Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#76 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Alfons Kauders »

Qler wrote:kod nas i nije taxi toliko skup. odi u zg pa se malo provozaj, platu im moras dati.

al opet sto se bune, slobodno je trziste, zuti je privatni, on moze i dzaba vaziti ako hoce
opet je duplo skuplji nego u bg.... a u bg su plate kao i kod nas, cak i malo bolje...

a prosjecna u zg je... puno veca nego kod nas...
arijan@

#77 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

Layne wrote:Ma boli arijanu briga, tata joj taxista, sigurno ima dobar stan, golfa V, visok džeparac, adsl i tako to, pa joj valjda i to malo, udarile pare u glavu i sad vamo vazi kako je taxi prejeftin.
e sada vec pocinje vrijedjanje...
ja nisam nikoga licno uvrijedila samo sama dala svoje mišljenje....koje ocekujem da se postuje kao sto ja postujem tudje.
arijana nema stan ni auto ni visok djeparac...radi ko i svi drugi za 500KM da bi sebi priustila osnovno....
nisko.. prenisko..od tebe
nauci prihvatati tudje misljnje bez vrijedjanja ljudi koji ne misle kao ti...

uzivaj...
Layne

#78 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Layne »

Ovo znači da si ti zadovoljna sadašnjom cijenom taxija i bez razmišljanja koristiš usluge istog iako će te oderat. (Skenderija-Dobrinja 23KM) :shock:
arijan@

#79 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

prije svega nije cijena 23KM ....po taximetru...
od olimpijskog do cobanije kuca 12-13 KM...to sam se neki dan vozila i znam tacno...
druga stvar ...pa i ja bi voljela da voze za 0,50 KM i da smo svi sretni ...da se ne mucim u trolama svaki dan...
al jbg ne mozemo svi voziti BMW pa isto tako bi trebalo da bude da se ne mozemo svi voziti taxijem.Prva ja pa svi redom.
Ko voli nek izvoli nek sebi priusti taj luksuz.

Pa da uzmemo i taj fuckin zuti taxi,ako covjek radi na procenat,i ako mu je cijena prejeftina..valja njemu nabrat tura i tura voznje da skupi za plate....
Ne govorimo sad o tome koji taxista je kakav i iz koje sluzbe.Govorimo o cijenama.Zuti taxi ide uz nos cijelom udruzenju taxista sa spustanjem cijena ....
Mi bi smo svi da se vozamo kako ocemo ,a bash nas boli neka stvar kako je tim ljudima koji voze za djaba.I onda se bunimo kad nas odbije jer je kratka relacija ,jer mu se ne isplati da se mrda sa standa za 3KM....tuzno ali istino.
Neelix

#80 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Neelix »

ti bas navla "sama protiv svih".eto ti pametna a svi drugi glupi. jadna :roll: koji ono rekoste da je broj za ugrozene taksiste, da nazovem jedno 5-6 puta?

kaze koristi taksi non stop, a onda kaze radi za 500km. pa i ti onda spadas u te "spodobe" sto daju tople marke, zar ne?

okreni se oko sebe malo? :roll:
HomeArt

#81 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by HomeArt »

arijan@ wrote:prije svega nije cijena 23KM ....po taximetru...
od olimpijskog do cobanije kuca 12-13 KM...to sam se neki dan vozila i znam tacno...
druga stvar ...pa i ja bi voljela da voze za 0,50 KM i da smo svi sretni ...da se ne mucim u trolama svaki dan...
al jbg ne mozemo svi voziti BMW pa isto tako bi trebalo da bude da se ne mozemo svi voziti taxijem.Prva ja pa svi redom.
Ko voli nek izvoli nek sebi priusti taj luksuz.

Pa da uzmemo i taj fuckin zuti taxi,ako covjek radi na procenat,i ako mu je cijena prejeftina..valja njemu nabrat tura i tura voznje da skupi za plate....
Ne govorimo sad o tome koji taxista je kakav i iz koje sluzbe.Govorimo o cijenama.Zuti taxi ide uz nos cijelom udruzenju taxista sa spustanjem cijena ....
Mi bi smo svi da se vozamo kako ocemo ,a bash nas boli neka stvar kako je tim ljudima koji voze za djaba.I onda se bunimo kad nas odbije jer je kratka relacija ,jer mu se ne isplati da se mrda sa standa za 3KM....tuzno ali istino.

