F.K. Čelik i Markale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Treba li F.K. Čelik prijaviti UEFI i FIFI zbog vrijeđanja žrtava sa Markala?

Da
103
80%
Ne
25
20%

Total votes: 128

Meshtar

#76 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Meshtar »

slavkoimamodilera wrote:Eto vam fudbal, yebo vas fudbal... :mrgreen:
Najdebilniji sport na svijetu, ubjedljivo...

Ne bih da se petljam u ovu milion puta prežvakanu raspravu, samo da skrenem pažnju na nešto. Nasilje je među navijačima sasvim, da se nespretno izrazim, normalna stvar bez obzira na sport. Ne treba je vezati sa fudbalom. Nenad Marković je izjavio u jednom intervjuu da su ga na nekoj kup utakmici u grčkoj gađali kamenjem s tribina, kao što je poznato on igra košarku. Navijači su prije 7-8 godina zapalili košarkašku dvoranu na Cipru (ako se ne varam). Dakle ne treba to vezati za jednu vrstu sporta.

Eh sad da li je najdebilniji sport...ne znam šta bi ti na to rekli npr Albert Camus ili Gunther Grass. Fudbal je to što jeste, sport, kao i svaki drugi. Nekom se sviđa košarka, nekom kriket, drugom opet heklanje s preponama, ostavljam na izbor. Meni nijedan sport nije debilan, niti bih nekad neki nazvao debilnim, čak i ako ga ne gledam. Pogotovo ne zbog huliganizma i "kulturnih" razlika među gradovima.

Sport je zakon...
weed

#77 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by weed »

Psovali su, psuju i psovace Markale dok god neko od njih glavu ne izgubi zbog toga... na kraju krajeva, "zenica je srce srbije"... da me neko ne shvati pogresno, ovo nije nikakava provokacija, ovo su isti ti robijasi potvrdili u zenici na jednom od nasih gostovanja, kad je cijeli stadion uzvikivao "srbija, srbija..."... kako god, njima na cast!

p.s. kad vec toliko mrzite Sarajevo kao grad i njegove stanovnike, zasto onda dolazite u taj grad da zivite u njemu, radite u njemu... licemjerno, zar ne?
valterbranisarajevo

#78 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by valterbranisarajevo »

Ne dao bog. Ne treba niko da gubi glavu zbog toga. Psovali su i psovaće sve dok ne "iskišu" jedno 100,000 švicaraca, e onda više valjda neće...
slavkoimamodilera

#79 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by slavkoimamodilera »

Meshtar wrote:

Ne bih da se petljam u ovu milion puta prežvakanu raspravu, samo da skrenem pažnju na nešto. Nasilje je među navijačima sasvim, da se nespretno izrazim, normalna stvar bez obzira na sport. Ne treba je vezati sa fudbalom. Nenad Marković je izjavio u jednom intervjuu da su ga na nekoj kup utakmici u grčkoj gađali kamenjem s tribina, kao što je poznato on igra košarku. Navijači su prije 7-8 godina zapalili košarkašku dvoranu na Cipru (ako se ne varam). Dakle ne treba to vezati za jednu vrstu sporta.

Eh sad da li je najdebilniji sport...ne znam šta bi ti na to rekli npr Albert Camus ili Gunther Grass. Fudbal je to što jeste, sport, kao i svaki drugi. Nekom se sviđa košarka, nekom kriket, drugom opet heklanje s preponama, ostavljam na izbor. Meni nijedan sport nije debilan, niti bih nekad neki nazvao debilnim, čak i ako ga ne gledam. Pogotovo ne zbog huliganizma i "kulturnih" razlika među gradovima.

Sport je zakon...

