Mala riznica mrznje - stub srama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zastoqsviram

#76 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by zastoqsviram »

fixer wrote: i ako postanu ravnopravni sa tobom, sta ce to konkretno tebi nastetiti?
da bi zivot imao smisla trebaju se znati granice, to ljudi rade od pamtivjeka, svjesno i nesvjeno, bilo kroz pisane il' nepisane zakone....
zivot bez granica, il' ajmo rec' sloboda bez granica = haos, anarhija, ugrozavanje samog sebe...
fixer

#77 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by fixer »

zastoqsviram wrote:
fixer wrote: i ako postanu ravnopravni sa tobom, sta ce to konkretno tebi nastetiti?
da bi zivot imao smisla trebaju se znati granice, to ljudi rade od pamtivjeka, svjesno i nesvjeno, bilo kroz pisane il' nepisane zakone....
zivot bez granica, il' ajmo rec' sloboda bez granica = haos, anarhija, ugrozavanje samog sebe...
dogma dogma dogma
haj konkretno, necemo pricati jezikom misionara
sta tebi konkretno smeta sto bi postojali gay brakovi?
Lada

#78 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by Lada »

vratnik wrote:
Lada wrote:Koliko je meni poznato, organizatori se striktno drže termina. S jedne strane, predstavljaju se kao borci za ljudska prava, traže pravo na "različitost" a s druge strane nisu u stanju uraditi kompromis. U demokratiji većina odlučuje, narod, demos, zato se tako i zove. Ako većina u ovom gradu ima nešto protiv nečega onda je na manjini da tu odluku poštuje, nema veze je li se radi o karnevalu, vatrometu ili queer festivalu. Zašto se svako ko je protiv queer festivala odmah etiketira kao "glup", "nazadan", "vjerski fanatik"? Meni lično nimalo ne smeta održavanje ovog festivala, čak smatram dobrim da se o "različitosti" javno govori, ali mi smeta odnos queerovaca prema drugom "taboru". Smetaju mi Neveni Anđelići, fanatici koji su u stanju obući svaki dres koji se od njih traži i pljuvati po drugima. Ako mi komšija kaže da mu smeta glasna muzika koju puštam u 10 naveče ja ću je ugasiti. Zašto queerovci ne prihvataju različitost ako je upravo oni sami zagovaraju?
Uvo je vrhunac. I pokazatelj kakvi se licemjeri vrte ovdje po forumu.. Idite na pincom / serbiancaffe pa se prepucajite sa istomisljenicima (ovo najozbiljnije mislim). Mora da je strasno tesko non stop se praviti fin, a u stvari bi se nozevi vadili i pederi (ili bilo kakvi Drukciji) klali..
Ali da ti kazem zasto je licemjerstvo:
Termini: pa ljudi su pozvali goste govornike, a ovi imaju obaveza, moraju planirati svoje vrijeme za razliku od forum drkadzija. (ovo ja ne kazem tebi, vec eto, nako.. u stvari, posto ja nisam licemjer: kazem, tebi)
Demokratija, vladavine vecine i ostalo... (savjet: trazi pomoc) Pitao bih te sta mislis o ovoj izjavi da se recimo radi o bosnjacima koji u banjaluci demonstriraju iz bilo kojih razloga a neko im ne da.... (demokratija je nazalost vladavina vecine nad manjinom sto i ovaj forum pokazuje.. )
glup, nazadan, etc ko je protiv q festivala? Pa jeste. (desnicari, navijaci, vjerski fanatici, homoseksulci koji se stide sopstvenog homoseksualizma pa udaraju po "pederima"..... mogao bih ja i dalje)
A sve ostalo vidim puno pises s obzirom na to da ti tu nista ne smeta sem kriticara ovih u prethodnoj zagradi navedenih..: nisu dijelili letke i nisu imali standove na ulicama zato sto znaju da tebe i tebi slicne to ne interesuje, jedino pitanje koje bi mozda mogli cuti je: ho's da ti ja jebem majku, a onda bi neko od krezavih vec poceo sa batinjanjem.
Ne mogu da vjerujem....
Dragi moji queerovci, u potpunosti podrzavam prava svakog odraslog covjeka na licno seksualno opredijeljenje (dok to nije u sukobu sa zakonom) i znam da Vi samo pokusavate da se izborite za svoj komad zemlje pod ovim suncem, ali pobrinite se za dobro obezbjedjenje. Ovi su ludi.
Lične uvrede su dozvoljene na ovom forumu?

