Novi progoni u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tisina

#76 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Tisina »

LSD wrote:
pici wrote:Eve me jopet......necu zakuhavat ,samo malo podgrijat :D ...........jel vehabijoljubci i ovi sto skacu po tribinama i vicu "Sudija Pederu" jel mislite da nece radikalizam i do vas doprijeti ???????? Nece al u gujici ,ne mogu da provarim da se nazovi "ljudi" nazovi "vjernici" koji pod okriljem vjere i mjeseca ramazana uzimaju u ruke pravdu i mlate okolo sve sto im izgleda po njihovom ubjedjenju abnormalno.I meni je abnormalno da moram izaci iz stana da bi Nana od sinovog jarana iz skole usla u moj dom i prepisala domaci i da moralo se pogasiti i TV i radio i neznam ni ja sta.Haaalllooooooo ene vam Kralj Fahd dzamija okupljaliste vehabizma i Bujrum isticite svoje frustracije tamo........de recite nekom od njih da idete na tekmu navijati dobili bi šmajzl u glavu iste sekunde. :D
Hajd još malo kenjaj o vehabijama...de još malo diži na još veci nivo.
koliko je ono bitan dogadjaj i koliko je to vas pogodilo ko da je vas rat zadesio...koje sranje od price.
50 vehabija ti je trenutno najveci problem...ne može od njih živjeti,jelde
15 godina su tu oko nas,svaki dan ih vidjamo,i nije se pisalo po forumima ovakve maratonske teme o njima,e onda odnekle iz cista mira i nenajavljeno ukaza (bosanski-IZBI) par lezbejki iz Srbije zatalasa pricu oko queer festivala,ove budale jedva cekaju da uz povike Allahu ekber istjeruju necastivog,svijet jedva ceka da nas popljuje i nazove teheranom,a obici bosanac poput tebe ne zna kako da reaguje,zatecen je...odjednom se poziva na gradjanska prava,odjednom mu je stalo do grada i urbanog,odjednom se sjetio prava pedera i naravno obrnuta konverzija energije u mržnju prema vehabijama...a to što ih dosad nisi mrzio niti razmišljao o njima je trenutno najmanje bitno...trebao ti je samo povod da se upali fitilj.
e vidis.. strah i uzs koji prezivjeh neku noc, dozivela sma jdino kada sma bila u okupiranoj Ilidzi kad su dosli Arkanovci, identican pristup, mrznja, fasizam i postupci...oduvijek sam branila ovu zemlji i ovaj grad ali sad smo postali isti kao ono od cega smo se branili prije 15ak godina.. jezivo....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by pici »

LSD wrote:
pici wrote:Eve me jopet......necu zakuhavat ,samo malo podgrijat :D ...........jel vehabijoljubci i ovi sto skacu po tribinama i vicu "Sudija Pederu" jel mislite da nece radikalizam i do vas doprijeti ???????? Nece al u gujici ,ne mogu da provarim da se nazovi "ljudi" nazovi "vjernici" koji pod okriljem vjere i mjeseca ramazana uzimaju u ruke pravdu i mlate okolo sve sto im izgleda po njihovom ubjedjenju abnormalno.I meni je abnormalno da moram izaci iz stana da bi Nana od sinovog jarana iz skole usla u moj dom i prepisala domaci i da moralo se pogasiti i TV i radio i neznam ni ja sta.Haaalllooooooo ene vam Kralj Fahd dzamija okupljaliste vehabizma i Bujrum isticite svoje frustracije tamo........de recite nekom od njih da idete na tekmu navijati dobili bi šmajzl u glavu iste sekunde. :D
koliko je ono bitan dogadjaj i koliko je to vas pogodilo ko da je vas rat zadesio...koje sranje od price.
15 godina su tu oko nas,svaki dan ih vidjamo,i nije se pisalo po forumima ovakve maratonske teme o njima,e onda odnekle iz cista mira i nenajavljeno ukaza (bosanski-IZBI) par lezbejki iz Srbije zatalasa pricu oko queer festivala,ove budale jedva cekaju da uz povike Allahu ekber istjeruju necastivog,svijet jedva ceka da nas popljuje i nazove teheranom,a obici bosanac poput tebe ne zna kako da reaguje,zatecen je...odjednom se poziva na gradjanska prava,odjednom mu je stalo do grada i urbanog,odjednom se sjetio prava pedera i naravno obrnuta konverzija energije u mržnju prema vehabijama...a to što ih dosad nisi mrzio niti razmišljao o njima je trenutno najmanje bitno...trebao ti je samo povod da se upali fitilj.

