FIAT PUNTO 1,9 JTD

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Lesli Eldridž

#76 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

DoradO wrote:
Lesli Eldridž wrote:
DoradO wrote:@johntra sta ti je ado krivo rekao :shock: :? lesli je taj koji poceo ovu besmislenu prepirku svojim debilnim izjavama koje neki ljudi ne mogu da presute 8-) i dalje tvrdi da je njegov masina slicna mojoj u gradu :roll: kao sto vidis i prica nam o tome kako je on izmislio volan i tockove i kako niko osim njega ne zna vozit i da je coek brzi od svakoga ko ima iole jace auto no sto je njegova inacica, kako smo mi sliedjije koji trebamo u ludnicu ... pa mislim stvarno ... hajmo se svi izvinuti pa ovaj je zajebo hamiltona :lol:

@jaguar vidi ... nije bukvalno da ce odma pocupati zemlju na niskim obrtajima ... treba mu jako malo do 2 hiljade i nesto ali onda se ispali dok ce ovaj nastaviti da mili ... e sad eto ne vozim cesto benzinca ponekad toyotu yaris pa te molim da mi objasnis sta da radim npr uz kosevsko brdo kad moram usporit jer neko skrece i autic mi spadne na 1200-1300-1400 obrtaja u drugoj ... sta to treba znati pa da on ne UMRE u tim okolnostima ... jel negdje postoji mozda dodatna papuca za gas ili sl ... i jos veci problem benzinca uz brdo je kad je poledica i snijeg ... NE MOZE TAJ DA VRTI NA NISKIM OBRTAJIMA LJUDI
Koji debilan odgovor. Onda nisi ni vozio nikakvo auto. Baš punto 1,2 na 1200-1500 ob/min hoće povući kod "Robota". Ašćare ti nisi punta ni vozio i komentiraš ga. Već sam ranije negdje napisao da povuče već od 1500 ob/min. To ti je negdje oko 60 km/h u petoj brzini (tačnije po obrtomjeru je 1525 ob/min), a u drugoj i od 1000 ob/min će povući. U prospektu ta punto mk1 sa 6 brzina piše da ako nije neki veliki uspon preporučuje se kretanje iz druge brzine (jer je prva kratka) jer se tako štedi gorivo, a performanse se ne degradiraju. Eto ti odgovora "stručnjak" jedan koga jedino babo vozi. Kad položiš vozački onda komentiraj.
:( jedini tvoj problem je sto ti ne znas sta znaci povuci ... a jednom (valjda ce i tebi dati Bog) kad to osjetis sjetit ces se babe :lol: :lol: a ja sorry ti znass ono nesto tebi ne treba nista preko 80 KS ... i haveru sta si navalio nisam vozio punta niti cu ga vozit hvala Pravim Vozilicama
I ne treba mi više od 80 KS dobro si to napisao, ja to stalno pričam u raji, a eto ti sam nadođe... I vozio sam alfu sa 140 KS i nije to tako velika razlika u normalnoj vožnji, vjeruj mi... :skoljka:
Bullet Tooth Tony

#77 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Bullet Tooth Tony »

pozdrav od mene :arrow: :arrow: samo nastavite :)
beco

#78 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by beco »

I give up 8-)
lalemali

#79 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by lalemali »

Lesli Eldridž je u pravu! I siguran sam da se dobro razumije u auta.
A nije papak i kompleksaš koji svoje komplekse liječi "konjskim snagama".
ado-šampion

#80 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by ado-šampion »

johntra wrote:evo vratio nam se i Ado-šampion na ovu temu...haj mi reci je li to 3.0 TDI kraj svijeta pa da moramo na njega ovdje sad svršavat? proječan motor sa velikom kubikažom i nerazvijenim potencijalom....
Ne želim s tobom raspavljat o glupim stvarima, zbog kojih odavno i ne pišem na ovom forumu. Vratio sam se slučajno, odmarajući se, da vidim šta ima i otvorio prvu temu. Kada sam pročitao toliku masu gluposti, suze su mi krenule na oči, tako da nisam mogao da ne odgovorim. Jaro ja znam da ti ne vidiš dalje od Fiata, a to se pokazuje i ovdje, jer braniš Leslija nakon gomile napisanih gluposti. Što njemu ne odgovoriš na neke od njegovih "intelektualnih" postova, nego si našao na moj jedan odgovarat?!

