A zasto taj sudija trazi rupe u zakonu? Zato sto to debelo naplati. zakoni omogucavaju kaznjavanje, ali se ipak u njima pronalaze rupe, a ne moraju, jer to sudije i tuzioci debelo naplacujukinte_kunte wrote:****************************************************mostarac wrote:odavno ja govorim da glavni problem ove zemlje nije u parlamentima nego u sudnicama. Sudije, tuzioci, advokati - to je najveci problem ove zemlje.
da pokusam pojednostaviti
1.narod glasa za valst
2.stranke koje dobiju izbore biraju parlamentarce, premijere, poslanike, ministre, potrire, cistacice itd itd
3.parlmanetarci IZGLASAVAJU ZAKONE (zaokne sprovodi izvrsna valst, vlada, sudstvo....)
i kad procitam ovo bodirano zaprepasten sam boldiranim, nije sudija, tuzilac, policajac, advokat kriv sto imaju rupe u zakonu i koje im omogucuju da ne rade svoj posao
pa zar opet/delikventi
-
mostarac
#76 Re: pa zar opet/delikventi
- zlatiborka
#77 Re: pa zar opet/delikventi
Evo malo vise strasnih detalja.....
izvor: Dnevni avaz
----------------------------------------
Šokantna ispovijest seksualno zlostavljanog devetogodišnjaka
Dok je naše dijete pod traumom,nasilnici slobodno šetaju. Kada sam vidio snimke, sve mi se u glavi pomutilo, kaže otac...
07.08.2008. 07:23
Roditelji devetogodišnjaka iz Sarajeva, žrtve monstruoznog fizičkog i seksualnog iživljavanja trojice mladića, iako još u šoku zbog saznanja kroz šta je sve njihovo dijete prolazilo, odlučili su govoriti za naš list o torturi kojoj su u proteklom periodu nasilnici podvragavali dječaka.
Izuzet kompjuter
Supružnici I. I. i A. I. su prije godinu sa djecom doselili na Gazin Han. U ulici u kojoj su se nastanili već su tada bili poznati mladići koji su se nazivali mafijom i koji su sijali strah među mlađom djecom.
- Posebno se tu ističu ta trojica. Prema onome što se sada otkrilo, oni su se sve vrijeme od kada smo tu došli iživljavali nad mojim djetetom. Kada sam u nedjelju, 3. avgusta, došao kući s posla, zatekao sam sina krvavog, s ranama na glavi i ruci. Rekao mi je da je pao na balkonu, ali mu nisam povjerovao i uvjerio sam ga da mi kaže šta mu se, zapravo, desilo. Priznao mi je da su ga istukli A. M. (13), H. P. (17) i E. G. (16) (identitet poznat redakciji) - priča I. I.
On je potom otišao do kuće u komšiluku u kojoj stanuje 13-godišnji A. M. tražeći njegovog oca da ga upozori na sinovo ponašanje. Taj mu je čovjek tada kazao ono što ga je šokiralo - da je nekoliko dana ranije vidio kako H. P. primorava devetogodišnjaka na oralni seks!
- Nisam mogao vjerovati u to što sam čuo. Onako izbezumljen, otišao sam u kuću gdje živi ta porodica, ali H. P. nisam tamo zatekao. Rodbina ga je pozvala i, kada je došao u kuću i ugledao me, pokušao je pobjeći. No, uspjeli smo ga zadržati. Natjerao sam ga i priznao mi je da su njih trojica već neko vrijeme to radili mom djetetu, a u njegovom sam mobitelu tada vidio i užasne slike tog čina, od kojih mi se sve pomutilo. Ne znam ni sam kako sam se suzdržao da ga na mjestu ne ubijem - govori I. I. te dodaje da ne može vjerovati da je komšija znao šta mu rade djetetu i da je o tome danima šutio.
I. I. i njegova supruga saznali su da su A. M., H. P. i E. G. u više navrata vodili njihovo dijete u jednu napuštenu kuću na Gazinom Hanu, gdje su ga prvo tukli, udarali mu glavom o zid, a potom ga naizmjenično A. M. i H. P. tjerali na oralni seks i to sve snimali.
