaliti se mogu oni cije ime NIJE procitano kada su uzeli materijale, tj. listice za glasanje!

Dalje, niko nemam spiskove IK, sem IK. To sta su posmatraci zaokruzivali moze biti:
a) Spisak punoljetnih osoba te opstine (lako dostupno svakom od nas), bez BLK i JMBG
b) Spisak clanova stranke
c) Upisali ime biraca na prazan list, te tako dobijali spiskove za slijedece izbore

U svakom slucaju, nije prekrsen IZ, jer posmatraci imaju to pravo raditi.
NE SMIJU davati tikove, znakove i instrukcije za glasanje, dopisivati ista u biracke spiskove, nositi oznake stranaka, lobirati clanove odbora, utjecati na clanove odbora i petljati se u glasanje.

Mada... ako je ista od ovog i ucinjeno... ovo je samo nauk za slijedeci put :D
kockica_kockica

#79 Re: zlupotreba

oprosti ali promatraci nisu smjeli upisivati imena i prezimena biraca... mogli su brojati koliko je biraca izaslo na tom birackom mjestu, ali podatke o biracu ima samo odbor u koji posmatraci nemaju uvid ( stavljati crtice ok, ali zapisivati ime i prezime ne) ... niko ti nije morao traziti niti izgovarati ime i prezime, bilo je dovoljno dati licnu kartu i da se ta osoba nadje u spisku CIK-a i da se ta osoba potpise...

Dalje, niko nema spiskove IK, sem IK. To sta su posmatraci zaokruzivali moze biti:
a) Spisak punoljetnih osoba te opstine (lako dostupno svakom od nas), bez BLK i JMBG
c) Upisali ime biraca na prazan list, te tako dobijali spiskove za slijedece izbore
nista od ovog nisu mogli raditi.. posebno ovo pod b, jer time krse pravilo o onom da se nikakvi strancki istupi ne tolerisu...

mislim radila sam to i vise puta i sigurno znam da posmatraci nemaju nista sa glasacima osim onog sto sam navela... oni cak ako osoba ne moze sama da glasa ne mogu biti pomagaci toj osobi....
Asana

#80 Re: zlupotreba

Post by Asana »

suncica24 wrote:Po pravilima IZ, clan birackog odbora duzan je da procita tvoje ime kada pristupas glasanju
Duzan! Znaci, zaliti se mogu oni cije ime NIJE procitano kada su uzeli materijale, tj. listice za glasanje!
Dalje, niko nema spiskove IK, sem IK. To sta su posmatraci zaokruzivali moze biti:
NE SMIJU davati tikove, znakove i instrukcije za glasanje, dopisivati ista u biracke spiskove, nositi oznake stranaka, lobirati clanove odbora, utjecati na clanove odbora i petljati se u glasanje.
Nije mi jasno zbog cega bi predstavnici stranaka uopce imali pravo zapisivati ko se jeste a ko se nije odazvao na glasanje? Pravo svakog gradjanina je da glasa - a njegova licna stvar je da li je glasao ili ne. Sta ce strankama taj podatak - da mogu kritizirati clanove koji nisu izasli? Pisati im neke negativne bodove?
Da prebrojavaju ljude po imenima i prezimenima, da vide da li je njihov nacionalni tor glasao prema uputama?

Osim toga, da napomenem: u njihove spiskove nisam zavirivala, ali formatom su izgledali sasvim isto kao i biracki spiskovi. To sigurno nije bio spisak svih punoljetnih clanova opstine, jer bi bio preobiman za trazenje i za nakadno ukrstanje sa rezultatima zaokrzivanja na drugim birackim mjestima iste opcine... a i ne bi se culo nakon moga imena "na dnu strane" - bas kao sto je i u birackom spisku...

Nego voljela bih bas da imam taj spisak svih punoljetnih osoba nase opstine. Nisam znala da je dostupan svima nama. Kako mogu doci do njega, kome da se obratim?
mIRCerka

#81 Re: zlupotreba

Post by mIRCerka »

mi smo i ko posmatraci i ko izborna komisija samo udarali recke koliko je ljudi glasalo...
Amazonka27

#82 Re: zlupotreba

Post by Amazonka27 »

suncica24 wrote:Po pravilima IZ, clan birackog odbora duzan je da procita tvoje ime kada pristupas glasanju
Duzan!
Znaci, zaliti se mogu oni cije ime NIJE procitano kada su uzeli materijale, tj. listice za glasanje!

