Okrsaj u sinteraju
Moderator: anex
- Brunello
#76 Re: Okrsaj u sinteraju
plati im dabogda im za operaciju polnog organa trebalo!!! 
-
pravo_brz
#77 Re: Okrsaj u sinteraju
Ja sam poprilično u obavezama danas ali kad dogovorite da se ide dole javite ako ne mogu ja poslat cu par svojih ljudi
- amrica
#78 Re: Okrsaj u sinteraju
Ja sam se cula sa Adnanom, njemu odgovara svako vrijeme, Capri je dobro mjesto, samo da vidimo kad je ko slobodan i kada kome odgovora. Adnan je spomenuo 14h, i meni je to OK.
- Vincent Raine
#79 Re: Okrsaj u sinteraju
E-mail je upravo odaslan na adrese velikog broja medijskih kuca:
Subject:
Ljubazno Vas molimo za vasu medijsku podrsku i potporu u borbi malog covjeka koji se hvata u koštac sa korupcijom koja izjeda sve slojeve društva
Samo u BiH: Vlasniku oteli psa iz dvorišta i traže otkupninu! Legalno, sve po zakonu …
U moru nelogičnosti, bezakonja, mita, korupcije, kojima smo okruženi i po čijim smo zakonima nažalost primorani živjeti, najteže nas pogode sudbine ljudi koji bespogovorno stanu u obranu pravde i uhvate se u koštac sa korupcijom koja izjeda sve slojeve društva.
Najnoviji primjer malog čovjeka pogođenog nakaradnim zakonima koje svatko tumači onako kako njemu odgovara dogodio se Sarajliji Adnanu Kahrimanoviću kojemu su šintori ''ukrali'' psa iz dvorišta. Adnan ima kuću u vikend naselju Gornje Vlakovo.
Šintori su tijekom akcije pokupili sedam pasa lutalica koje su zatekli na ulicama naselja, da bi Adnanova psa Čarlija ''ukrali'' iz dvorišta njegove kuće. Adnan tvrdi da njegov pas Čarli ima dvije ogrlice na vratu, što ni najmanje nije smetalo šintorima da psa dozovu iz dvorišta na ulicu gdje su ga uhvatili i odveli zajedno sa ostalim psima u šintoraj.
''Nakon što sam od komšije saznao za navedeni slučaj (koji je svjedok svemu gore navedenom), odjurio sam u šintoraj što se kaže "bijesan kao pas". Kada sam gore došao primio me "Gospodin" Mustafa Maglajlija i pokazao mi je mog Čarlija svezanog u kavezu (vidno istraumiranog), o uslovima smještaja nemam hrabrosti niti da napišem jednu rečenicu, i rekao "eh evo tvog psa" kada sam zatražio da mi ga da rekao mi je da izađem napolje donesem dokaze da je pas moj te da mu dam 140 KM ako hoću svog Čarlija'', piše Adnan Kahrimanović za Sarajevo-x.
''Nakon čega sam mu vidno potresen objasnio na koji način mi je pas ukraden iz privatnog dvorišta moje kuće nasmijao se i rekao "ti si hiljaditi koji mi je to rekao već haj ti meni daj pare ako hoćeš svog psa"! Nakon toga više nisam ništa rekao "gospodinu" već sam samoinicijativno otvorio kavez u kojem se nalazi i odnio sam ga do svog auta. Nakon toga dolazi par uposlenika od kojeg jedan kojeg zovu "šefe" mi je zavrnuo ruku i rekao nećeš ti nigdje sa njim!
Nakon svega nije mi ostalo ništa drugo već da pozovem policiju koja je kad je došla ustanovila da sam nezakonito "ukrao" svog psa i da moram platiti. Pitao sam šta je sa usvajanjem pasa, ako čovjek hoće da ga izvede iz karantina i usvoji, na što se opet upetljao "gospodin" Maglajlija (direktor šintoraja) i rekao: Možeš usvojiti sve pse besplatno iz šintoraja, ali samo njega ne možeš jer je on tvoj i moraš mi platiti"! Uglavnom, nakon toga, uz prisustvo policije, opet su mi ukrali Čarlija iz mog auta i vratili su ga u šinteraj! Kao što vidite postoji i klip na YouTubeu koji se zove "okršaj u šinteraju" na tom klipu se fino vidi druga krađa Čarlija od poštenog građanina Sarajeva uz prisustvo policije kako bi šintori mogli dobiti svojih 140 KM!