Iživljavanje je posmatrao E. G., koji je gnusni snimak namjeravao objaviti na internetu. Policija je u ponedjeljak iz kuće E. G. izuzela kompjuter.
Neshvatljiv potez
- Sin mi je ispričao da su ga jednom odveli u šumu pod nazivom Pašino brdo i zaprijetili mu da će ga ubiti iz pištolja i tu zakopati ako ikada ikome ispriča šta mu rade. Zato je u strahu i šutio sve vrijeme. Policiji u Starom Gradu odnijeli smo mobitel sa snimcima, a mi smo preselili u drugi dio grada. Moje dijete vrišti i na sam spomen da se vratimo gore - ističe dječakova majka.
Ogorčeni I. I. i A. I. apeliraju na roditelje sa Gazinog Hana da dobro ispitaju svoju djecu i utvrde jesu li imala posla sa trojicom nasilnika.
- Nažalost, postoji mogućnost da naš sin nije jedina žrtva te tri životinje! Još samo možemo reći da ćemo, ako im vlast ne presudi, mi uzeti pravdu u svoje ruke. Ne možemo se pomiriti s tim da, dok naše dijete živi sa stresom i pod traumom, nasilnici slobodno hodaju. Bez obzira na to što su u pitanju maloljetnici, neshvatljiv je potez tužiteljice Emele Bukvić, koja je dopustila da ih puste iz policije - naglašava A. I.
Autor: L. SULJOVIĆ
Vaši komentari
Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registrirajte se ili prijavite.
07.08.08. u 08:09 od flying hands
treba obajviti imena i slike i uzeti stvar u svoje ruke jer ovako se vise ne moze ovo je prevrsilo sve granice.
i usput familiju protjerati iz drzave.
07.08.08. u 08:28 od tekila
ovo stvarno nema smisla,divim se ocu od zrve kako nije ubio koga od ti divljaka,a volio bi da se ovo desi kome iz parlamenta ko donosi ovakve zakone za delikvente a ne obicnim jadnim sugradanima...
07.08.08. u 08:28 od kolac973
Zasto se placa policija ako oni nece uzeti pravdu u svoje ruke onda treba narod da kaznjava mangupe?
a kako mislite da udjete u evropu a da dozvoli vlada i policija takva sranja??
07.08.08. u 08:29 od hasim_taci
KATASTROFA! Iako su maloljetnici ovo treba ubiti jer takve zivotinje nam ne trebaju! IRAN je zakon i za ove stvari, a citajuci ovaj clanak izgleda da smo sve blize i blize EU jer kod njih su ovakve (i gore) stvari sasvim normalna pojava!
Eto naseg sudstva... pusti olosh na ulicu i onda ce sutra u novinama i TV-u biti kako POLICIJA NE OBAVLJA POSAO kako treba, a do tih ljudi nije nego do suda, zakona...
EEeeee moja Bosno JADNA LI SI S OVIMA ZAKONIMA I OVOM VLASTI, SUDIJAMA...
07.08.08. u 08:36 od gator071
sarajlije, sve me vise podsjecate na beogradjane i njihove klanove...nekada ste prodavali cigle i sibicarili...sada ubijate po tramvajima i napastujete djecu...i neka mi jos netko pocne pricati o sarajevskom duhu, raji i prijateljstvu...
07.08.08. u 08:40 od kolac973
Ovakvi slucajevi u evropi idu odma na sud i ne pustaju se na slobodu kosto kaze Hasim_taci i kada ih osude prvo idu na psihijatriski pregled da li su ti delikventi normalni ako se utvrdi da nisu idu na dugotrajno lijecenje gdje doktor i sud odlucuju kada ce se lijecenje zavrsii , a ako se utvrdi da su normalni onda idu u maloljetnicki zatvor izvan grada i gdje je pod nadzorom policije i vaspitaca a ne ko tu samo poliricari i sudije tu S...
07.08.08. u 09:01 od anisa08
svaka cast ocu ovog dijeteta,
nedo Allah dragi da je mome to uradio ubila bi ih sve i jednoga.ako policija ne uradi nesto to treba uzeti stvarno u svoje ruke
zensko sam ali za takve stvari odlezala bih
izvor: Dnevni avaz
----------------------------------------
Šokantna ispovijest seksualno zlostavljanog devetogodišnjaka
Dok je naše dijete pod traumom,nasilnici slobodno šetaju. Kada sam vidio snimke, sve mi se u glavi pomutilo, kaže otac...