De .BA smanji taj tvoj kenjalacki rijecnik nisam ja s tobom ovce cuvo nit cu cuvat al eto ti si neki "Moralista " pa hajd Bujrum evo me kod Kralj Fahd dzamije ,eno pijaca tamo pa dodji da vidimo tvoje moralisanje.......koga ti zastupas da mi je samo znat ,veze ti nemas s vezom idi na tribine iskaci se izvikuj da su svi pederi i onda na iftar ko svaki dobar "musliman"
stochar

#78 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by stochar »

prepisacu jedan svoj post s druge teme, ali se ovdje vise uklapa jer su me tamo natjerali na off:
oni sto pominju Dansku, Svedsku i druge normalne zemlje i kazu da i tamo ima protesta, u pravu su. ali ovo neku vecer nije bio protest, vec sistemsko unistavanje necega sto se razlikuje od vladajuce dogme, a to je srednji vijek. prijetnje medijima dio su sistemskog obracunavanja.

mi uopste nismo zreli za civilno drustvo i nemamo pojma sta je protest. u americi pripadnici crkve shirley phelps idu na sahrane americkim vojnicima sa natpisima 'hvala bogu na mrtvim vojnicima', i to je u sklopu njihovog prava na izrazavanje koje im drzava garantuje. ne odu na sahranu pa prebiju ljude i spale sanduk, niti njih neko napadne i isprebija.

bas me zanima kako ce vehabije reagovati ako se za nekoliko godina pojave udruzenja za prava zivotinja koja ce protestovati protiv klanja kurbana, i ako odu na Jarcedole sa transparentima. ne smijem ni pomisliti sta bi im se desilo... a u demokratskom drustvu koje pominju ovi koji pravdaju 'protest' protiv queer festivala to je normalno.

ja sam bio otisao u 17h na najavljeni protest protiv festivala, i da me je neko pitao sta o tome mislim, rekao bih da u potpunosti podrzavam pravo ljudi kojima se to ne svidja da iskazu nezadovoljstvo, kao sto podrzavam i pravo ljudi koji organiziraju festival. i to je demokratija. ali, na taj protest nije dosao niko, izuzev nekoliko ljudi koji inace dolaze na proteste, kao sto sam i sam. ono sto se ispred akademije desilo prije neku vecer nije bio protest, to je bio fasizam, orkestrirani izljev homofobije i povratak u srednji vijek! ono je bila inkvizicija, a niko (osim nas ovdje) ne ocekuje inkviziciju...

p.s. zapitajte se malo zasto novootvoreni bazen nije radio tokom ramazana, i zapitajte se kako cete sljedece godine u avgustu otici na bazen u kupacem nakon sto su ovi likovi ostvarili pobjedu i u jednoj sekularnoj drzavi na silu prekinuli jedan festival...
i da dodam ovima sto kazu 'mi smo vecina, imamo pravo odredjivati sta ce biti za ramazan':
sta cete sutra ako sad neko u Banja Luci kaze da je Bajram namaz provokacija jer se odrzava u vecinski srpskom gradu i na dan nekog sveca? ili da je izlozba nekog bosnjackog umjetnika provokacija jer se otvara na dan Svetog Save?
LSD

#79 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by LSD »

pici wrote:
LSD wrote:

