Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@veseoko_kukulamovic
Ne prezentova ti svoje cijenjeno mišljenje na postavljena pitanja.
veseoko_kukulamovic wrote:E ne, nego eto s tobom ima diskusije, na forumu za nauku i edukaciju, nakon što tu citiraš Zecharia Sitchina i gluposti o 2012., koje su, nota bene, bazirane na pogrešnim interpretacijama majanskog kalendara Josea Arguellesa i nemaju veze sa pravim latinoameričkim predajama i računanjem vremena! Zato sam ti fino rekao, trebaš se prvo malo informirati o nekim osnovama prije nego što nagariš u traženje Atlantide.
Zecharia Sitchin se uopšte ne poziva na majanski kalendar već je izučavao i prevodio Sumerske glinene ploče.
Toliko o tvojoj informisanosti.
veseoko_kukulamovic wrote: Mene samo zanima šta ćete vi sljedbenici Semirovog Fotona reći kad to prođe?
Kad ja to ovdje spomenu Semira.
Izgleda da si ti mnogo opterečen njim.
veseoko_kukulamovic wrote:Ljudi dragi, ili čitajte pa se obrazujte, ili tražite fakat da vam otvore podforum jer ovo ni s naukom ni s edukacijom veze nema....
Potpisujem
Ovo naznačeno bi se moglo primjeniti na vas dvoje/icu.
Ne znam ni sta s naukom ima tvrdnja da je covjek nastao od majmuna kada to nije ni na koji nacin direktno dokazano pa se opet takve stvari uce u skolama i pisu po kojekakvim enciklopedijama. Znaci i ovo je kao i svaka druga teorija koja ima svoje osnove koje su cinjenica dosta slabe ali se zasad ne mogu niti u potpunosti pobiti. Prema tvrdnjama ovih apokalipticara, taj planet koji bi trebao izazvati ovako nesto bi se vec za godinu trebao vidjeti teleskopom sa juznih djelova nase planete, a do tada se mozemo samo prepucavati i jedni tvrditi da smo gotovi u decembru 2012. a drugi da je to totalna glupost. Ja naprotiv nisam na strani ni jednih ni drugih ali mislim da je mogucnost da se ovo desi ravna onome da me udari grom, ali eto opet ima ljudi koje udari grom, tako da se nikad ne zna mozda nam se tako nesta i dogodi, pogotovo ako se ima u vidi kakvo je stanje danas u svijetu. Evo vam jos apokalipticnih tema: http://www.index.hr/vijesti/clanak/nema ... 00501.aspx - znaci ovo je cinjenica koja ce nam se desit, samo je pitanje kada (za 50, 100, ili 200 godina) pa eto ako hocete da vam unuci imaju kucu na moru, kupite neki plac na velebitu, a dijaspori koja zivi u holandij bi porucio da se vrati. http://www.index.hr/vijesti/clanak/vide ... 00515.aspx - ili ovo sto je zanimljivo isto vezano za 2012., mozda su maje predvidjele da cemmo napravit crnu rupu.
btw. obavezno poslusati pjemu TBF-a na drugom linku.
veseoko_kukulamovic wrote:Ljudi dragi, ili čitajte pa se obrazujte, ili tražite fakat da vam otvore podforum jer ovo ni s naukom ni s edukacijom veze nema....
Potpisujem
Ovo naznačeno bi se moglo primjeniti na vas dvoje/icu.
Hajde de. U svim knjigama o astronomiji piše da će se tog i tog datuma "poravnati galaksije" i zato će biti smak svijeta. Promaklo mi, izvini. Pobjegao s časa.
sesalmir wrote:Ne znam ni sta s naukom ima tvrdnja da je covjek nastao od majmuna kada to nije ni na koji nacin direktno dokazano pa se opet takve stvari uce u skolama i pisu po kojekakvim enciklopedijama.
Svi oni koji smatraju da su greske nastale u racunanju, bilo bi dobro da ponude svoj prijedlog. Naravno, ne laicki nego kao znalci problematike. Ja sam naso ovo objasnjenje.
"Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
U teorijama geofizičara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa čak i zamjena polova. Tog datuma završava i drevni kalendar Maya pa su ga mnogi katastrofičari spremno prihvatili kao ‘kraj svijeta’. No, nema razloga za paniku. Prema vjerovanju Maya, riječ je o početku šestog doba u ukupnom ciklusu od 26.000 godina. Maye su imale vrlo precizan kalendar i nisu imale linearan nego spiralan koncept vremena, a poravnavanje koje će se dogoditi 2012. godine doživljavali su kao spajanje s utrobom ‘Velike majke’.
Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije. Prema njihovom kalendaru, trenutačno se nalazimo između Petog i Šestog svijeta, u dobu Apokalipse, u kojem ljudi individualno i kolektivno doživljavaju velike promjene.
Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya označena je kao ‘otkrivanje skrivenoga’. Mnogi poklonici ezoterije u 2012. vide početak svojevrsnog ‘Neba na zemlji’, velikog skoka u svijesti čovječanstva, koji će zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju. Zanimljivo, neki teoretičari naftne krize predviđaju njezinu kulminaciju upravo oko 2012. godine, a sve su bučniji i glasovi koji pozivaju na korjenite promjene za spas planeta. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, još uvijek nas očekuju Olimpijske igre u Londonu".
Zah wrote:Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
Periodi revolucije Sunčevog sistema u Mliječnoj stazi se računaju u stotinama miliona godina (i sam tekst kaže 230 M), "ravnanje galaksija" u milijardama, tako da su apsurdne tvrdnje da će se nešto tako desiti na tačno određeni datum. Ako su ta poravnanja u toku, vjerovatno se i sada može reći da smo već u tom položaju jer se za 4 godine neće ništa promijeniti iz naše perspektive.