07.08.2008. 07:23
Roditelji devetogodišnjaka iz Sarajeva, žrtve monstruoznog fizičkog i seksualnog iživljavanja trojice mladića, iako još u šoku zbog saznanja kroz šta je sve njihovo dijete prolazilo, odlučili su govoriti za naš list o torturi kojoj su u proteklom periodu nasilnici podvragavali dječaka.
Izuzet kompjuter
Supružnici I. I. i A. I. su prije godinu sa djecom doselili na Gazin Han. U ulici u kojoj su se nastanili već su tada bili poznati mladići koji su se nazivali mafijom i koji su sijali strah među mlađom djecom.
- Posebno se tu ističu ta trojica. Prema onome što se sada otkrilo, oni su se sve vrijeme od kada smo tu došli iživljavali nad mojim djetetom. Kada sam u nedjelju, 3. avgusta, došao kući s posla, zatekao sam sina krvavog, s ranama na glavi i ruci. Rekao mi je da je pao na balkonu, ali mu nisam povjerovao i uvjerio sam ga da mi kaže šta mu se, zapravo, desilo. Priznao mi je da su ga istukli A. M. (13), H. P. (17) i E. G. (16) (identitet poznat redakciji) - priča I. I.
On je potom otišao do kuće u komšiluku u kojoj stanuje 13-godišnji A. M. tražeći njegovog oca da ga upozori na sinovo ponašanje. Taj mu je čovjek tada kazao ono što ga je šokiralo - da je nekoliko dana ranije vidio kako H. P. primorava devetogodišnjaka na oralni seks!
- Nisam mogao vjerovati u to što sam čuo. Onako izbezumljen, otišao sam u kuću gdje živi ta porodica, ali H. P. nisam tamo zatekao. Rodbina ga je pozvala i, kada je došao u kuću i ugledao me, pokušao je pobjeći. No, uspjeli smo ga zadržati. Natjerao sam ga i priznao mi je da su njih trojica već neko vrijeme to radili mom djetetu, a u njegovom sam mobitelu tada vidio i užasne slike tog čina, od kojih mi se sve pomutilo. Ne znam ni sam kako sam se suzdržao da ga na mjestu ne ubijem - govori I. I. te dodaje da ne može vjerovati da je komšija znao šta mu rade djetetu i da je o tome danima šutio.
I. I. i njegova supruga saznali su da su A. M., H. P. i E. G. u više navrata vodili njihovo dijete u jednu napuštenu kuću na Gazinom Hanu, gdje su ga prvo tukli, udarali mu glavom o zid, a potom ga naizmjenično A. M. i H. P. tjerali na oralni seks i to sve snimali.
Iživljavanje je posmatrao E. G., koji je gnusni snimak namjeravao objaviti na internetu. Policija je u ponedjeljak iz kuće E. G. izuzela kompjuter.
Neshvatljiv potez
- Sin mi je ispričao da su ga jednom odveli u šumu pod nazivom Pašino brdo i zaprijetili mu da će ga ubiti iz pištolja i tu zakopati ako ikada ikome ispriča šta mu rade. Zato je u strahu i šutio sve vrijeme. Policiji u Starom Gradu odnijeli smo mobitel sa snimcima, a mi smo preselili u drugi dio grada. Moje dijete vrišti i na sam spomen da se vratimo gore - ističe dječakova majka.
Ogorčeni I. I. i A. I. apeliraju na roditelje sa Gazinog Hana da dobro ispitaju svoju djecu i utvrde jesu li imala posla sa trojicom nasilnika.
- Nažalost, postoji mogućnost da naš sin nije jedina žrtva te tri životinje! Još samo možemo reći da ćemo, ako im vlast ne presudi, mi uzeti pravdu u svoje ruke. Ne možemo se pomiriti s tim da, dok naše dijete živi sa stresom i pod traumom, nasilnici slobodno hodaju. Bez obzira na to što su u pitanju maloljetnici, neshvatljiv je potez tužiteljice Emele Bukvić, koja je dopustila da ih puste iz policije - naglašava A. I.
