ko je najbogatija osoba u BiH ????
-
adnan_hz
#76 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Nihad Imamovic je jedan od najbogatijih ljudi u BiH....
-
gradska toplana
#77 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
za @drama
bolje haveru i za kiflu skuckati nego jesti janjetinu da izlazi na nos
- jennisjoplin
#78 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ko je taj? mozda ASA, ako je to on je samo diretureadnan_hz wrote:Nihad Imamovic je jedan od najbogatijih ljudi u BiH....
- ljubav_aha
#79 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
umjeto da otvorimo novu temu,ovdje mozemo nastaviti sa razmjenm informacija kako su najbogatije osobe u BiH postale tako bogate
-
drama
#80 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
.ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja, tu se slazemo...gradska toplana wrote:za @drama
al' u ovom materijalnom svijetu sve ima cijenu, bez para si niko i nista,
fukara obicna
al' da ne zacatavamo ljudima temu...
- ljubav_aha
#81 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
drama wrote:.ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja, tu se slazemo...gradska toplana wrote:za @drama
fukara obicna![]()
zasto svaki put spominjete kako je zdravlje najvaznije,pa to je logicno,razumljivo,ali treba novac za odrzavanje postojeceg zdravlja,zar ne
nema potrebe potencirati vaznost zdravlja,narocito izjavom "ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja" na ovoj temi
-
drama
#82 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
izvini, molim teljubav_aha wrote:drama wrote:.ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja, tu se slazemo...gradska toplana wrote:za @drama
fukara obicna![]()
zasto svaki put spominjete kako je zdravlje najvaznije,pa to je logicno,razumljivo,ali treba novac za odrzavanje postojeceg zdravlja,zar ne
nema potrebe potencirati vaznost zdravlja,narocito izjavom "ebes sve pare svijeta ako nema zdravlja" na ovoj temi
- [Matrix]
#83 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Neznam,mene safatali Jehovini svedoci,kazu sad ce propast svijeta,ostat ce nas samo milion.Kazu svi cemo ovce (one ce navodno da prezive) da cuvamo
tako da nije bitna piramida bogatih.Mislim ipak da je najbogatiji Reis Ceric ,on odavno krade ,pa se vjerovatno i nakupilo samo je racionalan,kupuje mercedese
tek kad izadje novi model.

tako da nije bitna piramida bogatih.Mislim ipak da je najbogatiji Reis Ceric ,on odavno krade ,pa se vjerovatno i nakupilo samo je racionalan,kupuje mercedese
tek kad izadje novi model.
- rajvosa^
#84 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ljubav_aha wrote:umjeto da otvorimo novu temu,ovdje mozemo nastaviti sa razmjenm informacija kako su najbogatije osobe u BiH postale tako bogate
- sheilak
#85 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Da, slazem se s ovim prijedlogom!
I da rijesimo jednom za svagda ovo pitanje :Ja sam najbogatija osoba u BIH,a i sire, samo sam incognito ovdje da vidim sta raja radi, kako misli i ljuti li se!

Ova me tema , inace , podsjeca na Kviskoteku i pogadjanje koja je osoba nesto!
I da rijesimo jednom za svagda ovo pitanje :Ja sam najbogatija osoba u BIH,a i sire, samo sam incognito ovdje da vidim sta raja radi, kako misli i ljuti li se!
-
melac
#86 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Najbogatij Bosanac ili Hercegovac je Luka Rajić, pa Nijaz Hastor, pa onda mislim da je Selimović.
- ljubav_aha
#87 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
igra detekcijesheilak wrote:Da, slazem se s ovim prijedlogom!
I da rijesimo jednom za svagda ovo pitanje :Ja sam najbogatija osoba u BIH,a i sire, samo sam incognito ovdje da vidim sta raja radi, kako misli i ljuti li se!![]()
eh,sad slijedi igra detekcije izvora bankovnih racuna
kako su osobe nakon,pardon,cak i tokom rata odjednom stekle kapital,dovoljan za daljanja ulaganja
odgovor svi znamo,i malo mi je muka upravo radi odgovora,ipak,otvoriti cijenjenu temu osobama koje zaradjuju na tudjoj muci,i postirati imena,kao da su svi nose srednje ime Gustav/ovjde aludiram na nasljednike svedskog kralja gustava/ zasto da im se divim,ne lopovluku
eh,kad mnogi znaju ko su najbogatiji BiH stanvocnici,cak i google sve zna,znate li cime se bave ,legalno,ilegalno,javno,tajno
-
ins
#88 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
U vrhu su, a redoslijed je nepoznat:
Nijaz Hastor (Prevent)
Mirko Grbesic (Mepas, Saponia, Koestlin)
Petar Corluka (Violeta, sve je receno)
Nedim Causevic (Teloptic, Milcos)
Haris Abdurahmanovic (Lora i Dita Tuzla, nisam siguran jesam li pogodio prezime)
Nepoznati nasljednik/ci Adil-bega (Butmir grupacija, plus fondovi)
Hasan Cengic (e to je hobotnica prava...)
