da, tekst je "divan"...junacki i etickom besprijekornoscu brani prava pedera kao sto si ti...samo sto ti imas prevashodno pervertiranu psihu...pa se iz praznog mjesta predvidjenog za mozak praznina ideja prosirila i na tijelo...a od mozga ti je samo ostala zelja da neko necim

popuni tu prazninu...da se razumijemo, i oni su insani, pa neka ih...ali pederi poput tebe zadojeni (i sigurno nadojeni

!) (z)vjerskom i nacionalnom mrznjom, beskicmenjaci (i zato sto su bez kicme su uvijek savijeni prema naprijed otvarajuci citav straznji dio ushicenim pogledima onih ekologa sto samo pricaju o tome kako se siri ozonska rupa)...
pa, da te podsjetim na pogled iz drugog ugla na sklonosti koje propagiras i zivis:
da, zivot je moj dosadan jako, nikad u caroliju izazova nisam tak'o, vidike sam jako suzio, nisam se nikom ko ti naguzio, cak se i droge klonim, blag sam, ni supu previse ne solim, sve po istilahu, a ne u jednom mahu, pa vidim da si stalno intoksiniran, a ti ne vidis da se vidi da si deprimiran, visak vremena i manjak pameti, pa skontas da je cool da ti je guza na pederima na meti, a ja sam od toga svega rahat, hvala Bogu, ne idem u razvrat, meni je dusevni smiraj kad na kraju molitve kazem: amin, a tebi samo tudji podignuti dizu tvoj...adrenalin...pa ti pij, sazaljevaj mene, i pitaj se zasto od dosade ne sijecem vene, razvrat od ljudi napravi sjene, "odjednom shvatis u tebi koplja se lome (svejedno da li si sa pala ili sokoca, ipak stihovi nisu o koplju koje tebe boca), zapitas sebe je li rjesenje u tome, da li nemir svoj ostavljas kad odes il' vuces ga ko sjenku, bilo kud da podjes, bilo kud da podjes..."...to su stihovi "nacina drugog", a tebi je u glavi nesto drugo, u guzi nesto trece, sto postaje sve vece, to iz glave ti se smanjuje, jad tvoj obzanjuje...pa ti samo uzivaj u sebi, kao sto drugi u tebi, ne bih se s tobom mijenjao nikad, svako vodi sa sobom svoj dzihad...pa se upitaj sta te tjera u nove korake, nakon sto si na dnu dna, pa se sredis i odes u oblake...pa probas zene i vidis ispunjen nisi, nije to sto si mislio da ce biti ti si...pa probas doslovno ispunjenje i primis straznje punjenje...jesi li sada sretan ili beskrajno usamljen i sjetan? odgovori sebi posteno, vrati cugi sto je njeno...pa kad ostanes sa sa sobom, progovori koju s Bogom...dusa nema spokoja dok se Njemu ne vrati, bolje nego sto priznas-i sam ces znati...
dotad se cunaj, i dalje duvaj, redovno se fiksaj i presavijen kiksaj...
@nineac,
tamo gdje prestaje uvazavanje istine (dakle, neceg argumentovanog) koja ti ne svidja, pocinje kraj ozbiljne diskusije...
nakon te tacke moze se monolog usavrsavati do mile volje, sto je i korisno, ako se kontas baviti glumom i recitovati na sceni