Mirko Cro Cop Filipović

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cyrax

#76 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Cyrax »

Mirko nakon borbe sa Fedorom vise nije onaj stari to je svima jasno.Sve ovo poslije slabo...Sanse da se opet bori sa Fedorom su male jer je ova masina od covjeka trenutno nepobjediva.
hidrant

#77 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by hidrant »

Ja se nesto ne sjecam da je Filipovic nekog renomiranog borca dobio u parteru.
mirza11

#78 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

hidrant wrote:Ja se nesto ne sjecam da je Filipovic nekog renomiranog borca dobio u parteru.
Dobio je Rendlemana gusenjem a ostale je nokautirao vrlo jednostavno,ali covjek zna puno vise nego sto je pokazao u ringu sto se partera tice....
The Realist

#79 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

hidrant wrote:Ja se nesto ne sjecam da je Filipovic nekog renomiranog borca dobio u parteru.
Nije nikoga dobio u parteru, a nije ni pokušao, a i ne mora, neka se zna dobro braniti od napada na parteru, rušenja, a gore neka rješavanja stvari, iako mislim da je njegovo vrijeme za velike domete prošlo.
The Realist

#80 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Evo, Al-Turk se hoće žaliti

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=3

Ne znam šta bih rekao na ovo, ali pravila su izgleda jasna, tako da vjerovatno nema nikakve šanse da se prihvati žalba, a to su već najavili i iz UFC-a.
The Realist

#82 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Kao što se i očekivalo, ništa od toga.
The Realist

#83 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Izgleda da UFC ipak hoće neke promjene da uvede, a i bio bi red!

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=7

Istina, recimo u slučaju kao sa Al-Turkom je pitanje šta napraviti. Da se odmah prekine, možda bi se oporavio nakon 5 minuta i borba bi se mogla nastaviti, ali ako se onako nastavi, pa primi čovjek još nekoliko udaraca, onda je diskutabilno šta i tih 5 minuta može postići.
mirza11

#84 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

The Realist wrote:Izgleda da UFC ipak hoće neke promjene da uvede, a i bio bi red!

Istina, recimo u slučaju kao sa Al-Turkom je pitanje šta napraviti. Da se odmah prekine, možda bi se oporavio nakon 5 minuta i borba bi se mogla nastaviti, ali ako se onako nastavi, pa primi čovjek još nekoliko udaraca, onda je diskutabilno šta i tih 5 minuta može postići.
Ne znam po meni je Al Turk kriv,nije reagovao na nacin na koji bi sudija primjetio da ga je Mirko obo,onako pokrio se i okrenuo ledja,mislim da se cak poslije one serije bio prepao tako da ga je ovo okretanje mozda spasilo jos vecih batina......
mirza11

#85 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

Sta mislite o borbi Mirko-Brock Lesner,imal Mirko imalo sanse...........
Mendoza

#86 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Mendoza »

mirza11 wrote:Sta mislite o borbi Mirko-Brock Lesner,imal Mirko imalo sanse...........
ima mirko sanse al ako mu daju da palicu ponese sa sobom :-) :-) :lol: :lol:
The Realist

#87 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

mirza11 wrote:
The Realist wrote:Izgleda da UFC ipak hoće neke promjene da uvede, a i bio bi red!

Ne znam po meni je Al Turk kriv,nije reagovao na nacin na koji bi sudija primjetio da ga je Mirko obo,onako pokrio se i okrenuo ledja,mislim da se cak poslije one serije bio prepao tako da ga je ovo okretanje mozda spasilo jos vecih batina......
TO su izjavili i iz UFC-a. Kao, trebao je Al-Turk podići ruku i tako dati znam da nešto nije OK, te da bi onda dobio 5 minuta da dođe sebi i onda bi se vidjelo da li bi se nastavila borba, ili ne. Dobro, nije skroz Al-Turk kriv, jer nije sam sebe u oko ubo, ali kada je vidio da sudija nije primjetio, trebao je reagovati, mada razumijem i Turk-a, nije baš lako dići jednu ruku i koristiti ju za davanje signala, a da pri tome neko ide na tebe i udara te konstantno.
The Realist

#88 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

mirza11 wrote:Sta mislite o borbi Mirko-Brock Lesner,imal Mirko imalo sanse...........
Lesnar ima manu, sličnu kao i Valesquez. Kada krene da rušenje, ostaje otvoren, s tim da Valesquez ima bolju stojku od Lesnara, ali je ovaj fizički jači.