Dalje, niko nemam spiskove IK, sem IK. To sta su posmatraci zaokruzivali moze biti:

Kojim pravilma? Imas li taj pravilnik? Na proslim izborima sam bila clan Ik i nisam nista na glas govorila, nego uzmem licnu kartu nadjem osobu na spisku, pokazem mu gdje treba da se potpise (zbog statistike) i sta nekoga boli klinac ko je dosao na glasanje. Ja kao clan neke stranke mogu a i ne moram glasati za tu stranku ciji sam clan (zato se valjda i ide u one kabine) a isto tako mogu i da se ne pojavim na izborima...
shipak

#83 Re: zlupotreba

Post by shipak »

i kod nas u općini centar su posmatrači imali neke spiskove (nisam vidjela kakve jer nisam obraćala pažnju) ali je djevojka koja me je pronašla na spisku glasno izgovorila moje ima i prezime dok sam se ja potpisivala.

eee da sam znala ja bi izričito tražila da me ne proziva na glas. boli đon tamo neke stranke jesam li ja glasala ili ne. e baš bi se posvađala. eee kud ne znadoh ovo. :oops: :oops:

a sad sam se sjetila da mi je muž prošli put radio na izborima i da su posmatrači isto imali spiskove i zapisivali ko je glasao. kaže on da oni to rade radi broja ljudi koji su glasali. ali su definitivno imali spiskove sa imenima nisu zapisivali samo crtice.
kockica_kockica

#84 Re: zlupotreba

shipak wrote:i kod nas u općini centar su posmatrači imali neke spiskove (nisam vidjela kakve jer nisam obraćala pažnju) ali je djevojka koja me je pronašla na spisku glasno izgovorila moje ima i prezime dok sam se ja potpisivala.

eee da sam znala ja bi izričito tražila da me ne proziva na glas. boli đon tamo neke stranke jesam li ja glasala ili ne. e baš bi se posvađala. eee kud ne znadoh ovo. :oops: :oops:

a sad sam se sjetila da mi je muž prošli put radio na izborima i da su posmatrači isto imali spiskove i zapisivali ko je glasao. kaže on da oni to rade radi broja ljudi koji su glasali. ali su definitivno imali spiskove sa imenima nisu zapisivali samo crtice.

e pa kod mene nije bilo toga... posmatraci su posmatrali udarali recke po biracu ... brojno stanje medjusobno kontrolirali... :mrgreen: to niko nije smio raditi ni na proslim a bome ni na ovim izborima... :evil: moji promatraci uopce nisu imali spiskove samo su na kraju na jednom papiru stavljali broj glasova kandidatima za vijece i broj glasova njihovog kandidata za nacelnika.... 8-)
suncica24

#85 Re: zlupotreba

Post by suncica24 »

evo pa citajte:
http://www.aeobih.com.ba/documents/elec ... nguage.pdf

Kockica, mora ti izgovoriti ime pri glasanju. to sto to nasi biracki odbori zanemaruju...
Zasto... jednostavan razlog. Da ne bi neko glasao umjesto nekog. ako mislis da se to ne desava... vjeruj mi, meni se u birackom odboru dsilo. Pa samo morali ispocetka, pa smo glasove brojali do...
Zatim, mogli su imati i telefonski imenik u rukama, a ne stranacke spiskove. Samo dok nema stranackih obiljezja.
Sto se tice osoba koje ne mogu glasati, za njih glasa neko iz reda, a ne posmatraci. Jer, zna se sta bi posmatraci zaokruzili :-D
doduse, trebalo bi da biracki odbor ne zna ko je ciji posmatrac, ali kad prodefiluju jedni i drugi u zelenim, crvenim, plavim, zutim... majicama, tesko je ne znati ko je ko :-)
Sad... za koga si glasao... to ni stranke, ni bog, a ni ti sam ne bi trebao znati :D i to zaista niko nema nacina da sazna.
Osim kad se desi propust, sto se meni desilo, pa sam mogla unijeti i torbu, i traziti olovku po torbi, i izvaditi slona a ne aparat, da sam htjela, da potvrdim svoj glas :D
Kud nisam da dobijem 100KM od Lijanovica :D :D :D

