BiH - Estonija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#76 Re: BiH - Estonija
Evo malo o Estoniji:
Utakmice ove godine:
Estonija - Kanada 2:0
Estonija - Gruzija 1:1
Latvija - Estonija 1:0
Estonija - Litvanija 0:1
Estonija - Farska Ostrva 4:3
Estonija - Malta 2:1
Belgija - Estonija 3:2
Naše utakmice sa Estonijom:
BiH - Estonija 1:1
Estonija - BiH 1:4
Estonija - BiH 1:0
Sastav Estonije:
Golmani
M. Aksalu (Flora Tallinn - EST)
A. Kotenko (Sandnes Ulf - NOR)
P. Londak (Bodo/Glimt - NOR)
Odbrana
A. Bärengrub (Bodo/Glimt - NOR)
E. Jääger (Aalesund - NOR)
D. Kruglov (Neftchi Baku - AZE)
R. Piiroja (Frederikstad - NOR)
T. Rähn (Ekranas - LTU)
A. Stepanov (Khimki - RUS)
T. Šišov (Levadia Tallinn - EST)
Vezni red
A. Dmitrijev (Honefoss - NOR)
R. Klavan (Heracles - NED)
J. Lindpere (Tromso - NOR)
S. Puri (Levadia Tallinn - EST)
A. Purje (Inter Turku - FIN)
K. Vasiljev (Nafta - SLO)
M. Vunk (Flora Tallinn - EST)
Napad
T. Kink (Levadia Tallinn - EST)
A. Oper (Roda - NED)
K. Saag (Silkeborg - DEN)
S. Zenyov (Karpaty - UKR)
Dakle, iz ovoga navedenog se vidi da Estonija nije nimalo ekipa koju treba podcjeniti. Iako nam je ovo najlakša utakmica kvalifikacija uslovno rečeno, bodove ne smjemo unaprijed upisat, te čekat golove da sami padnu. Već sam reko da poslje Crne Gore Estonija je najgore što nam se moglo desit iz zadnjeg šešira, jer oni objektivno i ne spadaju tu, ali su ih katastofalne posljednje kvalifikacije i kriza od prošle godine doveli tu. A po rezultatima ove godine, vidimo da je ta kriza prošlost. Inače, Estonija nije tako davno bila isti šešir ko i mi. Naravno, nećemo sad od ove ispodprosječne reprezentacije praviti bauk, ali treba stavit do znanja onim koji misle da je Estonija isto što i San Marino, Andora ili Farska Ostrva, da uveliko griješe. U ekipi kako vidimo imaju dosta internacionalaca, većina igraju u norveškoj (uglavnom prvoj) ligi. Ipak vjerovatno njihov najbolji igrač Andres Oper igra u holandskoj Rodi i njihov je najubojitiji igrač. Ja ga se sjećam još iz onih kvalifikacija kad im je Baljić zabio 4 gola, vodeći gol za Estoniju je dao upravo ovaj igrač negdje na početku utakmice. Vidim o njemu ima dosta klipova na youtubeu, pa ako vam se gleda evo:
http://www.youtube.com/watch?v=6WyNDQtaJOw
Utakmice ove godine:
Estonija - Kanada 2:0
Estonija - Gruzija 1:1
Latvija - Estonija 1:0
Estonija - Litvanija 0:1
Estonija - Farska Ostrva 4:3
Estonija - Malta 2:1
Belgija - Estonija 3:2
Naše utakmice sa Estonijom:
BiH - Estonija 1:1
Estonija - BiH 1:4
Estonija - BiH 1:0
Sastav Estonije:
Golmani
M. Aksalu (Flora Tallinn - EST)
A. Kotenko (Sandnes Ulf - NOR)
P. Londak (Bodo/Glimt - NOR)
Odbrana
A. Bärengrub (Bodo/Glimt - NOR)
E. Jääger (Aalesund - NOR)
D. Kruglov (Neftchi Baku - AZE)
R. Piiroja (Frederikstad - NOR)
T. Rähn (Ekranas - LTU)
A. Stepanov (Khimki - RUS)
T. Šišov (Levadia Tallinn - EST)
Vezni red
A. Dmitrijev (Honefoss - NOR)
R. Klavan (Heracles - NED)
J. Lindpere (Tromso - NOR)
S. Puri (Levadia Tallinn - EST)
A. Purje (Inter Turku - FIN)