Za ponavljače - podržavam održavanje ovog festivala ali ne podržavam fanatizam koji nema obzira prema osjećajima drugih. Ovaj post pokazuje samo sklonost ljudi da se uhvate neke ideje kao pijan plota i da pljuju prema svim onima koji pokazuju imalo sumnje u nju.

Otvoreno društvo kakvo zagovaraju queerovci je društvo u kojem nijedna ideja nije sveta, u kojem je sve podložno kritici. A queerovci pljuju po svakoj kritici ..
Last edited by Lada on 15/09/2008 14:27, edited 1 time in total.
zastoqsviram

#79 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by zastoqsviram »

fixer wrote:
zastoqsviram wrote:
dogma dogma dogma
haj konkretno, necemo pricati jezikom misionara
sta tebi konkretno smeta sto bi postojali gay brakovi?
ne volim na pitanje odgovarati pitanjem, al' zbog frke s vremenom moracu na taj nacin...
iz istog onog razloga zbog kojeg bi tebi zasmetalo (bar ja mislim da bi ti zasmetalo), da ja, koji imam 30 i mashala godina, npr. sacekam tvoju cerku ispred skole, koja ide u 5. razred osnovne, i tebi onako zajedno zagrljeni kazemo MI SE VOLIMO :?
jel to ima nesto ruzno da se dvoje vole???
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#80 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
ne volim na pitanje odgovarati pitanjem, al' zbog frke s vremenom moracu na taj nacin...
iz istog onog razloga zbog kojeg bi tebi zasmetalo (bar ja mislim da bi ti zasmetalo), da ja, koji imam 30 i mashala godina, npr. sacekam tvoju cerku ispred skole, koja ide u 5. razred osnovne, i tebi onako zajedno zagrljeni kazemo MI SE VOLIMO :?
Rezon boli glava. Queerovci su svi PUNOLJETNI i to nije krivicno djelo, docim je tvoj gnusni primjer ZAKONOM KAZNJIV.
vratnik

#81 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by vratnik »

Opet ti..
Nema tu pijan plota: zasto tebi smeta odrzavanje tog festivala, to je pitanje?

"Otvoreno društvo kakvo zagovaraju queerovci je društvo u kojem nijedna ideja nije sveta, u kojem je sve podložno kritici. A queerovci pljuju po kritici ..."

(au, recenice!) Ama ne pljuju oni, po njima se pljuje. A sad o svetosti ideja i kritici / nekritici drustva. Bez komentara.

A za licne uvrede, pa pogresnu si recenicu izabrala: ova koju si podebljala je bila Opca Uvreda, tebe sam licno mislio uvrijediti recenicom Forum Drkadzija.
zastoqsviram

#82 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote:
zastoqsviram wrote:
Rezon boli glava. Queerovci su svi PUNOLJETNI i to nije krivicno djelo, docim je tvoj gnusni primjer ZAKONOM KAZNJIV.
a sto ne bi zakon promjenili pa da ne bude....
mirci, ne pratis pazljivo diskusiju, ja o zakonima i govorio...
fixer

#83 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by fixer »

mIRCerka wrote:
zastoqsviram wrote:
shit of the week, month, year :D :D :D u strci si sa vremenom, jbg, utjece na razum. :lol:
mirci, ima li ikakva sansa da se ovakve gluposti nekako kaznjavaju? barem nekom etiketom, jer ovo sto on radi je gnusno, jadno, zalosno. :sad:
mIRCerka

#84 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
mIRCerka wrote:
zastoqsviram wrote:
a sto ne bi zakon promjenili pa da ne bude....
mirci, ne pratis pazljivo diskusiju, ja o zakonima i govorio...
njoj 12 godina, strogo mladji maloljetnik, queerovcima preko18 :D ja o matematici...
a vi se opet prebacili na temu HOMOSEKUALIZAM BOLEST ANTIISLAM ANTIRELGIJA BLA BLA...