PS: Asana, provjeri u telecomu ili posti za spisak. Sta mislis kako ove marketinske kompanije (citaj Mladinska knjiga) rade :roll:
Last edited by suncica24 on 08/10/2008 14:20, edited 1 time in total.
mIRCerka

#86 Re: zlupotreba

Post by mIRCerka »

suncica24 wrote:evo pa citajte:

Kockica, mora ti izgovoriti ime pri glasanju. to sto to nasi biracki odbori zanemaruju...
Zatim, mogli su imati i telefonski imenik u rukama, a ne stranacke spiskove. Samo dok nema stranackih obiljezja.
Sto se tice osoba koje ne mogu glasati, za njih glasa neko iz reda, a ne posmatraci.
Sad... za koga si glasao... to ni stranke, ni bog, a ni ti sam ne bi trebao znati :D i to zaista niko nema nacina da sazna.
Osim kad se desi propust, sto se meni desilo, pa sam mogla unijeti i torbu, i traziti olovku po torbi, i izvaditi slona a ne aparat, da sam htjela, da potvrdim svoj glas :D
i dobijem 100KM od Lijanovica :D :D :D

PS: Asana, provjeri u telecomu ili posti za spisak. Sta mislis kako ove marketinske kompanije (citaj Mladinska knjiga) rade :roll:
suncice...vidjela sam na sta lici to sto su stranke imale 2006.godine...tj njihovi posmatraci...identicno je izbornim, samo fali JMBG...
strava i uzas...postirala bih ovdje, ali dobih isjecak gdje smo mama tata i ja....STRAVA I FAKN UZAS....
Asana

#87 Re: zlupotreba

Post by Asana »

suncica24 wrote: PS: Asana, provjeri u telecomu ili posti za spisak. Sta mislis kako ove marketinske kompanije (citaj Mladinska knjiga) rade :roll:
:lol: :lol:
Telefonski imenik je pun pokojnika... i ja uopce nisam u tom imeniku... cini li se meni ili izbjegavas odgovor :)
suncica24

#88 Re: zlupotreba

Post by suncica24 »

mirci, ja ne kazem da ni to nije moguce. Zna se ko sjedi u CIKu, pa... nista me ne bi cudilo :roll:
Amazonka27

#89 Re: zlupotreba

Post by Amazonka27 »

Zasto... jednostavan razlog. Da ne bi neko glasao umjesto nekog. ako mislis da se to ne desava... vjeruj mi, meni se u birackom odboru dsilo. Pa samo morali ispocetka, pa smo glasove brojali do...
Sto se tice osoba koje ne mogu glasati, za njih glasa neko iz reda, a ne posmatraci. Jer, zna se sta bi posmatraci zaokruzili :-D
doduse, trebalo bi da biracki odbor ne zna ko je ciji posmatrac, ali kad prodefiluju jedni i drugi u zelenim, crvenim, plavim, zutim... majicama, tesko je ne znati ko je ko :-)

