BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Vlatko und jaranen

#76 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Vlatko und jaranen »

Semir Štilić da gol za Lech Poznan,trenutno 2-0 vode kod Wisle Krakow
Vlatko und jaranen

#77 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Muslimović dao gol za PAOK
abondanzieri

#78 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Vlatko und jaranen wrote:šta nije i Čustović juče zabio golove? :roll:
gol,treci za svoju ekipu :wink:
Vlatko und jaranen

#79 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Sada me nešto zanima.
Miroslav Pejić iz Nk Zagreba je igrao za vašu U-21?
Dečko je odigrao sjajno proljeće u Zagrebu dao 7-8 golova,a obzirom da mu je Ćiro bio trener čudim se da ga nije bar spomenuo,dečko je probušio maloprije Butinu,Zagreb uzeo bod Dinamu 2-2.
zecko_kupuz

#80 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Ako se ne varam, Pejić je bio u mladoj repki (a možda i nije). Ćiro ga je trenirao, ali očigledno nije impresioniran njime. Za razliku od Ibričića kojeg je, i pored slabije forme u zadnje vrijeme, ipak "gurao" u reprezentaciji. I momak se "malo" popravio :-D .
Pejić bi mogao biti samo jedan od igrača koji bljesnu, a onda brzo nestanu sa scene. Recimo, Terkeš. Čovjek prošle sezone zabio preko 20 golova, pozvan odmah iza toga u repku. U meču sa Azerbejdžanom nije se vidio na terenu, iako je igrao cijelu tekmu. Jednostavno, postoje određeni igrači koji nisu reprezentativni kadar.
zecko_kupuz

#81 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Govorilo se i da je Ermin Zec (iz Šibenika) super-talenat. Momka sam gledao nekoliko puta u mladoj selekciji, jedan je od najslabijih igrača u napadu. U klubu možda briljira, ali u reprezentaciji... :roll: .
ODVRATAN_i_GADAN

#82 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Banja Luka wrote:
abondanzieri wrote:
Banja Luka wrote:Zna li neko zasto niti jedan selektor ne poziva Marka Topica? Da li je u pitanju to da ovaj ne zeli da igra za BiH ili svi redom smatraju da momak, koji je trenutno prvi strelac ruskog sampionata i koji je napadac u prvoplasiranoj ekipi tog sampionata, nema kvalitet za reprezentaciju? Ako pogledamo napad, tu su tri razbijaca, Ibisevic, Dzeko, Muslimovic i nedostaje im jedan brz saigrac. Ja bih vise volio da reprezentacija igra sa dva napadaca, ako ne protiv Spanaca, onda bar protiv Estonije i logicno je da onda u napadu igraju jedan razbijac i jedan brz igrac. Odbrana je ionako "ajd zdravo", pa mislim da treba poraditi na jacanju napada. A sto se srednjeg reda tice, mislim da tu BiH mogu zavidjeti i mnogo jace ekipe, samo da momci nisu jos dokazani. Ali doce vrijeme kad ce Pjanic, Salihovic, Stilic igrati veoma vazne uloge u evropskom fudbalu. Miske jeste malo spor, ali ima mozak. Nikad nece igrati u vrhunskom klubu, ali mozda je to i bolje da ne zavrsi kao Bajramovic. Problem je samo, sto svake sezone mijenja sredinu.
Ako sam dobro shvatio ti hoces da kazes da je Bayern prosjecan,a Schalke vrhunski klub? :? :-)
Misimovic nije igrao za Bayern, ako je i igrao tamo igrao je na kasicicu. Moze se reci da je eventualno trenirao u Bayernu, ako ti se tako svidja. Ali, ne pricamo o tome, pricamo o ulozi koju on ima u wolfsburgu, koju nikad nece imati u Bayernu. I mislim da je za BiH bolje da Miske igra u manjem klubu vaazniju ulogu nego da grije klupu u Bayernu.
Misimovic je prosao kompletnu BAYERN-ovu skolu fudbala i prije odlaska u Bochum bio je najbolji strijelac drugog tima zajedno sa Guerrerom! Upravo iz razloga koje si naveo je i otisao, aaaaa uopste me nebi iznenadilo da se vrati jer je zaista vrhunski igrac!
Vlatko und jaranen

