Audi A6 >>> BMW vs MB

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

madner

#76 Re: Audi A6 ?

Post by madner »

Image

Ima li ko ruzniji. :D
madner

#77 Re: Audi A6 ?

Post by madner »

Pa ova Mercedosova srednja konzola je duplo elegantnija, ova BMWova izgleda kao sporet.

Nisu se mogli odluciti jesu li moderni ili elegantni. :lol:
Bullet Tooth Tony

#78 Re: Audi A6 ?

Post by Bullet Tooth Tony »

Ima li ko ruzniji.
naravno

Image

mene podsjeca na sang yonga onog ruznog :lol: :lol:

ima li ko ljepsi

Image

Image
madner

#79 Re: Audi A6 ?

Post by madner »

Image

Shah mat :D
Bullet Tooth Tony

#80 Re: Audi A6 ?

Shah mat
arghhhh :x :x :x

nece se na ovom zavrsit :) :x
madner

#81 Re: Audi A6 ?

Post by madner »

:mrgreen:

Odoh, ali nisam imao izbora poslje 507 ice :D
Bullet Tooth Tony

#82 Re: Audi A6 ?

madner wrote::mrgreen:

Gullwing je legenda , ja tu nemam sta,ali opet BMW ispred svih :D :D
rajvosa^

#83 Re: Audi A6 ?

Post by rajvosa^ »

Beg_Babic wrote:
madner wrote::mrgreen:

Gullwing je legenda , ja tu nemam sta,ali opet BMW ispred svih :D :D
Ja udobnijeg auta od MB E320 1997 inline machina (ne V masina koja pocinje 1998) jos nisam vozio. Ako ima neko ko je vozio E320 bas bi volio da cujem/citam sta veli? :-D
duboka_misao

#84 Re: Audi A6 ?

Post by duboka_misao »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#85 Re: Audi A6 ?

Post by madner »

Gdje smo stali?

A da, ovi su htjeli priznat da BMW opste nije konkurencija. :D
Valbon_1

#86 Re: Audi A6 ?

Post by Valbon_1 »

madner wrote:Gdje smo stali?

A da, ovi su htjeli priznat da BMW opste nije konkurencija. :D

U pravu si...BMW nema konkurencije... :D
beco

#87 Re: Audi A6 ?

Post by beco »

Ovo je izgleda pocetek rasprave o vjecitoj dilemi ko je bolji BMW ili MB. Svaki bolji portal ima ovakvu raspravu, mogli bi komotno novu temu otvoriti. PO meni BMW su najbolja kola na svijetu, mada mislim da je i MB i BMW postali previse americki, MB zbog ogromnih motora, BMW zbog dizajna. Sada sto se tice dizajna MB je napredovo u tom polju u zadnjih 20 godina citava 2 mm, znaci isto ko PorscHe sa 911 hajde malo naprijed pa dva koraka nazad, dasak nove ispiracije iz MB vec nema 20 godina, osim one stvarno odvratne R klase i Smarta. BMW i dizajn uh proklinjem dan kad je Bangle krocio nogom u BMW, unistio je klasicni bavarski dizajn. Unutrasnjost MB bolji, previse mi je plastike u BMW. Motori i vozne osobine e tu je BMW najbolji na svijetu i MB nemoze primirisati. Jer MB c AMG 63 nikad nece biti bolji od M3 pa ni da ima vise 300 KS id M3. M5 je neprikosnoven.
Ali_G

#88 Re: Audi A6 ?

Post by Ali_G »

Da se moze kombinovati vanjstina starog BMWa 5ice il7ice sa unutrasnjoscu Merca dobili bi idealno auto :D
ado-šampion

#89 Re: Audi A6 ?

Post by ado-šampion »

Ali_G wrote:Da se moze kombinovati vanjstina starog BMWa 5ice il7ice sa unutrasnjoscu Merca dobili bi idealno auto :D
Pa unutrašnjost S-klase u sedmici već postoji, zapravo je obrnuto, kako to slike koje je postavio Beg_Babic pokazuju. :) Lično, meni je preofirno, nisam mislio da se Mercedes može spustiti na tako niske grane. Još kad se zna da je većina "inovacija" za poboljšanje sigurnosti samo trik, mislim da nije daleko vrijeme kad će Lexus biti najbolji u toj klasi (ako već nije). Ali BMW tu još nije dao zadnju riječ, jer dolazi nova sedmica.

