jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

slavkoimamodilera

#76 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by slavkoimamodilera »

Ja koliko vidim jos nije pojeftinilo ni ona 2 bijedna feninga... DA BOG DA IM DJECI ZA LIJEKA ZATREBALA 2 FENINGA, A NE MOGLI SKUPITI...
karanana

#77 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by karanana »

evo 92 dolara. to je pad od 37% u odnosu na najvisociju cijenu od oko 147 dolara. Za koliko su posto ovi nasi snizili gorivo u tom istom periodu?
slavkoimamodilera

#78 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

karanana wrote:evo 92 dolara. to je pad od 37% u odnosu na najvisociju cijenu od oko 147 dolara. Za koliko su posto ovi nasi snizili gorivo u tom istom periodu?
0 (nula)
Alfons Kauders

#79 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by Alfons Kauders »

slavkoimamodilera wrote:Ja koliko vidim jos nije pojeftinilo ni ona 2 bijedna feninga... DA BOG DA IM DJECI ZA LIJEKA ZATREBALA 2 FENINGA, A NE MOGLI SKUPITI...
dabogda oni sve svoje ispratili, a njih niko... :D
slavkoimamodilera

#80 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Evo slusam sad na vijestima, necemo dobiti kredit za one autoceste, ako ne uvedemo taksu u cijeni goriva za te namjene... barata se sa cofrom od cca. 10 feninga po litri... ajmo nagradno pitanje: sta mislite za koliko ce pojeftiniti gorivo kada se konacno na to odluce?
dadoka84

#81 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by dadoka84 »

Pojeftinit će za +15 feninga, samo dok se dogovore kome ce profit (10 pf za izgradnju Vc, i 5 na kafu napacenim naftnim distributerima).
Zašto? Zato što im se može. :D
sodom

#82 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by sodom »

šuti samo nek ne puca, predeverace se sve...
Bullet Tooth Tony

#83 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by Bullet Tooth Tony »

Image
uvjek dobar gost

#84 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by uvjek dobar gost »

Beg_Babic wrote:Image
Na ovoj drugoj sličici Branković uzoriti je pumpadžija... i jedino što zna reći je po zakonu....
jazzer

#85 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by jazzer »

Trenutno barel nafte USD 91,58. Mozete ovdje provjeriti http://www.oil-price.net/.
Dok je brankovica bice i distributerima a i drugim lopovima fino :x .
uvjek dobar gost

#86 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Ima nešto što se zove extra profit, to je kad neko ima monopolistički položaj ili kad neko zbog uslova poslovanja na tržištu ima povlašten il djelomično povlašten položaj....

Sad se ja pitam zašto nismo galamili kad su se oni igrali rafinerijom u Bosanskom Brodu, nismo se oglasili kada su dijelili firmu Energopetrol po nacionalnoj osnovi, odnosno kada su prisvajane pumpe u zavisnosti gdje se nalaze.. nismo se oglasili kada u doveli Energopetrol do ruba.. nismo ih ni pitali zašto su jedinu pumpu na kvazi auto-putu odrezali zaštitnom ogradom , nismo ih pitali što rastaviše pumpu na mostarskom raskršću.... i šta kontamo sada da oni misle na nas i da žele da nam pojeftine gorivo.-...

Alooo pa imaju oni svojih problema valja mladim švalerkama pokupovati stanove i nakit, valja djecu školovati....

P.S

Kako nije stid onog azraela Brankovića pojavljivati se na iftarskim programima...

MOžda nismo ni zaslužili bolje.,...
jefferson

#87 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by jefferson »

uvjek dobar gost wrote:Ima nešto što se zove extra profit, to je kad neko ima monopolistički položaj ili kad neko zbog uslova poslovanja na tržištu ima povlašten il djelomično povlašten položaj....

Sad se ja pitam zašto nismo galamili kad su se oni igrali rafinerijom u Bosanskom Brodu, nismo se oglasili kada su dijelili firmu Energopetrol po nacionalnoj osnovi, odnosno kada su prisvajane pumpe u zavisnosti gdje se nalaze.. nismo se oglasili kada u doveli Energopetrol do ruba.. nismo ih ni pitali zašto su jedinu pumpu na kvazi auto-putu odrezali zaštitnom ogradom , nismo ih pitali što rastaviše pumpu na mostarskom raskršću.... i šta kontamo sada da oni misle na nas i da žele da nam pojeftine gorivo.-...

Alooo pa imaju oni svojih problema valja mladim švalerkama pokupovati stanove i nakit, valja djecu školovati....

P.S

Kako nije stid onog azraela Brankovića pojavljivati se na iftarskim programima...