Niko ne svršava na 3.0 TDI, ne pričam ja za konkretan motor, nit znam kakav je taj Audijev 3.0 TDI (nisam se provozao u njemu), ali SVAKI noviji turbo-dizel sa 3 hiljada kubika je ZVIJER bez obzira u koje ga auto staviš. Vozio sam se u X5-ici 3.0d, 2300 kg teško auto, bukvalno lijepi za sjedište kad stisneš gas. Mogu mislit taj motor u pola tone lakšem Audiju. I onda mi dođe Leslie i priča da će on sa svojim kita motorom od 60 konja (koji sam usput probao) na nekim kita cestama poderat Audi 3.0d. Mislim, halo.

Nego, da ne bude samo šuplja, onom koji je postavio temu preporučujem da nikako ne uzima Punto 1.2 8V, ako misli vozit van grada, jer je taj jedva dovoljan i u gradu. Sjećam se s nekog testa, preko 30 sekundi 80-120 u petoj. Ja ne bih smio preticat s tim autom.
Lesli Eldridž

#81 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
johntra wrote:evo vratio nam se i Ado-šampion na ovu temu...haj mi reci je li to 3.0 TDI kraj svijeta pa da moramo na njega ovdje sad svršavat? proječan motor sa velikom kubikažom i nerazvijenim potencijalom....
Ne želim s tobom raspavljat o glupim stvarima, zbog kojih odavno i ne pišem na ovom forumu. Vratio sam se slučajno, odmarajući se, da vidim šta ima i otvorio prvu temu. Kada sam pročitao toliku masu gluposti, suze su mi krenule na oči, tako da nisam mogao da ne odgovorim. Jaro ja znam da ti ne vidiš dalje od Fiata, a to se pokazuje i ovdje, jer braniš Leslija nakon gomile napisanih gluposti. Što njemu ne odgovoriš na neke od njegovih "intelektualnih" postova, nego si našao na moj jedan odgovarat?!

Niko ne svršava na 3.0 TDI, ne pričam ja za konkretan motor, nit znam kakav je taj Audijev 3.0 TDI (nisam se provozao u njemu), ali SVAKI noviji turbo-dizel sa 3 hiljada kubika je ZVIJER bez obzira u koje ga auto staviš. Vozio sam se u X5-ici 3.0d, 2300 kg teško auto, bukvalno lijepi za sjedište kad stisneš gas. Mogu mislit taj motor u pola tone lakšem Audiju. I onda mi dođe Leslie i priča da će on sa svojim kita motorom od 60 konja (koji sam usput probao) na nekim kita cestama poderat Audi 3.0d. Mislim, halo.

Nego, da ne bude samo šuplja, onom koji je postavio temu preporučujem da nikako ne uzima Punto 1.2 8V, ako misli vozit van grada, jer je taj jedva dovoljan i u gradu. Sjećam se s nekog testa, preko 30 sekundi 80-120 u petoj. Ja ne bih smio preticat s tim autom.
Veze ti nemaš, a ne znaš voziti to je sigurno. Mene je strah takvih kao što si ti na cesti. I da znaš evo na mome puntu još nije otišao nikakav osigurač kočnica, kao kod tetke tvog jarana. :lol: :lol: :lol:
The_Flyer2002

#82 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by The_Flyer2002 »

mirzazmaj wrote:evo ovako, zelim da kupim fiat punto 1,9 jtd, godina 2001-2003, pa bih vas molio da mi neko ko je imao priliku da ga proba i vozi , kaze svoje utiske i dali je bio zadovoljan istim. trenutno imam punta 1,1 1996 god. i zadovoljan sam njime ali zelio bih da kupim ovaj noviji. unaprijed hvala
Vozio ga prosle godine citavo ljeto ljeto dok sam bio u BiH. Buraz auto je odlicno. meni je trosio nekih 4 na otvorenom i oko 7-8 gradske, a vjeruj mi nisam ga zalio sekunde.
U lezi na cesti i vrlo je zabavan. onaj city volan je dobraz za pogradu, a kad ga uzasis dobivas pravi osjecaj ceste.

Nikakvih problema sa njim nisam imao. Zaista fenomenalan mali automobilcic. Jedina boljka koju sam mu zamjerio je da je kratak, tako da ako pocne kliziti zadnji kraj, malo ga je teze vratiti pod kontrolu.
ado-šampion

#83 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by ado-šampion »

Lesli Eldridž wrote:
ado-šampion wrote:

Veze ti nemaš, a ne znaš voziti to je sigurno. Mene je strah takvih kao što si ti na cesti. I da znaš evo na mome puntu još nije otišao nikakav osigurač kočnica, kao kod tetke tvog jarana. :lol: :lol: :lol:

Hehe, ne želim komentarisat. :-) Nekako mi je čudno da ti stavljaš najviše ovih :lol: , a tebe najviše raja provaljuju. :) Peace.
101power

#84 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by 101power »

The_Flyer2002 wrote: Vozio ga prosle godine citavo ljeto ljeto dok sam bio u BiH. Buraz auto je odlicno. meni je trosio nekih 4 na otvorenom i oko 7-8 gradske, a vjeruj mi nisam ga zalio sekunde.
U lezi na cesti i vrlo je zabavan. onaj city volan je dobraz za pogradu, a kad ga uzasis dobivas pravi osjecaj ceste.