K. Vasiljev (Nafta - SLO)
M. Vunk (Flora Tallinn - EST)
Napad
T. Kink (Levadia Tallinn - EST)
A. Oper (Roda - NED)
K. Saag (Silkeborg - DEN)
S. Zenyov (Karpaty - UKR)
Dakle, iz ovoga navedenog se vidi da Estonija nije nimalo ekipa koju treba podcjeniti. Iako nam je ovo najlakša utakmica kvalifikacija uslovno rečeno, bodove ne smjemo unaprijed upisat, te čekat golove da sami padnu. Već sam reko da poslje Crne Gore Estonija je najgore što nam se moglo desit iz zadnjeg šešira, jer oni objektivno i ne spadaju tu, ali su ih katastofalne posljednje kvalifikacije i kriza od prošle godine doveli tu. A po rezultatima ove godine, vidimo da je ta kriza prošlost. Inače, Estonija nije tako davno bila isti šešir ko i mi. Naravno, nećemo sad od ove ispodprosječne reprezentacije praviti bauk, ali treba stavit do znanja onim koji misle da je Estonija isto što i San Marino, Andora ili Farska Ostrva, da uveliko griješe. U ekipi kako vidimo imaju dosta internacionalaca, većina igraju u norveškoj (uglavnom prvoj) ligi. Ipak vjerovatno njihov najbolji igrač Andres Oper igra u holandskoj Rodi i njihov je najubojitiji igrač. Ja ga se sjećam još iz onih kvalifikacija kad im je Baljić zabio 4 gola, vodeći gol za Estoniju je dao upravo ovaj igrač negdje na početku utakmice. Vidim o njemu ima dosta klipova na youtubeu, pa ako vam se gleda evo:
http://www.youtube.com/watch?v=6WyNDQtaJOw
-
Mobile_Disco
#77 Re: BiH - Estonija
Da bi ti imao sta pitatiFratris wrote:Pa sto ne bojkotujes ovu temu kad vec bojkotujes reprezentaciju?Mobile_Disco wrote:Hvala Bogu pa nisam ko CiroA da jesam dao bih podrsku Kodri i ne bih ni dolazio na mjesto Selektora
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#78 Re: BiH - Estonija
Koliko vidim iz gore navedenog vecina Estonskih reprezentativaca igra u domacim i Norveskim ligama. Dva imaju u Holandskoj ligi i to je to. Da, ne treba podcjeniti kao nikoga ali ipak je kvaliteta igraca na nasoj strani
-
Dado dijasporitus
#79 Re: BiH - Estonija
Da, vjerujem da Bola svaki dan place na svojoj jahti u Istambulu. Daj odrastite ljudi konacno.elSaik wrote:Nešto što se kroz historiju naše države može naučiti jeste da ovaj narod voli da ga vode oni koji će ga lagati, tako da ne treba čuditi toliko fascinacija prema Ćiri. Nevjerovatno da ozbiljni, odrasli ljudi padaju na njegovu šuplju k'o mala djeca. Samo mi je žao Kodre i Bolića. Mora da je teško kada te nacija izda.
SAŠA PAPAC!
Inace predvidjam 3:1 s tim sto ce Estonci ili povesti ili izjednaciti.
-
elSaik
#80 Re: BiH - Estonija
Kakve to veze ima s timšto smo dvolična stoka?Dado dijasporitus wrote:Da, vjerujem da Bola svaki dan place na svojoj jahti u Istambulu. Daj odrastite ljudi konacno.elSaik wrote:Nešto što se kroz historiju naše države može naučiti jeste da ovaj narod voli da ga vode oni koji će ga lagati, tako da ne treba čuditi toliko fascinacija prema Ćiri. Nevjerovatno da ozbiljni, odrasli ljudi padaju na njegovu šuplju k'o mala djeca. Samo mi je žao Kodre i Bolića. Mora da je teško kada te nacija izda.
SAŠA PAPAC!
