Ko ne uzima mito ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

astala_vistala

#76 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by astala_vistala »

Ne postoji kod nas doktor a da makar nije cokoladu dobio kao "poklon"

i tako je u svim javnim ustanovama,a naravno krivi smo mi sto smo tako naucili sa svima iz javnih ustanova da bi imali famoznu stelu i da se furamo pred svima.
bez_ideje

#77 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by bez_ideje »

celavi s CUM-a ? Jel to Pesto? :-?
Kako je on fin ciko :?
semmy

#78 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by semmy »

astala_vistala wrote:Ne postoji kod nas doktor a da makar nije cokoladu dobio kao "poklon"

i tako je u svim javnim ustanovama,a naravno krivi smo mi sto smo tako naucili sa svima iz javnih ustanova da bi imali famoznu stelu i da se furamo pred svima.
dr.masic i dr.gutic ( opca bolnica ), dr.cehajic ( kumrovac ) dr.redzepi ( nekad kumrovac sad skrerliceva ) godinama sam kod njih i to poprilicno cesto i nikad niko nije od mene dobio niti cokoladu niti je trazio
vertigo24

#79 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by vertigo24 »

dr. godinjak ...ginekologija...za 10...ciko...
ako moze pomoci pomoci ce koliko je u njegovoj moci ...mito i on ne idu zajedno nikako...
safran

#80 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by safran »

Evo i moj doprinos. Ljekari sa kojima smo imali posla i koji su svoj posao uradili korektno bez zatezanja, odlaganja i iznuđivanja.

1. dr. Mehmed Jamakosmanović - Ortopedija KCUS - mlad, prijazan, susretljiv i detaljan,
2. dr. Lejla Hadžibajrić - ORL - Opšta bolnica - operacija krajnika mladunčeta - od prvog pregleda kod nje do otpuštanja kući 11 dana - uračunati 2 dana Bajrama, prikupljanje nalaza i mišljenja pedijatra i anesteziologa. Jako prijazna, smirena.
3. dr. Mašić - samo da potvrdim ranije rečeno
4. dr. Mišeljić - isto
5. dr. Naima Lokmić - ginekolog - DZ Saraj Polje - ma super je i odmah kaže šta ti je sve pokriveno osiguranjem,
6. dr. Belkisa Višegrađanin - ORL DZ Saraj Polje
7. dr. Jelena Kovačević - Urologija KCUS - tati predložila biopsiju prostate mada nalazi i nisu bili zabrinjavajući i vrlo vjerovatno mu spasila glavu
8. dr. Šabanović - Urologija KCUS - odstranjivanje navedene prostate - sve u predviđenom roku.

Mada sam svjesna da postoje ljekari koji svoj posao koriste kao platformu za iznuđivanje ovdje moram navesti dvije pojave koje sam primijetila kod mnogih poznanika i članova porodice:
- čekanje reda u čekaonici pa čak i naručivanje smatraju ispod časti - pribjegavaju poklonima i potplaćivanjima kako bi ostvarili privilegovani status (uvijek potenciraju da njih dr. odmah primi);
- za svaku specijalističku oblast za njih postoji samo jedan ljekar i insistiraju da se ide baš i samo kod njih.
Dakle, za sve probleme iz oblasti ortopedije postoji samo dr. Gavrankapetanović, krajnike može operisati samo dr. Mandilović a jedini urolog koji se pika je dr. Hiroš i td. To je apsurd - znam da dr. Gavrankapetanović važi za izuzetnog stručnjaka ali onda bi nešto trebali znati i ljudi iz njegovog tima - ne mora se on lično tražiti za svaku intervenciju.

I još nešto, oba puta kad smo sin i ja bili u bolnici o jadu sam se zabavila da spriječim intervencije rodbine i prijatelja. Moja su iskustva oba puta bila krajnje pozitivna - prosto bi me bilo stid da je neko povrh svega još i zvao da nas "dr. pripazi".
blinker13

#81 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by blinker13 »

Dr. Sakip Korać, ortoped, Opća bolnica, ljudina i po! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
žuta

#82 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by žuta »

PROČITAH POLA POSTOVA
Od svih navedenih Spahović , Zvizdić djećija hirurgija ,Maja Banjin mali pokloni -ovo su pošteni
MITOLOVCI :Puzić ,A.Nakaš ,Uzunović,Gavrankapetanović ,Mandilović ,mlađi hirurg Vojna bolnica (ne mogu se sjetit imena ) -AL JE TRETMAN BOLESNIKA TRETIRANIH BIO NA NIVOU

KroZ užas sam prošl kako sa majkom svekrvom djeca krajnici slijepa crijeva i mogu samo reći MALO JE POŠTENIH
sarajevomojgrad

#83 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by sarajevomojgrad »

Evo i mog doprinosa:

Generalno sa doktorima u opcoj bonici to je stvarno milina ..prekrasni su:

dr Miseljic...nevjerovatno ljubazan
dr. Masic...treba li komentarisati..
dr. mladi Nakas na ginekologiji u opcoj...prekrasno..
Dr. Mehmed Kulic - klinika za srce KCU - nemam rijeci...:)