Onda ti fino kad vidis taksistu pokucaj mu na prozor i daj mu cenera nako, ne moras se ni voziti, pomozi im sevap ti je.

p.s. Kako samo malo konkurencije regulise stvari da je Bogdo u svemu ovako prvo Grasu, pa telekomu, pa...
arijan@

#82 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

Neelix wrote:ti bas navla "sama protiv svih".eto ti pametna a svi drugi glupi. jadna :roll: koji ono rekoste da je broj za ugrozene taksiste, da nazovem jedno 5-6 puta?

kaze koristi taksi non stop, a onda kaze radi za 500km. pa i ti onda spadas u te "spodobe" sto daju tople marke, zar ne?

okreni se oko sebe malo? :roll:
ama sta je frka sto ja imam svoje misljenje koje nije recimo kao TVOJE.ja ne ubjedjujem tebe da mislis kao ja.Ja sam rekla svoje i ok..sta je frka...
a to sto radim za 500KM i vozam se taxijem...pa jbg priustim sebi taj luksuz kad god mogu i kad mi treba.Dok je bio jeftiniji vishe se vozalo,sad malo manje al u svakom slucaju ga koristim....
i da relacija koju ja idem je uvijek vishe od 3KM,a i ako idem kracu relaciju uvijek dam vishe ...bar 1KM....
ovdje kako se meni cini je vecina misljenja ono...daj ti nama za djaba da se vozamo..ko šiša te ljude sto voze jel to njima ok ili nije,jel imaju hajra od toga,neka je nama dobro ..nek se mi svi mozemo vozati taxijem.
i na kraju ode tema o meni, mom poslu,mom materijanom stanju i sl....cool.... :
Comrad

#83 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Comrad »

Eh jos da GRAS ima konkurenciju kako treba, gdje bi nam kraj bio :|
Layne

#84 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Layne »

E baš me interesuje kako preživljavaš kad si tako široke ruke i svima po markicu ostavljaš. Jel teko i konobarima, jebi ga, i oni rade teško za plate 400-450KM? I neću džaba da se vozam, nego hoću cijenu taxija u skladu s platama i primanjima normalnih građana, a ne u skladu s platama zastupnika u parlamentu.
in33sa

#85 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by in33sa »

Opasna logika, "ne isplati mu se da mrda sa standa za 3 km" :-)

Sta, vise zaradi ako to vrijeme odstoji na standu? :D

I jos opasnija "Zuti u inat drugima spusta cijenu, on ce propasti tako ali ce napakostiti drugima" (oprostite ako sam pogresno shvatio, morate priznati da je tesko shvatljivo) :-)

Helem, ponos i dika Sarajeva, SA-taxi, protestuje kod premijera jer su zabrinuti za sudbinu radnika Zutog taxija :-)

GRAS je trebao dobiti konkurenciju (bar na nekim linijama), sjecate se onog Centrotransovog pokusaja, pa je ona Sakic povukla veze (i primila deblju kovertu, bezbeli) i sprijecila Centrotrans u naumu.
Irm@

#86 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Irm@ »

sta bi jesu li sad cijene kao prije... ili josh uvijek 2 KM polazna (Boze me sacuvaj) i 1.5 KM po km (pa nije New York)
u Bg se sit mozes navozati za 5 KM...
eh sad da voze po cijenama GRAS-a to je smijesno... ali nek vrate cijene kao prije nego sto su se pohasili i kraj :-D :D
arijan@

#87 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

Layne wrote:E baš me interesuje kako preživljavaš kad si tako široke ruke i svima po markicu ostavljaš. Jel teko i konobarima, jebi ga, i oni rade teško za plate 400-450KM? I neću džaba da se vozam, nego hoću cijenu taxija u skladu s platama i primanjima normalnih građana, a ne u skladu s platama zastupnika u parlamentu.
Da ...ako je konobar bio ok i usluzan uvijek ostavim tip....
Preživljavam sasvim ok ..hvala na pitanju...
Mnogo radim,nemam bash vremena za izlaske... 1-2 sedmicno kafica i to je to :)
I da...ne izlazim nikako ako nemam dovoljno novca da mogu tu kafu ispiti kako mi merak i gdje mi je merak.
i nebih fkt vishe da ulazim u polemiku oko ovoga.Ja imam svoje misljenje vi ili ti imate svoje ..
sve ok..peace :)
Vainglorious

#88 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Vainglorious »

Ja kada god udjem u taxi udarim na neku isfrustriranu budalu, il' se nasao uciti me kucnom odgoju, il' mu je cijev pukla kuchi, il' se nema para, il' je prisutna neka teorija zavjere... Neki dan naletih na neku budalu koja me pola sata ubjedjivala kako je za cjelokupnu situaciju u BiH, rat, Dejtonski sporazum, Dodika, ubistvo Denisa... kriva Njemacka :shock:

