NINJA REVIZORI
-
encian
nama jedan bangladesanac dolazi u posjetu uskoro. nadam se da covjek nece naici na ovako nesto. covjece, pa mozda je meni glava bila stvarno medju oblacima, ali ja za ovakve rasisticke komentare u sarajevu prvi put cujem. tom liku treba dati otkaz.
IBM, molim te istraj u prijavi i trazenju sankcija.
IBM, molim te istraj u prijavi i trazenju sankcija.
-
ins
Slobodno podnesi prijavu policiji, ovo nema veze sa Grasom...IBM wrote:@ Hantraga i ostali:
Tobejarabi, koji ste vi likovi, sacekajte da odgovorimsta odmah napadate?! naravno da sam reagovo kao i vecina drugih putnika(iako nas nije bilo mnogo) .Prvo sto znam lika a drugo sto bi inace reagovao.Ipak mrzim rasiste a nikad nisam vjerovao da cu cuti tako nesta u Sarajevu. A pogotovo od "Bosnjaka".
Incident se dogodio na stanici Sutjeskoj, u autobusu Sutjeska-Vogosca broj 21 u 5.40.
Sve sam zapisao![]()
Neko je spomenuo da se ovo stavi u novine. Ja sam za. Lahko se moze naci ko je vozac. Ja sam pokusavao zvat Gras oko 6 medjutim niko se ne javlja, valjda kraj radnog vremena. Pokusat cu sutra.
- Fiore
#78 Re: Rasizam u Grasu!
Moze .,samo mu daj kakvu knjigu o gradu saraj'vu., onu ratnu tematiku naravno vezano za 2 sv.rat.. objasni da ovdje neko naplacuje racune da se ne karaju svi dzabe.. itd..IBM wrote:Ljudi,
sad kada sam se vracao kuci u autobusu grasa, jedan vozac je vrijedjao na rasnoj osnovi jednog gradanina BiH africkog porijekla. Naime covjek je uredno platio kartu, no vozac mu nije dao kartu, vec nakon sto je taj covjek sjeo na mjesto, ovaj vozac mu je dosao i poceo mu psovat "crnacku majku" sto on nije platio kartu(?!) te govorio je kako se on treba vratiti tamo odakle je dosao.
Uz to govorio je kako se on (vozac) borio za ovu zemlju, te kako "crnci" nisu potrebni u BiH. Pored ovog vrijedjanja koristio je jos termine "cokoladni", "crncuga" itd.
Moram napomenuti da covjeka poznajem (ovog gradanina), covjek zivi u BiH 40 godina, davno je dobio drzavljanstvo, i cijeli rat je bio u Sarajevu.
Zaista je ovo zalosno.
Postoji li nesto sto se moze uraditi u vezi ovoga?
-
Panasonic
Mozda sam u ocima nekih nemoralan, nehuman, ali kad bih birao da li da nas covjek koji se borio u armiji bude sankcionisan i dobije otkaz da bi se ostvarila pravda koja je (u potpunosti) na strani tog crnca, onda biram "nepravednu" stranu i stajem na stranu naseg covjeka.
On se borio za nas i za sebe, a sta je crnac radio? Da li je crnac razumio sta mu je ovaj rekao, i da jeste, da li je to vaznije od toga da jedna familija borca ostane bez primanja?
Reagovanje vozaca je naravno bilo potpuno neprofesionalno, ali jednostavno ima i nekih prioriteta iznad donosenja pravde kada je neko uvrijedjen.
On se borio za nas i za sebe, a sta je crnac radio? Da li je crnac razumio sta mu je ovaj rekao, i da jeste, da li je to vaznije od toga da jedna familija borca ostane bez primanja?
Reagovanje vozaca je naravno bilo potpuno neprofesionalno, ali jednostavno ima i nekih prioriteta iznad donosenja pravde kada je neko uvrijedjen.
- BHG
odavno ne procitah vecu glupost....Panasonic wrote:Mozda sam u ocima nekih nemoralan, nehuman, ali kad bih birao da li da nas covjek koji se borio u armiji bude sankcionisan i dobije otkaz da bi se ostvarila pravda koja je (u potpunosti) na strani tog crnca, onda biram "nepravednu" stranu i stajem na stranu naseg covjeka.