MEDJUTIM

dr. Amra Macić- Džanković u opcoj bolnici...otvoreno trazila mito..prilikom pregleda i zakljucivanja nalaza ..rijecima..."morate me pocastiti"
kunja

#84 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by kunja »

Dr Deković GAK Sarajevo
semmy

#85 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by semmy »

sarajevomojgrad wrote:Evo i mog doprinosa:

Generalno sa doktorima u opcoj bonici to je stvarno milina ..prekrasni su:

dr Miseljic...nevjerovatno ljubazan
dr. Masic...treba li komentarisati..
dr. mladi Nakas na ginekologiji u opcoj...prekrasno..
Dr. Mehmed Kulic - klinika za srce KCU - nemam rijeci...:)

MEDJUTIM

dr. Amra Macić- Džanković u opcoj bolnici...otvoreno trazila mito..prilikom pregleda i zakljucivanja nalaza ..rijecima..."morate me pocastiti"
[/size]
trebala si samo otici do direktora nakasa i prijaviti je jer on to i ocekuje od pacijenata
Filter

#86 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Filter »

sarajevomojgrad wrote: dr. Masic...treba li komentarisati..
treba, ali ovo nije tema za pljuvanje...

a sad na temu... nikad nisam platio za pregled... niti cu...
Wutkica

#87 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Wutkica »

Image

:D
pametolog

#88 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by pametolog »

Trebalo bi na kapiji Klinickog centra i Opce bolnice stavit ormarice s' kljucem (kao u samoposlugama), lijepo ti obezbjedjenje istovari sve sto imas u dzepovima i kesama (zajedno sa novcanikom) pa pokupis kad zavrsis pregled. Ne mozes unijet mito sve i da hoces.

- Dr Masic fantastikus.
- Lezao sam prije par godina 10 dana na 2. odjelu Ortopedije (iliti Kostane hirurgije, tako nekako se sad valjda zove) i moram pohvaliti sestre. Ja nisam bio zahtjevan pacijent (ni po tezini bolesti, a ni ko co'ek), ali odnos prema drugim pacijentima koji jesu bili dobro teski je bio za svaku pohvalu. Ne znam da li jos uvijek rade iste sestre, ali svaka im cast (doduse bila jedna plava nafrakana za zaobic, svih ostalih 6 zajedno sa glavnom su super). 100% znam da im ti pacijenti nisu dali apsolutno nista, ali je odnos bio vrlo pozrtvovan i mnogo, mnogo iznad korektnog. Ja licno sam osjetio potrebu da im na neki nacin pokazem da se to primijeti i cijeni, odnio im simbolican zajednicki znak paznje tek kad sam dosao na kontrolu.
Alhemicarkaa

#89 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Alhemicarkaa »

blinker13 wrote:Dr. Sakip Korać, ortoped, Opća bolnica, ljudina i po! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Samo da potvrdim :thumbup:

I također da pohvalim sestre na ginekološkoj klinici (vojna bolnica), ništa im nije teško, mene je čak u noći pokrivala kad sam se otkrila, također pohvale idu i sestrama iste bolnice na Općoj hirurgiji - vjerujem da su sve sestre u vojnoj super.
dzejkej

#90 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by dzejkej »

dr. Mandilovic - Opsta
semmy

#91 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by semmy »

dzejkej wrote:dr. Mandilovic - Opsta
a ja neki dan od prijateljice cula da trazi i to da kod geze radi privatno i da tu trazi a operise u vojnoj..

meni za sina prije 7 god nije trazi ni feninga ali se izgleda i on promijenio
dzejkej

#92 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by dzejkej »

semmy wrote:
a ja neki dan od prijateljice cula da trazi i to da kod geze radi privatno i da tu trazi a operise u vojnoj..

mi smo kod njega bili prije 3 mjeseca. cak smo ga pitali za laserske operacije tj. da li je laksi oporavak nakon njih nego nakon ovih tradicionalnih. to mu je mogao biti signal da nas prebaci kod Geze ali se to nije desilo. ja iz svog iskustva mogu reci da nije ni nagovjestio da bi trebali nesto dati.
astrogirl

#93 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by astrogirl »

semmy wrote:ja znam za:
dr. Masic ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )
dr. Gutic ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )
dr. Aida - ne znam joj prezime ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )

nema sanse da ti uzmu pare cak ni kad ih zelis pocastiti nekim malim poklonom ( bilo sta da je u pitanju )

Ocigledno se nisi lijecila kod doktorice Gutic Jasne cim mozes reci da zena ne uzima mito :-) Dobar lijecnik nema govora ali informacija iz prve ruke je da uzima ali ne doduse male cifre :dance:
Karabaja

#94 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Karabaja »

Mito prima Dr. Emir Solaković (vaskularna hirurgija - KCUS)
dzejkej

#95 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by dzejkej »

Karabaja wrote:Mito prima Dr. Emir Solaković (vaskularna hirurgija - KCUS)
sabahajrola..
s@mson

#96 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by s@mson »

Moramo razlikovati mito od hedije...
Da dodam na listu Dr. Belma Pojskic, interno, Kantonalna bolnica Zenica...
mislilica