- zalizani
#81 Re: BiH - Estonija
Ja bih predlozio administraciji da na temi sport postave linkove za flash igrice npr. fudbal 1 na 1 vidim ovdje ima puno natjecateljski spremnih momčina
-
Dado dijasporitus
#82 Re: BiH - Estonija
1. Bolu i Kodru nije otpustio narod vec lopovski SavezelSaik wrote:Kakve to veze ima s timšto smo dvolična stoka?Dado dijasporitus wrote:Da, vjerujem da Bola svaki dan place na svojoj jahti u Istambulu. Daj odrastite ljudi konacno.elSaik wrote:Nešto što se kroz historiju naše države može naučiti jeste da ovaj narod voli da ga vode oni koji će ga lagati, tako da ne treba čuditi toliko fascinacija prema Ćiri. Nevjerovatno da ozbiljni, odrasli ljudi padaju na njegovu šuplju k'o mala djeca. Samo mi je žao Kodre i Bolića. Mora da je teško kada te nacija izda.
SAŠA PAPAC!
2. To sto njih dvojica nisu vise na kormilu repke neznaci da je nas niti njihov zivot stao. Obojca su odrasli ljudi i profesionalci i vjerujem da cemo se i mi i oni snaci. Narocito oni.
3. To sto ih sad nema neznaci da ce tako biti uvijek i bice mi drago ako se ikad vrate u repku na bilo koji nacin. Sad za to ocito nema uslova
4. Iako mi je zao sto nisu tu ne trpim osjecaje nize vrijednosti jer nisam uspio sprijeciti nesto sto nemogu da sprijecim. Pri tome ne vidim da smo dvolicni ni po kojem mjerilu.
Jedno pitanje: Da li si ti ikad prije prekinuo sa nekom curom a da te to pravo pogodilo. Ovo sa Kodrom i Bolom ti je isti osjecaj, ali kao i u fudbalu zivot ide dalje jer nikad neznas sta ce buducnost donijeti.
- Luke Perry
#83 Re: BiH - Estonija
Dolaze i navijaci.
http://foorum.soccernet.ee/showthread.php?t=6230 Mozete cavrljati za estonskim navijacima
http://foorum.soccernet.ee/showthread.php?t=6230 Mozete cavrljati za estonskim navijacima
-
elSaik
#84 Re: BiH - Estonija
Kažeš jednoj da je voliš, dođe druga, pukne šuplju i pokupi te. 
-
palermo
#85 Re: BiH - Estonija
Ta ti se pojava zove život, i nije tako rijetka, i ne govori toliko o ljudima nego više o tome koliko je život zajebanelSaik wrote:Kažeš jednoj da je voliš, dođe druga, pukne šuplju i pokupi te.
Nego, haj ti bojkotuj Željine utakmice a ja ću BiH
-
Dado dijasporitus
#86 Re: BiH - Estonija
Bas tako, nekaze se dzaba da su zene kao sol. Moze se i bez njih ali je bljutavo. Tako ti dodje i sa fudbalompalermo wrote:Ta ti se pojava zove život, i nije tako rijetka, i ne govori toliko o ljudima nego više o tome koliko je život zajebanelSaik wrote:Kažeš jednoj da je voliš, dođe druga, pukne šuplju i pokupi te..Al da ne filozofiramo, ma svi smo mi ovdje, ( ili barem 99 %) protiv saveza, da im mater,al jebo fudbal ako ga nećeš gledati, komentaristai, pratiti..............čemu onda.
Nego, haj ti bojkotuj Željine utakmice a ja ću BiH. Ja Veležove gotovo i da bojkotujem
-
palermo
#87 Re: BiH - Estonija
Pa zabavljamo se čovječe, fudbal je zabava, zar nisi znao to...................Gate 7 wrote:Čemu tako žučna rasprava kad od ove utakmice ama baš ništa neće ovisiti u ovoj skupini
-
Dado dijasporitus
#88 Re: BiH - Estonija
Nesto sam provjeravao statistiku I ispada da BiH nije uknjizila ni boda u zvanicnim kvalifikacijskim utakmicama od 6.6. 2007. Dakle vec vise od 15 mjeseci. Kvalifikacijski saldo je trenutno 0-0-6 sa gol razlikom 5:14. Situacija nije nista bolja kad se dodaju I prijateljski susreti, 1-1-9 sa gol razlikom 9:21
Valjda je vakat u srijedu
Valjda je vakat u srijedu
-
Elvo
#89 Re: BiH - Estonija
Rumuni nam sude a delegat je grk,potom isto nam se pise kao i protiv madzara u proslom ciklusu,kad nam kuci dodjelise crveni i penal a sudija sa kipra i sa grckim imenom ,a mi sa grcima u jednoj grupi.to su nam nastelili da izgubimo bodove tako da njih nemozemo ugroziti-potom ocekujem u srijedu u najmanju ruku jedan veliki X,uz jedan crveni karton za nas i neki penal za goste...