-
Bob Graditelj
Iskreno, i pored svih sranja koja se desavaju u gradu, meni ova prica ne zvuci bas realisticno. Ne vjerujem da se je desilo bas tako kako je predstavljeno u ovoj temi.
-
sule77
#84 RASIZAM ZA OSUDU
NIJE SMAK SVIJETA AKO NEKO NEKOG OPSUJE. DA JE COVJEKU LOSE I DA JE UGROZEN SIGURNO NEBI OSTAO TU 40 GODINA .
RAZNI VERBALNI NAPADI SU SVAKODNEVNICA U SARAJEVU I SVUGDJE ZASTO IZDVAJATI JEDAN SLUCAJ OD OSTALIH SLICNIH? MISLIM DA JE TO RASIZAM VECI OD ONOG STO GA VI PRESTAVLJATE.
ZIVJELI
RAZNI VERBALNI NAPADI SU SVAKODNEVNICA U SARAJEVU I SVUGDJE ZASTO IZDVAJATI JEDAN SLUCAJ OD OSTALIH SLICNIH? MISLIM DA JE TO RASIZAM VECI OD ONOG STO GA VI PRESTAVLJATE.
ZIVJELI
- BHG
#85 Re: RASIZAM ZA OSUDU
po toj tvojoj logici je ok pric ovdje nekom na ulici ako me iznervira i jebat mu mater balijsku/cetnicku/ustasku/cifutsku/itd i nagovorit mu sve i svasta sta mi prvo padne na pamet?sule77 wrote:NIJE SMAK SVIJETA AKO NEKO NEKOG OPSUJE. DA JE COVJEKU LOSE I DA JE UGROZEN SIGURNO NEBI OSTAO TU 40 GODINA .
ZIVJELI
ako je tako, bujrum kad dodjes vamo pa mi lani sta u lice...mislim da ce ti to bit zadnje isto ko sto bi i tom primitivcu za volanom autobusa bilo...
-
encian
BHG wrote:odavno ne procitah vecu glupost....Panasonic wrote:Mozda sam u ocima nekih nemoralan, nehuman, ali kad bih birao da li da nas covjek koji se borio u armiji bude sankcionisan i dobije otkaz da bi se ostvarila pravda koja je (u potpunosti) na strani tog crnca, onda biram "nepravednu" stranu i stajem na stranu naseg covjeka.
vala bas. dokle opravdavati sra**a time sto se neko borio u ratu. borili su se i moji, dobili isto sto i drugi, pa ipak ne daju sebi za pravo da teroriziraju druge.
ovo me podsjeti na jedan pomalo ruzan dogadjaj. stojim ja, cekam prijeteljicu ispred one buregdzinice preko puta muzicke. i to se nacicala ispred zida, da ne smetam ni vratima ni izlogu. izadje lik/gazda i ispsova mi oca ratnog profitera, kurvanjsku majku sto mu stojim ispred vrata, kako smo se nakotili, drogerasi i kurvice, i kako se on nije za to borio.
-
sule77
#87 rasizam
OVAJ BHG JE PROLUPO COVJEK . TREBALO BI IZGLEDA NEKO DA GA IZLUPA NEBIL SE NAUCIO PONASATI.COVJEK ISKRIVLJUJE TUDE RJECI I ONDA PRIJETI LJUDIMA.
AKO SI VEC U SARAJEVU I TAKO HRABAR PA OTIDI KOD TOG VOZACA PA MU NESTO RECI U LICE A NE PREKO INTERNETA.
PAS KOJI LAJE NEUJEDA.
AKO SI VEC U SARAJEVU I TAKO HRABAR PA OTIDI KOD TOG VOZACA PA MU NESTO RECI U LICE A NE PREKO INTERNETA.
PAS KOJI LAJE NEUJEDA.
-
Kukuruz_Barbe-q
ISKLJUCIT CU CAPS
ISKLJUCIT CU CAPS
ISKLJUCIT CU CAPS
ISKLJUCIT CU CAPS
ISKLJUCIT CU CAPS
-
globalbih
Jadno i zalosno... SDA stranka vlada Grasom.. sve stranke su rasporedile KOLACE.. i tu nema nista dobrog za gradjane..