De .BA smanji taj tvoj kenjalacki rijecnik nisam ja s tobom ovce cuvo nit cu cuvat al eto ti si neki "Moralista " pa hajd Bujrum evo me kod Kralj Fahd dzamije ,eno pijaca tamo pa dodji da vidimo tvoje moralisanje.......koga ti zastupas da mi je samo znat ,veze ti nemas s vezom idi na tribine iskaci se izvikuj da su svi pederi i onda na iftar ko svaki dobar "musliman"
Samo reci kad da se nadjemo kad vec hoces "moralisanje"...samo se izjasni ko covjek..deklarisši se...cekam te...takve mangupe najviše volim.
stochar

#80 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by stochar »

moram dodati i ovo, kad je rijec o Danskoj, i to iz prve ruke:
LadyBear wrote:
Ne dolazi u obzir da se "protesti" kakvi su se desili u Sarajevu i Beogradu dese ovdje u Danskoj, prije svega sto bi se ovdje narod digao i osudio nasilne proteste i napade na bilo koga, a jedan od dokazatelja ti je Köln u Njemackoj, gdje cak nije bilo nasilnickog ponasanja od strane fasista. Druga stvar je sto bi ovdje nasilnici imali problema sa pravosudjem, a kazne koje bi slijedile nisu samo zatvorske, tu su u pitanju i problemi sa zaposljavanjem, a vjeruj mi niko ovdje pa ni saneri nebi voljeli da imaju problema sa zaposljavanjem. Treca stvar je sto ovdje ljudi imaju puno pametnija posla sa kojima ce se baviti, i o kojima ce razmisljati. I ovdje nije sve u naciji, religiji, rasi kao sto je to slucaj na Balkanu.

Kazes nema Vehabija, ima kako nema mogu se cesto sresti, ali i pored toga njih niko nece napasti na sred ulice ma sta god mislili o njima, cak sto vise oni su ti koji su spremniji napasti druge.
shuriken

#81 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by shuriken »

samo da podsjetim na opciju ignore/foe
evo poceo sam je koristit danas i cini mi se da mi stedi vrijeme i zivce
koje sam trosio ne za svoje dobro ni za opce dobro
nego da pokusavam pomoci neukima

ipak cu to prepustiti obrazovnom sistemu
Pietje_Bel

#82 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Pietje_Bel »

pici wrote:
LSD wrote:

Malo je off topic ali evo da jos nesto kazem u vezi tog iskrivljenog Islamskog morala. Zapitajmo se sta bi Muhamed rekao da je danas ziv i da vidi situaciju i svijet u kojem zivimo. Dali bi muhamed izabrao zapadnu evropu gdje ima pederluka, seksa prije braka itd. ili bi rekao ipak da su Arapai, koji se ne seksaju prije braka sa curama nego to rade kao muskarci medusobno (ziva istina i o tome je bio dokumentarac na BBC-u) i koji se zene sa svojim rodicama, (trece kolijeno), koji nemaju postovanja prema nicemu pa ni prema svojoj majci? Ja zivim sa tim arapima na zapadu. Znam ih na stotinama. Znam i pakistance i Afganistance. Jedini Islamski narod koji u mojim ocima nesto vrijedi su Turci i to oni "Ataturk Turci". Oni Turci sa sela isto se vjencaju maltene sa sestrama i ubijaju djecu ako se seksaju prije braka. Bas sam jucer rekao roditeljima:"Hvala dragom Alahu sto je zapad jaci od Islamskog svijeta jer bi svijet bio nikakav da se danasnji Islamski svijet pita". Mi Muslimani smo nekada bili ispred Evrope i krcanskog svijeta u svakom pogedu, moderna civilizacija, napredna, obrazovana, jaka. Sada mi taj citav svijet smri na "ciganluk " da izvinete.
crni bombarder

#83 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by crni bombarder »