Nikakvih problema sa njim nisam imao. Zaista fenomenalan mali automobilcic. Jedina boljka koju sam mu zamjerio je da je kratak, tako da ako pocne kliziti zadnji kraj, malo ga je teze vratiti pod kontrolu.
o djesi letac ,nismo ni sumnjali u tvoje letacke sposobnosti hahahahah,jel te glava preteze :D
d2

#85 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by d2 »

Qler wrote:
Lesli Eldridž wrote:Puno uglađeniji i vuče uzbrdo fantastično, puno bolje od dizelaša. Ali treba i znati voziti...

jarane ako tebi 1.2 fantasticno vuce uz brdo :) sta bi onda rekao za ozbiljnije masine? 1.2 vuce uzbrdo kad si ti sam u autu i ako si lagan :) ako auto malo natovaris osjetis se veeelika razlika u vuci.
i ja sam mislio da golf 2 dizel fantasticno vuce dok nisam kupio drugo auto za koje sam mislio da fantasticno vuce dok me nije subaru 4x4 sa 250-300 konja poderao ko maramicu...
d2

#86 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by d2 »

Lesli Eldridž wrote:
saim_adka wrote:Ja sav premrem kad stojim na semaforu i vidim na retrovozoru da mi se priblizava golf 2.
vozio sam punto, i nije mi nesto
osjeti se jeftinoca u svim segmentima /od zvuka motora, preko limarije, do plastike i opreme/, kao malo bolje sredjeni yugo... to je samo moje misljenje :wink:
Čuj jeftin zvuk motora i loša limarija. Čak ni sitničavi TÜV nije našao ni tragove hrđe na ogromnom broju uzoraka. A što se tiče zvuka motora on se i nečuje, po tebi treba da brekće kao golf A2 diesel i to je onda kvalitet. Svaka ti čast majstore :lol: :sax:
koja limarija pa to je plasticni auto... bivsa cura se zabila u drugo auto, clio se rasuo naprijed ko ledenica kad pukne - naprijed kompletan plastican... far bukvalo mozes probusiti cigarom, mozda 2 mm debela plastika... i moj dojam je da je to jeftino auto, bar tako izgleda unutra... isto ko da ga je kinez pravio, neka oproste svi ponosni vlasnici clia 3 - u cliu 2 nikada nisam imao taj osjecaj, cak naprotiv...
Vincent Raine

#87 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Vincent Raine »

Lesli ti bas uporan.

Brate, kad jos malo odrastes pa si zaradis para i kupis neko normalno auto preko 7.000KM koliko si vjerovatno izdvojio za tu kosilicu, ili pak kad se otarasis sujete, shvatit ces sve ovo o cemu ti mnogi ovdje govore.

Ne zaboravi, ovdje se ponekad jave ljudi koji pod tockovima imaju bar tri radna vijeka tvog prdavca.

I naravno, pozdravi Sumiko :D
Lesli Eldridž

#88 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

[quote="ado-šampion

Hehe, ne želim komentarisat. :-) Nekako mi je čudno da ti stavljaš najviše ovih :lol: , a tebe najviše raja provaljuju. :) Peace.[/quote]

Pa uvijek ima "kandidata" kao što si ti koji pljuju po normalnoj priči. Istinu nikako da prihvatite, a ti si takav evo ima već godina kako sam ovdje. Svakakvih vas "delegata" ima. Ali tvoje i mišljenja još dvoje-troje ostalih su nebitna, mrzite što ja volim u auto svijetu i to je glavni uzrok, a normalna priča vam ne odgovara, jer ne volite pametnije i kulturnije od sebe. Da zaključim sa tobom, jtd je super auto, ali je isplativije kupiti benzinca. Jel' ti ovo sad k'o crvena krpa. Hajd' se malo javi i uvjeravaj me da nisam upravu i da fiat ne valja ništa. Čovjek nameračio da ga kupi, kao i ja nekad i šta tebe briga. Nas nije briga sviđa li se tebi ili ti se na sviđa.
Last edited by Lesli Eldridž on 11/01/2009 11:42, edited 3 times in total.
Lesli Eldridž

#89 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

Vincent Raine wrote:Lesli ti bas uporan.

