FENOMEN PRVE LJUBAVI

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#76 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by Latina »

scooter21ba wrote:mora li biti odmah ljubav ako se zaljubis?
ja se zaljubim bar 2 puta dnevno jer kad vidim neku u gradu kontam vidi andjela
:lol: :lol:

Tebi bas treba crtati. :lol: ;-) Priblizi se jednom od andjela, pa ces vidjeti da i andjeli imaju nedostatke, kao sto sam vec rekla. Ako je i dalje volis ( i ona voli tebe ) nakon toga, otvorili ste vrata da vam u srce udje Ljubav.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by pici »

stvarno,sinoc setam ferhadijom i nema to utegnuto to preplanulo to stiklice,minice,bluzice.....mljac.....moro sam sladoled uzet sve mi pjena na usta :D i to tri kugle a oči lete s jedne na drugu.......zaljubim se pet-šest puta u roku od pet minuta,voljem,voljem,voljem ženmske :mrgreen:

Image

vidi ovo ko cevapi za rostilja...mljac :D
Latina

#78 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by Latina »

Joj Pici nesreco...sta ti radi zena dok ti mljackas ? :-) :lol: :lol:
scooter21ba

#79 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by scooter21ba »

Latinica wrote:
:lol: :lol:

Tebi bas treba crtati. :lol: ;-) Priblizi se jednom od andjela, pa ces vidjeti da i andjeli imaju nedostatke, kao sto sam vec rekla. Ako je i dalje volis ( i ona voli tebe ) nakon toga, otvorili ste vrata da vam u srce udje Ljubav.
kad bi svakoj prisao rekli bi vidi ovog manijaka ganja sve :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#80 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by pici »

Latinica wrote:Joj Pici nesreco...sta ti radi zena dok ti mljackas ? :-) :lol: :lol:
ona je sa sekama u shopingu.....a ja ko pcelica letim,letim :D bio bi ja dobar sladoledjija,jel de :D
Latina

#81 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by Latina »

Tebi se znaci sve svidjaju ? :lol: :lol:

Pa neces svakoj prici, izaberes onu koja ti se najvise svidja i onda lagano. ;-)
bio bi ja dobar sladoledjija,jel de :D
Idealan. :lol: :lol: :lol:
scooter21ba

#82 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by scooter21ba »

Latinica wrote:
Tebi se znaci sve svidjaju ? :lol: :lol:

Pa neces svakoj prici, izaberes onu koja ti se najvise svidja i onda lagano. ;-)
svaka druga :D
taman da pridjem jednoj druga mi se vise svidi i stalno tako :D
Latina

#83 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by Latina »

scooter21ba wrote: svaka druga :D
Ma sta te briga... :lol: :lol: :lol: cekaj. Doci ce sudjena. :D A probirac... :roll: :lol:
scooter21ba

#84 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by scooter21ba »

Latinica wrote:
scooter21ba wrote: svaka druga :D
Ma sta te briga... :lol: :lol: :lol: cekaj. Doci ce sudjena. :D A probirac... :roll: :lol:
od biraca nema koristi :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#85 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by anjusha »

Cuj, pa nije bio prvi momak sa kojim sam izasla na sok, niti prvi momak koji me je poljubio niti prvi koji me je drzao za ruku. Ti prvi su bili slatki, simpatije, djecije uspomene. Ali prva ljubav je bas bio nesto posebno. Ne utoliko on sam koliko osjecanja koja je pobudio u meni i koje vise nikad nisam znala reproducirati u toliko intenzitetu. Samo kad se sjetim tog bezrezervnog pruzanja, tog davanja sebe u tolikoj mjeri da nisam znala da postoji kraj, te otvorenosti, iskrenosti, bez second thoughts, bez sumnji, bez rezervi, bez drugih zelja... Bio mi je najvaznija osoba u te dvije godine dok je to trajalo, i toliko su moja osjecanja bila intezivna da se sva najezim samo kad se toga sjetim....
Da li ga se sjetim i danas? Da, ponekad. Pitam se kako sam samo znala tako bezrezervno sebe davati i tako vjerovati, pa sam smijesna i sama sebi. Da li mi se vraca? Ne, samo mi se vrate pouke koje sam izvukla iz te veze, i zahvaljujem mu se na njima... Da li bih da mi se on vrati? Ni u ludilu :D
jedna