Autor: L. SULJOVIĆ
Vaši komentari
Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registrirajte se ili prijavite.
07.08.08. u 08:09 od flying hands
treba obajviti imena i slike i uzeti stvar u svoje ruke jer ovako se vise ne moze ovo je prevrsilo sve granice.
i usput familiju protjerati iz drzave.
07.08.08. u 08:28 od tekila
ovo stvarno nema smisla,divim se ocu od zrve kako nije ubio koga od ti divljaka,a volio bi da se ovo desi kome iz parlamenta ko donosi ovakve zakone za delikvente a ne obicnim jadnim sugradanima...
07.08.08. u 08:28 od kolac973
Zasto se placa policija ako oni nece uzeti pravdu u svoje ruke onda treba narod da kaznjava mangupe?
a kako mislite da udjete u evropu a da dozvoli vlada i policija takva sranja??
07.08.08. u 08:29 od hasim_taci
KATASTROFA! Iako su maloljetnici ovo treba ubiti jer takve zivotinje nam ne trebaju! IRAN je zakon i za ove stvari, a citajuci ovaj clanak izgleda da smo sve blize i blize EU jer kod njih su ovakve (i gore) stvari sasvim normalna pojava!
Eto naseg sudstva... pusti olosh na ulicu i onda ce sutra u novinama i TV-u biti kako POLICIJA NE OBAVLJA POSAO kako treba, a do tih ljudi nije nego do suda, zakona...
EEeeee moja Bosno JADNA LI SI S OVIMA ZAKONIMA I OVOM VLASTI, SUDIJAMA...
07.08.08. u 08:36 od gator071
sarajlije, sve me vise podsjecate na beogradjane i njihove klanove...nekada ste prodavali cigle i sibicarili...sada ubijate po tramvajima i napastujete djecu...i neka mi jos netko pocne pricati o sarajevskom duhu, raji i prijateljstvu...
07.08.08. u 08:40 od kolac973
Ovakvi slucajevi u evropi idu odma na sud i ne pustaju se na slobodu kosto kaze Hasim_taci i kada ih osude prvo idu na psihijatriski pregled da li su ti delikventi normalni ako se utvrdi da nisu idu na dugotrajno lijecenje gdje doktor i sud odlucuju kada ce se lijecenje zavrsii , a ako se utvrdi da su normalni onda idu u maloljetnicki zatvor izvan grada i gdje je pod nadzorom policije i vaspitaca a ne ko tu samo poliricari i sudije tu S...
07.08.08. u 09:01 od anisa08
svaka cast ocu ovog dijeteta,
nedo Allah dragi da je mome to uradio ubila bi ih sve i jednoga.ako policija ne uradi nesto to treba uzeti stvarno u svoje ruke
zensko sam ali za takve stvari odlezala bih
-
mamica papucarka
#78 Re: pa zar opet/delikventi
nemam rijeci. stavrno ne znam sta napisati i sta misliti .
Bosna je totalno truhla drzava kad pusta ovakve bolesnike
Bosna je totalno truhla drzava kad pusta ovakve bolesnike
-
mamica papucarka
#79 Re: pa zar opet/delikventi
pokusavam shvatiti odakle ovakvo brutalne generacije. I ona djecurlija sto ubise malog Denisa, pa ova trojica siledzija... sve tu to djeca rodjena 1991, 1992... pa cak i poslije.. Rat, kriminal, anrhija, korupcija... jos kad se nadju roditelji koji ne vode racuna o djeci, eto sta ispada... bolesnici, psihopate, kriminalci...
i ovi na vlasti ne reaguju jer su zasticeni debelim zidovima. Odgovara ima ovakovo stanje jer samo tako mogu imati ono sto sad imaju. kreteni. a da se sutra desi nekom djetetu od guzonja, digli bi se svi da se zlocinac kazni i zatvori
roditelji , sami cuvajte svoju djecu jer vam ih niko drugi sacuvat nece
i ovi na vlasti ne reaguju jer su zasticeni debelim zidovima. Odgovara ima ovakovo stanje jer samo tako mogu imati ono sto sad imaju. kreteni. a da se sutra desi nekom djetetu od guzonja, digli bi se svi da se zlocinac kazni i zatvori
roditelji , sami cuvajte svoju djecu jer vam ih niko drugi sacuvat nece
- Robyn
#80 Re: pa zar opet/delikventi
Ovo je stvarno horor,otac ovog malog je zaista dobar covjek kad ih nije sve pobio.
