ko je najbogatija osoba u BiH ????

adnan_hz

#76 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by adnan_hz »

Nihad Imamovic je jedan od najbogatijih ljudi u BiH....
gradska toplana

#77 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by gradska toplana »

za @drama
bolje haveru i za kiflu skuckati nego jesti janjetinu da izlazi na nos :thumbup:
jennisjoplin

#78 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by jennisjoplin »

adnan_hz wrote:Nihad Imamovic je jedan od najbogatijih ljudi u BiH....
ko je taj? mozda ASA, ako je to on je samo direture :lol:
ljubav_aha

#79 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by ljubav_aha »

umjeto da otvorimo novu temu,ovdje mozemo nastaviti sa razmjenm informacija kako su najbogatije osobe u BiH postale tako bogate
drama

#80 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by drama »

gradska toplana wrote:za @drama
bolje haveru i za kiflu skuckati nego jesti janjetinu da izlazi na nos :thumbup:
.ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja, tu se slazemo...
al' u ovom materijalnom svijetu sve ima cijenu, bez para si niko i nista,
fukara obicna :thumbup:
al' da ne zacatavamo ljudima temu...
ljubav_aha

#81 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by ljubav_aha »

drama wrote:

zasto svaki put spominjete kako je zdravlje najvaznije,pa to je logicno,razumljivo,ali treba novac za odrzavanje postojeceg zdravlja,zar ne
nema potrebe potencirati vaznost zdravlja,narocito izjavom "ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja" na ovoj temi
drama

#82 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by drama »

ljubav_aha wrote:
drama wrote:

zasto svaki put spominjete kako je zdravlje najvaznije,pa to je logicno,razumljivo,ali treba novac za odrzavanje postojeceg zdravlja,zar ne
nema potrebe potencirati vaznost zdravlja,narocito izjavom "ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja" na ovoj temi
izvini, molim te :-)
[Matrix]

#83 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by [Matrix] »

Neznam,mene safatali Jehovini svedoci,kazu sad ce propast svijeta,ostat ce nas samo milion.Kazu svi cemo ovce (one ce navodno da prezive) da cuvamo
tako da nije bitna piramida bogatih.Mislim ipak da je najbogatiji Reis Ceric ,on odavno krade ,pa se vjerovatno i nakupilo samo je racionalan,kupuje mercedese
tek kad izadje novi model. :D :D
rajvosa^

#84 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by rajvosa^ »

ljubav_aha wrote:umjeto da otvorimo novu temu,ovdje mozemo nastaviti sa razmjenm informacija kako su najbogatije osobe u BiH postale tako bogate
:thumbup:
sheilak

#85 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by sheilak »

Da, slazem se s ovim prijedlogom!

I da rijesimo jednom za svagda ovo pitanje :Ja sam najbogatija osoba u BIH,a i sire, samo sam incognito ovdje da vidim sta raja radi, kako misli i ljuti li se! :-D :D

Ova me tema , inace , podsjeca na Kviskoteku i pogadjanje koja je osoba nesto! :-D
melac

#86 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by melac »

Najbogatij Bosanac ili Hercegovac je Luka Rajić, pa Nijaz Hastor, pa onda mislim da je Selimović.
ljubav_aha

#87 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by ljubav_aha »

sheilak wrote:Da, slazem se s ovim prijedlogom!

I da rijesimo jednom za svagda ovo pitanje :Ja sam najbogatija osoba u BIH,a i sire, samo sam incognito ovdje da vidim sta raja radi, kako misli i ljuti li se! :-D :D

Ova me tema , inace , podsjeca na Kviskoteku i pogadjanje koja je osoba nesto! :-D
igra detekcije ;-)

eh,sad slijedi igra detekcije izvora bankovnih racuna :mrgreen:

kako su osobe nakon,pardon,cak i tokom rata odjednom stekle kapital,dovoljan za daljanja ulaganja :?:

odgovor svi znamo,i malo mi je muka upravo radi odgovora,ipak,otvoriti cijenjenu temu osobama koje zaradjuju na tudjoj muci,i postirati imena,kao da su svi nose srednje ime Gustav/ovjde aludiram na nasljednike svedskog kralja gustava/ zasto da im se divim,ne lopovluku :|

eh,kad mnogi znaju ko su najbogatiji BiH stanvocnici,cak i google sve zna,znate li cime se bave ,legalno,ilegalno,javno,tajno :-)
ins