Ja sam sam sebi obećao da me više niko nikada ucjenjivati neće te da pare iz principa ne dam jer me ovaj način "poslovanja" podsjeća na način kada Vam ukradu vozilo i kažu "ako 'oćeš auto daj pare"! Ja ću se boriti do kraja tužit ću i Kanton i komunalno preduzeće i državu ako treba potrošit ću hiljade maraka ali ću dokazati "gospodi" ucjenjivačima da "para nema, more bit bidne ali para nema".
Sve što od Vas molim je podrška u nastojanju uvođenja bar malo razuma i logike u "mozak" političara i svih "direktora" iz doba kada se sve moglo!"
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=SclkZuzsaKY
*********************************************************************************
Od srca se zahvaljujemo web portalu bljesak.info na objavljenoj vijesti i pruzenoj potpori u borbi malog covjeka koji se hvata u kostac sa korupcijom koja izjeda sve slojeve drustva HVALA VAM!!!
Subject:
Ljubazno Vas molimo za vasu medijsku podrsku i potporu u borbi malog covjeka koji se hvata u koštac sa korupcijom koja izjeda sve slojeve društva
Samo u BiH: Vlasniku oteli psa iz dvorišta i traže otkupninu! Legalno, sve po zakonu …
U moru nelogičnosti, bezakonja, mita, korupcije, kojima smo okruženi i po čijim smo zakonima nažalost primorani živjeti, najteže nas pogode sudbine ljudi koji bespogovorno stanu u obranu pravde i uhvate se u koštac sa korupcijom koja izjeda sve slojeve društva.
Najnoviji primjer malog čovjeka pogođenog nakaradnim zakonima koje svatko tumači onako kako njemu odgovara dogodio se Sarajliji Adnanu Kahrimanoviću kojemu su šintori ''ukrali'' psa iz dvorišta. Adnan ima kuću u vikend naselju Gornje Vlakovo.
Šintori su tijekom akcije pokupili sedam pasa lutalica koje su zatekli na ulicama naselja, da bi Adnanova psa Čarlija ''ukrali'' iz dvorišta njegove kuće. Adnan tvrdi da njegov pas Čarli ima dvije ogrlice na vratu, što ni najmanje nije smetalo šintorima da psa dozovu iz dvorišta na ulicu gdje su ga uhvatili i odveli zajedno sa ostalim psima u šintoraj.
''Nakon što sam od komšije saznao za navedeni slučaj (koji je svjedok svemu gore navedenom), odjurio sam u šintoraj što se kaže "bijesan kao pas". Kada sam gore došao primio me "Gospodin" Mustafa Maglajlija i pokazao mi je mog Čarlija svezanog u kavezu (vidno istraumiranog), o uslovima smještaja nemam hrabrosti niti da napišem jednu rečenicu, i rekao "eh evo tvog psa" kada sam zatražio da mi ga da rekao mi je da izađem napolje donesem dokaze da je pas moj te da mu dam 140 KM ako hoću svog Čarlija'', piše Adnan Kahrimanović za Sarajevo-x.
''Nakon čega sam mu vidno potresen objasnio na koji način mi je pas ukraden iz privatnog dvorišta moje kuće nasmijao se i rekao "ti si hiljaditi koji mi je to rekao već haj ti meni daj pare ako hoćeš svog psa"! Nakon toga više nisam ništa rekao "gospodinu" već sam samoinicijativno otvorio kavez u kojem se nalazi i odnio sam ga do svog auta. Nakon toga dolazi par uposlenika od kojeg jedan kojeg zovu "šefe" mi je zavrnuo ruku i rekao nećeš ti nigdje sa njim!
Nakon svega nije mi ostalo ništa drugo već da pozovem policiju koja je kad je došla ustanovila da sam nezakonito "ukrao" svog psa i da moram platiti. Pitao sam šta je sa usvajanjem pasa, ako čovjek hoće da ga izvede iz karantina i usvoji, na što se opet upetljao "gospodin" Maglajlija (direktor šintoraja) i rekao: Možeš usvojiti sve pse besplatno iz šintoraja, ali samo njega ne možeš jer je on tvoj i moraš mi platiti"! Uglavnom, nakon toga, uz prisustvo policije, opet su mi ukrali Čarlija iz mog auta i vratili su ga u šinteraj! Kao što vidite postoji i klip na YouTubeu koji se zove "okršaj u šinteraju" na tom klipu se fino vidi druga krađa Čarlija od poštenog građanina Sarajeva uz prisustvo policije kako bi šintori mogli dobiti svojih 140 KM!