Gavrilo Bobar
Sirbegovic
Hasan Sarajlic (Kopex)
Onaj Severinin Lucic (Auro grupacija)
Hilmo i Mujo Selimovic
..
..
Nijaz Hastor (Prevent)
Mirko Grbesic (Mepas, Saponia, Koestlin)
Petar Corluka (Violeta, sve je receno)
Nedim Causevic (Teloptic, Milcos)
Haris Abdurahmanovic (Lora i Dita Tuzla, nisam siguran jesam li pogodio prezime)
Nepoznati nasljednik/ci Adil-bega (Butmir grupacija, plus fondovi)
Hasan Cengic (e to je hobotnica prava...)
Gavrilo Bobar
Sirbegovic
Hasan Sarajlic (Kopex)
Onaj Severinin Lucic (Auro grupacija)
Hilmo i Mujo Selimovic
..
..
- fantom slobode
#89 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
dajdza, tetak, amidza, otac, mater i dalje ne pratimo, krenulo nas je nakon rata...Hvala privatizaciji nase zemlje u tranziciji...a i ostaloj rodbini i prijateljima (tetak nas je najvise pomogao). Sada se pristojno zivi.
-
papacja
#90 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Ne zatupljuje on narod, već narod je dovoljno tup da to želi, a on im samo daje ono što žele. Skont'o čovjek foru i prodaje narodu ono što narod hoće.komeba wrote:To je najveci neprijatelj Sarajeva i BiH.Em sto Avazom zaglupljuje i onepismenjuje vec glupi i nepismeni narod,em sto radi urbicid nad Sarajevom svojim kicastim gradevinama.SanYava wrote:Jedno znam.
Bio - ne bio najbogatiji u Bosni, Fahrudin Radončić mi je drag.
Za njegov novac barem vidim gdje ide.
Barem jedan dio.
(ATT, ABC, AQT...)
A što se tiče najbogatijih u BiH, broj jedan je Hastor vlasnik ASA-e (između ostalog). Mislim da je po jednom Britanskom istraživanju on svoje mjesto našao među 20-tak najbogatijih ljudi u Evropi (ovdje nisu bili uključeni Rusi). Zatim Gavrilo Bobar, vlasnik Violete, Ćorluka, pa dalje možda Hilmo, Radončić i Ivankovići
- zastoqsviram
#91 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
[quote="banjaluka078"]Gavrilo Bobar je prosle godine platio 1.355.726 maraka poreza. Koliko tek nije prijavio? Pa onda skontajte koliko ima?
u porezu i jest' caka, samo ne koliko je platio...prije nekih 2-3 godine sam citao da se (zvanicno) najbogatiji covjek australije javno hvali da plati godisnje nekih 60-70 (i slovom i brojem) aus.dolara poreza. covjek radi sve po zakonu, sve sto zaradi ponovo ulozi i nema mu se sta oporezivati...
ljudima ovde smeta kako su nasi bogatasi uspjeli da dodju do takvog bogatstva nakon komunizma, rata....moje misljenje je da na to ne bi trebali obracati paznju, kako god oni su danas bogati, i danas sutra, ako vec i nisu, oni su ti koji ce ekonomskim polugama podupirati politicke... uzmite za primjer rokfelerove u americi, prvi u dinastiji, koji je i stvorio to sto je stvorio (u jednom trenutku u njegovim rukama je bilo 3/4 americkog bogatstva
), kad je umro iza sebe je ostavio preko 200 sudskih parnica, od toga preko 60 sa optuzbom za ubistva
, danas su njegovi potomci, kao i potomci ostalih familija roshtild, morgan itd, u sjeni koja vlada ne samo amerikom, vec i cijelim svijetom....
u porezu i jest' caka, samo ne koliko je platio...prije nekih 2-3 godine sam citao da se (zvanicno) najbogatiji covjek australije javno hvali da plati godisnje nekih 60-70 (i slovom i brojem) aus.dolara poreza. covjek radi sve po zakonu, sve sto zaradi ponovo ulozi i nema mu se sta oporezivati...
ljudima ovde smeta kako su nasi bogatasi uspjeli da dodju do takvog bogatstva nakon komunizma, rata....moje misljenje je da na to ne bi trebali obracati paznju, kako god oni su danas bogati, i danas sutra, ako vec i nisu, oni su ti koji ce ekonomskim polugama podupirati politicke... uzmite za primjer rokfelerove u americi, prvi u dinastiji, koji je i stvorio to sto je stvorio (u jednom trenutku u njegovim rukama je bilo 3/4 americkog bogatstva
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#92 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
To se nas ne tiče kuda ide njegov novac.SanYava wrote:Za njegov novac barem vidim gdje ide.
