ELDIN HUSEINBEGOVIC

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
iceman2010

#76 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by iceman2010 »

Nista ti nisi skont'o. Vidi se da si "plitak". Ne dize on do svetosti ljubav prema zeni. On pjeva o necemu drugom. A onaj ko ga slusa, slusa ga radi odlicnih tekstova koje ti nikad neces razumjeti, jer takvi kao ti razumiju samo stihove dare bubamare i plice od toga. Kad skontas o cemu pjeva javi se ponovo pa da popricamo.
kurshumi

#77 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by kurshumi »

Prije par dana je izdao album, marka od tog albuma ide ze oboljele od multipleskleroze, pa bi bilo lijepo osim sto kopirate da kupite CD i ucinite jedan hajr, ma koliko mali bio. njegova zena je vec godinama bolesna od ove bolesti, a vecina njegovih pjesama je posvecena upravo njoj. Imajte srca, ne kopirajte nego kupite CD...
iceman2010

#78 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by iceman2010 »

Nisam ni pomislio da kopiram. Cim skoknem do carsije svraticu u Magazu da kupim.
Apocalypto

#79 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Apocalypto »

iceman2010 wrote:Nista ti nisi skont'o. Vidi se da si "plitak". Ne dize on do svetosti ljubav prema zeni. On pjeva o necemu drugom. A onaj ko ga slusa, slusa ga radi odlicnih tekstova koje ti nikad neces razumjeti, jer takvi kao ti razumiju samo stihove dare bubamare i plice od toga. Kad skontas o cemu pjeva javi se ponovo pa da popricamo.
A mržnja i pakost koja izbija iz tebe navodi me na pomisao da si ti samo jedno obično niže biće a ja sa nižim bićima nemam o čemu razgovarati jer su to nivoi na koje se ne spuštam.Takav sigurno nisi postao slušajući Huseinbegovića,jer on, mada gnjavi i dosadan je do bola,posjeduje neke nijanse duhovnosti koje si ti apsolutno lišen i kod tebe se sve svodi na VAU VAU lajanje.S tobom ne želim razgovarati ni u noćnim morama a od mene imaš samo jednu ili dvije IZA UŠIJU.
iceman2010

#80 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by iceman2010 »

Apocalypto wrote:
iceman2010 wrote:Nista ti nisi skont'o. Vidi se da si "plitak". Ne dize on do svetosti ljubav prema zeni. On pjeva o necemu drugom. A onaj ko ga slusa, slusa ga radi odlicnih tekstova koje ti nikad neces razumjeti, jer takvi kao ti razumiju samo stihove dare bubamare i plice od toga. Kad skontas o cemu pjeva javi se ponovo pa da popricamo.
A mržnja i pakost koja izbija iz tebe navodi me na pomisao da si ti samo jedno obično niže biće a ja sa nižim bićima nemam o čemu razgovarati jer su to nivoi na koje se ne spuštam.Takav sigurno nisi postao slušajući Huseinbegovića,jer on, mada gnjavi i dosadan je do bola,posjeduje neke nijanse duhovnosti koje si ti apsolutno lišen i kod tebe se sve svodi na VAU VAU lajanje.S tobom ne želim razgovarati ni u noćnim morama a od mene imaš samo jednu ili dvije IZA UŠIJU.
Strasno je komicno kad me neko ko ne razumije stihove Huseinbegovicevih pjesama, pa se i pored toga usudi da ih komentarise, mene naziva nizim bicem. Fino sam ti rekao: Kupi CD, poslusaj, mozda skontas o cemu pjeva. Ako ni tada ne skontas onda ti nema pomoci. Ako skontas onda se javi da provjerimo jesi li ispravno shvatio.
Better Man

#81 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Better Man »

Svaka čast njemu na onom što radi, ali ja nisam ljubitelj njega i njegove muzike. Ono što slušam je totalno suprotno ne samo njemu, nego večini onog što dolazi sa ovih prostora. Ipak ja više volim da slušam Nicka Cavea, Pearl Jam, Pink Floyd, Springsteena, Metallicu itd., muzika uz koju sam odrastao od malih nogu. Kao osoba koja voli da skuplja orginal diskove, ne tražite link za album već lijepo u grad i kupite, jer time činite humano djelo i pomažete oboljelim od multipleskleroze, a od koje boluje i njegova žena. Obzirom na razlog zbog kojeg se odlučio da snimi izda album, jasno govori koliko je tu ljubavi i emocija utkano,ali kao što rekoh ja nisam ljubitelj njega i njegove muzike i rado ću dati novčani prilog za pomoć oboljelim, ali bez da kupim cd.
Last edited by Better Man on 26/07/2010 11:12, edited 1 time in total.
Totimoshi

