UterivacDugoga wrote:
Boga mi,al eto Boga mi dragog,ispadas nevjerovatno smijesan sa ovom izjavom

Ne mogu se prestati smijati.
Dobro,hajmo ovako.Koji su tvoji kriteriji da bi ti smatrao jednu masinu kvalitetnom? To sto svijetli kao svemirski brod i sto je proizvodjac napisao da raspolaze sa nekih masu novih tehnologija pranja,a kad je upalis ona sljaka kao svaka druga,i veoma je podlozna kvarovima? Ili sto su "izmislili" neku "tehnologiju" koja ce da te ocara dok gledas kako pere ves(Samsung Eco bubble) a u praksi nikakvog apsolutno efekta?
I da ti ne nabrajam dalje jer smatram da uz svo duzno postovanje nisi kompententan sugovornik.
To što ti radiš u EU kao serviser (prema izbogu marki to je Njemačka ili Švedska pretpostavljam) meni lično ne znači ništa. Kupit ću aparat sa najboljom garancijom i spreman sam da isti bacim na smeće nakon 5 godina (koliko traje garancija većini aparata trenutno u BiH).
Jedina marka koja je na dobrom glasu (i da se ne lažemo uvijek je i bila) je Miele. Za mene su npr. AEG, Electrolux (AEG pogotovo jer je mimo svega i jako loše zastupljen u mojoj državi) i slične marke, marke nižeg cjenovnog ranga i samim tim ih ne mogu porediti sa brendovima tipa LG, Samsung, o dizajnu ne želim ni da pričam.
Meni lično, dizajn samog aparata je pola kupovine, a vjerujem da je mnogima tako.
Šta znači "veoma podložna kvarovima", imam LG mašinu za veš i radi nekih 12 godina bez jednog (bukvalno) jednog problema, mašina je plaćena cca 1200 KM i radi 12 jebenih godina. Je li to loša mašina? Je li sad ja trebam svima truniti kupite LG jer je moje iskustvo pozitivno? Ne trebam, naravno.
Ako me neko upita kakva ti je LG mašina tvoja, reći ću kakva je, neću truniti drugima da su smiješni jer su kupili neku drugu marku ili nešto slično.
Druga mašina kombinovana (pranje/sušenje), koju sam kupio za drugi stan je Ariston , ima garanciju 5 godina i plaćena je cca 850 KM. Što se mene tiče, nakon odrađenih 5 godina pod garancijom neka crkne drugi dan nakon isteka 5 godina. Ko još danas servisira kućanske aparate starije od 5, 10 godina, a da su to neke krupnije stvari? Mali broj ljudi, jer su aparati postali toliko pristupačni i jeftini da se većini ne isplati iste servisirati nakon isteka garantnog roka.
Uostalom, u kakvom servisu radiš kad si servisirao svaku moguću marku?