Amazonka27 wrote:ps. fakat ako zelis da vidis kako to izgleda na ekonomiji, bujrum, posalji pp pa cemo se dogovoriti.
Vidi, ja i ti nikako na zelenu granu. Ja nikad nisam rekla da ti ne vjerujem, bas zato sto sam i sama bila student znam kako je fakultet zahtjevan, i ustvari sam vam to pokusala i objasniti. Moj brat je studirao ekonomiju, otac mi je radio u njihovom institutu i znam kakav je fakultet bio prije, a i sad. I prije je za prave studente to bio zahtjevan fakultet, kao i svaki. Lezihljebovica je uvijek bilo i uvijek ce ih biti. Bolonja ih nece pojesti, vjeruj mi. Izvuci ce se ili na guzove, ili na zaledjinu, a oni koji ne uspiju ce se ispisati. Ko god upise fakultet, mora biti spreman na stres, podocnjake i odricanje mnogo toga. I na najgorim fakultetima, gdje je vazno samo prezime uvijek su bila 1-2 studenta koji su zavrsavali u roku (npr medicina) ali su se odrekli mnogo toga, nisu kukali kako moraju ici na predavanja i vjezbe i praksu jer nisu imali vremena za to, ucili su. Ovo ne spocitavam tebi, nego uopce ljudima koji sjede i kukaju kako im je tesko, kako ne mogu sve stici, kako su pali i nemaju vise rokova itd. Ako ima samo jedan student koji je to sve uspio samo svojim radom to znaci da je moguce. A fakultet da je macji kasalj svi bi bili VSS i niko tramvaj vozio ne bi.
Nasa drzava je takva da je svaki fakultet na svoj nacin implementirao Bolonju, ja tebi vjerujem da imas seminarski iz svakog ispita, ali vjeruj i ti meni da Bolonjci na mom faksu imaju jedan u toku citavog studija i to izaberu predmet. Vec pocinjem ko papagaj, to ne znaci niti da je njima lakse, jednostavno su trud koji bi ulozili u seminarske ulozili u nesto drugo a sto studenti sa ekonomije nisu morali.
Mi kad shvatimo da je znanje koje iznesemo sa fakulteta jedino bitno i da je to jedina stvar koju nam niko ne moze uzeti, Bolonjski proces nam nece ni trebati