Istina je da ima pojava divljanja sa tribina i kod drugih sportova... ali kod kojeg sporta je to najmasovnije? Kod kojeg je najucestalije? Kod kojeg se najcesce prosiri mimo sportskog terena?
Meni je debilan, moje misljenje... 20 preplacenih, slabo ili nikako obrazovanih (cast iznimkama kao sto je Slaven Bilic) ganjaju se po stometarskom terenu, a jedan u zutoj/zelenoj majici vedri i oblaci... :dance: bezze...
:mrgreen:
Meshtar

#80 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Meshtar »

valterbranisarajevo wrote:Ne dao bog. Ne treba niko da gubi glavu zbog toga. Psovali su i psovaće sve dok ne "iskišu" jedno 100,000 švicaraca, e onda više valjda neće...

Bravo majstore! To je to.

Isto treba biti na svakoj livadi i stadionu u državi.
valterbranisarajevo

#81 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by valterbranisarajevo »

Evo, hajde da bacimo u drugi plan prijavu. Možemo li razgovarati kao ljudi. Postoji li način da rukovodstvo F.K. Čelik i članovi Robijaša urade nešto da se Markale ne spominju više nikada i nigdje. Ja mislim da mogu, ako ne sami onda uz pomoć organa reda i sudova. Mislim da se u Zenici zna ko to radi. Kada se napravi jedan tako važan korak to bi moglo otvoriti put da se obračunamo sa šovinizmom na svim stadionima.Da se riješimo i tri prsta, i gazi ovog, gazi onog, pa da napokon uživamo u sportu koji je kao što Meshtar reče najljepša stvar na svijetu. Mislim, ionako je naš fudbal loš, pa kada se na to nadoveže svo ovo o čemu smo ovdje diskutovali onda stvarno sve to nema smisla..
Oi

#82 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Oi »

valterbranisarajevo wrote:Evo, hajde da bacimo u drugi plan prijavu. Možemo li razgovarati kao ljudi. Postoji li način da rukovodstvo F.K. Čelik i članovi Robijaša urade nešto da se Markale ne spominju više nikada i nigdje.
Markale se vec odavno ne spominju na utakmicama i na bilo kojim aktivnostima koje organizuje NK Celik, zato nemas pravnu osnovu da tuzis NK Celik. Robijasi na utakmicama, tj. tribina na kojoj se nalaze, ne spominju organizovano Markale, organizovano su se spominjale prije 10 godina i mnoge stvari su zvanicno ucinjene s ciljem da se uputi izvinjenje porodicama poginulim (javna saopstenja i polaganja cvijeca na samim Markalama). Zato ni Robijase kao pravnu osobu ne mozes tuziti.

Sramotna spominjanja Markala se dese van stadiona ili od strane manje grupe ljudi, koje ne mozes poistovjetiti sa cijelom navijackom grupom ili klubom.

Radi li se oko suzbijanja tog skandiranja?! Vjeruj mi da se radi! Rukovodstvo zenicke navijacke grupe stalno radi na tome, ali Robijasa nema 50 pa da svakome mozes fino objasniti. Spominjanje Markala se interno rjesavaju medju samim Robijasima i to je njihova stvar!

Kad bi neko sa strane citao ovo, vjerovatno bi pomislio da je svaka druga robijaska pjesma vezana za Markale, da na svakoj utakmici bude po pola sata vrijedjanja Markala, ali znamo svi da to nije istina. Ista je stvar sa famozna 3 prsta. Nekako vasi mobiteli i fotoaprati jedino od Robijasa znaju uslikati kada neki kreten digne 3 prsta.

Jucer na Ciglanama je moglo biti mrtvih glava, razbijeno je glava na obje strane, ucinjena je materijalna steta, ali sve se to baca u drugi plan, jer je 5 budala spomenulo Markale! I opet za cijeli belaj su okrivljeni Robijasi, a i ptice vec na grani znaju ko je prvi bacio kamen, nakon kojeg sve otislo u helac!

Slobodno tuzite nas UEFI, FIFI, ali onda i zenicani komotno mogu da tuze FK Zeljeznicar za KD Ugrozavanja sigurnosti (bacanje bombe); FK Sarajevo za KD Izazivanja opce opasnosti i unistavanja tudje imovine (zapocinjanje belaja na Ciglanama) i da ne nabrajam dalje!
Meshtar

#83 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Meshtar »

slavkoimamodilera wrote:
Meshtar wrote:

Sport je zakon...