Brate, kad jos malo odrastes pa si zaradis para i kupis neko normalno auto preko 7.000KM koliko si vjerovatno izdvojio za tu kosilicu, ili pak kad se otarasis sujete, shvatit ces sve ovo o cemu ti mnogi ovdje govore.

Ne zaboravi, ovdje se ponekad jave ljudi koji pod tockovima imaju bar tri radna vijeka tvog prdavca.

I za tebe vrijedi isto, ako možeš daj savjet čovjeku. Ja mogu jer imam staža više nego ti godina, zato kuš :mrgreen:
Lesli Eldridž

#90 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

d2 wrote:
Lesli Eldridž wrote:
saim_adka wrote:Ja sav premrem kad stojim na semaforu i vidim na retrovozoru da mi se priblizava golf 2.
vozio sam punto, i nije mi nesto
osjeti se jeftinoca u svim segmentima /od zvuka motora, preko limarije, do plastike i opreme/, kao malo bolje sredjeni yugo... to je samo moje misljenje :wink:
Čuj jeftin zvuk motora i loša limarija. Čak ni sitničavi TÜV nije našao ni tragove hrđe na ogromnom broju uzoraka. A što se tiče zvuka motora on se i nečuje, po tebi treba da brekće kao golf A2 diesel i to je onda kvalitet. Svaka ti čast majstore :lol: :sax:
koja limarija pa to je plasticni auto... bivsa cura se zabila u drugo auto, clio se rasuo naprijed ko ledenica kad pukne - naprijed kompletan plastican... far bukvalo mozes probusiti cigarom, mozda 2 mm debela plastika... i moj dojam je da je to jeftino auto, bar tako izgleda unutra... isto ko da ga je kinez pravio, neka oproste svi ponosni vlasnici clia 3 - u cliu 2 nikada nisam imao taj osjecaj, cak naprotiv...
Govorio sam o puntu, a ne o cliu, koji je od plastike kao i svi zadnji renoi. Ipak ne mislim da je zbog toga to loše auto. Vama koji se lupate i divljete po cestama ne bi pomogao ni tenk. Svaki se auto može razbiti, ali eto ti po cliu udario iako nam nije tema.
Vincent Raine

#91 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Vincent Raine »

Lesli Eldridž wrote:

I za tebe vrijedi isto, ako možeš daj savjet čovjeku. Ja mogu jer imam staža više nego ti godina, zato kuš :mrgreen:
Covjek je do sada mogao izvuci sjajan zakljucak na osnovu mog javljanja. Pametnom je dosta.

Da ne bude zabune, IMAO SAM 2 godine Fiat Bravu 1.4 16V i s njom presao 60.000km. IZ ISKUSTVA mogu samo reci, IGRACKA!!!! A ta je igracka u poredjenju s tvojim Funtom 1.2 8V ipak daleko ozbiljnije auto.

Da skratim, kad i ako u svom zivotu predjes 500.000km i promijenis auta koliko sam ih ja promijenio (IMAO) mozes se javiti da mi repliciras. Do tada..... psssst!

Sto se tice kuškanja, kući pa kuškaj!!!
101power

#92 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by 101power »

sta mislis da ti kilometraza i auti donose neki sud o tebi???znam ja neke koji su presli i vise od 500.000 pa nemaju pojma s voznjom ,a znam i neke koji mijenjaju aute ko carape i opet nemaju pojma s voznjom....
dast

#93 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by dast »

E ovako... Na nekoj sam temi pominjao vec fiatove motore, iz iskustva opet pricam, 1.4 12V je najlosiji fiatov motor i tu nema nikakve dileme i svako ko tvrdi drugacije ili slabo zna, ili je nacuo iz nekh prica, a ja pricam iz licnog iskustva!
Fiatov motor 1.2 16V je odlicannnn (ja imam bravo 1.2 16V), kao i 1.6 16V... Sto se tice JTD motora, odlicni su i ja pri kupovini sam uzeo benzinca zbog cijene, inace (JTD je znatno skuplji)... Takodje multijet (dizel je u pitanju- za one koji nisu upoznati) motori u puntu 1.2-1.3 16v su fenomenalni i licno ja bih takav izbor napravio! Neko rece za golfa dvojku i straha... Pa ti ljudi (mladji pogotvu) su najopasniji na cesti, imaju veliki kompleks zbog toga sta voze i po svaku cijenu zele biti u centru paznje (iako imaju trulju od auta)! Kada vidite u retrovizoru da se nesto opasno dimi i ide relativno velikom brzinom, znajte da je to neki kompleksas u dizel- kanti zvanoj dvojka i bjezite i na trotoar ako treba samo da Vas ne zakaci!
Sto se tice ade sampiona, poznato je odavno da covjek blage nema, tako da ne znam sto se raja pali na njegove komentare!
Lesli Eldridž

#94 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

Vincent Raine wrote:
Lesli Eldridž wrote:

Covjek je do sada mogao izvuci sjajan zakljucak na osnovu mog javljanja. Pametnom je dosta.