Ti ljudi africkog porijekla nisu jedini.. vidio sam i prema kinezima da isto postupaju ali i prema svim strancima sa zapada..
Evo jedan skorasnji tekst.. jako sramno za glavni grad i za Gras ciji radnici neznaju nit jednog slova na bilo kojem jeziku a domaci takodjer govore vulgarno..
Neugodna iskustva profesora iz inozemstva s revizorima Grasa
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=48
Ti ljudi africkog porijekla nisu jedini.. vidio sam i prema kinezima da isto postupaju ali i prema svim strancima sa zapada..
Evo jedan skorasnji tekst.. jako sramno za glavni grad i za Gras ciji radnici neznaju nit jednog slova na bilo kojem jeziku a domaci takodjer govore vulgarno..
- BHG
#90 Re: rasizam
sule77 wrote:OVAJ BHG JE PROLUPO COVJEK . TREBALO BI IZGLEDA NEKO DA GA IZLUPA NEBIL SE NAUCIO PONASATI.COVJEK ISKRIVLJUJE TUDE RJECI I ONDA PRIJETI LJUDIMA.
PAS KOJI LAJE NEUJEDA.
-
melb26sa
Koliko se sjecam, sadasnji direktor GRASA je Boskailo, a on je kadar SBiH. Nova je raspodjela pozicija bila nakon onog strajka i svrgavanja Jusufranica. Ocekivalo se bolje a dobili to sto imamo.globalbih wrote:Jadno i zalosno... SDA stranka vlada Grasom.. sve stranke su rasporedile KOLACE.. i tu nema nista dobrog za gradjane..
- Fiore
Bitno je da ih ljudi sa ovdasnjih prostora odlicno razumiju.... ja sam neki dan kod SuDA sreo Crnca ima preko dva metra.,nosi skup kaput.... aktovka., a sa njim ide neka Chora filozof., prilazim im lagano u susret i kazem im ne dvosmislenoglobalbih wrote:Jadno i zalosno... SDA stranka vlada Grasom.. sve stranke su rasporedile KOLACE.. i tu nema nista dobrog za gradjane..
ON se okren'o gleda me ko nesto bi rekao al suti,,.... ja mrzim i crnce i kineze i sve one koji truju bosansku kulturu..
Ma zovite me rasistom ne stidim se.. svojih uvjerenja..
Dokaz je svaki dan jedno te isto.. srbi hrvati.,bosnjaci., podijeljeni u nacionalne torove i sutaju nas kao nekad na fliperima...
Bas me briga za prva nekog stranca.. samo postujem Talijane i Nijemce ostali vozdra.. pokazali su u ratu ko je ko..
- Tesssa
Ma ja, mi smo ovozemaljsko cvijece!Fiore wrote:
Bitno je da ih ljudi sa ovdasnjih prostora odlicno razumiju.... ja sam neki dan kod SuDA sreo Crnca ima preko dva metra.,nosi skup kaput.... aktovka., a sa njim ide neka Chora filozof., prilazim im lagano u susret i kazem im ne dvosmisleno![]()
![]()
ON se okren'o gleda me ko nesto bi rekao al suti,,.... ja mrzim i crnce i kineze i sve one koji truju bosansku kulturu..sve sama ovozemaljska gamad.. vise nista da dodje fino u Bosnu..
Dokaz je svaki dan jedno te isto.. srbi hrvati.,bosnjaci., podijeljeni u nacionalne torove i sutaju nas kao nekad na fliperima...
Bas me briga za prva nekog stranca.. samo postujem Talijane i Nijemce ostali vozdra.. pokazali su u ratu ko je ko..
Pa svi ovi isarani ispljuvani tramvaji koji su jos uz to i smrdljivi takvi su zbog prisustva crnaca i kineza
Pa je onda i prestrasno kad vidimo crnca od dva metra sa aktovkom. Sta on radi ovdje uopste? Garant je dosao da unisti ovaj kulturni bosanski narod. Pa sto onda da prodjemo pored njega i ne kazemo mu dvije-tri?
Neka, hajmo ih pljuvati gdje stignemo, izgleda nemamo vecih problema.
Samo nemojte onda, molim vas da se zalite kako tamo neko misli sve najgore o bosancima.