Meni je u sustini drago sto se ovo sve desava, zasto?
Zato sto su se ispunila nadanja gradjana koji su glasali za SDA/SZBiH koji su nakon sto su preuzeli vlast od komunisticke azdaje 2002 godine fino rasturili energopetrol, terminale u Plocama itd, itd. Znaci gradjanima se zelja uslisila!
Stoko, pardo (da ne uvrjedim krave i konje) ovce, ponovo glasajte za vase zastitnike svih mogucih interesa!
uvjek dobar gost

#88 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

jefferson wrote:
uvjek dobar gost wrote:Ima nešto što se zove extra profit, to je kad neko ima monopolistički položaj ili kad neko zbog uslova poslovanja na tržištu ima povlašten il djelomično povlašten položaj....

P.S

Meni je u sustini drago sto se ovo sve desava, zasto?
Zato sto su se ispunila nadanja gradjana koji su glasali za SDA/SZBiH koji su nakon sto su preuzeli vlast od komunisticke azdaje 2002 godine fino rasturili energopetrol, terminale u Plocama itd, itd. Znaci gradjanima se zelja uslisila!
Stoko, pardo (da ne uvrjedim krave i konje) ovce, ponovo glasajte za vase zastitnike svih mogucih interesa!

I ovo je samo vrh ledenog brijega... koliko puta treba ponoviti istinu da bi ona to ostala... laž je dovoljno ponoviti dva puta da bi postala istina...

Sve u svemu više ni sam nisam siguran da se na neki civilizovan način ova marionetska vlast može maknuti, njima su ruke toliko u medu da nema šanse da popuste... svi oni koji su na vlasti zadnjih ovih skoro petnaest godina su kupljeni, ucjenjeni i oni više nemaju kontakt sa stvarnošću, njih nešto treba spustiti na zemlju....

Sve da se recimo 1000 ljudi otrovalo iz robnih rezervi... nikom ništa ne bi bilo.. jer i to je po zakonu...

Ja sam protiv ovog sistema i ovog poretka... i jeste zalažem se da se taj i takav sistem što prije sruši !
Alfons Kauders

#89 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by Alfons Kauders »

jedan od najzanimljivijih detalja u cijeloj prici je sutnja medija...

ne jebe niko ovo ni 2%... ili novinari uopste ne voze auta, sto bi s obzirom na njihovu sklonost alkoholizmu bilo pohvalno... ili ih boli kurac... ili su nesposobni... ili sve pomalo...

hajmo se makar mi ovdje s teme ucipat za bocu viskija pa da negdje neki mudriser napise ponesto o cijeni goriva... cisto zajebancije radi... a moze se to lako organizovat... novinari su kod nas jeftiniji od kurvi... za bocu loseg viskija bi mater rodjenu isprozivali na naslovnoj... cast izuzetcima...(kojim? op.ur.) :D
jefferson

#90 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by jefferson »

Pa zato kazem, ljudi su ovo sve zasluzili. Meni kad neko kaze joj ovo joj ono, ja odma kzem "ako si kojim slucajem glasao/la za SDA i SZBih" nisi nista bolje ni zasluzio/la!
Jebote jos samo da se ljudima Gdin. Najbolji inzinjer i reciklator pojavi u kuci j... im zenu, p onda nakon toga i njih mozda, ali samo MOZDA bi se odlucili glasati za nekog drugog!
zgembo_sa

#91 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by zgembo_sa »

Gdje je onaj naftas da nam obrazlozi kako ovo nije pljacka :D
clav

#92 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by clav »

Alfons Kauders wrote:jedan od najzanimljivijih detalja u cijeloj prici je sutnja medija...

ne jebe niko ovo ni 2%... ili novinari uopste ne voze auta, sto bi s obzirom na njihovu sklonost alkoholizmu bilo pohvalno... ili ih boli kurac... ili su nesposobni... ili sve pomalo...

hajmo se makar mi ovdje s teme ucipat za bocu viskija pa da negdje neki mudriser napise ponesto o cijeni goriva... cisto zajebancije radi... a moze se to lako organizovat... novinari su kod nas jeftiniji od kurvi... za bocu loseg viskija bi mater rodjenu isprozivali na naslovnoj... cast izuzetcima...(kojim? op.ur.) :D
:thumbup: :thumbup:
Jedino na FTV-u sam prosle ili predprosle sedmice vidio prilog od 30 sekundi pred sami kraj dnevnika, kad je cijena jos bila iznad 100 dolara. Ni meni nikad nece biti jasno zasto niko od novinara ne postavi pitanje zbog cega se cijena goriva na pumpi korigira u roku od 2 dana kada skoci barel na svjetskom trzistu, a suti ko pi*ka kad taj isti barel padne na 90 dolara, sto ne pitaju koliko ide drzavi, koliko distributeru, koliko prodavacu na pumpi. Ma nije to izgleda zanimljivo ko ugrozenost Hrvata u Sarajevu, Dodik i vehabije,
Sokrat