On topic, trebaju ove cijene biti u rangu grasovih, nama bi bilo bolje, a taxisti bi manje besposlicarili. :)
Neelix

#89 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Neelix »

in33sa wrote:
GRAS je trebao dobiti konkurenciju (bar na nekim linijama), sjecate se onog Centrotransovog pokusaja, pa je ona Sakic povukla veze (i primila deblju kovertu, bezbeli) i sprijecila Centrotrans u naumu.
moram malo offtopic da odreagujem na ovo:

logika je jednostavna: gras ima rentabilne, ali i nerentabilne linije. sta mislis koliko im se isplati vozit 3 putnika u Raštelicu x puta dnevno (samo primjer). Eh sad, oni imaju obavezu da odrzavaju te nerentabilne linije, a centrotrans je poceo voziti samo na onim jako isplativim (grad-vogosca npr). Samim tim je to bila nelojalna konkurencija. Da je i centrotransu nametnuto da mora voziti na nekim nerentabilnim npr da bi dobio pravo da vozi grad-vogosca, onda bih apsolutno podrzavao konkurenciju u gradskom prevozu.
Amazonka27

#90 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Amazonka27 »

Neelix...centrotrans redovno vozi te vangradske linije....i mnogo je jeftiniji od grasa...da nema centrotransa, konjicbusa. mostar-prevoza,bugojno-transa...koji pokupe ljude od vukovica,tarcina,pazarica,hadzica sigurno bi mnogo ljudi ostalo na stanici jer nebi mogli uci u autobuse Gras-a. Vjeruj mi, svako jutro prodju svi ovi autobusi + autobus iz vukovica + autobus iz hadzica i sve je krcato!!! A pazi ovo...ja udjem ne grasov bus...sjednem (dobro si procitao) klima, pokazem index i platim 1,5 -2 KM. i imam direktnu liniju hadzici - Sa za 30 min voznje....
U grasovom prevozu...na stranu to sto moras stajati....karta 1,60 do ilidze....cekaj tramvaj + 1,60 = 3,20 Sat vremena putujes hadzici - drvenija.... mjesecna studentska karta A+B zona 45 KM 'aloo? Ako nema dovoljno ljudi na stanici...oni jednostavno izbace autobus.... da ne spominjem sta su sve ljudi trpili kada se pravio cuveni auto-put....Licno nisam mogla vise trpiti to...pa sam se preselila...ja sam gubila min 3 sata zivota dnevno na prevoz. Mana ne grasovog prevoza je sto ih nema cesto...
a zamisli kako je omladini dole...uveo se neki zakon da kafici rade do 23:00...oni ne mogu sa gradskim prevozom izaci u grad...ko ima auto sretan je----ali i to znaci...izlazak na sokove...
Comrad

#91 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Comrad »

Neelix wrote:
in33sa wrote:
moram malo offtopic da odreagujem na ovo:

logika je jednostavna: gras ima rentabilne, ali i nerentabilne linije. sta mislis koliko im se isplati vozit 3 putnika u Raštelicu x puta dnevno (samo primjer). Eh sad, oni imaju obavezu da odrzavaju te nerentabilne linije, a centrotrans je poceo voziti samo na onim jako isplativim (grad-vogosca npr). Samim tim je to bila nelojalna konkurencija. Da je i centrotransu nametnuto da mora voziti na nekim nerentabilnim npr da bi dobio pravo da vozi grad-vogosca, onda bih apsolutno podrzavao konkurenciju u gradskom prevozu.
Mislim da grijesis, ne znam da postoji linija za Rastelicu, ali znam liniju Ilidza - Vukovici, valjda je Rastelica tu negdje izmedju, i taj bus je uvijek pun. Zasto? Zato sto imaju autobus svakih sat, sat i pol. Dakle, sto je mjesto udaljenije, to GRAS ima manje voznji i samim tim te linije su itekako rentabilne. Npr. za Sabice ima samo jedan bus dnevno, koji naravno bude krcat, jer je jedan i nema vise taj dan. Dok, s druge strane za Hrasnicu busevi idu svakih 10-15 minuta, naravno jer se stanica i napuni za toliko vremena. Pa nisu ni oni toliko glupi da stave 10 autobusa za Sabice i da vozikaju po jednog putnika, ovako stave jedan bus u 8h ujutro, sta njih briga jel ti trebas gore biti u 10h ili 17h.
p.s. Otidji jedan dan do terminala na Ilidzi i vidjet ces da je svaki autobus koji odlazi za bilo koje mjesto popunjen do posljednjeg mjesta, u bilo koje doba dana.
zgembo_sa

#92 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by zgembo_sa »