Nem toga da je duzan na glas procitati
evo

Član 5.12
Birač glasa na biračkom mjestu u kojem je upisan u izvod iz Centralnog biračkog spiska.
Birač koji, u skladu s ovim zakonom, ima pravo glasati za općinu u kojoj je imao prebivalište 1991. godine, može
glasati na biračkom mjestu za glasanje u odsutnosti.
Predsjednik ili član biračkog odbora utvrđuje identitet birača na osnovu važeće lične isprave.
Važeća lična isprava, sa fotografijom, u smislu prethodnog stava, jedan je od sljedećih dokumenata:
1. lična karta;
2. pasoš;
3. vozačka dozvola;
4. vojna legitimacija;
5. važeća lična isprava izdata od zemlje domaćina;
6. izbjeglički karton izdat od vlade zemlje domaćina ili druge međunarodne organizacije.
Ako je birač promijenio ime, obavezan je, uz jednu od navedenih ličnih isprava, dati na uvid i rješenje o promjeni
imena izdato od nadležnog organa.
Član 5.13
Član biračkog odbora dužan je utvrditi identitet birača, označiti njegovo ime i prezime na izvodu iz Centralnog
biračkog spiska na koji će se birač potpisati, potom član biračkog odobra izdaje odgovarajući glasački listić ili listiće.
Član 5.14
Izborna komisija Bosne i Hercegovine utvrđuje izgled glasačkog listića za izbore na svim nivoima vlasti, uključujući
nivo Bosne i Hercegovine, entiteta, Brčko Distrikta, kantona i općine.
Glasački listić omogućava biraču da glasa samo za jednu od sljedećih opcija....itd

Str. 23
suncica24

#90 Re: zlupotreba

Post by suncica24 »

Asana wrote:
suncica24 wrote: PS: Asana, provjeri u telecomu ili posti za spisak. Sta mislis kako ove marketinske kompanije (citaj Mladinska knjiga) rade :roll:
Telefonski imenik je pun pokojnika... i ja uopce nisam u tom imeniku... cini li se meni ili izbjegavas odgovor :)
Ne izbjegavam.
Fino ti kazem.
I opstina, i posta, i telecom, i zdravstveno, i socijalno... i ne znam ti koji jos kur.. i palac od kompanija, imaju nasa imena i prezimena. Neki sa, a neki bez brojeva LK i JMBG.
Stvarno, u kojem ti svijetu zivis :roll:

S druge strane, biracke spiskove ima jedino IK, i ako se zaista radilo o tim spiskovima, prva ja bi prisla prvom posmatracu-clanu birackog odbora i prijavila neregularnost.
Ako ti je to vec izgledalo sumnjivo, ne, ako si sigurna da su to isti spiskovi, otkud sad ta naknadna pamet?
I sta ja-mi da radimo s njom?
kockica_kockica

#91 Re: zlupotreba

Potpis na CIK-ovom spisku, maticni broj uz ime i prezime... pa pobogu niko za nikoga ne moze glasati... kakve su to nebuloze...

POsmatraci ne prodefiluju nego se kod predjsenika komisije moraju registrovati da su bili... i tacno se zna kad je dosao kad je otisao.... iz koje je stranke predstavnik, da se nebi duplirali.. jedna stranka jedan posmatrac, moze ih biti i vise ali samo u slucaju ako nece praviti guzvu... oni nemaju pravo da se mijesaju u rad odbora na birackom mjestu ni pod kakvim uslovima... biracki odbor je duzan upozoriti biraca da ne smije koristiti mobitel, niti bilo koje drugo tehnicko sredstvo kao kameru itd... nadalje na svakom birackom mjestu je trebala biti olovka kojom biraci glasaju, nikako vaditi iz torbe, da glasovi budu zeleni, crveni ili crnom hemijskom zaokruzeni...

sve to sto se desava je jadno... i opet kazem niko nema pravo da tvoje ime kad das licnu kartu na glas govori da drugi zapisuju... nema sanse... das licnu provjere identitet, potpises se i to je to...
Asana

#92 Re: zlupotreba

Post by Asana »

suncica24 wrote:
Asana wrote:
Ne izbjegavam.
Fino ti kazem.
I opstina, i posta, i telecom, i zdravstveno, i socijalno... i ne znam ti koji jos kur.. i palac od kompanija, imaju nasa imena i prezimena. Neki sa, a neki bez brojeva LK i JMBG.
Stvarno, u kojem ti svijetu zivis :roll:

S druge strane, biracke spiskove ima jedino IK, i ako se zaista radilo o tim spiskovima, prva ja bi prisla prvom posmatracu-clanu birackog odbora i prijavila neregularnost.
Ako ti je to vec izgledalo sumnjivo, ne, ako si sigurna da su to isti spiskovi, otkud sad ta naknadna pamet?
I sta ja-mi da radimo s njom?
Cekaj malo: ti si pretpostavila da su posmatraci imali spisak svih punoljetnih gradjana opstine, koji je svima nama lako dostupan. Pitala sam te gdje nam je dostupan, a sada navodis spiskove korisnika nekih usluga?