Ja sam sam sebi obećao da me više niko nikada ucjenjivati neće te da pare iz principa ne dam jer me ovaj način "poslovanja" podsjeća na način kada Vam ukradu vozilo i kažu "ako 'oćeš auto daj pare"! Ja ću se boriti do kraja tužit ću i Kanton i komunalno preduzeće i državu ako treba potrošit ću hiljade maraka ali ću dokazati "gospodi" ucjenjivačima da "para nema, more bit bidne ali para nema".
Sve što od Vas molim je podrška u nastojanju uvođenja bar malo razuma i logike u "mozak" političara i svih "direktora" iz doba kada se sve moglo!"
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=SclkZuzsaKY
*********************************************************************************
Od srca se zahvaljujemo web portalu bljesak.info na objavljenoj vijesti i pruzenoj potpori u borbi malog covjeka koji se hvata u kostac sa korupcijom koja izjeda sve slojeve drustva HVALA VAM!!!
-
neshto
#80 Re: Okrsaj u sinteraju
ja sam danas na poslu do 5, šta god dogovorite nek neko javne na PM...
sutra slobodan cijeli dan...
sutra slobodan cijeli dan...
-
in33sa
#81 Re: Okrsaj u sinteraju
Ne znam, Carli mozda i bude spasen, ali to ne mijenja cinjenica da je stotine i hiljade Carlija u tom konc logoru okoncalo svoje zivote na najgori moguci nacin.
Mogu samo reci, onaj ko te zivotinje moze zadaviti ili ubiti motkom, dabogda mu se na najdrazima vratilo.
Mogu samo reci, onaj ko te zivotinje moze zadaviti ili ubiti motkom, dabogda mu se na najdrazima vratilo.
- Pasiflora
#82 Re: Okrsaj u sinteraju
Vratiti ce se, ne brini - uvijek se vrati.in33sa wrote:Ne znam, Carli mozda i bude spasen, ali to ne mijenja cinjenica da je stotine i hiljade Carlija u tom konc logoru okoncalo svoje zivote na najgori moguci nacin.
Molim da se i mene obavijesti kakav je dogovor - imam dvojicu od oko 190cm, a ja sam prilicno grlata i ljuta
- amrica
#83 Re: Okrsaj u sinteraju
Na sastanku je bilo 10-ak ljudi, glavno sto je dogovoreno, tacnije nije dogovoreno da ce biti ikakvog nasilja
Adnan je jedan jako fin , pametan i elokventan momak kojem je preko glave vlasti koja nas pljacka na svakom koraku i na svaki nacin i koji ce ganjati svoja i Carlijeva prava preko medija, jumbo plakatima, placenim oglasom... Vec je bio kod Batka na Kameleonu, ima jos nekih dogovora sa medijima,...
Carli je jos uvijek gore.
Adnan je jedan jako fin , pametan i elokventan momak kojem je preko glave vlasti koja nas pljacka na svakom koraku i na svaki nacin i koji ce ganjati svoja i Carlijeva prava preko medija, jumbo plakatima, placenim oglasom... Vec je bio kod Batka na Kameleonu, ima jos nekih dogovora sa medijima,...
- Dr.Cuddy
#84 Re: Okrsaj u sinteraju
prosto nevjerovatno. jadan pas. ovo je prestrašno!
pod čiju ingerenciju spada šinteraj? opština, grad, komunalno?
- amrica
#85 Re: Okrsaj u sinteraju
KJKP Rad = kantonalno javno komunalno preduzece
-
neshto
#86 Re: Okrsaj u sinteraju
damn, ako nema sile onda je van moje nadležnostiamrica wrote:Na sastanku je bilo 10-ak ljudi, glavno sto je dogovoreno, tacnije nije dogovoreno da ce biti ikakvog nasilja![]()
a tako se iskreno bojim da ne bude kasno za čarlija pa predlažem da se svi utalimo za tu lovu ali da nastavimo sa javnim ofiranjem ovih jadnika...