Horor, drugovi sudije i tuzioci, horor bagro reformisana i demokratska. Horor od trojice majmuna, ove treba lijecit, zatvorit, a roditelje im i komsije na psihijatrisko osmatranje, pa roditelje u zatvor.
Drzavo, crkla dabogda
Horor, drugovi sudije i tuzioci, horor bagro reformisana i demokratska. Horor od trojice majmuna, ove treba lijecit, zatvorit, a roditelje im i komsije na psihijatrisko osmatranje, pa roditelje u zatvor.
Drzavo, crkla dabogda
-
mostarac
#81 Re: pa zar opet/delikventi
pardon ovu stariju dvojicu treba roknut bez pardona, a ovog najmladjeg poslat u popravni dom. ako nema kod nas ima platit u srbiji ili hrvatskoj da prime derle samo da se skloni s ulice.Robyn wrote:Ovo je stvarno horor,otac ovog malog je zaista dobar covjek kad ih nije sve pobio.
Drzavo, crkla dabogda
-
mamica papucarka
#82 Re: pa zar opet/delikventi
i nije jasno kako nema KP domova u BiH
pa zar nije bio u Zenici, pa onaj dole oko Tjentista 
- sanjex
#83 Re: pa zar opet/delikventi
Hoće li se otkriti identitet tih idiota, nije mi jasno zašto bi zakon trebao sad njih štititi, barem što se tiče identiteta. Ovako kako je sada opet mogu da nastave po starom a normalni ljudi strahuju hoće li njihovo dijete biti slijedeće.
- uvjek dobar gost
#84 Re: pa zar opet/delikventi
luciferino wrote:Zbog cega MONSTRUMI PEDOFILSKI imaju vecu protekciju od jednog malog djecaka???????
Sto su maloljetni??????
Pa ko koga ovdje vise zajebava??????
Treba im slike objaviti kao i imena sugava, ne znam u cemu je problem, ionako vole egzibicionizam, pa im ga treba i dati.
Ocu svaka cast na pribranosti i razumu, jer ja ne znam ko moze ostati pribran i ne zadaviti golim rukama. Pa da vidis da neko muci zivotinju, tesko ti je, a VLASTITO dijete???? Rodis ga, odgajas ga, cuvas ga, i onda se nadju govna da se izivljavaju, siluju ga, jebavaju u usta (da to se tako zove, nije to nikakav oralni seks), i onda se njihov identitet stiti?
STA DA SU GA UBILI? DA LI BI IH PUSTILI?
KAKVA SE TO PORUKA SALJE RAZNORAZNIM PSIHOPATAMA?
JEBAJITE NAM I DJECU, NE MOZEMO VAM I NECEMO NISTA!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#85 Re: pa zar opet/delikventi
Hocemo li malo o ljudima generalno u ovom gradu?sanjex wrote:Hoće li se otkriti identitet tih idiota, nije mi jasno zašto bi zakon trebao sad njih štititi, barem što se tiče identiteta. Ovako kako je sada opet mogu da nastave po starom a normalni ljudi strahuju hoće li njihovo dijete biti slijedeće.
Normalne majke trebaju svojim kcerkama koje idu u O.S. da kupe lastish/gumu, po mogucnosti neke jarke boje, onda im objasniti kako se igra trokut, em-a-es-es-es-a (Mississippi), prstica, skole, i slicno.
Normalne majke trebaju svoje curice uciti vaznosti bicikla/rola/nekog sporta za razvoj djevojcice.
Normalne majke ne trebaju svojim kcerkicama kupovat domindjose za prvi cast sestog razreda.....ni sminku....