....ono što mi bode oči u ovom trenutku je upadljiva šutnja stranaka prvenstveno lijeve orijentacije poput SDP-a ili Naše stranke....kalkulantski, nema šta.... da se ne zamjere potencijalnim biračima lafo građanski orijentisanim a u suštini su light fašisti.sram i stid da ih bude!!
Tisina

#84 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Tisina »

crni bombarder wrote:....ono što mi bode oči u ovom trenutku je upadljiva šutnja stranaka prvenstveno lijeve orijentacije poput SDP-a ili Naše stranke....kalkulantski, nema šta.... da se ne zamjere potencijalnim biračima lafo građanski orijentisanim a u suštini su light fašisti.sram i stid da ih bude!!
LDS i Nasa Stranka u prve reagovale i clanovi su bili na izlozbi

Liberalno demokratska stranka (LDS) uputila je otvoreno pismo reisu Mustafi ef. Ceriću, te Bakiru Izetbegoviću od kojih zahtijeva da osude i da se ograde od napada grupe vehabija na učesnike i prijatelje Queer festivala.

LDS ističe da na ovaj način trebaju da osude fizičke napade na drugog i drugačijeg, stanu u zaštitu ljudskih prava i pravne države, da kažu da li imaju ikakve veze za vehabijama koji su to uradili te podrže otvaranje dijaloga u javnosti umjesto otvaranje frontova i fizičkih sukoba.

Ova stranka sinoćnji napad smatra velikim razočarenjem, sramotom i poniženjem za građane Sarajeva i BiH.

"Trauma za učesnike koji su bili zarobljeni u zgradi ALU-a i okruženi s nekoliko stotina vehabija i huligana, fizički napadi na učesnike i prijetnje smrću razlozi su zbog kojih ne smijemo šutjeti, već moramo ustati i govoriti protiv toga", stav je LDS-a. Ističu da je ovo najmanje stvar podrške ili nepodrške festivalu i slaganja ili neslaganja s održavanjem festivala, već pitanje pravne države, sigurnosti građana i osnovnih ljudskih prava.

"U kakvom gradu živimo kada smo dozvolili da grupe huligana s ulice uzimaju sebi za pravo da diktiraju moralne standarde u društvu i da pravdu uzimaju u svoje ruke, pita LDS, ocjenjujući najgorom činjenicu da je sve što se sinoć desilo bilo organizirano i učinjeno uime vjere."

Ova stranka također apelira da svi koji mogu doprinijeti spuštanju tenzija hitno to i učine "dok ne bude kasno i dok ljudski životi još nisu izgubljeni".

LDS je pismo uputio i članovima 13 religijskih NVO koji su svojim potpisima podržali i pozvali na proteste i zagovarali takav vid komunikacije, pozivajući ih da prihvate odgovornost za incident koji se dogodio. "Ukoliko ste mogli javno pozvati na linč onda budite spremni i da prihvatite posljedice koje su nastale. Vi odgovarate za ovo što se sinoć desilo, a mi smo odgovorni za ono što ćemo ili nećemo uraditi sada", navodi LDS.

Naša stranka osuđuje sinoćnji napad na posjetitelje i učesnike festivala kulture Queer u Sarajevu. U saopoćenju za javnost navedeno je da je Festival kulture i umjetnosti obogatio planiranim sadržajima pluralnost kulturnih izraza u Sarajevu, pokazao nove prostore umjetničkog izraza i probio neke od najrigidnijih granica u društvenom životu BiH.

Naša stranka smatra da one političke stranke i političari koji su svojom šutnjom ili huškačkim izjavama u medijima obrušili na učesnike ovog festivala kulture i de facto javno pozvali na njihov linč, snose i političku i moralnu, a vjerovatno i zakonsku odgovornost za sinoćnji brutalni napad na posjetitelje i posjetiteljke, učesnike i učesnice u programima festivala.

Tu prije svega, kako je navedeno, misle na pojedine visokopozicionirane političare i političarke iz SDABiH koji su svojim izjavama ciljano navodili protivnike Festivala da na najbrutalniji način napadanu organizatore, umjetnike i posjetioce.