Image

Image

Image

Vidimo kako su klasični elementi BMW-ovih automobila (kao npr. zadnja svjetla L oblika) integrisani u novu Seriju 7, bez da auto izgleda isto kao prethodnik, kao što to stalno radi Audi. Pogledajte samo A4, od prvog pa do ovog novog ista linija, samo mijenjaju prednji i zadnji kraj. To nije BMW-ova filozofija. Bangle jest bio radikalan i po meni je dizajn aktuelne sedmice bio katastrofa, auto je izgledalo kao tenk, ali je sa peticom pogodio. Nevjerovatno mi je kako mi petica sve što je više gledam bolje izgleda, a na početku mi je bila bezveze. Prethodna sedmica (E38) je izgledala fantastično, agresivno ali bez glomaznosti. To je po meni najljepša limuzina visoke klase ikad napravljena. Ipak, isto dizajn kod BMW-a nije dolazio u obzir. Ova nova na sliama izgleda tako dobra da jedva čekam da je vidim uživo. Ako tražim dlaku u jajetu, bubrezi jesu malo glomazni. :-)
Last edited by ado-šampion on 20/09/2008 18:50, edited 1 time in total.
madner

#90 Re: Audi A6 ?

Post by madner »

Razlog zasto Mercedes ne mora mjenjati dizajn je sto je jednostavno odlican.
Znaci, ne mora se naglasiti nesto specijalno, jednostavno odise eksluzivitetom.

Mozda je to nekom dosadno, ali ljudi koji imaju dovoljno para da kupe ta auta ne zele drugacije. Sto se tice dizajna unutrasnjosti, slicni jesu, ali je MB rjesenje neusporedivo bolje.
Bullet Tooth Tony

#91 Re: Audi A6 ?

Eh gdje smo stali...

Bmw sam volio i volim odkad znam za automobile,nije davno,ali ipak mi se u srce urezao plavo bijeli propeler i rezak zvuk nenadmasnog benzinca,dalje vjecito pitanje koji je bolji ima sasvim obican odgovor "kako kome odgovara,kako kome vise priraste srcu,ko vozi mercedes reci ce mercedes,ko bme reci ce bmw :) ".Ne znam tacno odakle da krenem ,recimo od isette,da to jaje ne lici uopste na auto ali jedno mora biti jasno bmw ne bi bio bmw da nije bilo isete jer je u periodu od 1954 do 1964 prodano 160.000 primjeraka sto je troduplo vise nego je bmw prodao u periodu poslije rata 1945 do 55 sta hocu reci,Isette je ruzna ali je bila vise nego profitabilna i spasila je bmw sigurne ekonomske propasti,vecina auto komapanije tesko da se mogu izvuci iz slicnih situacija,Jagur,Rover...Drugi predmet polemika je covjek Christopher Edward Bangle - po meni revolucionar,mada sam ljubitelj stare bmw "linije" koja ukljucuje bmw serije 5 ali modela E39 i serije 3 E30,E46,mislim da je Bangle napravio iskorak u auto dizajnu ne samo u bmw nego i na polju dizajna uopste,drugo treba imati hrabrosti i izaci u javnost sa jednom serijom 5 (novom) koja sa prethodnikom nema niakakve veze.Mada su zagrizeni bmw ljubitelji trazili linc i otpustanje ovoga dizajnera on je ostao dosljedan svojim idejama sto se pokazalo vise nego profitabilno za kompaniju,sa druge strane imate mercedes kome bas ne cvjetaju ruze na polju dizajna,R klasa totalno razocarala (prodana u samo 13.000 u 2007 primjeraka od ocekivanih 50.000),B klasa ,GLK idu ka tome ,i moje najvece razocarenje je upuceno mercedesovom SL modelu koji je @@˛°˛°,sta je ono i samo mi nije jasno kako su toliki strucnjaci u oblasti dizajna mogli upropastiti onako dobru ,opasnu,agresivnu SL klasu,pa sa onim okruglim svjetlima,onom haubom velikom pa bas je bila strasna.Dodje red na spotske odjele AMG VS M,da budem iskren AMG modeli su izvrsni,svaki..sta jos volim kod AMG-a je to da svaki los potez u oblasti dizajna od strane svojih sefova oni nekako dotjeraju i ustimaju,eto to je super prikazano na primjeru sa SL klasom,ova nova black series je super i citava edicija black series je odlicna pocevsi od CLK 63 ,ali M je magija ,magicno slovo,sinonim za brzinu,uzitak,tehnologiju sve sve,pocevsi od M3 E30 koja je bila fantasticna do M5-ice serije 39,preko motora,mjenjaca,samog pogona na zadnje tockove..../// M ,segment terenaca pripada Mercedesovoj G clasi ,mislim to auto je legenda,a sto se tice luksuza ne zaboravimo gdje je RR :wink: ,eto stignem jos sta napsiat kad se sjetim
gumifufna