Samo bih da pitam, ove takstiste i njihovu rodbinu... Al' da mi iskreno odgovore. Koliko zarade mjesecno u prosjeku?
edin775

#93 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by edin775 »

Nisam se vozio žutim taksijem, pa ne znam jesu li snizili cijene, ali prema ovome članku do toga neće doći.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... h-taksista
...Ministarstvo će razmotriti zahtjev "Žutog taksija" za sniženje cijena, ali najvjerovatnije neće dati pozitivan odgovor. Kako je kazao, zahtjev je došao od 50-tak, a u pitanju je interes više od hiljadu ljudi te da će morati raditi u interesu većine....

ovo nije više ni smiješno nego žalosno. Pa dokle će ovaj grad biti taoc sarajevo taksija?!? Valjda je interes većine (građani, njih oko 300.000) da se snize cijene!!
drama

#94 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by drama »

zgembo_sa wrote:Samo bih da pitam, ove takstiste i njihovu rodbinu... Al' da mi iskreno odgovore. Koliko zarade mjesecno u prosjeku?
300-400 km, ako se vozi samo gospoda :D izadje i 500km :lol: :lol: :lol: :lol:
ma jedva prezivljavaju ljudi...
drama

#95 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by drama »

sheilak wrote:@ drama

Pa nije bas 5 min. Evo, komercijala ( nekad i trolejbus ) zna " sacekati " i po 35 min dok ne krene. Bas u to vrijeme je pojacan rad taxi vozila. Rekla sam, mozda mi se samo i cini da to ima veze jedno s drugim, ali to je vec postala redovna pojava, narocito ljeti.
za komercijalu ima red voznje, tako da ako znas kad ima, neces je cekat' vise od 5 min...
a kad se spoji ljeto, vikend i navece i imas tu srecu da ti ode tramvaj 'ispred nosa' , ne gine ti pola sata...
nije mi se jednom desilo da uhvatim sebe kako psujem sve sto mi padne napamet na stanici.
i onda kad vidis ona dva svijetla u daljini, rodis se :D :D
zgembo_sa

#96 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by zgembo_sa »

drama wrote:
zgembo_sa wrote:Samo bih da pitam, ove takstiste i njihovu rodbinu... Al' da mi iskreno odgovore. Koliko zarade mjesecno u prosjeku?
300-400 km, ako se vozi samo gospoda :D izadje i 500km :lol: :lol: :lol: :lol:
ma jedva prezivljavaju ljudi...
I od toga kupi novog Golfa 5?
sheilak

#97 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by sheilak »

Znam da bi trebao biti red voznje za komercijalu , ali meni se cini da ne bendaju oni to! :-D

A taksisti samo zuje uokolo! :-D
drama

#98 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by drama »

meni samo nije jasno zasto se @arijana toliko brines za zuti taksi,
ugrozenost' njihovih vozaca i sl. ne kazem da bi' ja volio bit' taksist al' ljudima dobro dodje
da bilo sta zarade. ljudi kopaju 8 sati, po 30 stepeni, za cvaju... ima radne snage, ako neces ti radit'
ima ko hoce. nego ove guzonje iz sa taksija navikle da uzimaju lopatom, da nemaju konkurenciju
i jos, pri tom', da budu bahati :x
in33sa

#99 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by in33sa »

Dakle, nista od snizenja?

Koliko ce Mihajlo biti dobar na ovom odbijanju zahtjeva?

Iz koje je on stranke, Harisove ili SDA?

Ali pazi ti govnara, oni ne samo da zele sprijeciti snizenje, vec sve cine nebi li skroz uklonili konkurenciju, Zuti i Crveni taxi. Rekoh, zamraciti ako treba.
drama

#100 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by drama »

sheilak wrote:Znam da bi trebao biti red voznje za komercijalu , ali meni se cini da ne bendaju oni to! :-D

A taksisti samo zuje uokolo! :-D
bilo bi glupo da ja sad tebe ubjedjujem u nesto sto si sama iskusila :-D :-D

samo mi nekako prekomplikovano sad da vozac kaze taksistima
' e necu ja jos 20 min kretat', haj posaljite nekol'ko autica da pokupe ove sto ne mogu cekat ' :D
nije tu neka velika lova da bi cijeli gras bio umijesan, a vozac bi bio preglup da rizikuje pos'o
zbog neke sice. pored toga, grasu ne trebaju takve afere jer se najlakse primjete takve stvari.
njima je vazno da situacija izgleda sto bolje da bi oni mogli krast' milione kupujuci i prodajuci
stare trole, s.ebane tramvaje, djelove za iste itd
Post Reply