Svako ima pravo biti bogat, a država ima obavezu pratiti legalnost bogaćenja i kontrolirati plaćanje poreza.
Dosta više uravnilovke...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#93 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
potpisujem...zastoqsviram wrote:u porezu i jest' caka, samo ne koliko je platio...prije nekih 2-3 godine sam citao da se (zvanicno) najbogatiji covjek australije javno hvali da plati godisnje nekih 60-70 (i slovom i brojem) aus.dolara poreza. covjek radi sve po zakonu, sve sto zaradi ponovo ulozi i nema mu se sta oporezivati...
ljudima ovde smeta kako su nasi bogatasi uspjeli da dodju do takvog bogatstva nakon komunizma, rata....moje misljenje je da na to ne bi trebali obracati paznju, kako god oni su danas bogati, i danas sutra, ako vec i nisu, oni su ti koji ce ekonomskim polugama podupirati politicke... uzmite za primjer rokfelerove u americi, prvi u dinastiji, koji je i stvorio to sto je stvorio (u jednom trenutku u njegovim rukama je bilo 3/4 americkog bogatstva), kad je umro iza sebe je ostavio preko 200 sudskih parnica, od toga preko 60 sa optuzbom za ubistva
, danas su njegovi potomci, kao i potomci ostalih familija roshtild, morgan itd, u sjeni koja vlada ne samo amerikom, vec i cijelim svijetom....
-
Law_and_Order
#94 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Zar nije najbogatiji nasljednik Pharaona Ramiza I, onog cije su one silne piramide stare 15.000 godina, Sam Buldozder ovako nesto... 
Kakav Fahro, fahro nije na listi
Kakav Fahro, fahro nije na listi
- uozo
#95 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Dupli post! Pardon!
Last edited by uozo on 01/09/2008 17:01, edited 1 time in total.
- uozo
#96 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Da sam sebe citiram.uozo wrote:Slobodan Stanković - Integral inzenjering
Ako i momentalno nije, bice veoma uskoro!
Bacite pogled na listu najuspjesnijih firmi u BiH!
Integral je pri vrhu a nije monopolistickog tipa telekom. Ovih dana treba da krene i krecana u Doboju.
Ziva para. O ugovorima da i ne govorim.
- ljubav_aha
#97 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
zar je neko nesto napisao protiv cinjenice o mogucnosti bogacenjaza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:To se nas ne tiče kuda ide njegov novac.SanYava wrote:Za njegov novac barem vidim gdje ide.
Svako ima pravo biti bogat, a država ima obavezu pratiti legalnost bogaćenja i kontrolirati plaćanje poreza.
Dosta više uravnilovke...
prije svega,ovdje je rijec o ratnim profiterima i lov u mutnom,naravno da ima par ljudi koji su ulozili kapital druagicijim putem i sredstvima ,ali mnogo kasnije,i to su jedine osobe koje bih voljela znati na lisit u BiH
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#98 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ljubav_aha wrote:zar je neko nesto napisao protiv cinjenice o mogucnosti bogacenja![]()
prije svega,ovdje je rijec o ratnim profiterima i lov u mutnom,naravno da ima par ljudi koji su ulozili kapital druagicijim putem i sredstvima ,ali mnogo kasnije,i to su jedine osobe koje bih voljela znati na lisit u BiH
Niko nije eksplicite napisao, slažem se, ali kod nas je generalna pojava da se svako ko je bogat, odmah proglasi lopovom, zar ne!?
Ja sam legalista i pristalica prava da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#99 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Ratni profiteri - drvlje i kamenje na njih sipaju uglavnom oni koji su istim prodali certifikate za 1% nominalne vrijednosti.
-
dirigent
#100 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Ja nisam
..
A ako je vjerovati sinoc onom Vasiljkovicu, onda je to DODIK
A ako je vjerovati sinoc onom Vasiljkovicu, onda je to DODIK