- karanana
#90 Re: BiH - Estonija
sudijsko-uefina zavjera vodjena grcko-rumunskim dushmanima je spremna da ucini svoje u srijedu/ da nam nisu sudije podmetale ranije, mi bi davno bili medju najboljim ekipama europe sa iskustvima na evropskim i svjetskim prvenstvima.
- jeza u ledja
#91 Re: BiH - Estonija
Zato sto Rumuni i Grci navijaju za Turke? Ili Belgijance? Nidje veze.Elvo wrote:Rumuni nam sude a delegat je grk,potom isto nam se pise kao i protiv madzara u proslom ciklusu,kad nam kuci dodjelise crveni i penal a sudija sa kipra i sa grckim imenom ,a mi sa grcima u jednoj grupi.to su nam nastelili da izgubimo bodove tako da njih nemozemo ugroziti-potom ocekujem u srijedu u najmanju ruku jedan veliki X,uz jedan crveni karton za nas i neki penal za goste...![]()
![]()
- cyprus
#92 Re: BiH - Estonija
Jes sumljivo je to, pogotovo kad se uzme u obzir da dobar dio igrača su Rusi, a Rumuni su spremni sve žrtvovat za svoju estonsku pravoslavnu braćuElvo wrote:Rumuni nam sude a delegat je grk,potom isto nam se pise kao i protiv madzara u proslom ciklusu,kad nam kuci dodjelise crveni i penal a sudija sa kipra i sa grckim imenom ,a mi sa grcima u jednoj grupi.to su nam nastelili da izgubimo bodove tako da njih nemozemo ugroziti-potom ocekujem u srijedu u najmanju ruku jedan veliki X,uz jedan crveni karton za nas i neki penal za goste...![]()
![]()
PS A ako se uzme u obzir da su Estonci iz ugrofinske grupe naroda, a to povežemo sa utakmicom sa Mađarskom, stvar biva potpuno jasna.
Last edited by cyprus on 09/09/2008 00:02, edited 1 time in total.
- cyprus
#93 Re: BiH - Estonija
Yok ba, vidiš da se put trasira Armenijijeza u ledja wrote:Zato sto Rumuni i Grci navijaju za Turke? Ili Belgijance? Nidje veze.Elvo wrote:Rumuni nam sude a delegat je grk,potom isto nam se pise kao i protiv madzara u proslom ciklusu,kad nam kuci dodjelise crveni i penal a sudija sa kipra i sa grckim imenom ,a mi sa grcima u jednoj grupi.to su nam nastelili da izgubimo bodove tako da njih nemozemo ugroziti-potom ocekujem u srijedu u najmanju ruku jedan veliki X,uz jedan crveni karton za nas i neki penal za goste...![]()
![]()
-
Elvo
#94 Re: BiH - Estonija
jeza u ledja wrote:Zato sto Rumuni i Grci navijaju za Turke? Ili Belgijance? Nidje veze.Elvo wrote:Rumuni nam sude a delegat je grk,potom isto nam se pise kao i protiv madzara u proslom ciklusu,kad nam kuci dodjelise crveni i penal a sudija sa kipra i sa grckim imenom ,a mi sa grcima u jednoj grupi.to su nam nastelili da izgubimo bodove tako da njih nemozemo ugroziti-potom ocekujem u srijedu u najmanju ruku jedan veliki X,uz jedan crveni karton za nas i neki penal za goste...![]()
![]()
Jok,nego samo zbog toga sto nas (BiH) mrze!!! Ali izgleda da to ti ne kontas.Pogledaj snimke malo sa prosli tekmi,gdje smo sa grcima imali na bilo koji nacin posla...pa mi se javi!!!