- amrica
#87 Re: Okrsaj u sinteraju
Ma nije lova problem, radi se o principu, ocitoj pljacki, traze od njega da plati 140 KM da bi mu vratili njegovog cuku kojeg su uzeli nelegalno.
-
fixer
#88 Re: Okrsaj u sinteraju
javni linch. treba masa krenuti gore da oslobodi jednog psa. kakvo placanje? to je igranje po njihovim pravilima, to je posustajanje, a to nije borba protiv sistema. sistem se pobjedjuje na drugi nacin 
-
teAMICA
#90 Re: Okrsaj u sinteraju
nije ovo prvi put, i drugi su morali placati da bi dobili svog ljubimca nazad. Bilo ko drugi ga moze usvojiti, a samo vlasnik mora platiti!
Koja pljacka! Ja samo mislim na jadnog Charlija, kazu da su uslovi tamo grozni, zivotinjama opadaju dlake od shoka...
Nadam se da ce Adnan uspjeti da ih prikaze javnosti onakvima kakvi zaista jesu, a ako iko od vas ima bilo kakvih slicnih primjera neka javi (dobro ce doci)!
- Baby
#91 Re: Okrsaj u sinteraju
http://animalsos.forumotion.com/happy-e ... 3-t284.htm jesili mislila na jos neku kradju psa???eto taj linkteAMICA wrote:nije ovo prvi put, i drugi su morali placati da bi dobili svog ljubimca nazad. Bilo ko drugi ga moze usvojiti, a samo vlasnik mora platiti!Koja pljacka! Ja samo mislim na jadnog Charlija, kazu da su uslovi tamo grozni, zivotinjama opadaju dlake od shoka...
Nadam se da ce Adnan uspjeti da ih prikaze javnosti onakvima kakvi zaista jesu, a ako iko od vas ima bilo kakvih slicnih primjera neka javi (dobro ce doci)!
zelim vam srecu i da izvucete charlija sto je prije moguce,inace mi je mustafa maglajlija poznanik , prijatelj mojih roditelja,a moj NAJVECHI neprijatelj!!!!!
-
brecko
#92 Re: Okrsaj u sinteraju
znas sta mene cudi, jeli adnan ima papire za carlija, ako ima u cemu je onda problem. ako cuko ima dvije ogrlice i markicu onda nije lutalica. nevidjeh jeli to spomenuto ali papiri pokazuju da je adnan vlasnik i da ima sve papire z anjega od svake inekcije pa nadalje.
-
teAMICA
#93 Re: Okrsaj u sinteraju
Naravno da ima, u tome i jeste problem... sto kod nas u svemu samo gledaju kako da dodju do para... kazem ti, ti mozes usvojiti njegovog psa, ali on mora platiti da ga ne bi ubili... I tako ljudi uglavnom idu linijom manjeg otpora - plate i izvuku psa iz onog pakla, ali dokle?brecko wrote:znas sta mene cudi, jeli adnan ima papire za carlija, ako ima u cemu je onda problem. ako cuko ima dvije ogrlice i markicu onda nije lutalica. nevidjeh jeli to spomenuto ali papiri pokazuju da je adnan vlasnik i da ima sve papire z anjega od svake inekcije pa nadalje.
- amrica
#94 Re: Okrsaj u sinteraju
Ima i tu neka caka, vlasnik se pojavio i cuko vise ne moze biti dat na usvajanje, samo ga vlasnik moze otkupiti, a ako ga ne otkupi za 7 dana, zica oko vrata.
-
liliput99
#95 Re: Okrsaj u sinteraju
najgore od svega je sto uvijek ima na hiljade tih "tako kaze zakon".
Svaka cast Adnanu sto je nesto poduzeo, sto je kod nas rijetko, jer smo uzasno letargicni.
Ja ne bih podnjela da mi pas minute provede u sineraju, platila bih (citaj: poninovala bih se sistemu), al se ne bi zavrshilo na tome.
Mislim da je najgore, kad se sve ovo zavrshi (pozitivno za cuku i gazdu!
) sve ce se vratiti na staro. To je nashe prokletstvo. Sutra ce opet neko za svog psa morati izdvojiti tih posranih (izvinite me) 140km.....ljudska pohlepa nema kraja, sve to proizilazi iz primitivizma i neobrazovanosti 
Svaka cast Adnanu sto je nesto poduzeo, sto je kod nas rijetko, jer smo uzasno letargicni.