#88 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by ins »

U vrhu su, a redoslijed je nepoznat:

Nijaz Hastor (Prevent)
Mirko Grbesic (Mepas, Saponia, Koestlin)
Petar Corluka (Violeta, sve je receno)
Nedim Causevic (Teloptic, Milcos)
Haris Abdurahmanovic (Lora i Dita Tuzla, nisam siguran jesam li pogodio prezime)
Nepoznati nasljednik/ci Adil-bega (Butmir grupacija, plus fondovi)
Hasan Cengic (e to je hobotnica prava...)
Gavrilo Bobar
Sirbegovic
Hasan Sarajlic (Kopex)
Onaj Severinin Lucic (Auro grupacija)
Hilmo i Mujo Selimovic
..
..
fantom slobode

#89 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by fantom slobode »

dajdza, tetak, amidza, otac, mater i dalje ne pratimo, krenulo nas je nakon rata...Hvala privatizaciji nase zemlje u tranziciji...a i ostaloj rodbini i prijateljima (tetak nas je najvise pomogao). Sada se pristojno zivi.
papacja

#90 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by papacja »

komeba wrote:
SanYava wrote:Jedno znam.
Bio - ne bio najbogatiji u Bosni, Fahrudin Radončić mi je drag.
Za njegov novac barem vidim gdje ide.
Barem jedan dio.

(ATT, ABC, AQT...)

:)
To je najveci neprijatelj Sarajeva i BiH.Em sto Avazom zaglupljuje i onepismenjuje vec glupi i nepismeni narod,em sto radi urbicid nad Sarajevom svojim kicastim gradevinama.
Ne zatupljuje on narod, već narod je dovoljno tup da to želi, a on im samo daje ono što žele. Skont'o čovjek foru i prodaje narodu ono što narod hoće.
A što se tiče najbogatijih u BiH, broj jedan je Hastor vlasnik ASA-e (između ostalog). Mislim da je po jednom Britanskom istraživanju on svoje mjesto našao među 20-tak najbogatijih ljudi u Evropi (ovdje nisu bili uključeni Rusi). Zatim Gavrilo Bobar, vlasnik Violete, Ćorluka, pa dalje možda Hilmo, Radončić i Ivankovići
zastoqsviram

#91 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by zastoqsviram »

[quote="banjaluka078"]Gavrilo Bobar je prosle godine platio 1.355.726 maraka poreza. Koliko tek nije prijavio? Pa onda skontajte koliko ima?

u porezu i jest' caka, samo ne koliko je platio...prije nekih 2-3 godine sam citao da se (zvanicno) najbogatiji covjek australije javno hvali da plati godisnje nekih 60-70 (i slovom i brojem) aus.dolara poreza. covjek radi sve po zakonu, sve sto zaradi ponovo ulozi i nema mu se sta oporezivati...
ljudima ovde smeta kako su nasi bogatasi uspjeli da dodju do takvog bogatstva nakon komunizma, rata....moje misljenje je da na to ne bi trebali obracati paznju, kako god oni su danas bogati, i danas sutra, ako vec i nisu, oni su ti koji ce ekonomskim polugama podupirati politicke... uzmite za primjer rokfelerove u americi, prvi u dinastiji, koji je i stvorio to sto je stvorio (u jednom trenutku u njegovim rukama je bilo 3/4 americkog bogatstva :? ), kad je umro iza sebe je ostavio preko 200 sudskih parnica, od toga preko 60 sa optuzbom za ubistva :? , danas su njegovi potomci, kao i potomci ostalih familija roshtild, morgan itd, u sjeni koja vlada ne samo amerikom, vec i cijelim svijetom....
za_sada_bez_dobrog_nicka

#92 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

SanYava wrote:Za njegov novac barem vidim gdje ide.
To se nas ne tiče kuda ide njegov novac.