Istina je da ima pojava divljanja sa tribina i kod drugih sportova... ali kod kojeg sporta je to najmasovnije? Kod kojeg je najucestalije? Kod kojeg se najcesce prosiri mimo sportskog terena?
Meni je debilan, moje misljenje... 20 preplacenih, slabo ili nikako obrazovanih (cast iznimkama kao sto je Slaven Bilic) ganjaju se po stometarskom terenu, a jedan u zutoj/zelenoj majici vedri i oblaci... :dance: bezze...
:mrgreen:
Odgovor je jednostavan. Fudbal je vjerovatno najrasprostranjeniji sport. Čak ga i u USA igraju :D Finansijska moć FIFA-e i UEFA-e dovoljno govore.

Što se tiče obrazovanja i fudbala...ima primjera koji te demantuju (npr Socrates). Uostalom u rijetko kojem sportu ljudi su obrazovani, na onaj klasični način obrazovanja. Mislim, možeš ti sad meni reći kako je u USA organizovan sistem obrazovanja, pa i sportisti završavaju fakultete...ali svi znamo kako to ide. Ti sine trpaj koševe/golove/prelazi metre/plivaj..ets a mi ćemo se pobrinuti za ocjene. U krajnjem slučaju, ljudi se bave sportom ne pomjeranjem naučnih granica.

Uostalom tvoj način karikiranja fudbala može se primjeniti na većinu masovnih sportova, samo promijeni količinu ljudi, veličinu prostora i to je to. Kako god, glupo je nazvati bilo koji sport debilnim samo zato što ti se ne sviđa.
Gandalf

#84 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Gandalf »

Krajnje je vrijeme da se ljudi u ovoj državi prestanu dijeliti - premalo nas je za neke nove podjele i proizvodnju mržnje u još većim količinama - mržnje , podjela i frustracija ovoliko nema , čini mi se na cijelom Azijskom kontinentu , koliko toga ima u BIH .
Dok se ne popravi stanje u samoj državi , jučerašnji dan će biti brzo zaboravljen , jer ko zna šta će se desiti za 10 dana , mjesec dana , kada ćemo opet imati neke nove masovne tuče i urnebese - vrijeme je da se krene naprijed , a ovaj užas ostavimo iza nas .
slavkoimamodilera

#85 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by slavkoimamodilera »

Meshtre ba nema ljutnje, ja to tako vidim i gotovo... ne ocekujem da se slazes sa mnom, sve OK... :thumbup:
Samo kazem, nervira me fudbal ponajvise zbog navijackih divljanja... eto to sam htio reci, od mene dosta...
:thumbup:
zgembo_sa

#86 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zgembo_sa »

Ma samo zalba ovakve stvari moze rijesiti. Sakupiti slike, video materijale, svjedocanstva... i sve fino proslijediti direktno UEFA-i i FIFA-i. Nece se oni smiriti dok im se iz dzepa ne izbije koja desetina milja svicaraca... Onda ce tim "pojedincima" sami zabraniti ulazak na stadion.
thron

#87 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by thron »

zgembo_sa wrote:Ma samo zalba ovakve stvari moze rijesiti. Sakupiti slike, video materijale, svjedocanstva... i sve fino proslijediti direktno UEFA-i i FIFA-i. Nece se oni smiriti dok im se iz dzepa ne izbije koja desetina milja svicaraca... Onda ce tim "pojedincima" sami zabraniti ulazak na stadion.
evo jedna odmah
Image
Baltazar_khan