#92 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by gumifufna »

Nekad je se mogao poediti BMW i MB,ali danas tesko.Mercedes je dosta izgubio na kvalitetu mada je i BMW oslabio ali nije kao MB.Zato danas mozete naci poredjenje MB i skode,Nije da mercedes nije dobro auto ali ne vrijedi onih para.
Da ne bude da lupam,radim kao mehanicar tako da mogu vidjeti koje auto ima najvise i kakvih kvarova.Dosta puta sam pricao sa kolegama koji rade u mercedesovom servisu i koji se isto slazu da je mercedesu dosta opao kvalitet.
Evo i slike jedne "trice" koju sam malo "provozo",jest da motor izgleda mal i nenadzidzan ,ali se nemoze opisati osjecaj kad stisnes gas i kad cujes zvuk :D

Image

Image
madner

#93 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

gumifufna wrote:Nekad je se mogao poediti BMW i MB,ali danas tesko.Mercedes je dosta izgubio na kvalitetu mada je i BMW oslabio ali nije kao MB.Zato danas mozete naci poredjenje MB i skode,Nije da mercedes nije dobro auto ali ne vrijedi onih para.
Da ne bude da lupam,radim kao mehanicar tako da mogu vidjeti koje auto ima najvise i kakvih kvarova.Dosta puta sam pricao sa kolegama koji rade u mercedesovom servisu i koji se isto slazu da je mercedesu dosta opao kvalitet.
Evo i slike jedne "trice" koju sam malo "provozo",jest da motor izgleda mal i nenadzidzan ,ali se nemoze opisati osjecaj kad stisnes gas i kad cujes zvuk :D
Joj sto ne mogu ovih komentara mehanicara.
Da se pokvari jedan od milijon ti bi mudro zakljucio da je kvalitet opao... :roll:
gumifufna

#94 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by gumifufna »

I meni su mnogi komentari na ovom forumu smijesni i bezveze pa nikog ne omalovazavam.
A to jedan od milion uzmi koji auto casopis pa pogledaj gdje je mercedes.
madner

#95 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

Na vrhu, neprikosloven.
Broj kvarova me apsolutno ne zanima, dok nisu sistemske greske ili uticu na perfomanse.

Ne omolazavam, ali poceo sam se jezit na tu japansku pricu.
BMW na slici je :thumbup:
Last edited by madner on 21/09/2008 13:22, edited 1 time in total.
gumifufna

#96 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by gumifufna »

U redu postujem tvoj stav i nek bude tako.
I izvini ako sam te svojim stavom uvrijedio.
Nisam ljubitelj japanskih vozila tako da ova prica nema nikakve veze sa japancima,
Bullet Tooth Tony

#97 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

buahahah jel to ona indijska TATA :-? :-? :?
ranger

#98 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by ranger »

Beg_Babic wrote:buahahah jel to ona indijska TATA :-? :-? :?
:lol: :lol: :lol: :lol: oplakah....
Bullet Tooth Tony

#99 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

JaguarXKR wrote:
Beg_Babic wrote:buahahah jel to ona indijska TATA :-? :-? :?
a ne, ovo je BRITANSKI JAGUAR, pojam sportskog automobila tog doba. Nažalost, vrijeme je takvo kakvo jeste da je vlasnik Indijac, ali meni je bitno da je Jaguar još uvijek auto sa tradicijim, istorijom i pedigreom. Dok tvoja bengara to stekne, uzivaj gledajuci najljepsa auta ikad napravljena...to su ti ona sa znackom Jaguara, ne mozes fuliti :D :thumbup:
mislis bivsi jaguar,djaba sva tradicija i pedigre jer ste se prodali,ni BMW vas nije htio kupiti ,to ti je isto recimo kupujes burek 6 godina kod odredjenog majstora sa tradicijom i pedigreom i kvalitetom,odjednom se promijeni vlasnik,to vise nikad nece biti isti burek koliko god prije dobar bio,pravio je jaguar dobra auta ali ne mozes zivjeti na staroj slavi valjda su skontali to kad ih je kupila ona ...onaj .. kako se ono zove... Babo,...amidja ne ne TATA ,ugledna korporacija nema sta :D :D :D :D

P.S Nismo odavno na kafi bili :D :D :D
Bullet Tooth Tony

#100 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

joijojoj ovo sam zaboravio

Image

hahahha :zzzz: :zzzz:
Post Reply