Normalne majke ne trebaju uciti djecu da je bolje sjedit i gledat sapunicu nego izaci rolati se oko zgrade...mnoge spletke koje svojim ocima vidjeh u Suncetovoj skoli i raji se mogu vidjeti samo u tim serijama...
Normalni ocevi, koji imaju veci uticaj na musku djecu, ne trebaju svoje sinove uciti da je ok tlaciti slabije, ubijati zivotinje i nanositi stetu tudjoj imovini (sinoc lik stao sa sinom na cosak moje zgrade, mali pisa i direkt u rupu na oluku, otac i majka aplaudiraju na umjesnosti 6godisnjeg djeteta i ohrabruju to iako se nalaze na POLA METRA od zbuna...).
Normalni ocevi ne bi trebali uciti sina da sto ranije pocne "guzit" a istovremeno kcerku gazit nogama ako je ne dao bog ostala u dvoristu skole sa rajom gdje ima djecaka...jer se tako djeca nauce SAMO MOJE JE SVETO A OSTALO GAZI....
Krivica lezi na svima nama... ovaj problem medjusobnog udaljavanja se ne moze rijesiti preko noci, ali ono sto se moze rijesiti preko noci jeste osposobljavanje neke institucije / objekta za maloljetne zatvorenike, za sve vidove kriminala koji pocine.
Grad/Kanton ko li vec, zeli prodati kasarnu jajce...kazu WAU VRIJEDAN OBJEKT bla bla bla...godinama slusam o Kupcu, pa se to raspisa... Osposobite tu Kasarnu, makar jedno krilo, napravite utvrdu, nek gledaju grad i nek ne mogu sici u grad...nek pate...proguglajte Tantalove muke dragi moji vlastodrsci...samo tako mozete SPRIJECITI nove zrtve....ovako cete imati Nermina Sikiricu svako malo " NE MOZETE MI NISTA" a vi mu kazete " OOOO DA MOZEMO"....
-
maajaa
#86 Re: pa zar opet/delikventi
bio je i u Stocui nije jasno kako nema KP domova u BiH pa zar nije bio u Zenici, pa onaj dole oko Tjentista
zasto se ne objave imena i slike, zasto ih ne zatvore zajedno sa roditeljima ako vec kao maloljetnici ne mogu biti sami u zatvoru ... kakav je to zakon koji vise stiti zlocinca nego zrtvu ... uzas
- Alfons Kauders
#87 Re: pa zar opet/delikventi
a sta se moze... jebiga, treba se malo zadat, mahala je to, raja prica... skontat imena gamadi, pa imena roditelja sto ih okotise... i lijepo sve objavit... pa napravit postere, polijepit po skolama, granapima, radnim mjestima roditelja itd... ne dati govnima sekunde mira... da na kraju nemaju izbora nego da se pokupe i idu iz grada...
-
mamica papucarka
#88 Re: pa zar opet/delikventi
ja ne znam da se vise ista tu moze uciniti
zaista sam pesimista
jednostavno, malo je ljudi koji bi nesto mijenjali 
zaista sam pesimista
-
mIRCerka
#89 Re: pa zar opet/delikventi
to na stranu, ali zar ste zaboravili BOLJE SPRIJECITI NEGO LIJECITI...jer sta se postiglo sa istom akcijom oko Denisa? Nista osim sto se znaju identiteti ubica...a zlocini se ponavljaju....Alfons Kauders wrote:a sta se moze... jebiga, treba se malo zadat, mahala je to, raja prica... skontat imena gamadi, pa imena roditelja sto ih okotise... i lijepo sve objavit... pa napravit postere, polijepit po skolama, granapima, radnim mjestima roditelja itd... ne dati govnima sekunde mira... da na kraju nemaju izbora nego da se pokupe i idu iz grada...
- Alfons Kauders
#90 Re: pa zar opet/delikventi
jebiga, ovo ti je vid generalne prevencije... da se malo zapita ostala stoka kako ce se ponasat kad vidi da su 3 porodice sjebane, bez posla, osramocene i istjerane iz grada...mIRCerka wrote:to na stranu, ali zar ste zaboravili BOLJE SPRIJECITI NEGO LIJECITI...jer sta se postiglo sa istom akcijom oko Denisa? Nista osim sto se znaju identiteti ubica...a zlocini se ponavljaju....Alfons Kauders wrote:a sta se moze... jebiga, treba se malo zadat, mahala je to, raja prica... skontat imena gamadi, pa imena roditelja sto ih okotise... i lijepo sve objavit... pa napravit postere, polijepit po skolama, granapima, radnim mjestima roditelja itd... ne dati govnima sekunde mira... da na kraju nemaju izbora nego da se pokupe i idu iz grada...
ili na brdo, snajper u ruke i lagano ?