Drugo, ja ne znam da li je to neregularnost jer nisam bila na kursevima za biracke odbore niti analizirala zakon, a ovdje sam to spomenula jer mi se po zdravoj, a ne naknadnoj pameti cini, da to nije u redu. (pogledaj moje prvo javljanje na ovu temu).
A sta da cinite s njom... mislim, tom infomracijom... pa evo, provjeri u svojoj stranci kakve su spiskove imali i odakle im... ?
Sto se mene tice, uputila sam pitanje odgovornima.
suncica24

#93 Re: zlupotreba

Post by suncica24 »

e moja kockice, to je tako na papiru, ali... "na Humu, svrakinom, Soukbunaru", pa i u " Drugoj, na Grbavici, Alipasinu" nije :roll:
A da ne kazem da na mom birackom nije bilo olovke. Nikakve!
A da se na drugom nasla olovka jedne stranke.
A na trecem muz i zena kabina do kabine, a ona njemu daje svoj listic...
A na cetvrtom promotivni letak stranke u kabini...
A na petom urezana slova stranke na stolu u kabini...
suncica24

#94 Re: zlupotreba

Post by suncica24 »

Cekaj malo: ti si pretpostavila da su posmatraci imali spisak svih punoljetnih gradjana opstine, koji je svima nama lako dostupan. Pitala sam te gdje nam je dostupan, a sada navodis spiskove korisnika nekih usluga?

Drugo, ja ne znam da li je to neregularnost jer nisam bila na kursevima za biracke odbore niti analizirala zakon, a ovdje sam to spomenula jer mi se po zdravoj, a ne naknadnoj pameti cini, da to nije u redu. (pogledaj moje prvo javljanje na ovu temu).
A sta da cinite s njom... mislim, tom infomracijom... pa evo, provjeri u svojoj stranci kakve su spiskove imali i odakle im... ?
Sto se mene tice, uputila sam pitanje odgovornima.
Da, izvini, ali brkas biracke spiskove sa spiskovima punoljetnih gradjana.
Prvi je dostupan u Opstini, odakle ga je dobila Posta, odakle ga je dobio...
Sta mislis kako se rade ankete, istrazivanja, potrazivanja...?
Drugi jednostavno nije odstupan. I ne treba biti.
Jer bi 100 stranaka nas zvalo svaki dan da nas 100 puta uvjeri da za njih glasamo.

Sto se tice stranke, mogu jedino pitati IK, i zaista mi je zao sto cu te razocarati odgovorom, jer... ni spiskove jela, nit ih mirisala :P

PS: Valjda i taj prigovor stigne :D
Last edited by suncica24 on 08/10/2008 14:52, edited 1 time in total.
kockica_kockica

#95 Re: zlupotreba

suncica24 wrote:e moja kockice, to je tako na papiru, ali... "na Humu, svrakinom, Soukbunaru", pa i u " Drugoj, na Grbavici, Alipasinu" nije :roll:
A da ne kazem da na mom birackom nije bilo olovke. Nikakve!
A da se na drugom nasla olovka jedne stranke.
A na trecem muz i zena kabina do kabine, a ona njemu daje svoj listic...
A na cetvrtom promotivni letak stranke u kabini...
A na petom urezana slova stranke na stolu u kabini...