Jedino što u ovoj priči ima veze sa astronomijom je što priča dijelom potsjeća na staru hipotezu o "Zvijezdi Nemezis" - da se našom galaksijom kreće još jedan solarni sistem koji u izvjesnim periodima, dakle svakih X miliona godina (u zavisnosti od revolucije kako njega tako i našeg sistema) prolazi blizu Sunčevog sistema, njegova gravitacija "uznemirava" komete koje su inače u više manje stabilnom i nepokretnom stanju u Oortovom oblaku (koji još nije dokazan), i tada komete kreću na put prema Suncu i prave haos na planetama.
Ovakvim događajima se pripisuje izumiranje dinosaura i sl. katastrofe. Naravno ovo je samo hipoteza koja ničim nije dokazana, nema veze sa poravnanjima sistema i galaksija i ne može se dovesti u vezu sa drevnim proročanstvima.
Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
U teorijama geofizičara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa čak i zamjena polova. Tog datuma završava i drevni kalendar Maya pa su ga mnogi katastrofičari spremno prihvatili kao ‘kraj svijeta’. No, nema razloga za paniku. Prema vjerovanju Maya, riječ je o početku šestog doba u ukupnom ciklusu od 26.000 godina. Maye su imale vrlo precizan kalendar i nisu imale linearan nego spiralan koncept vremena, a poravnavanje koje će se dogoditi 2012. godine doživljavali su kao spajanje s utrobom ‘Velike majke’.
Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije. Prema njihovom kalendaru, trenutačno se nalazimo između Petog i Šestog svijeta, u dobu Apokalipse, u kojem ljudi individualno i kolektivno doživljavaju velike promjene.
Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya označena je kao ‘otkrivanje skrivenoga’. Mnogi poklonici ezoterije u 2012. vide početak svojevrsnog ‘Neba na zemlji’, velikog skoka u svijesti čovječanstva, koji će zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju. Zanimljivo, neki teoretičari naftne krize predviđaju njezinu kulminaciju upravo oko 2012. godine, a sve su bučniji i glasovi koji pozivaju na korjenite promjene za spas planeta. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, još uvijek nas očekuju Olimpijske igre u Londonu.
Datum: 18.04.2008.
Upravo je i NASA objavila prije nekoliko godina., da 2012 Zemlji prijeti bliski suster sa ogromnim asteroidom..
Ja sad vidjeh da 21.12.2012 je dan petak.. ja sam cuo prije par godina od prijatelja koji cita vjersku islamsku literaturu., da ce sudnji dan nastupiti u Petak., a cuo sam danas od kolege.,da ce predhoditi pomor pcela.,..
Jel' to "poravnanje galaksija" stvarno pada na dan 21.12.2012.(pred Božić i Novu godinu)
Možel' se to prolangirati iza Nove godine? Pa kad budemo svi mahmurni od dernečenja, nak' bude šta bude.
Ž I V J E L I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prema islamskom vjerovanju smak svijeta ce se desiti u petak, samo sto niko ne zna koji petak. E nije mi bilo tesko da na kalendaru mobitela premotam na 21.12.2012. godinu i taj dan pada na petak! Slucajnost ili ne ostaje da vidimo.
Evo jedna interesantna teorija vezano za 21.12.2012. godinu.
Ni Atlantidjani ni Cajtgajst a ni indijana semirhausen u svojim djelima nidje ne spominju dati fenomen i da da ce tog dana biti neki problema.
spavajte mirno !
jedino treba ispitati vezu izmedju pojavljivanja broja 11, kad se sve cifre tog zadnjeg dana saberu dobije se broj 11 a svi znamo sta je bilo 11. septembra u americi
RtrnOfSalisbury wrote:Ni Atlantidjani ni Cajtgajst a ni indijana semirhausen u svojim djelima nidje ne spominju dati fenomen i da da ce tog dana biti neki problema.
spavajte mirno !
jedino treba ispitati vezu izmedju pojavljivanja broja 11, kad se sve cifre tog zadnjeg dana saberu dobije se broj 11 a svi znamo sta je bilo 11. septembra u americi
Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya označena je kao ‘otkrivanje skrivenoga’. Mnogi poklonici ezoterije u 2012. vide početak svojevrsnog ‘Neba na zemlji’, velikog skoka u svijesti čovječanstva, koji će zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju. Zanimljivo, neki teoretičari naftne krize predviđaju njezinu kulminaciju upravo oko 2012. godine, a sve su bučniji i glasovi koji pozivaju na korjenite promjene za spas planeta. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, još uvijek nas očekuju Olimpijske igre u Londonu.
Datum: 18.04.2008.
ja samo znam da mi je taj dan rođendan i da ću ga momački sprašiti da betoniram ulazak u klub 30+
Hantraga wrote:Ovo cak zna i Milorad Dodik, koji kopa skloniste nedaleko od Laktasa... Sve sa izgovorom da se kopa tunel za Auto put, a ustvari se kopa skloniste...
U njemu ce se skloniti svi stanovnici Laktasa, najveci naucnici RS-a i svi poslanici Narodne skupstine...
Poslije katastrofe, i kad svi izginu, poslanici ce izaci i proglasiti nezavisnost RS-a...
Moram kvotati iako nisam sve postove iscitala do kraja.
Mozda je Dodiku ovo jedini nacin da proglasi nezavisnost RS pa se zadao na pravljenje sklonista za NEBESKI NAROD! ....da ne odleti u nebo....