#97 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by mislilica »

DR NERMIN HADŽIĆ - GAK SARAJEVO!
DR NAIMA LOKMIĆ - GINEKOLOG - predivna, ljubazna, susretljiva..... sve naj naj
Last edited by mislilica on 11/05/2011 15:44, edited 1 time in total.
mislilica

#98 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by mislilica »

dzejkej wrote:
semmy wrote:

mi smo kod njega bili prije 3 mjeseca. cak smo ga pitali za laserske operacije tj. da li je laksi oporavak nakon njih nego nakon ovih tradicionalnih. to mu je mogao biti signal da nas prebaci kod Geze ali se to nije desilo. ja iz svog iskustva mogu reci da nije ni nagovjestio da bi trebali nesto dati.
mom sinu je operisao krajnike prije godinu i sve je proslo odlicno, niti je trazio sta, niti je nagovijestio da bi trebali dati sta, niti sam ja ponudila :)
rajvosatm

#99 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by rajvosatm »

moler wrote:Dr Mandilović Dr Suljić-Mehmedika Dr Gornjaković Dr Dizdarević-neurohirurg lik je za svaku pohvalu :bih:

Dr.Dizdarevic je operisao moju teticnu koja je 8 razred.Dijetetu je pukla aorta u mozgu,znaci radilo se o pitanju zivota i smrti.
Prvo su nas iz hitne poslai na pedijatriju gdje su joj izvadili krv i rekli da je dijete razmazeno i da joj nije nista da se samo folira,iako je gubila svijest,povracala imala jaku glavobolju.
Znaci necu da navodim ime IDIOTA koji je to rekao tetki jer ga cekam samo na piku da ga ufatim u gradu.
Dijete je prespavalo na pedijatriji da bi ujutro posto je dosao u smjenu sari drr.Zupcevic koji je odmah shvatio o cemu je rijec dijete poslao u roku od tri minute na CUM.
uradjen je ct glave i ustanovljeno je obimno krvarenje u mozgu.Posto smo odranije znali za prof.dr. KEMALA DIZDAREVICA trazili smo da je on primi .On nije bio u bolnici nego na medicinskom fakultetu i nakako preko glavne sesre na njegovom odjeljenju smo stupili u kontakt sa njim,Rekao je da dolazi za 20 minuta,dosao je za 10.Taj dan je padala jaka kisa,a on je pjeske otisao sa cuma na radiologiju sam da vidi snimak koji je uradjen sa kontrastom i da se posavjetuje sa ostalim lijecnicima.Taj dan je on izasao iz nocne i trebao je da bude slobodan,ali nam je rekao da ide kuci da odspava samo dva sata da se odmori jer je to jako teska operacija u kojoj ne moze da garntuje nista.Ali da ce uraditi sve sto bude u njegovoj moci da spasi dijete.Operaciaj je zakazana za 8 sati navecer,i trajala je do 11 sati.Sve je super proslo i dijete nema nikakvih posljedica pocela je ici prije neki dan i u skolu.

OVO SVE PISEM JER NE POSTOJE RIJECI KOJE BIH MOGAO DA IZRAZIM O TOM COVJEKU,A KOJE BI OPISALE ONO STO JE ON URADIO ZA NASU PORODICU.
kAD SMO SE RASPITIVALI KAKO DA MU SE ZAHVALIMO RECENO NAM JE DA SLUCAJNO NE POKUSAVAMO NISTA DA KUPUJEMO NIKAKVE KOVERTE I TAKO TO.u HOLU SMO SLUCAJNO UPONALI NJEGOVOG BIVSEG PACIJENTA KOJI JE NAKON ZAVRSENOG OPORAVKA DOSAO SA KOVERTOM DA SE ZAHVALI DR .DIZDAREVICU A OVAJ GA JE ISTJERAO IZ KANCELARIJE,REKAVSI MU DA ON NE MOZE NJEMU NIKAD DA PLATI SPASEN NJEGOV ZIVOT,I DA JE TO NJEGOV POSAO ZA KOJI PRIMA PLATU.

JOS JEDNOM KOMPLETNOM TIMU PROF.DR.KEMALA DIZDAREVICA VELIKO HVALA

IZVINITE ZBOG DUZEG POSTA ALI SAM STVARNO I NA OVAJ NACIN MORAO DA KAZEM O TOM COVJEKU I UVJEK CU PRICATI
Trebam te

#100 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Trebam te »

regina wrote:Dragi formuasi, molim Vas da mi pomognete

Poznato je da nase zdravstvo (uglavnom) funkcionira na bazi mita, ipak postoje oni koji ga nikad ne uzimaju. Za njih se znao, kao što se za za one koji imaju cjenovnike svojih usluga (pa je operacija ovoliko, porodjaj onoliko i slicno). Molim Vas da mi kazete za koga vi znate da ne uzima mito za svoje specijalisticke usluge. Zanimaju me ljekari iz Sarajeva, ali i iz cijele BiH. Hvala Vam od srca :)
Niko, koliko je meni poznato :razz:
Post Reply