Svako ima pravo biti bogat, a država ima obavezu pratiti legalnost bogaćenja i kontrolirati plaćanje poreza.
Dosta više uravnilovke...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#93 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

zastoqsviram wrote:u porezu i jest' caka, samo ne koliko je platio...prije nekih 2-3 godine sam citao da se (zvanicno) najbogatiji covjek australije javno hvali da plati godisnje nekih 60-70 (i slovom i brojem) aus.dolara poreza. covjek radi sve po zakonu, sve sto zaradi ponovo ulozi i nema mu se sta oporezivati...
ljudima ovde smeta kako su nasi bogatasi uspjeli da dodju do takvog bogatstva nakon komunizma, rata....moje misljenje je da na to ne bi trebali obracati paznju, kako god oni su danas bogati, i danas sutra, ako vec i nisu, oni su ti koji ce ekonomskim polugama podupirati politicke... uzmite za primjer rokfelerove u americi, prvi u dinastiji, koji je i stvorio to sto je stvorio (u jednom trenutku u njegovim rukama je bilo 3/4 americkog bogatstva :? ), kad je umro iza sebe je ostavio preko 200 sudskih parnica, od toga preko 60 sa optuzbom za ubistva :? , danas su njegovi potomci, kao i potomci ostalih familija roshtild, morgan itd, u sjeni koja vlada ne samo amerikom, vec i cijelim svijetom....
potpisujem...
Law_and_Order

#94 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by Law_and_Order »

Zar nije najbogatiji nasljednik Pharaona Ramiza I, onog cije su one silne piramide stare 15.000 godina, Sam Buldozder ovako nesto... :)

Kakav Fahro, fahro nije na listi
uozo

#95 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by uozo »

Dupli post! Pardon!
Last edited by uozo on 01/09/2008 17:01, edited 1 time in total.
uozo

#96 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by uozo »

uozo wrote:Slobodan Stanković - Integral inzenjering
Ako i momentalno nije, bice veoma uskoro!
Da sam sebe citiram.
Bacite pogled na listu najuspjesnijih firmi u BiH!
Integral je pri vrhu a nije monopolistickog tipa telekom. Ovih dana treba da krene i krecana u Doboju.
Ziva para. O ugovorima da i ne govorim.
ljubav_aha

#97 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by ljubav_aha »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
SanYava wrote:Za njegov novac barem vidim gdje ide.
To se nas ne tiče kuda ide njegov novac.

Svako ima pravo biti bogat, a država ima obavezu pratiti legalnost bogaćenja i kontrolirati plaćanje poreza.
Dosta više uravnilovke...
zar je neko nesto napisao protiv cinjenice o mogucnosti bogacenja :!:

prije svega,ovdje je rijec o ratnim profiterima i lov u mutnom,naravno da ima par ljudi koji su ulozili kapital druagicijim putem i sredstvima ,ali mnogo kasnije,i to su jedine osobe koje bih voljela znati na lisit u BiH
za_sada_bez_dobrog_nicka

#98 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

ljubav_aha wrote:zar je neko nesto napisao protiv cinjenice o mogucnosti bogacenja :!:

prije svega,ovdje je rijec o ratnim profiterima i lov u mutnom,naravno da ima par ljudi koji su ulozili kapital druagicijim putem i sredstvima ,ali mnogo kasnije,i to su jedine osobe koje bih voljela znati na lisit u BiH

Niko nije eksplicite napisao, slažem se, ali kod nas je generalna pojava da se svako ko je bogat, odmah proglasi lopovom, zar ne!?

Ja sam legalista i pristalica prava da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#99 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Ratni profiteri - drvlje i kamenje na njih sipaju uglavnom oni koji su istim prodali certifikate za 1% nominalne vrijednosti.
dirigent

#100 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????

Post by dirigent »

Ja nisam :D ..

A ako je vjerovati sinoc onom Vasiljkovicu, onda je to DODIK :-D
Post Reply