#86 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by jedna »

anjusha wrote:Cuj, pa nije bio prvi momak sa kojim sam izasla na sok, niti prvi momak koji me je poljubio niti prvi koji me je drzao za ruku. Ti prvi su bili slatki, simpatije, djecije uspomene. Ali prva ljubav je bas bio nesto posebno. Ne utoliko on sam koliko osjecanja koja je pobudio u meni i koje vise nikad nisam znala reproducirati u toliko intenzitetu. Samo kad se sjetim tog bezrezervnog pruzanja, tog davanja sebe u tolikoj mjeri da nisam znala da postoji kraj, te otvorenosti, iskrenosti, bez second thoughts, bez sumnji, bez rezervi, bez drugih zelja... Bio mi je najvaznija osoba u te dvije godine dok je to trajalo, i toliko su moja osjecanja bila intezivna da se sva najezim samo kad se toga sjetim....
Da li ga se sjetim i danas? Da, ponekad. Pitam se kako sam samo znala tako bezrezervno sebe davati i tako vjerovati, pa sam smijesna i sama sebi. Da li mi se vraca? Ne, samo mi se vrate pouke koje sam izvukla iz te veze, i zahvaljujem mu se na njima... Da li bih da mi se on vrati? Ni u ludilu :D
Da... potpuno te razumijem. Isti osjecaj sam i ja imala
metal_rules_cura

#87 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by metal_rules_cura »

Smijesno je sto si sebi sada smijesna zbog toga. Mozda ne smijesno, tek pomalo tuzno... Bez uvrede, iskreno kazem.
anjusha

#88 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by anjusha »

metal_rules_cura wrote:Smijesno je sto si sebi sada smijesna zbog toga. Mozda ne smijesno, tek pomalo tuzno... Bez uvrede, iskreno kazem.

Ma razumijem, no offence taken :). Ali me i taj isti prvi neko povrijedio u tolikoj mjeri da do dan danas nisam uspjela da potpuno izravnam sa zemljom taj zid oko sebe koji sam podigla poslije njega, evo vec 8 godina. Bojim se biti povrijedjena opet, biti ogoljena i slaba. Puno je lakse nafurati se na snagu, i smijati se svojim slabostima- tj onoj djeciojoj bezrezervnosti i otvorenosti. Puno ispitujem ljude s kojim sam poslije bila, analiziram, previse razmisljam. Ali iskreno, u dubini se ipak nadam da cu jednoga dana opet naici na nekog ko ce uistinu zasluziti da mu se tako predam, jer nema boljeg osjecaja od toga.
Mozda sam ovo malo konfuzno napisala, ali se nadam da razumijes sto sam zeljela reci. :D
metal_rules_cura

#89 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Htjela sam reci kako ne trebas biti smijesna sebi jer si se bezrezervno davala. Veliki broj nas bi podsvjesno i danas tako radio "kad odraste", ali se boji.

Zbog tog straha propustimo veliki broj prilika, budemo, u najmanju ruku, nepravedni prema nekom, sto ne bi smjeli dozvoliti. Kao da smo navikli na lose, pa cim nesto odskace mozak nam se budi i usadjuje nekakve sumnje. To je ono sto je tuzno.

I nije covjek slab ako voli vec je slab ako se nije sposoban suociti sa neuspjesima na pravi nacin. I zasto bi neko bio toliko vazan da se na racun njega zatvoris prema drugima? Zivi onako kako osjecas, a pritom budi jaka i sve ok. Gore ti je kad se ne ponasas u skladu sa onim sto podsvjesno zelis. Enivej, u tom analiziranju i razmisljanju sam se prepoznala, ali tek onda kada osjetim da odnos ne ide u pravom smjeru. Onda pocnem razmisljati. Dok je sve ok, ne mislim puno glavom :-D
Eborg

#90 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by Eborg »

metal_rules_cura wrote:Htjela sam reci kako ne trebas biti smijesna sebi jer si se bezrezervno davala. Veliki broj nas bi podsvjesno i danas tako radio "kad odraste", ali se boji.

Zbog tog straha propustimo veliki broj prilika, budemo, u najmanju ruku, nepravedni prema nekom, sto ne bi smjeli dozvoliti. Kao da smo navikli na lose, pa cim nesto odskace mozak nam se budi i usadjuje nekakve sumnje. To je ono sto je tuzno.