SDABiH, kako se sinoć još jednom pokazalo, umjesto političkog i kulturnog pluralizma, podržava i propagira srednjovjekovni, konzervativni pogled na kulturu i umjetnost, dok politička elita ove partije manipulira etničkim i vjerskim osjećanjima da bi zaštitila svoje ogromno bogatstvo koje je stekla nezakonitim radnjama na vlasti, saopćeno je iz Naše stranke.

Izjavu povodom sinoćnjih događaja dao je predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović koji je kazao da ne može opravdati bilo kakvu vrstu nasilja nad bilo kim u BiH samo zato što neko ima drugačiji stav prema različitim stvarima, od politike, do bilo čega drugog.

„Dakle, i kao čovjek i kao predsjedavajući Komisije, ne mogu opravdati bilo koju vrstu nasilja nad ljudima u BiH“, kazao je Ahmetović za Fenu.

Javno se očitovao i ministar za civilne poslove, ljudska prava i izbjeglice u Vladi FBiH Safet Halilović koji je rekao kako je '''Sinoćnji fizički napad na organizatore i posjetioce prvog Queer festivala u Sarajevu nedopustivi akt povrede ljudskih prava".

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH i potpredsjednik SBiH Beriz Belkić za srbijanske e-novine je kazao da su "Možda i izjave nas političara na neki način doprinijele tome".

Socijaldemokratska partija (SDP): Centar za informiranje ove stranke danas poslijepodne je poslao sljedeće saopćenje:
Povodom jučerašnjih nemilih događaja u Sarajevu i stravičnog nasilja očigledno kreiranog da bi se skrenula pažnja s pravih i životnih problema naših građana, SDP najoštrije osuđuje brutalno kršenje elementarnih prava i sloboda.

Niko nema pravo nametati i drugima uređivati život po mjeri svojih vrijednosti kao jedinih koje se moraju poštovati zanemarujući druge i drugačije. SDP polazi od principa da sloboda svakog čovjeka je ograničena slobodom drugog čovjeka.
adnan06

#85 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by adnan06 »

Uzas totalni. Bilo bi tragikomicno gledati kako bi vlast reagovala da je neko na otvaranju festivala ubijen.
Sarajevo je mrtav grad. Ubijte me ako se vehabije na svojim sastancima ne dogovaraju kako i koga
smaknuti ako novi rat krene. Policija se treba baviti takvim ljudima, jer na kraju ce zaci i udariti po ljudima
koji su Bosnjaci, ali nisu vehabije. Citati Kur'an i bildati, super je to. Nemati seksualne odnose, problem je
to. Frustracija. A do maksimuma podignut nivo testesterona na benchu mora se negdje izaciti.
Da, uskoro ce napasti i ljude koji imaju psa, one koji imaju dreadlockse npr. i (zasto ne napisati) one koji su Srbi, Hrvati, ostali...
Ti ljudi zive pored nas, raste im broj, zato sto raste neimastina. A ovi na vlasti se vozaju u luksuznim kolima,
dok zlo raste rapidnom brzinom u njihvom dvoristu. To je fakt. Sve ostalo je ubleha.
Sarajevo:

Image
Guevara

#86 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Guevara »