Ja ne bih podnjela da mi pas minute provede u sineraju, platila bih (citaj: poninovala bih se sistemu), al se ne bi zavrshilo na tome.
Mislim da je najgore, kad se sve ovo zavrshi (pozitivno za cuku i gazdu!
- buba
#96 Re: Okrsaj u sinteraju
Religious Fantastic wrote:Da je riječ o mom psu, kojeg odgajam i pazim punih 5 godina, platio bih 140Km bez riječi jednostavno da mu spasim život jer ne bih želio da prenoći u šinteraju (mogao bi biti "greškom" likvidiran).amrica wrote:Ima i tu neka caka, vlasnik se pojavio i cuko vise ne moze biti dat na usvajanje, samo ga vlasnik moze otkupiti, a ako ga ne otkupi za 7 dana, zica oko vrata.
Poslije toga, vjerujte mi, nekim ljudima bi udovi bili polomljeni i broj zuba u glavi drastično smanjen. Pustio bih da se slučaj malo ohladi, a pošto takvi idioti uvijek imaju dovoljno neprijatelja sve bi se završilo na onom slavnom "istraga je u toku".
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Isto
-
teAMICA
#97 Re: Okrsaj u sinteraju
Da Adnan skupi novac i plati sve bi se zataskalo i ostalo isto. Jos kad bi koga namlatio on bi bio vakav i nakav i ostalo bi na - "neposlusan gradjanin (citaj ludjak) namlatio fine i savjesne uposlenike sinteraja koji stite svoje gradjane uklanjajuci opasne zivotinje sa ulica"
Njemu svaka cast jer je (muceci se sa cinjenicom da je njegov cuko tamo zatvoren) ipak odlucio progovoriti i izaci u javnost iznoseci sve ovo sto se desava. Mnogima se stosta slicno desava, ali najlakse je nama sutiti i trpiti...Nedo Bog da se kome zamjerimo i nesto kazemo, kako god to lose i nepravedno bilo.
Njemu svaka cast jer je (muceci se sa cinjenicom da je njegov cuko tamo zatvoren) ipak odlucio progovoriti i izaci u javnost iznoseci sve ovo sto se desava. Mnogima se stosta slicno desava, ali najlakse je nama sutiti i trpiti...Nedo Bog da se kome zamjerimo i nesto kazemo, kako god to lose i nepravedno bilo.
- Asana
#98 Re: Okrsaj u sinteraju
Citam sve ovo i pokusavam da shvatim zakon ... Dakle, ako je vlasnik taj koji mora da plati kaznu nesto prilikom preuzimanja svog psa iz sinteraja, to je vjerovatno nesto kao kazna zbog ostavljanja psa na ulici bez nadzora.
Ona recenica "svi to kazu", me upucuje na to, da iz ugla gedanja sintora, oni - u skladu sa zakonom i svojom ulogom - kupe nevezane i slobodne pse sa ulice, a onda dodju ljudi koji tvrde da su bili u privatnom prostoru, u nekom dvoristu ... Direktoru je kao "dosta toga", pa se zainatio u Adnanovom primjeru. Policija nije mogla poduzeti nista u tom sukobu jer je to Adnanova rijec (koji nije bio ni prisutan) prtiv rijeci sintora, kojih je u ekipi na terenu sigurno bilo nekoliko.
Mislim da bi jedino pomoglo da Adnan ode u policiju da prijavi otmicu svog psa, skupa sa komsijama koji su vidjeli da je pas uzet iz dvorista. Te komisije moraju svjedociti njegovoj prijavi ... Inace, sami protesti ce biti uzaludni, a neka otmica Charlija iz sintoraja bit ce prekrsaj za koji ce Adnan snositi posljedice. Da ne kazem, da se Charliju crno pise...
Sretno
Ona recenica "svi to kazu", me upucuje na to, da iz ugla gedanja sintora, oni - u skladu sa zakonom i svojom ulogom - kupe nevezane i slobodne pse sa ulice, a onda dodju ljudi koji tvrde da su bili u privatnom prostoru, u nekom dvoristu ... Direktoru je kao "dosta toga", pa se zainatio u Adnanovom primjeru. Policija nije mogla poduzeti nista u tom sukobu jer je to Adnanova rijec (koji nije bio ni prisutan) prtiv rijeci sintora, kojih je u ekipi na terenu sigurno bilo nekoliko.