Eh, Lesnar kada bi krenuo na Mirka, vjerovatno bi pri tome dobio koji čist udarac, što bi moglo izazvati neke probleme, ali bi ga pri tome i vjerovatno srušio. Sada zavaisi u kakvom bi stanju bio Lesnar nakon toga. Dalje i kada bi ga srušio, Mirko ipak zna nešto u parteru i mogao bi se braniti, a problem Lesnara u parteru je opet isti kao i kod Valesquez-a, nije baš finisher najbolji, bar prema do sada pokazanom, tako da bi tu Mirko neke šanse imao, ali bi mu se vjerovatno šansa svodila na početak rundi, jer koliko god se dobro branio od rušenja, sumnjam da bi ih skroz mogao izbjeći protiv Lesnara.
The Realist

#89 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

mirza11 wrote:
Dobio je Rendlemana gusenjem a ostale je nokautirao vrlo jednostavno,ali covjek zna puno vise nego sto je pokazao u ringu sto se partera tice....
Da na ovo odgovorim, a jeste on njega dobio gušenjem, ali vidio si kako je to izgledalo. Ali slažem se, zna puno više, nego pokazuje, ali je problem što se on i boji to pokazati, što ima i blokadu i onda mu džaba sve, ali ipak, neki posebno dobar parteraš nije.
The Realist

#90 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Bogme je Al-Turk dobio dobar ubod u oko

No, to mu ionako neće promijeniti ishod ove borbe, ali barem dobio još jednu šansu.
mirza11

#91 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

Mendoza wrote:
ima mirko sanse al ako mu daju da palicu ponese sa sobom :-) :-) :lol: :lol:
:lol: :lol: I ja mislim da ce tako biti,frajer je prejak za mirka.....
mirza11

#92 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

The Realist wrote:
Lesnar ima manu, sličnu kao i Valesquez. Kada krene da rušenje, ostaje otvoren, s tim da Valesquez ima bolju stojku od Lesnara, ali je ovaj fizički jači.

Eh, Lesnar kada bi krenuo na Mirka, vjerovatno bi pri tome dobio koji čist udarac, što bi moglo izazvati neke probleme, ali bi ga pri tome i vjerovatno srušio. Sada zavaisi u kakvom bi stanju bio Lesnar nakon toga. Dalje i kada bi ga srušio, Mirko ipak zna nešto u parteru i mogao bi se braniti, a problem Lesnara u parteru je opet isti kao i kod Valesquez-a, nije baš finisher najbolji, bar prema do sada pokazanom, tako da bi tu Mirko neke šanse imao, ali bi mu se vjerovatno šansa svodila na početak rundi, jer koliko god se dobro branio od rušenja, sumnjam da bi ih skroz mogao izbjeći protiv Lesnara.
Ne znam onaj Cain nije jos renomirani borac,mlad je i tek pocinje karijeru tako da se njemu moze dati jos godina vremena da popravi nedostatke...........sto se tice Lesnera ne znam,kako je dobio coutura ja ne vjerujem da ga iko moze nokautirati,a pogotovo da mu radi graund and pound na parteru,to bi trebao biti bas extra dobar parteras sto mirko realno nije..........ne vjerujem da bi mirko mogao izbjec rusenje ovaj je jaci i iskusniji u klicnu kolko hoces,ali jedino da mu high kick neki sprzi ili da ga u oko obode,tako bi mogao drugacije ne znam.........al zapamti da ce ovo biti puste zelje,mirko ce do kraja karijere odraditi jos par borbi sa japancima i eventualno sa overeemom i to je to,mislim da nema muda da udje sa ovakvim likovima..........
The Realist