-
mIRCerka
#91 Re: pa zar opet/delikventi
Vec napisahAlfons Kauders wrote:jebiga, ovo ti je vid generalne prevencije... da se malo zapita ostala stoka kako ce se ponasat kad vidi da su 3 porodice sjebane, bez posla, osramocene i istjerane iz grada...mIRCerka wrote:to na stranu, ali zar ste zaboravili BOLJE SPRIJECITI NEGO LIJECITI...jer sta se postiglo sa istom akcijom oko Denisa? Nista osim sto se znaju identiteti ubica...a zlocini se ponavljaju....Alfons Kauders wrote:a sta se moze... jebiga, treba se malo zadat, mahala je to, raja prica... skontat imena gamadi, pa imena roditelja sto ih okotise... i lijepo sve objavit... pa napravit postere, polijepit po skolama, granapima, radnim mjestima roditelja itd... ne dati govnima sekunde mira... da na kraju nemaju izbora nego da se pokupe i idu iz grada...
ili na brdo, snajper u ruke i lagano ?
Krivica lezi na svima nama... ovaj problem medjusobnog udaljavanja se ne moze rijesiti preko noci, ali ono sto se moze rijesiti preko noci jeste osposobljavanje neke institucije / objekta za maloljetne zatvorenike, za sve vidove kriminala koji pocine.
Grad/Kanton ko li vec, zeli prodati kasarnu jajce...kazu WAU VRIJEDAN OBJEKT bla bla bla...godinama slusam o Kupcu, pa se to raspisa... Osposobite tu Kasarnu, makar jedno krilo, napravite utvrdu, nek gledaju grad i nek ne mogu sici u grad...nek pate...proguglajte Tantalove muke dragi moji vlastodrsci...samo tako mozete SPRIJECITI nove zrtve....ovako cete imati Nermina Sikiricu svako malo " NE MOZETE MI NISTA" a vi mu kazete " OOOO DA MOZEMO"....
-
luciferino
#92 Re: pa zar opet/delikventi
Izgleda da i nama treba sex offender registry gdje javnost moze pristupiti informacijama o zlostavljacu uz slike i adresu /odlicna prevencija buducih slucajeva i kazna sa pocinitelje. Neka djubrad nosi breme do kraja zivota.
I nije ovo samo izdvojeni slucaj. U svakom drustvu postoje pedofili, i nedavno je bila akcija razbijanja pedofilskog lanca kod nas. Uhvacen je i jedan profesor. Pisalo je u Oslobodjenju, samo moram naci clanak.
I nije ovo samo izdvojeni slucaj. U svakom drustvu postoje pedofili, i nedavno je bila akcija razbijanja pedofilskog lanca kod nas. Uhvacen je i jedan profesor. Pisalo je u Oslobodjenju, samo moram naci clanak.
- sunčan dan
#93 Re: pa zar opet/delikventi
Ma i ja sam to rekla, trebamo ovo uraditi, majku im njihovu, meni ljudi više nema gdje pod kožu stati, pogotovo kada su djeca u pitanju.Alfons Kauders wrote:a sta se moze... jebiga, treba se malo zadat, mahala je to, raja prica... skontat imena gamadi, pa imena roditelja sto ih okotise... i lijepo sve objavit... pa napravit postere, polijepit po skolama, granapima, radnim mjestima roditelja itd... ne dati govnima sekunde mira... da na kraju nemaju izbora nego da se pokupe i idu iz grada...
Zna li iko kako da se to odradi, evo nas ima za Dobrinju da se ljepi, a možemo se i dalje dogovarati kako i gdje. Hajmo ljudi bar nešto da uradimo.