Mislim da bi jedino pomoglo da Adnan ode u policiju da prijavi otmicu svog psa, skupa sa komsijama koji su vidjeli da je pas uzet iz dvorista. Te komisije moraju svjedociti njegovoj prijavi ... Inace, sami protesti ce biti uzaludni, a neka otmica Charlija iz sintoraja bit ce prekrsaj za koji ce Adnan snositi posljedice. Da ne kazem, da se Charliju crno pise...
Sretno
-
VeljaPas
#99 Re: Okrsaj u sinteraju
Da malo poguram temu.
Ovo se ne desava od jucer......... ovo je sistem koji odlicno funkcionise i koji vecina gradjana podrzava a svi finansiraju. O ovome ne znaju samo oni koji nece da znaju, a protestira manjina kojoj se ovakav zivot-nezivot, odavna zgadio.
Jos 1999 godine smo sintorima omogucili vrhunski trening za humano hvatanje. Dobili su i potrebnu opremu od RSPCA samo da se okanu one proklete zice. Ne....nije pomoglo.

Da javnost i vlasti ne znaju sta se radi.............nije istina. Rijedak je medij preko kojeg SOS nije ukazao i dokazao kakav se uzas desava. Ne radimo to od jucer, vec vise od 10 godina. Ne pomaze.......:

Uvijek se pozivaju na raznorazne zakone, odluke, uredbe, iz kojih izvlace ono sto njima odgovara i "opravdava" uzas koji nam svakodnevno priredjuju.
Kada bi i za njih, a morala bi, vazila samo Odluka o uslovima drzanja, popisa registracije i unistavanja pasa i macaka, clan. 42, onda bi ovog trena,ne samo oni, nego cijelo KJKP RAD zbog placenih kazni, zatvorilo radnju.

Kada pogledate budzet Uprave grada Sarajeva koja ih od ove godine finansira (ranije je to radila Kantonalna vlada),te predvidjena sredstava za naredne godine, i sve to uporedite sa stavkom za Azil, jasno je sta nas u buducnosti ocekuje.

Ovo se ne desava od jucer......... ovo je sistem koji odlicno funkcionise i koji vecina gradjana podrzava a svi finansiraju. O ovome ne znaju samo oni koji nece da znaju, a protestira manjina kojoj se ovakav zivot-nezivot, odavna zgadio.
Jos 1999 godine smo sintorima omogucili vrhunski trening za humano hvatanje. Dobili su i potrebnu opremu od RSPCA samo da se okanu one proklete zice. Ne....nije pomoglo.

Da javnost i vlasti ne znaju sta se radi.............nije istina. Rijedak je medij preko kojeg SOS nije ukazao i dokazao kakav se uzas desava. Ne radimo to od jucer, vec vise od 10 godina. Ne pomaze.......:

Uvijek se pozivaju na raznorazne zakone, odluke, uredbe, iz kojih izvlace ono sto njima odgovara i "opravdava" uzas koji nam svakodnevno priredjuju.
Kada bi i za njih, a morala bi, vazila samo Odluka o uslovima drzanja, popisa registracije i unistavanja pasa i macaka, clan. 42, onda bi ovog trena,ne samo oni, nego cijelo KJKP RAD zbog placenih kazni, zatvorilo radnju.

Kada pogledate budzet Uprave grada Sarajeva koja ih od ove godine finansira (ranije je to radila Kantonalna vlada),te predvidjena sredstava za naredne godine, i sve to uporedite sa stavkom za Azil, jasno je sta nas u buducnosti ocekuje.

- amrica
#100 Re: Okrsaj u sinteraju
Asana wrote:Citam sve ovo i pokusavam da shvatim zakon ... Dakle, ako je vlasnik taj koji mora da plati kaznu nesto prilikom preuzimanja svog psa iz sinteraja, to je vjerovatno nesto kao kazna zbog ostavljanja psa na ulici bez nadzora.
Sretno
Pas je bio u dvoristu, inace je mlad, 5-6 mjeseci i jako pitom i druzeljubiv, tako da su ga sinteri namamili do ograde i on se nekako provukao kroz rupu ili ispod ograde...
Postoje dva svjedoka, majstora koja su radila na kuci tog momka i spremni su svjedociti. A Adnan je juce otisao prijaviti otmicu psa svojoj PU.