#83 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Ibričić je jučer bio asistent,mnogo je trčao,pucao,podijelio hrpe pravih lopti,a u Hajduku je bio pao jer ga je trener počeo nešto zafrkavati,ali jučer odličan.Hrgović je juče za Dinamo igrao svega 10 minuta,a Terkeš je operiran pa zato neigra,a jedino utakmicu koju je igrao je zabio gol Dinamu prije 3 tjedna.
abondanzieri

#84 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Zajko Zeba danas zabio dva gola(oba iz penala) u visokoj pobjedi ruskog drugoligasa KamAZ-a od 7-0 :D
samvan

#85 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by samvan »

Kako pisu beogradski mediji a prenosi bh. sportski portal sportsport.ba. donedavni bh. reprezentativac Branimir Bajic ne zeli vise da igra za bh.repku,ali je spreman da pomogne reprezentaciji manjeg entiteta!

BAJIĆ: BIH - NE, RS - DA!

Piše: Predator
Utorak, 16.09.08. 14:37.

Fudbalski reprezentativac BiH, Branimir Bajić koji nastupa u njemačkom drugoligašu Koblenzu, najavio je oproštaj od dresa sa državnim grbom BiH i to kako je naveo u srbijanskim medijima zbog selektora Miroslava Ćire Blaževića.
Štoper našeg nacionalnog tima, istakao je da je ovu odluku saopštio i stručnom štabu našeg tima.

“Poslije susreta sa Bugarskom rekao sam stručnom štabu da više ne mogu da igram za reprezentaciju BiH. Odlučio sam da se povučem, jer ne pripadam tom miljeu. Nekada je atmosfera bila bolja“, izjavio je Bajić za „Sportski žurnal“.

Bajić je naglasio da mu ne smeta samo to što ga Blažević ne stavlja u prvu postavu.

“Pojedini novinari dovode fudbalere u reprezentaciju i selektoru Blaževiću sastavljaju tim. Uvijek sam bio na raspolaganju reprezentaciji, međutim, to danas niko ne cijeni. Uvidjeo sam da takav način rada nije za mene i zato sam se opredijelio da ubuduće igram samo klupski fudbal. Želja mi je da zaigram u Bundesligi“, rekao je Bajić, dodavši da je sprema zaigrati za selekciju Republike Srpske:

“RS na mene uvijek može da računa. Imam želju da ponovo zaigram u dresu Srpske posle toliko godina. Ipak, daleko je 19. decembar (datum prijateljskog meč između selekcije RS i mlade reprezentacije Srbije, nap.a). To je dobra stvar za sve fudbalere, prije svega one koji nemaju mnogo prilika da se dokažu na međunarodnoj sceni. Nadam se da će ovakvih utakmica biti što više, a ja ću se potruditi da dođem u Banjaluku i zaigram za Srpsku. Nadam se da neće biti administrativnih smetnji, jer sam rođen u Bijeljini i pripadam reprezentaciji koja traži mjesto pod fudbalskim nebom.“

Očito da je Bajić zaboravio koliko mu je reprezentacija BiH pomogla u klupskoj karijeri. Ne tako davno, u vrijeme kada nije bio u prvom planu beogradskog Partizana, Bajić je redovno preko menadžerskih šema pronalazio mjesto u početnoj postavi našeg nacionalnog tima.

O njegovoj profesionalnosti najbolje svjedoči podatak da nije želio igrati posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Srbije u Beogradu, obrazlažući to činjenicom da je dobio proliv!? Vjerovatno je pozadina njegovog neigranja na Marakani bila nešto drugo, ali njemu na čast!
klixober

#86 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

To pokazuje koji su klocevi sve igrali za reprezentaciju da bi se bolje prodali.
swanfilter

#87 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by swanfilter »

Pa s time je Baja pojacao repku. U slucaju kakvog otkaza, on bi bio pozvan..Ovako se mozemo osloniti na neke druge. Recimo, vule ako je u formi. Samo jedno ne kontam. Zasto ciro ne pokusa s Mravcem? Pozvati ga i vidjeti moze li igrati za repku. Ako smo Bajica trpili par godina, valjda mozemo i njega jednu tekmu...
abondanzieri

#88 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Bajić: Moj izbor je samo BiH

Branimir Bajić negira pisanja srpskih medija u kojima je on navodno rekao da neće više igrati za BiH, te da je njegov budući izbor reprezentacija Republike Srpke.
Nisam dao intervju Sportskom žurnalu niti Glasu srpske. Odlučno demantiram da sam rekao kako više neću igrati za BiH, pogotovo zbog toga što me selektor jednom nije pozvao. Žao mi je što se moje ime koristi u prljave političke svrhe. Reprezentacija BiH moj je jedini izbor i uvijek sam joj na raspolaganju - rekao je Bajić za Dnevni avaz.