#93 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

mirza11 wrote: Ne znam onaj Cain nije jos renomirani borac,mlad je i tek pocinje karijeru tako da se njemu moze dati jos godina vremena da popravi nedostatke...........sto se tice Lesnera ne znam,kako je dobio coutura ja ne vjerujem da ga iko moze nokautirati,a pogotovo da mu radi graund and pound na parteru,to bi trebao biti bas extra dobar parteras sto mirko realno nije..........ne vjerujem da bi mirko mogao izbjec rusenje ovaj je jaci i iskusniji u klicnu kolko hoces,ali jedino da mu high kick neki sprzi ili da ga u oko obode,tako bi mogao drugacije ne znam.........al zapamti da ce ovo biti puste zelje,mirko ce do kraja karijere odraditi jos par borbi sa japancima i eventualno sa overeemom i to je to,mislim da nema muda da udje sa ovakvim likovima..........
Da, slažem se za Cain-a, on još ima vremena da se popravi i sam je rekao da će do pokušaja za titulu ići postepeno, znači ne misli još napadati pobjednika Lesnar vs Mir, iako znamo da je Kongo dobio tu ponudu, ukoliko pobijedi Cain-a, ali eto, nije.

Pa Couture ipak nije takav kvalitet, kao neki drugi borci. Jeste on legenda, ali ipak je teška kategorija UFC-a uvijek bila dosta slabija, nego recimo Pride-ova, pa tamo je jedan Silvy-a bio prvak jedno vrijeme.

Kao što rekoh, ne znam da li bi ga dobio Mirko, ali bi neke šanse imao, ali vjerovatno samo na počecima runde, da ga proba dočekati, jer koliki god bio Lesnar, njegova brada još nije isprobana do kraja, ta tako kažem. Što se tiče toga da li Mirko ima onu stvar, ili ne, pa ne znam, znam da mu je želja ući u ring sa Fedorom, tako da mislim da hrabrosti mu ne nedostaje. Overeem i Fedor su ljudi koji bi sigurno mogli ugroziti Lesnara, štaviše, mislim da su bolji od njega.

Osim toga, Mirko kaže da nije prihvatio da ostane u UFC-u radi toga što mu nije nudio dovoljno borbi. Nudio mu je dvije borbe godišnje, Japanci mu nude tri borbe do kraja godine, s tim da bi treća bila na Novu Godinu, kada Japanci obično prave najbolji show. Kada se uzmu godine Mirka, to je razumljivo. Samo još zavisi s kim će se boriti.
The Realist

#95 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Otrovao se hranom

Pa zar se ovo može njima desiti? I kažu da je još moguć dogovor sa UFC-om.
The Realist

#96 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Image
mirza11

#97 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by mirza11 »

The Realist wrote:Otrovao se hranom

Pa zar se ovo može njima desiti? I kažu da je još moguć dogovor sa UFC-om.
Ma pusti bombe baca............. :D
black

#98 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by black »

The Realist wrote:Image
ma ovo je pravo diskutabilan mech
The Realist

#99 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Mirko uvijek pruža ruke, kako bi držao protivnika dalje od sebe, da bi izbjegao klinč, što je i dozvoljeno, a onda se ovakve stvari mogu desiti. Sličan problem je imao i Chuck Liddell, pa su ljudi se pitali da li to radi namjerno. Uglavnom, Mirko je ovo do sada uradio protiv 4 borca ja mislim, stim, s tim da je sva četiri meča već dobijao bio, i to se dešavalo u jeku napada. Eto ovaj je malo drugačiji, ali je i ovdje bio bolji, tako da opet ne vjerujem da namjerno radi, jer zašto rizikovati, kada već dobijaš meč.
The Realist

#100 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Ovo bi bilo dobro za Mirka, iako ovdje mene vise zanima prica o Fedoru, iskren da budem, jer mislim da on moze vise napraviti.
Post Reply