#93 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by Sokrat »

Pa zato kazem, ljudi su ovo sve zasluzili. Meni kad neko kaze joj ovo joj ono, ja odma kzem "ako si kojim slucajem glasao/la za SDA i SZBih" nisi nista bolje ni zasluzio/la!
Jebote jos samo da se ljudima Gdin. Najbolji inzinjer i reciklator pojavi u kuci j... im zenu, p onda nakon toga i njih mozda, ali samo MOZDA bi se odlucili glasati za nekog drugog!
Tu smo i mi mlađi krivi kad nam djedovi i nene (babe) biraju vlast.
black

#94 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by black »

Image
don vito

#95 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by don vito »

Dizel na Petrolovim pumpama u Sloveniji
1,173 EUR (http://www.petrol.si) = 2,29 KM
Prosjecna plata u Sloveniji oko 850 eura

Dizel na Petrolovim pumpama u BiH
2,38 KM (http://www.petrol.ba)
Prosjecna plata u BiH oko 360 eura

Suti, trpi, stoko. Uvijek moze gore, da Seckanovic uvede taksu od 10 feninga na litru.
biglebovski

#96 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by biglebovski »

Sokrat wrote:
Ma i te fraze više gube svaki smisao, jer istini za volju, ima li na BiH političkoj sceni i jedna politička opcija za koju bi vrijedilo glasati??? Koja bi se bavila narodom a ne svojim bogacenjem? Ja ne vidim tu nikoga osim nekoliko izuzetaka na opštinskom nivou, ljudi koji stvarno vole svoje gradove i trude se (ovo opet nema nikakve veze sa strankom kojoj pripadaju).
Tužno i bijedno. Samo nam bog može pomoć (kad sami nismo sposobni da ih maknemo i oduzmemo opljačkano).
uvjek dobar gost

#97 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Sokrat wrote:

Sokrate svaka čast.....
homo_sapiens

#98 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by homo_sapiens »

zgembo_sa wrote:Gdje je onaj naftas da nam obrazlozi kako ovo nije pljacka :D
U Neumu je ... priprema izgradnju dzamije :D
jefferson

#99 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by jefferson »

biglebovski wrote:
Sokrat wrote:
Ma i te fraze više gube svaki smisao, jer istini za volju, ima li na BiH političkoj sceni i jedna politička opcija za koju bi vrijedilo glasati??? Koja bi se bavila narodom a ne svojim bogacenjem? Ja ne vidim tu nikoga osim nekoliko izuzetaka na opštinskom nivou, ljudi koji stvarno vole svoje gradove i trude se (ovo opet nema nikakve veze sa strankom kojoj pripadaju).
Tužno i bijedno. Samo nam bog može pomoć (kad sami nismo sposobni da ih maknemo i oduzmemo opljačkano).
Nista glasaj opet za SDA i SZBiH i nek ti je tako kako ti je i cekaj da ti bog pomogne.
Bolje vjerovat Avazu nego svojim ocima!
clav

#100 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????

Post by clav »

jefferson wrote: Nista glasaj opet za SDA i SZBiH i nek ti je tako kako ti je i cekaj da ti bog pomogne.
Bolje vjerovat Avazu nego svojim ocima!
ja se slazem s @biglebovski
Nije problem u Bosni vlast, vec je problem narod. Vlast je na principu sjasi kurta da uzjase murta, pa bio to SDP, HDZ, SDA, Za Bih, Za boljitak, SDS, SNSD, SDU, BPS, Stranka penzionera, Liberali, Nasa stranka.. U svakoj od ovih ima po 2-3 kvalitetnih ljudi, ali ostatak od 99.99% je dno dna, kojima brzo upadne kasika u med kad dodju u fotelju. Obicno se ide tri koraka naprijed, dva nazad, a opozicija je uvijek bolja i naravno obecava sve. E sad dolazi glavno, u tu vlast ulaze normalni ljudi, do juce dio tog naroda koji neka misticna sila izgleda tjera da se ponasaju tako kako se ponasaju. Ja mislim da ta ''misticna sila'' nije ime stranke vec srz naroda bosanskog i hercegovackog. Tako fercera demokratija u BiH, a vala i sire.
Post Reply