#88 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Baltazar_khan »

thron wrote:
zgembo_sa wrote:Ma samo zalba ovakve stvari moze rijesiti. Sakupiti slike, video materijale, svjedocanstva... i sve fino proslijediti direktno UEFA-i i FIFA-i. Nece se oni smiriti dok im se iz dzepa ne izbije koja desetina milja svicaraca... Onda ce tim "pojedincima" sami zabraniti ulazak na stadion.
evo jedna odmah
Image
Vidiš, u pozadini se vidi kombi, a primjetili smo da robijaši idu na gostovanja kombijima, i kladim se, da su ovo oni i iscenirali. Isto kao što su iscenirali ono sa fabijom, gdje se vidi okačen željin šal, a vamo u pozadini se dobro vidi čelikov. Očigledno se ovakvim nečasnim radnjama bave robijaši, navijači Čelika.
adi_ze

#89 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by adi_ze »

ma nema, mi samo o vama razmisljamo.
Malo se raspitaj, ovo gore su 100 % navijaci sarajeva ;)
Baltazar_khan

#90 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Baltazar_khan »

adi_ze wrote:ma nema, mi samo o vama razmisljamo.
Malo se raspitaj, ovo gore su 100 % navijaci sarajeva ;)
Normalno da razmišljate, imate komplex prema nama. Čak imate i prigodne šalove za vašu mržnju.

Image
SAAdnan

#91 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by SAAdnan »

Ja samo ne mogu vjerovati koliko se u drugim gradovima ....u ZENICI POSEBNO... razmislja samo o Sarajevu. Ljudi misle da ovdje samo zive bogatasi da sve njihove pare idu ovdje..... nevjerovatno...
Moguce da su u pravu ali samo zato sto se sav sljam (da se ne uvrijedite ovdje ukljucujem i nas sljam) iz njihovih gradova skupio ovdje i krade citavu drzavu. ALI KAKO VAM NIJE JASNO DA OSTALIH 99% LJUDI ZIVI ISTO KAO I VI i CEMU ONDA TA MRZNJA PREMA GRADANIMA SARAJEVA????????????
KPNCTNJAH

#92 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by KPNCTNJAH »

thron wrote:
evo jedna odmah
Image
Jeste se ovo slikali jutros maksuz sa sa-x ... Jel neko provocira navijace celika kad igra reprezentacija? Cijelu utakmicu pjevaju pjesme protiv grada Sarajeva i navijaca F.K.Sarajeva ... jel i to radi samo grupa od 2-3 covjeka ?
Amazonka27

#93 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Amazonka27 »

cccccc....

DavNo ja rekoh FUDBAL ZAKONOM TREBA ZABRANITI :!: :!: :!: Razloga je mnogo....ulaze se puno u taj sport i sportiste a igraju ko balerine, dok drugi sportovi propadaju. Spremni ste zapucati jedne na druge samo zato sto navijate za drugi tim U ISTOJ DRZAVI U ISTOM ENTITETU. SRAM DA VAS BUDE :!: Procitah na prvoj strani "jesul vase zrtve vrijednije od nasih" :? Koje ba vase koje nase zrtve? Jeste li vi normalni? Ma da ste kakve mudonje kao sto se tu uzdizete, ufatili bi te koje prave nerede za shiju i pravac u policiju, da ne prljate ruke...mozda je ta maloumnost prelazna...fuj fuj fuj Osim sto iskazujete svoju snagu na navijackim trebinama, bilo bi vam korisnije da se bavite nekim sportom da izbacite tu negativnu energiju. Ovako ste samo obicni huligani. Zbog takvih ne mogu otici pogledati utakmicu bilo koje lige jer ne zelim da me spuca flasa ili stolica bezze. Fuj :run:
Oi

#94 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Oi »

KPNCTNJAH wrote:
thron wrote:
evo jedna odmah
Image
Jeste se ovo slikali jutros maksuz sa sa-x ... Jel neko provocira navijace celika kad igra reprezentacija? Cijelu utakmicu pjevaju pjesme protiv grada Sarajeva i navijaca F.K.Sarajeva ... jel i to radi samo grupa od 2-3 covjeka ?
Prije par sezona, Kup utakmica Drina Zvornik - Sarajevo!
Slika 100% autenticna, skinuta sa pitarskog foruma!
sodom

#95 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by sodom »

Kazniti naravno, pa neka ih klub odstrani ili kazni ili tuzi zbog svega toga.
Ipak mislim da su navijaci krivi sto su to dozvolili...