I nije covjek slab ako voli vec je slab ako se nije sposoban suociti sa neuspjesima na pravi nacin. I zasto bi neko bio toliko vazan da se na racun njega zatvoris prema drugima? Zivi onako kako osjecas, a pritom budi jaka i sve ok. Gore ti je kad se ne ponasas u skladu sa onim sto podsvjesno zelis. Enivej, u tom analiziranju i razmisljanju sam se prepoznala, ali tek onda kada osjetim da odnos ne ide u pravom smjeru. Onda pocnem razmisljati. Dok je sve ok, ne mislim puno glavom :-D
Na ovo sam i mislio onim svojim pochetnim komentarom...Kada te prva ljubav "obiljezhi" onda nazhalost steknesh taj "oprez" koji te chesto kochi a ne bi smio...
metal_rules_cura

#91 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Ne bi smio, ali on jako cesto pobijedi, jer nemamo dovoljno volje da stanemo, sagledamo i to promijenimo. Lakse je ici linijom manjeg otpora.
anjusha

#92 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by anjusha »

metal_rules_cura wrote:Ne bi smio, ali on jako cesto pobijedi, jer nemamo dovoljno volje da stanemo, sagledamo i to promijenimo. Lakse je ici linijom manjeg otpora.
Ma sasvim shvatam da si u pravu. Glava mi tako kaze. Ali onda kad dodje do tog nekog trena prepustanja, isto tako napravi neku kocnicu i gleda iza kojeg ugla ce se pojaviti nesto i sve pokvariti i onda se ustezem ponovo. Dobro je sto sam vremenom postala svjesna toga, i sto sad trazim i pronalazim nacine da to prevazidjem. Bice, bice...
Ali ipak, niko kao prva ljubav :D (da se vratim na temu :wink: )
BRCAK27

#93 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by BRCAK27 »

Zadnji postovi , veoma lijepo da ne citiram sve redom , uzivam prateci vas i citajuci .... sve ovo covjek prodje, dozivi , osjeti itd ali ipak sa cigaretom nisi sam -malo sale nije na odmet :roll:
metal_rules_cura

#94 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

BRCAK27 wrote:Zadnji postovi , veoma lijepo da ne citiram sve redom , uzivam prateci vas i citajuci .... sve ovo covjek prodje, dozivi , osjeti itd ali ipak sa cigaretom nisi sam -malo sale nije na odmet :roll:

:-) :-) :-) :D
namonarayan

#95 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by namonarayan »

Fenomen prve ljubavi,fenomen je i prve cigare:)))..Sjecamo je se zato sto je Ljubav cista srca,i jos netaknute "phenomene"..Kasnije se zaboravljamo,zaboravljamo sebe,ali energetski trag Ljubavi kakva ona i jeste(djeca je prepoznaju),uvijek nas iznova podsjeca..na istinske NAS..
metal_rules_cura

#96 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

namonarayan wrote:Sjecamo je se zato sto je Ljubav cista srca,i jos netaknute "phenomene"..Kasnije se zaboravljamo,zaboravljamo sebe,ali energetski trag Ljubavi kakva ona i jeste(djeca je prepoznaju),uvijek nas iznova podsjeca..na istinske NAS..
Lijepo receno! :thumbup:
namonarayan

#97 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by namonarayan »

Hvala Metal_Rules..Nazalost,sve vise slusamo "predatorski um",koji nam govori da ljubavi nema,prenoseci nam njegova,vlastita iskustva(koja nikako ne bi trebala biti NASA iskustva),koji se cesto javlja kao unutarnji glas,a zapravo je glas okoline,pa cak i nasih roditelja,uceci nas cak i da ne vjerujemo ljudima,nudeci nam strah od istih,zahtjevajuci permanentni oprez..Ovo je prelijepa tema,uzivam citati sve vase postove,i drago mi je da smo se ovdje skupili kao rijetke biljke ne Herbarovoj stranici..Fenomen prve,Fenomen Ljubavi..I sve dok se sjecamo i zivimo..i onaj dragi,razigrani,Petar Pan u nama..
metal_rules_cura

#98 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Strah je nesto sto je, cini se, urodjeno svima nama. Usko je povezan sa opstankom. Ali, valjalo bi ne usmjeravati ga ondje gdje nije potreban.
namonarayan

#99 Re: FENOMEN PRVE LJUBAVI

Post by namonarayan »

Danas sam nazvao svoju prvu ljubav..Nismo se culi,a niti vidjeli 16 godina..Sretna je,i sretan sam!..Njen njezni glas vibrirao je na 396 Hz..Govorili nismo,rekla mi je sve..Tako sam sretan zbog nje!..Probajte kontaktirati svoje prve ljubavi,divan osjecaj,vjerujte!
Post Reply