-
labslabs
#95 Re: BiH - Estonija
sorry, nije bas tema, ali nisam skontao bas kako smo igrali sa spancima (gledao sam u kaficu, pa nisam mogao ni bas dobro pratiti utakmicu)
hasagic
berberovic-radeljic-nadarevic-vladavic
rahimic--muratovic-damjanovic-salihovic
misimovic
dzeko
jel tako nekako bilo??
u glavnom sto sam primijetio, da vladavic i salihovic mogu igrati dosta slicnu poziciju i da su inace dosta slicni igraci
Koga nekako nikad nespominjemo je HUSEINOVIC
ja mislim da bi se on mogao jako dobro pokazati u tandemu sa pjanicem i misimovicem
tri velika tehnicara, a takodje i sa ibricicem
ok, protiv spanije nismo trebali tehnicare vec borbene igrace poput rahimica, vladavica etc
ali protiv estonaca, gdije nemamo sta PREVISE DEFANZIVNO da igramo nego OFANZIVNO i sto vise golove probati da dadnemo....trebao bi se taj mali huseinovic isto ubaciti, misto vladavica ili damjanovica
a sta ciro prica, ko fol ibisevic i pjanic su ga razocarali u mursiji, haaaa jooooooooj pa gdije ces se pokazati u jednoj takvoj utakmici, i to jos u ZADNJI PET MINUTA
de ciro neseri, nego stavi pjanica ibricica i ibisevica iz pocetka u prvi 11, pa neka onda vidimo kako ce igrati, TEK OVA UTAKMICE PROTIV ESTONIJE CE BITI PRVA PRAVA UTAKMICA gdije ce mo moci vidijeti kvalitet ekipe.
i imam neki osijecaj da bi se upravi ti mladi igraci mogli pokazati
ali ako cio opet pocne sa muratovicem i tako dalje....eh onda neznam ni ja....
hasagic
berberovic-radeljic-nadarevic-vladavic
rahimic--muratovic-damjanovic-salihovic
misimovic
dzeko
jel tako nekako bilo??
u glavnom sto sam primijetio, da vladavic i salihovic mogu igrati dosta slicnu poziciju i da su inace dosta slicni igraci
Koga nekako nikad nespominjemo je HUSEINOVIC
ja mislim da bi se on mogao jako dobro pokazati u tandemu sa pjanicem i misimovicem
tri velika tehnicara, a takodje i sa ibricicem
ok, protiv spanije nismo trebali tehnicare vec borbene igrace poput rahimica, vladavica etc
ali protiv estonaca, gdije nemamo sta PREVISE DEFANZIVNO da igramo nego OFANZIVNO i sto vise golove probati da dadnemo....trebao bi se taj mali huseinovic isto ubaciti, misto vladavica ili damjanovica
a sta ciro prica, ko fol ibisevic i pjanic su ga razocarali u mursiji, haaaa jooooooooj pa gdije ces se pokazati u jednoj takvoj utakmici, i to jos u ZADNJI PET MINUTA
de ciro neseri, nego stavi pjanica ibricica i ibisevica iz pocetka u prvi 11, pa neka onda vidimo kako ce igrati, TEK OVA UTAKMICE PROTIV ESTONIJE CE BITI PRVA PRAVA UTAKMICA gdije ce mo moci vidijeti kvalitet ekipe.
i imam neki osijecaj da bi se upravi ti mladi igraci mogli pokazati
ali ako cio opet pocne sa muratovicem i tako dalje....eh onda neznam ni ja....
-
nikad_izvini
#96 Re: BiH - Estonija
Moram da se malo nadovežem na par nebuloza koje si iznioElvo wrote:Rumuni nam sude a delegat je grk,potom isto nam se pise kao i protiv madzara u proslom ciklusu,kad nam kuci dodjelise crveni i penal a sudija sa kipra i sa grckim imenom ,a mi sa grcima u jednoj grupi.to su nam nastelili da izgubimo bodove tako da njih nemozemo ugroziti-potom ocekujem u srijedu u najmanju ruku jedan veliki X,uz jedan crveni karton za nas i neki penal za goste...![]()
![]()
1. Spahiću je čovjek POBJEGAO i ovaj ga je vukao za dres.Sad, da je to bila neka jača ekipa, ne bi ga svirao, činjenica.Što mu je levat pobjegao, jer je ovog lopta preskočila to je malo problematično
2. Spahić je dobio ŽUTI karton a trebao je biti istjeran, a nije
3. Spahić nije mogao da zaveže i počeo je da sere sudiji nakon svakog faula(bio sam na tekmi i bilo je vidljivo da je iznerviran)
4. Spahića je sudija na kraju istjerao jer je SRAO.
5. Zašto uvijek moramo da kažemo da nas je gol presjekao
6. Imamo looserski mentalitet i džaba, tako je.Kradu nas al smo i debili bez pobjedničkog mentaliteta.Dok se mentalitet ne promijeni, neće nama Bog dragi pomoći.Sudije su tu da poguraju protivnika i čim penal sviraju mi pušimo foru.
