Ma meni je trotoar sasvim OK, i STVARNO ne vidim razlog za TOLIKO nezadovoljstvo koje je ovdje prisutno.
Boja ko boja, zelena odmara oci, a "zeleno" odmara dushu
500 hiljada je utroseno u sanaciju SVIH tih ulica, a ne samo trotoara.
Opet ponavljam, da smo OVO vidjeli u ZG ili BG, ovdje bi se kukalo kako mi nemamo nista tako super, divno, krasno...
Dosta fasada se zavrsilo u gradu, a nigdje topica o tome.
Zasto jednostavno kada mi volimo komplikovano Aduu
Bilo je puno priče o jednoj fasadi, da te podsjetim, fasada objekta koji je kamenovan. Od strane rulje. Pričali su o nekih 100.000 štete. Nikad ne napisaše kolika je bila stvarna šteta. Da je fasada bila dobra, a pravljena je u prethodnom periodu mogla se jednostavno šmrkom oprati... (Doduše ne vidjeh ni skele poslije). Cifru možda budemo vidjeli u nekom budućem izvještaju utrošenih sredstava. Iz budžeta kantona.
Da se vidjelo u ZG il BG ne bi me nešto ni dotaklo.
Ovdje se radi, ponekad. Po meni je dobro što postoje i izbori pa se prije izbora sve nadigne. Tu dobijemo i ponešto kvalitetno.
Ja bih bila presretna da je svaka ulica Sarajeva lijepa, da su fasade nove, da po bilo koje boje obojenoj ulici vidim ljude nasmijanih lica.
Nisam pogledala "uživo" al na snimcima ovdje vidjeh mrlje sa strane, valjda će ih kiša sprati...Već navikli da se sve popravlja il prepravlja malo poslije.
Navikli i da se stalno pljuje po svemu. Al nikako da se navikne i da postoje ljudi koji govore sve što govore samo zato što bi htjeli da je grad ljepši od ovog kakav je sad. Ko shvati shvatio.
A delikventi će nam šetati i po zeleno obojenim ulicama, sve dok se naši suvereni vladari ne dogovore ko to treba i šta ko treba.