- uvjek dobar gost
#94 Re: pa zar opet/delikventi
Nemojte me pogrešno shvatiti, ali mi da imamo najbolju regulativu nju nema (trenutno) ko da provodi....
Treba krenuti uporedo od ulice, škole ali i kroz institucije sistema.. treba napasti sa svih strana i do gole kože razotkriti svu neukost vlasti , nadležnih službi i institucija....
Nemojmo molim Vas samo da sve završi (po ko zna koji put) na stranicama ovog foruma.. ili nekog drugog...
Pored toga moramo biti realni i reć da ovo nije problem samo sarajeva il Starog grada....
Ima li nas dovoljno da opet izvršimo pritisak na vlast putem ulice i da stvorimo kampanju da se problemi riješe malo brže, mislim da ne pustimo da se stvar slegne....
Treba krenuti uporedo od ulice, škole ali i kroz institucije sistema.. treba napasti sa svih strana i do gole kože razotkriti svu neukost vlasti , nadležnih službi i institucija....
Nemojmo molim Vas samo da sve završi (po ko zna koji put) na stranicama ovog foruma.. ili nekog drugog...
Pored toga moramo biti realni i reć da ovo nije problem samo sarajeva il Starog grada....
Ima li nas dovoljno da opet izvršimo pritisak na vlast putem ulice i da stvorimo kampanju da se problemi riješe malo brže, mislim da ne pustimo da se stvar slegne....
- sunčan dan
#95 Re: pa zar opet/delikventi
Podržavam, izlazak na ulici ponovo.uvjek dobar gost wrote:Nemojte me pogrešno shvatiti, ali mi da imamo najbolju regulativu nju nema (trenutno) ko da provodi....
-
mIRCerka
#96 Re: pa zar opet/delikventi
Ne grijesim, dokazi mi da grijesim.kinte_kunte wrote:grijesis mirci
uradjeno je puno stvari za suzbijanje maoljetnicke delikvencije
uveden je policijski cas (ide smajli koji povraca)
RADIKALNO I SAMO RADIKLANO
Stvaranjem ZATVORA za MALOLJETNE KRIMINALCE bi se prvenstveno SMANJILO sranje koje isti prave.
To je nesto sto se moze preko noci. Druge stvari TRAZE VREMENA a mene boli cinjenica da bi vecina vrijeme utrosila tabajuci ove dvije grupe po tri KRIMINALCA. NE, to nisu DJECA to su KRIMINALCI!
PS Jesam demokrata i borim se za ljudska prava, ali sam spremna ruku u vatru dati da se ljudska prava uskrate onima koji ih uskracuju ili narusavaju drugima!
- suncica24
#97 Re: pa zar opet/delikventi
Necu ni da komentarisem!

- uvjek dobar gost
#98 Re: pa zar opet/delikventi
Podržavam i ja samo ima li kritične mase koja bi nam se pridružila da ne bi opet izgledali kao šačica romantičara ....
-
mIRCerka
#99 Re: pa zar opet/delikventi
kakvih romanticara? Izgledacete kao saka sminkera...uvjek dobar gost wrote:Podržavam i ja samo ima li kritične mase koja bi nam se pridružila da ne bi opet izgledali kao šačica romantičara ....
kazem CETE jer ja necu doci na protest na kojem ce se samo pozivati na linc ove trojice...
meni je 29 godina, nemam dijete, kontam sad mi je vrijeme za to...ali ga ne mogu roditi tamo gdje se samo javlja REAKCIJA ....
ako budete htjeli borbu za uspostavljanje sistema (osposobljavanje zatvora za maloljetne kriminalce) zovite...
do tad, samo pisite "mocne" recenice, meni je suplje dosta...
Razocarana gradjanka
- sunčan dan
#100 Re: pa zar opet/delikventi
uvjek dobar gost wrote:Podržavam i ja samo ima li kritične mase koja bi nam se pridružila da ne bi opet izgledali kao šačica romantičara ....
Uvijek možemo izaći pred sudom sa parolama i pištaljkama, za to će nas biti dovoljno (pretpostavljam) dođu TV ekipe ode u javnost - to bi se čulo koliko toliko. Ako ima drugih ideja super. Samo moramo odreagovati na ove maloljetne pedofile