Znate sta, pun mi je k.....vise tih vehabija po gradu. Sta, hocmo li mi sarajlije dopustiti da nam oni kroje zakone i pravila ponasanja. Vec sam iznio stav o ovom festivalu. ali nije rijec o tome, briga me za taj festival, vjerpovatno se nece ponoviti, ali ono sto me brine jeste da si grupa kretena umislila da ce oni fol nesto po gradu da sprovode neke zakone. HALO SARAJEVO, OTVORI J...... OCI!!!!! sta nam se ovo desava pobogu?!?! Hocemo li svi skrstenih ruku sjediti i pustiti da se nas grad pretvori u primitvnu sredinu( primitivniju nego sad), da se vratimo mozda 200 godina unazad...I nemojte mi poceti s pricom, hajd kad imas muda, haj ti onda kreni prvi protiv tih stvari. Svi lafo cekaju da neko krene pa ce i ostali...Ma hoce k....Mislim da smo na prekretnici necega sto ce Sarajevo obiljeziti kao grad.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#87 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Guevara wrote:Znate sta, pun mi je k.....vise tih vehabija po gradu. Sta, hocmo li mi sarajlije dopustiti da nam oni kroje zakone i pravila ponasanja. Vec sam iznio stav o ovom festivalu. ali nije rijec o tome, briga me za taj festival, vjerpovatno se nece ponoviti, ali ono sto me brine jeste da si grupa kretena umislila da ce oni fol nesto po gradu da sprovode neke zakone. HALO SARAJEVO, OTVORI J...... OCI!!!!! sta nam se ovo desava pobogu?!?! Hocemo li svi skrstenih ruku sjediti i pustiti da se nas grad pretvori u primitvnu sredinu( primitivniju nego sad), da se vratimo mozda 200 godina unazad...I nemojte mi poceti s pricom, hajd kad imas muda, haj ti onda kreni prvi protiv tih stvari. Svi lafo cekaju da neko krene pa ce i ostali...Ma hoce k....Mislim da smo na prekretnici necega sto ce Sarajevo obiljeziti kao grad.
ne treba ici sad ganjati vehabije, vec treba ganjati ostalih 400.000 gradjana ovog grada sto sjede i sute i jedino sto kazu "dobro je, ne puca po nama"...to je ono sto smrdi u ovome gradu...
Pietje_Bel

#88 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Pietje_Bel »

Koliko ima tih vehabija u Sarajevu by the way? Od prilike?

Ma da ih je 10 to su fanatici. Oni ce ici do smrti za te svoje ideje. Tu nam samo moze pomoci policija i to ona specijalna, najspecijalnija. A ta policija se nece koristiti protiv njih dok to naredenje ne dode sa vrha. A opet sa SDA-a na celu nista od toga jer SDA njih maltene podrzava.
crni bombarder

#89 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by crni bombarder »

.... pa da, LDS koja je u biti minorna stranka najglasnija i najkonkretnija a ostale stranke mnogo uticajnije samo mlako saopštenje prepuno floskula. gdje su sad Lagumdžija, Komšić koji o svemu imaju stav? na Silajdžića i Tihića ne računam. ljudi koji ovo ne prepoznaju kao ogromnu opasnost po državu će se vrlo brzo kajati što na vrijeme nisu reagovali.....
Guevara

#90 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Guevara »

mIRCerka wrote:
Guevara wrote:Znate sta, pun mi je k.....vise tih vehabija po gradu. Sta, hocmo li mi sarajlije dopustiti da nam oni kroje zakone i pravila ponasanja. Vec sam iznio stav o ovom festivalu. ali nije rijec o tome, briga me za taj festival, vjerpovatno se nece ponoviti, ali ono sto me brine jeste da si grupa kretena umislila da ce oni fol nesto po gradu da sprovode neke zakone. HALO SARAJEVO, OTVORI J...... OCI!!!!! sta nam se ovo desava pobogu?!?! Hocemo li svi skrstenih ruku sjediti i pustiti da se nas grad pretvori u primitvnu sredinu( primitivniju nego sad), da se vratimo mozda 200 godina unazad...I nemojte mi poceti s pricom, hajd kad imas muda, haj ti onda kreni prvi protiv tih stvari. Svi lafo cekaju da neko krene pa ce i ostali...Ma hoce k....Mislim da smo na prekretnici necega sto ce Sarajevo obiljeziti kao grad.
ne treba ici sad ganjati vehabije, vec treba ganjati ostalih 400.000 gradjana ovog grada sto sjede i sute i jedino sto kazu "dobro je, ne puca po nama"...to je ono sto smrdi u ovome gradu...
Nisam mirci ni mislio da ih ganjamo, ali treba probuditi tih 400.000 ljudi...Pa covjece dragi nije mi jasno kako smo tako inertni. Pucalo se, jeste, ali vec 13 GODINA SE NE PUCA. Hocemo li sjediti u mjestu i nardenih 30 godina govoriti, joj dobro je ne puca se, i kada nam dodje iz dupeta u glavu, bice prekasno i hvatacemo se za glavu. Joj lanucu majke mi, bolje da se zaustavim.
Guevara