vidis takve stvari se nisu smjele dogadjati.. krivi su oni u odboru.. krivi su posmatraci... i kod nas su dolazili pa da kao jedno drugom kazu za koga ce glasati... nisu mogli... podmetanje od stranke liste kandidata koju smo pronasli i prijavili... olovke su svi imali pricvrscene za stol... i nije bilo mobitela i nije bilo saputanja ni pricanja nicega... i posmatraci su radili ono zasto su dosli tu a ne da rade nebuloze... i to je u skoli na ALipasinom polju ... i dolazili su na promatraci oni stranaka i oni strani i niko nije imao prigovor na nas rad... i ako su bili muz i zena razdvajali bi ih jedno na jednu a drugo na drugu stranu... nema price i dodavanja listica.... olovka stranke se trebala otudjiti i lijepo prijaviti.. sve su to negativni poeni stranki a osoba koja je ostavila olovku placa kaznu od 3000 do 10 000 KM ... ime stranke na stolu.. odbor je bio duzan preko tog imena nalijepiti prazan papir da se ne vidi... ili promijeniti stol za to glasacko mjesto... ali to ocigledno nikome nije bilo u cilju pa su prolazile nebuloze...
suncica24

#96 Re: zlupotreba

Post by suncica24 »

Kockica: Znam, ali...
Bit ce para :D
Amazonka27

#97 Re: zlupotreba

Post by Amazonka27 »

Suncice, zato ne prijavis to mjesto da je bilo puno neregularnosti? Od svih tih stvari ti si rekla da je DUZAN da kaze ime i prezime na glas i cak si postavila link (hvala) IZBORNI ZAKON BOSNE I HERCEGOVINE u kojem nigdje nepise da se treba procitati na glas a kamoli da je DUZAN.
Za prosle izbore...brojimo mi glasove....i ja sam glasala za stranku koja je bila nova u toj opstini, i samim tim ljudi nisu bili ni upoznati sa radom te stranke..elem...strihiram kombinaciju ljudi koje sam ja htjela (Naravno). Zbog navedenih okolnosti, nije bilo puno listica na hrpi te stranke...pa sam se uputila da licno prebrojim...Po belaju, nema moje kombinacije :D i kazem STOP! Tajac!
Ja: "Nemojte da dodjemo u situaciju da sve glasove moramo ponovo brojati. Ako se ovdje potkrala greska, pitanje je sta je sa onim velikim strankama? A sad zagrnite rukave i pregledajte gdje je zalutao listic"...
Nasli su ga veoma brzo u nevazecim!
Kontrola je jos jednom uslijedila kada smo citali imena kandidata, tako da je listic uzimao jedan clan (pogleda), drugi govorio na glas, a treci ga stavljao na mjesto (opet kontrola okom). U mom prisustvu se nije smjelo desiti bilo kakvo muchkanje. Nedam ja svoj obraz za pishljivih 70 KM na koje smo cekali 2 mjeseca.
Asana

#98 Re: zlupotreba

Post by Asana »

Da, izvini, ali brkas biracke spiskove sa spiskovima punoljetnih gradjana.
Prvi je dostupan u Opstini, odakle ga je dobila Posta, odakle ga je dobio...
Sta mislis kako se rade ankete, istrazivanja, potrazivanja...?
Drugi jednostavno nije odstupan. I ne treba biti.
Jer bi 100 stranaka nas zvalo svaki dan da nas 100 puta uvjeri da za njih glasamo.
Nista ja ne brkam, jer prvi put cujem za "spiskove punoljetnih gradjana". Posta ima spiskove svojih korisnika, SarajevoGas ima spiskove svojih korisnika... sve to nisu "spiskovi punoljetnih gradjana" - nisu kompletni... i vezani su za vlasnistvo a ne za biracko mjesto vlasnika ...

Kamo srece da biracki spisak nije dostupan nikome osim birackom odboru, ali po onome sto sam vidjela ali i cula od drugih, POSMATRACI IZ POLITICKIH STRANAKA IMALI SU IDENTICAN SPISAK KAO I BIRACKI ODBOR...!

Ako se dakle sada slazemo da je to protuzakonito, hajdemo saznati otkud im, ko im je to omogucio, umjesto da se ubjedjujemo kako nismo ponijeli naocale taj dan ..

Pa sve i da su u pitanju spiskovi telekoma, treba saznati ko ih je dao politickim strankama!
melb26sa

#99 Re: zlupotreba

Post by melb26sa »

@Kockica - ima li vijesti?
kockica_kockica

#100 Re: zlupotreba

melb26sa wrote:@Kockica - ima li vijesti?

Na zalost jos uvijek nista :x :sad:
Post Reply