Da ne bude zabune, IMAO SAM 2 godine Fiat Bravu 1.4 16V i s njom presao 60.000km. IZ ISKUSTVA mogu samo reci, IGRACKA!!!! A ta je igracka u poredjenju s tvojim Funtom 1.2 8V ipak daleko ozbiljnije auto.

Da skratim, kad i ako u svom zivotu predjes 500.000km i promijenis auta koliko sam ih ja promijenio (IMAO) mozes se javiti da mi repliciras. Do tada..... psssst!

Sto se tice kuškanja, kući pa kuškaj!!!
Ja imam iskustva sa bravom 1,4. I za svo vrijeme, tome autu ništa nije bilo. Nema bilo kakvih mana, a 80 KS je sasvim dovoljno. Imam vozačkog staža možda i više nego ti godina, ali to sad i nije bitno, uglavnom o motoru 1,4 se stvorila fama da ne valja (odosmo od teme), a sasvim sigurno je savršen, pogotovo za dvojac bravo/brava. Jer da ne valja ne bi ni bio u proizvodnji toliko godina. Uglavnom poslije višegodišnje eksploatacije jedne takve verzije sigurno sam mjerodavan da kažem da bolje i ne može. Savršen je za bravo/bravu. Čak je i tiši od 1,6 verzije istog godišta (tek od 2000 do 2001 1,6 su tiši-provjereno). I tebi više ne repliciram, nekulturan si. :-) Hajde idi pišat pa spavat.
Last edited by Lesli Eldridž on 11/01/2009 16:07, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#95 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

dast wrote:E ovako... Na nekoj sam temi pominjao vec fiatove motore, iz iskustva opet pricam, 1.4 12V je najlosiji fiatov motor i tu nema nikakve dileme i svako ko tvrdi drugacije ili slabo zna, ili je nacuo iz nekh prica, a ja pricam iz licnog iskustva!
Fiatov motor 1.2 16V je odlicannnn (ja imam bravo 1.2 16V), kao i 1.6 16V... Sto se tice JTD motora, odlicni su i ja pri kupovini sam uzeo benzinca zbog cijene, inace (JTD je znatno skuplji)... Takodje multijet (dizel je u pitanju- za one koji nisu upoznati) motori u puntu 1.2-1.3 16v su fenomenalni i licno ja bih takav izbor napravio! Neko rece za golfa dvojku i straha... Pa ti ljudi (mladji pogotvu) su najopasniji na cesti, imaju veliki kompleks zbog toga sta voze i po svaku cijenu zele biti u centru paznje (iako imaju trulju od auta)! Kada vidite u retrovizoru da se nesto opasno dimi i ide relativno velikom brzinom, znajte da je to neki kompleksas u dizel- kanti zvanoj dvojka i bjezite i na trotoar ako treba samo da Vas ne zakaci!
Sto se tice ade sampiona, poznato je odavno da covjek blage nema, tako da ne znam sto se raja pali na njegove komentare!
Pa eto složio bih se u većini stvari sa tobom, ako ti to nešto znači. Uglavnom dobro si napisao da su dizeli skuplji, a ja bih dodao i neopravdano skuplji, ali ko ih voli i ima viška para, nema razloga da ne uzme punto jtd. :)
beco

#96 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by beco »

Prijedlog za zakljucavanje teme!
Ovo je cisto gubljenje vremena, niko nikoga ne slusa niti odustaje od svojih stavova! Covjek je kupio vec auto, znaci pomoc mu vise ne treba!

1.Beco
2.
Bullet Tooth Tony

#97 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Bullet Tooth Tony »

1.Beco
2.Beg
3.
Lesli Eldridž

#98 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by Lesli Eldridž »

Pa da čovjeku čestitamo. Navozao ga se dabogda u sreći i rahatluku. :)
ado-šampion

#99 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by ado-šampion »

1.Beco
2.Beg
3. Ado
DoradO

#100 Re: FIAT PUNTO 1,9 JTD

Post by DoradO »

1.Beco
2.Beg
3. Ado