#91 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Guevara »

Pietje_Bel wrote:Koliko ima tih vehabija u Sarajevu by the way? Od prilike?

Ma da ih je 10 to su fanatici. Oni ce ici do smrti za te svoje ideje. Tu nam samo moze pomoci policija i to ona specijalna, najspecijalnija. A ta policija se nece koristiti protiv njih dok to naredenje ne dode sa vrha. A opet sa SDA-a na celu nista od toga jer SDA njih maltene podrzava.

Ima ih nazalost mnogo vise nego 10. Prosetaj se gradom, i sve ce ti biti jasno. A narod ko ovce. Da nam dodju sutra i kazu, eto raja od danas vam je hljeb 5KM, svi bi sutili slenutih ramena. Nas narod nema petlje da se suprostavi nicemu, nego dodju pred ALU i tu pokazuju petlju. E hrabrosti i junastva.
adnan06

#92 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by adnan06 »

mIRCerka wrote:
A mi fino svi nemojmo izaci na izbore. Time podrzimo ljude koji ih podrzavaju, a onda svako ko misli drugacije (i nije glasao
'zato sto su svi isti' ili 'zato sto mi je mrsko') neka ganja vizu i bjezi iz ovog horora. Tako ce biti, nema druge opcije, nazalost.
Prognoza: iduci na udaru su ovi iz Udruzenja altruista 'Dobro', sta oni tamo imaju pomagati bolesnima i onima koji su u neimastini.
Cemu! Kakva korist od starog, bolesnog i siromasnog.

Image
Tisina

#93 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Tisina »

Guevara wrote:
mIRCerka wrote:
Nisam mirci ni mislio da ih ganjamo, ali treba probuditi tih 400.000 ljudi...Pa covjece dragi nije mi jasno kako smo tako inertni. Pucalo se, jeste, ali vec 13 GODINA SE NE PUCA. Hocemo li sjediti u mjestu i nardenih 30 godina govoriti, joj dobro je ne puca se, i kada nam dodje iz dupeta u glavu, bice prekasno i hvatacemo se za glavu. Joj lanucu majke mi, bolje da se zaustavim.
upravo tako..sad se ne puca.. sad se fizicki obracunavaju sa obicnim gradjanima ovog grada-do smrti gotovo....
valterbranisarajevo

#94 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by valterbranisarajevo »

Sarajevo se opet vratilo na naslovne stranice medija . Nažalost, ne po nečemu lijepom što ja priželjukem evo već 12 godina. :(
adnan06

#95 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by adnan06 »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080927015

Image
Sarajevo je grad budućnosti, a budućnost korespondira s mladošću. Grad misli na mlade i vjeruje da će i dalje biti riznica obrazovanih i sposobnih mladih stručnjaka
Mos mislit!
stochar

#96 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by stochar »

hoce haveru, na zalost ce sjediti skrstenih ruku kao i svaki put do sada. ovaj put ce i veliki broj onih koji su pokusavali dici glas protiv ovakve vlasti koja jednoj radikalnoj grupi omogucava da sprovodi vlastite zakone, protiv vlasti koja sebi povecava plate a narodu cijene, protiv korupcije i svega loseg, oni kojima se vecina smijala kad su sa transparentima i megafonima hodali po gradu i upozoravali na sve ovo, i oni ce sjesti jer su vise umorni od svega!