Treba igrati a ne svađati se sa sudijama.Rejting ti ne dolazi tek tako.Za rjetnig treba da se boriš i da se izboriš.Kao u firmi kao novi kolačić
Nama baš i ne ide ta borba
-
BaileyS
#97 Re: BiH - Estonija
Ne izmisljaj @nikad izvini, Spahic je drugi karton dobio za odmahivanje rukom (bukvalno je samo odmahnuo rukom nakon sudijske odluke). Na zalost, to pravilo je upravo bilo uvedeno i nikad se nije pocelo primjenjivati, izuzetak je ta nasa utakmica.
Penala koji je dosudjen u toj utakmici (ili protiv Rusa, ne sjecam se vise) nije bilo zglave. Ja inace nisam pristalica kritikovanja sudijskih odluka ali sudjenje u te dvije tekme je vise licilo na urotu nego na sudjenje. Onakve greske sudija su nezapamcene na tom nivou, mislim da bi ono bilo previse i za nasu jadnu ligu.
Penala koji je dosudjen u toj utakmici (ili protiv Rusa, ne sjecam se vise) nije bilo zglave. Ja inace nisam pristalica kritikovanja sudijskih odluka ali sudjenje u te dvije tekme je vise licilo na urotu nego na sudjenje. Onakve greske sudija su nezapamcene na tom nivou, mislim da bi ono bilo previse i za nasu jadnu ligu.
- Edin H.
#98 Re: BiH - Estonija
BaileyS wrote:Ne izmisljaj @nikad izvini, Spahic je drugi karton dobio za odmahivanje rukom (bukvalno je samo odmahnuo rukom nakon sudijske odluke). Na zalost, to pravilo je upravo bilo uvedeno i nikad se nije pocelo primjenjivati, izuzetak je ta nasa utakmica.
A ja mislio da su Rusi bili u grupi sa komsijama i Englezima i da su im Hrvati pobijedom protiv Engleza donijeli plasman na Evropsko prvenstvo
Last edited by Edin H. on 09/09/2008 01:48, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
#99 Re: BiH - Estonija
Ne izmišljam i da nisam bio na utakmici, ne bih to pričao, jer ne bih to ni vidio.Mislim da miješaš utakmice protiv Grka gdje su nas baš pokrali i protiv Mađara gdje je realno bio sporan penal ali nije ni morao da bude.ČOVJEK MU JE POBJEGAO.Prosto, zar ne?A što se tiče da je isključen samo zbog toga
Lupetaš gluposti
Zavežeš i igraš, nema se šta on svađati sa sudijom, tako je kako je.Dok to ne skontamo, nema nam nafake.
Zavežeš i igraš, nema se šta on svađati sa sudijom, tako je kako je.Dok to ne skontamo, nema nam nafake.
-
nikad_izvini
#100 Re: BiH - Estonija
Uf, ovo nisam ni vidioEdin H. wrote:BaileyS wrote:Ne izmisljaj @nikad izvini, Spahic je drugi karton dobio za odmahivanje rukom (bukvalno je samo odmahnuo rukom nakon sudijske odluke). Na zalost, to pravilo je upravo bilo uvedeno i nikad se nije pocelo primjenjivati, izuzetak je ta nasa utakmica.
Penala koji je dosudjen u toj utakmici (ili protiv Rusa, ne sjecam se vise) nije bilo zglave. Ja inace nisam pristalica kritikovanja sudijskih odluka ali sudjenje u te dvije tekme je vise licilo na urotu nego na sudjenje. Onakve greske sudija su nezapamcene na tom nivou, mislim da bi ono bilo previse i za nasu jadnu ligu.![]()
![]()
![]()
A ja mislio da su Rusi bili u grupi sa komsijama i Englezima i da su im Hrvati pobijedom protiv Engleza donijeli plasman na Evropsko prvenstvo