Ja sam mislio da će 1000 godina biti dovoljno.zgembo_sa wrote: Mozes cekat 5 dana, 10 dana, 10 godina, al nece se skinut s dnevnog reda nikad.
Inače, to pitanje nikad nije ni bilo na dnevnom redu što se tiče RS-a, niti se neko u RS na to naročito obazire, osim kada to pitanje treba zloupotrijebiti za dnevno političke ciljeve. Mijenjanje imena RS-a i/ili njeno ukidanje je čisto Bošnjačka stvar. Srbi (ni RS) sa time nemaju ništa, oni se uglavnom zaluđuju drugim stvarima, kao što je nezavisnost RS.
Šta iz toga zaključujemo? Nisu teritorije jedini dio mirovnog sporazuma. Inače, ne vjerujem da se onaj krš oko Šipova može uporediti sa dobrim dijelom Sarajeva kojeg su Srbi držali tako što ćemo gledati četvorne kilometre. Al to je sasvim nebitno.Zelim reci da je RS potpisivanjem daytona pod pritiskom medjunarodne zajednice dobila vise teritorije nego je u trenutku zaustavljanja agresije imala.
Potreban je dogovor sva tri. Ako se dogovore, ja neću imati ništa protiv. Ne vjerujem da će se to desiti.A u cije ti ime govoris kad kazes RS nema namjeru mijenjati ime? U ime sva 3 konstitutivna naroda? Ili pak onog cije ime stoji u nazivu tog entiteta?
Samo se nisam slozio sa time da su Bosnjaci kooperativni, pa poslje još morao i da ukažem da nipošto nisam rekao da Srbi jesu kooperativni. Ako dokazuješ bošnjačku kooperativnost tako što impliciraš da Bošnjaci zbog toga što su bili najveće žrtve prije 13 godina ne treba ni da budu kooperativni, onda to takodjer ne mogu prihvatiti kao argument.Ma jasta, stara dobro oprobana politika svi smo mi isti, i agresori i zrtve. Treba sve relaativizirat. Jednakopravni smo, al ipak je ovo srpski entitet, al eto nemojte se vi osjecat ugrozenoNi logike ni moci ubjedjivanja. Treba jos pure i kiselog mlijeka...