Ja vas ne vracala na pravi put :D
zastoqsviram

#85 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by zastoqsviram »

fixer wrote:
mIRCerka wrote:
zastoqsviram wrote:
shit of the week, month, year :D :D :D u strci si sa vremenom, jbg, utjece na razum. :lol:
mirci, ima li ikakva sansa da se ovakve gluposti nekako kaznjavaju? barem nekom etiketom, jer ovo sto on radi je gnusno, jadno, zalosno. :sad:
ti pito ja ti odgovorio, to sto nisi shvatio, haman mi je zao, nisi jedini na zalost, takvi ovde preovladavaju....
mIRCerka

#86 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by mIRCerka »

TEMA JE GOVOR MRZNJE I JAVNA PROZIVKA TAKVIH LIKOVA

Sto se Q festa tice, ta je tema apsolvirana.

Nastavite li ovako, vadim kljuc iz sehare.
sanjex

#87 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by sanjex »

Meni nikako nije jasno što smo mi, koji ne podržavaju gejeve/pedere ili kako god vam drago, nazadni, seljaci, primitivni i tako dalje?????
Ja ih ne podržavam, ni njih, ni pedofile, ni kriminalce, ni naslinike to je moje mišljenje i zasto sam ja sad primitivna? Jer je to trend? Jer se sad mladima idol kriminalac koji živi na visokoj nozi, neki gey koji se fura po ulickanim kaficima i sličnim mjestima, jer je to sad in???
E vala radije ću ja ostat primitivna seljanka, nego svome djetetu govoriti da je sve ovo gore normalno.
mIRCerka

#88 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by mIRCerka »

Hajd dovidjenja i prijatno! Ne ponavljala se ja na pet strana!
Lada

#89 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by Lada »

vratnik wrote:Opet ti..
Nema tu pijan plota: zasto tebi smeta odrzavanje tog festivala, to je pitanje?

"Otvoreno društvo kakvo zagovaraju queerovci je društvo u kojem nijedna ideja nije sveta, u kojem je sve podložno kritici. A queerovci pljuju po kritici ..."

(au, recenice!) Ama ne pljuju oni, po njima se pljuje. A sad o svetosti ideja i kritici / nekritici drustva. Bez komentara.

A za licne uvrede, pa pogresnu si recenicu izabrala: ova koju si podebljala je bila Opca Uvreda, tebe sam licno mislio uvrijediti recenicom Forum Drkadzija.
Ovo je govor mržnje koji se ne sankcionira. Voltaire je branio pravo drugih na svoje mišljenje i onda kada je bio protiv. Živimo u društvu u kojem su kompromisi modus vivendi. Ne obazirati se na osjećaje drugih, ignorisati ih, vrijeđati ljude zato jer imaju drugačije mišljenje - sve to nema više nikakve veze sa queer-idejom koju u Sarajevu neko zloupotrebljava u sitno-sopstveničke svrhe.
mIRCerka

#90 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:Hajd dovidjenja i prijatno! Ne ponavljala se ja na pet strana!
mIRCerka

#91 Re: Mala riznica mrznje - stub srama

Post by mIRCerka »

I jos nesto da dodam...

Malo otici off-topic je uvijek moguce, previse i namjerno se ne tolerise.
Govor mrznje i jednoumlje mozete koristiti na drugim sajtovima i drugim forumima koji opstaju upravo zahvaljujuci tome sto je odredjeni govor mrznje prema jednoj populaciji ne samo odobren, vec i pozeljan.

Na ovom forumu ipak postoje neka pravila, pravila koja ste prihvatili registracijom na forum, i ta pravila MORATE POSTIVATI dok ste na ovom forumu.
Tu zavrsava diskusija o tome, kao i Q Festu na ovoj temi.
Lijep pozdrav
Locked