Posljednji meč za BiH odigrao je protiv Bugarske, a selektor Miroslav Blažević nije ga zvao za susrete sa Španijom i Estonijom.

Trenutno nisam izbor selektora, žao mi je i krivo mi je zbog toga. Žao mi je što sam ispao zbog jedne utakmice i ne mogu se pomiriti s tim. Nadam se da ću ubrzo zadobiti Blaževićevo povjerenje. Reprezentaciji i Nogometnom savezu mogu samo reći hvala, jer sam, noseći dres BiH, stekao mnogo dobrih prijatelja, uživao igrajući i, na kraju, to mi je pomoglo pri prelasku u Njemačku. Ako me Blažević ne pozove za naredne utakmice, doći ću kao obični navijač i bodriti BiH - zaključio je Bajić.

Bajić smatra kako je neko namjerno zloupotrijebio njegovo ime i trenutni status u reprezentaciji.

Očigledno je da je neko namjerno želio podvaliti meni, ali i mojim prijateljima i suigračima. Što se tiče Republike Srpske, obaviješten sam da postoji spisak igrača koji su rođeni tamo i da se moje ime nalazi na njemu. To je sve što znam - rekao je Bajić.

sto ga ovi novinari znaju usrat,to je cudo jedno :roll:
Avdo Z.

#89 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Avdo Z. »

Bajicu kao covjeku za sada svaka cast. Kazem za sada jer sam od prije petnaestak godina pa do kraja zivota rjesio da jedan djelic rezerve uvijek zadrzim za sebe.
Kao fudbaleru, mislim da mu nije mjesto u reprezentaciji, nejma kvalitet za to.
klixober

#90 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Napisao sam vec na pogresnoj temi,a sada cu ovdje.U 19h igraju Le Havre-Lyon,Pjanic pocinje od prve minute.Ako ima neko link za prijenos neka postavi.Evo pocetnog sastava,Pjanic na mjestu Juninha:

--------------Lloris----------------------
Reveillere--Cris---Bodmer----Mensah
---------Toulalan---Makoun-----------
------Govou---Pjanic---Ederson------
-------------Piquonne------------------
klixober

#91 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Gledajte ovdje utakmicu

http://www.justin.tv/zozom13

Ako nadem neki bolji link postavicu.
JThomas

#93 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by JThomas »

muslimović strijelac za PAOK :bih:
zalizani

#94 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

JThomas wrote:muslimović strijelac za PAOK :bih:
Image
klixober

#95 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Pjanic sjajnim pasom proigrao Piquonne-a kojem ulijece igrac i penal koji zabija Ederson.Lyon vodi 1-0.poluvrijeme
zecko_kupuz

#96 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Na uefa.com piše da je strijelac Piquionne, iz penala. Ali k'o da je to važno :razz: .
klixober

#97 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Pjanic izasao iz igre 20 min. prije kraja jer je Gouvou dobio crveni.Inace sjajna utakmica Pjanica,do sada najbolja oficijelna.Imao par fantasticnih proigravanja,ucestvovao u onom prvom golu,imao jednu ekstra sansu-pokusaj loba.Odlicna igra Pjanica,bio je jedan od najboljih na terenu.
klixober

#98 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Na forumu Lyon-a je Pjanic isto tako proglasen za jednog od najboljih :thumbup: Po broju glasova je na drugom mjestu iza Edersona :bih:

http://forum.olweb.fr/showthread.php?p= ... ost3885645
klixober

#99 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Jesam li ja jedini koji je gledao utakmicu Lyon-a i fantasticne kombinacije Pjanic-Benzema u drugom poluvremenu?
zecko_kupuz

#100 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Očigledno jesi :-D . Blago tebi, ja ću samo na Sportklubu moći vidjeti koji potez, tokom pregleda Le Cham...bla bla bla lige :D .
Locked