Mrznja , ali bukvalno mrznja zenicana prema sarajevu je neopisiva kod nekih zitelja iste, ali sta ces, sve su to kompleksi.
Amazonka27

#96 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Amazonka27 »

eee, da su samo zenicani....ni tuzlaci nas ne vole vise od zenicana...a sve zbog fudbala...uzas
Oi

#97 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Oi »

sodom wrote: Mrznja , ali bukvalno mrznja zenicana prema sarajevu je neopisiva kod nekih zitelja iste, ali sta ces, sve su to kompleksi.
al zato sve sarajlije obozavaju zenicu!
ksarajlija

#98 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by ksarajlija »

Mnogo stvari je već rečeno na ovom forumu o antagonizmu zeničana prema Sarajevu, huliganstvu, izrečene su prijetnje SVIM navijačima iz Sarajeva, sprema se odmazda, polemiše se o Markalama... E ja se sad pitam kao građanin Sarajeva i BiH, koji nije navijač i ne pojavljuje se na utakmicama ali uredno puni buđet plaćanjem poreza, ŠTA JE SA POLICIJOM ??? Bila je u pratnji zeničkih navijača sa zadatkom da ih zaštiti i spriječi huliganstvo. Da li je kriva loša procjena situacije, nedovoljne snage policije??? Pričitao sam negdje da je jedan policijski auto bio na čelu , a drugi na kraju kolone zeničkih navijača. Ako je to tačno, obezbjeđenje je ravno onom koje svaki dan prati "ministre za istraživanje ruda i gubljenje vremena" na putu od Mostara u Sarajevo ili obrnuto. Neko u policiji treba da odgovara za ovaj strašni propust.
Upravo je na Hayatu dao izjavu portparol MUP-a, stanoviti Zornić koji kaže da su "tri lica lišena slobode", naravno nakon što je sve razvaljeno i pošto su se huligani razišli. Siguran sam da vam je svima poznato da policija bježi sa mjesta događaja i vraća se poslije svega. Njima su vezane ruke osim kad ih razvežu da prime platu.
Nikakvi apeli i dogovori neće smiriti podivljale navijače, to može samo profesionalna policija, metodama žeščim od huligana, pa će dobro razmisliti ubuduće. FIFA i UEFA će kazniti Čelik, a ko će kazniti neodgovorne drotove?
sta ima

#99 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by sta ima »

fishtrija wrote:Sreća je njihova što su se vratili ikako u Zenicu. Slijedeći put, treba ih kvalitetnije dočekati, pa da se dobro zamisle odakle dolaze i gdje dolaze. Kakva FIFA i UEFA, dok se gamad ne potamani kako treba ovo neće stati... Sarajevo ima milion mana, ali onakve uvrede konstantno trpiti... nema smisla.
prijatelju,brate,.... kako hoces da ta nazovem hajmo probat tenzije da smirimo

Lako je raju palit te psovali markale te sehide (boze sacuvaj DNO samog DNA) sa strane moje ZENICE

bacanje bombe na igraliste (Isto DNO )

ajmo napraviti nesto da nas bar malo zblizi

inace ne volim u ove teme al da me neko zove Cetnikom a ja sa svoji 19 god.(Davne 1993 proso ratista na igmanu,cekrcicima,vozucoj ,kiseljaku,vlasicu itd) pojebo svoju mladost pa nemojte

Sramota 2 GRADA KOJA SU GEOGRAFSKI BLISKA I NE SAMO TO VEC I PO SVIM OSTALIM SEGMENTIMA ZIVOTA HAMAN JEDNAKA A DA SE TOLIKO MRZE HMMMMM

S.R.A.M.O.T.A
Peppers

#100 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Peppers »

U Zenici se prodaju majice sa natpisom "Neka zivi ljubav, nek se radja dan, neka svako dijete mrzi glavni grad''

Toliko o kompleksima ;-)
Locked