i sve ce biti, sto bi rek'o Diplomatz: premalo akcije, previse refrena...
Neelix

#97 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Neelix »

LSD wrote:
delightful wrote:arni, problem je sto je dozvoljeno vehabijama da terorisu i tuku ljude.
a jesu li vehabije krive što ime je to dozvoljeno ili je policija možda kriva što ne radi svoj posao??
Koga treba ovdje prozivati vehabije ili nekog drugog? evo ovdje se piše samo o vehabijama i to vec nekoliko dana bez prestanka...da malo fokusirajte prave probleme i prave krivce.
haj ti nama priznaj dokle ti je brada i opisi kako je peres nakon svakog jela :D
ponosna_manjina

#98 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by ponosna_manjina »

crni bombarder wrote:.... pa da, LDS koja je u biti minorna stranka najglasnija i najkonkretnija a ostale stranke mnogo uticajnije samo mlako saopštenje prepuno floskula. gdje su sad Lagumdžija, Komšić koji o svemu imaju stav? na Silajdžića i Tihića ne računam. ljudi koji ovo ne prepoznaju kao ogromnu opasnost po državu će se vrlo brzo kajati što na vrijeme nisu reagovali.....
Ne treba unositi razdor među ljude i stranke iako ima kalkulacija ali to je primjereno svim političarima. LDS i Naša stranka su dali podršku. SDP kao stranka nije ali su i Lagumdžija i Komšić podržali festival i osudili ekstremiste. Imaju negdje izjave, da ne tražim sada. Zvaničnici SBiH i SDA su isto tako rekli svoje i od njih ne treba previše očekivati. Lijeve, liberalne i demokratske stranke su dale podršku, baš kao i mediji, nevladine organizacije i intelektualci koji se smatraju takvim.
Guevara

#99 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Guevara »

upravo tako..sad se ne puca.. sad se fizicki obracunavaju sa obicnim gradjanima ovog grada-do smrti gotovo....[/quote]

Upravo tako..I mi neku pouku izvukli iz svega sto nam se desilo... :thumbup: ma super
skojotovski

#100 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by skojotovski »

LSD wrote:
15 godina su tu oko nas,svaki dan ih vidjamo,
i nije se pisalo po forumima ovakve maratonske teme o njima,e onda odnekle iz cista mira i nenajavljeno ukaza (bosanski-IZBI) par lezbejki iz Srbije zatalasa pricu oko queer festivala,ove budale jedva cekaju da uz povike Allahu ekber istjeruju necastivog,svijet jedva ceka da nas popljuje i nazove teheranom,a obici bosanac poput tebe ne zna kako da reaguje,zatecen je...odjednom se poziva na gradjanska prava,odjednom mu je stalo do grada i urbanog,odjednom se sjetio prava pedera i naravno obrnuta konverzija energije u mržnju prema vehabijama...a to što ih dosad nisi mrzio niti razmišljao o njima je trenutno najmanje bitno...trebao ti je samo povod da se upali fitilj.

najmanje 50 ih ima u SAMO JEDNEOM ulazu JEDNE ZGRADE na Mojmilu. razmislite sta ce raditi i koja ce sve prava sebi dati za godinu-dvije. oni iz dana u dan jacaju, sire se, mnoze se nevidenom brzinom...a Sarajevo, Federacija...suti... jeste li zaboravili na pizdarije koje su pravili na parkingu kod Porodilista na Jezeru? jesu li tada pederi i festival bili povod? koliko znam, na parlingu je HETERO, a ne gay ili lezbo varijanta? i tada su bradate spodobe dale sebi za pravo da "ureduju". za godinu-dvije, isto ce raditi u sred Ferhadije...a Sarajevo ce da suti, sutice i Federacija... drzavu ne mogu da spomenem, jer je i nemamo!
jebo me otac ocinji, patriotski, sto ne odoh iz ove selendre na vrijeme! :x
Locked