#82 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Totimoshi »

Ako neka dobra dusa moze, za nas u inostranstvu koji nismo u mogucnosti trenutno da kupimo album, da stavi link...Prvi put kad budem u Bosni i Sarajevu kupicu ga definitivno, jer vjerujem da vrijedi svake marke...
zecko_kupuz

#83 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by zecko_kupuz »

Stvarno je lijepo to što čovjek radi. Ja ću iskreno reći da ne vjerujem ljudima koji prosto toliko "zrače" lijepom energijom i konstantno su nasmiješeni, jer živimo u previše frljavom svijetu da bi bili tako radosni.
Nekako mi se više čini čudnim, nego veselim. :roll: Vjerovatno ga zato neki smatraju davežom.

Ali u svakom slučaju, iskreno mu želim sve najbolje. :)
ja.neron

#84 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by ja.neron »

Totimoshi wrote:Ako neka dobra dusa moze, za nas u inostranstvu koji nismo u mogucnosti trenutno da kupimo album, da stavi link...Prvi put kad budem u Bosni i Sarajevu kupicu ga definitivno, jer vjerujem da vrijedi svake marke...
onda na youtube i slušaj njegove pjesme dok ne dođeš da kupiš

http://www.youtube.com/results?search_q ... govic&aq=0
pretor

#85 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by pretor »

Šunj

#86 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Šunj »

Hvala na linku, ali cu ipak kupiti CD po dolasku u Bosnu. :bih:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#87 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by ladyblue18 »

Apocalypto wrote:

01. Aug. 2010. 15:25 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Apocalypto
7 dana
elmircatovic

#88 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by elmircatovic »

koliko momak ima godina?
Omerovim_Koracima

#89 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Omerovim_Koracima »

Familija. Mora valjat 8-)
Been

#90 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Been »

Vrlo dobre pjesme... Pomalo na isti kalup, ali vrlo zanimljivo, lijepo i opuštajuće... :)
Bosanski_hibrid

#91 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Bosanski_hibrid »

Jedna tužna vijest koju dijelim sa vama. Danas je Eldinova bolesna supruga preselila na bolji svijet. Neka joj se Allah smiluje :sad:
Kal El

#92 Re: AW: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Kal El »

Bosanski_hibrid wrote:Jedna tužna vijest koju dijelim sa vama. Danas je Eldinova bolesna supruga preselila na bolji svijet. Neka joj se Allah smiluje :sad:
Neka joj Allah podari Džennet :(
A porodici sabur..tužno :(
It_is_a_Leclerc

#93 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by It_is_a_Leclerc »

Šteta.. Velika šteta... Slušam Eldina, i vjerujem da je njegova supruga bila njegova jedina, velika inspiracija... Ta poetičnost, smisao u svakoj rečenici, mora imati stvarni osjećaj iza svega... Neka joj dragi Allah podari blagodati u kojima nije uživala za prolaznog svijeta, a Eldinu sabur, i snagu da nam se vrati jači i bolji...

:(
Mustang1

#94 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Mustang1 »

E u pm ne znam kad me neka vijest o bilo cemu ovako sjebala .. Ako postoji neko ko nije zasluzio da ga napusti supruga onda je to on :(

Neka joj Allah podari Džennet
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#95 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by vedra nebesa »

Azamo wrote:Žao mi je što ne stigoh danas da kupim CD,Eldin legendaran :thumbup:

"Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele,
jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi,
pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album."

(Eldin Huseinbegović)

Teško se sa ovim nositi
tuga... :(
anonimnaosoba

#96 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by anonimnaosoba »

znam da je Eldin dobar i kao čovjek i kao pjevač i znam koliko je volio svoju ženu i zato mi je žao što se to desilo, al' znam da ga sigurno čeka nagrada na onom svijetu jer se čovjek stvarno trudi biti u vjeri u svakom momentu, pa vjerujem da je tako i sad... neka je Emki vječni rahmet i nek' joj dragi Allah podari Džennet, vjerujem da ga je zaslužila... :|
Ljuska_u_BaklaFi

#97 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Kad vidim njih dvoje, vjerujem u cuda :sad:
IgiPop

#98 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by IgiPop »

Inna lillahi ve inna ileihi radziun... Da joj Allah dz. s. podari dzennet, a Eldinu sabur
novi.dan.nova.nafaka

#99 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Voljelo se dvoje mladih... :( :( :( :( :( :(
anonimnaosoba

#100 Re: ELDIN HUSEINBEGOVIC

Post by anonimnaosoba »

Image
desni klik > Open image in new tab
Post Reply