-
Hamo_Potapsalica
Potpuno se slazem! Da nije bilo smrdljivih crnaca ova zemlja bi trenutno predsjedavala EU, iz guzica bi nam izlazilo cvijece a kupali bi se u kadama punim "evra"(u pauzama izmedju rucka).Fiore wrote:Bitno je da ih ljudi sa ovdasnjih prostora odlicno razumiju.... ja sam neki dan kod SuDA sreo Crnca ima preko dva metra.,nosi skup kaput.... aktovka., a sa njim ide neka Chora filozof., prilazim im lagano u susret i kazem im ne dvosmislenoglobalbih wrote:Jadno i zalosno... SDA stranka vlada Grasom.. sve stranke su rasporedile KOLACE.. i tu nema nista dobrog za gradjane..
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=48![]()
![]()
ON se okren'o gleda me ko nesto bi rekao al suti,,.... ja mrzim i crnce i kineze i sve one koji truju bosansku kulturu..sve sama ovozemaljska gamad.. vise nista da dodje fino u Bosnu..
Ja se takodjer zalazem za poteze, kao sto je Intelektualno Nadmocni Fiore opisao: Kad vidite Crnca/Kineza/Japanca/Koreanca(mada, ova zadnja tri je tesko razlikovat al nema veze, mozemo ih zajednickim imenom opisati - KOSOOKI ili ZUTI) pristupite sljedecim kontra akcijama:
1. Okrenuti se i ciljati u lice
2. Koristite neki od pogrdnih naziva za datu rasu
3. ovo kombinirajte sa glagolima: jebati, guziti, prciti, lomiti, slomiti i sl
4. te imenicama: majku, mater, tebe, i sl.
Kao primjer, navest cu prostu recenicu koju treba upotrebiti ako na cesti vidite(ne dao Bog!) - CRNCA:
Crncugo, jebem ti mater.
Eto, ako se svi budemo pridrzavali ovih jednostavnih pravila, mozemo ocekivati brz napredak, srecu i uopste - BLAGOSTANJE.
Hvala na paznji
-
popajic
dinchy84 wrote:Ma ja, mi smo ovozemaljsko cvijece!Fiore wrote:
Bitno je da ih ljudi sa ovdasnjih prostora odlicno razumiju.... ja sam neki dan kod SuDA sreo Crnca ima preko dva metra.,nosi skup kaput.... aktovka., a sa njim ide neka Chora filozof., prilazim im lagano u susret i kazem im ne dvosmisleno![]()
![]()
Pa svi ovi isarani ispljuvani tramvaji koji su jos uz to i smrdljivi takvi su zbog prisustva crnaca i kineza![]()
Pa je onda i prestrasno kad vidimo crnca od dva metra sa aktovkom. Sta on radi ovdje uopste? Garant je dosao da unisti ovaj kulturni bosanski narod. Pa sto onda da prodjemo pored njega i ne kazemo mu dvije-tri?pa stvarno je zasluzio! Otkud njemu pravo da se setka sarajevom, jos pored tako svete institucije kao sto je Sud, jos sa aktovkom u ruci
![]()
![]()
Neka, hajmo ih pljuvati gdje stignemo, izgleda nemamo vecih problema.neka ih, nek se vrate odakle su dosli, u onaj tamo izopaceni svijet, neka puste ove nase kulturne bosance, nek razvijaju ljudi kulturu jos vise.
Samo nemojte onda, molim vas da se zalite kako tamo neko misli sve najgore o bosancima.
Potpisujem ! Kao da si mi prepisao misli !
Ipak mislim da Fiore nije rasista kao sto kaze nego mu je ( s razlogom) pukao film od muslimansko-hrvatsko-srpskih nas pa kud ce sta ce na jadnog crnca.Ne vjerujem da mu stvarno smetaju kosooki ili crnci...kakvog svi oni zajedno imaju uticaja u nasoj svakodnevnici? Nikakvog.
-
mala od skandala
#100 Re: Rasizam u Grasu!
IBM wrote:Ljudi,
sad kada sam se vracao kuci u autobusu grasa, jedan vozac je vrijedjao na rasnoj osnovi jednog gradanina BiH africkog porijekla. Naime covjek je uredno platio kartu, no vozac mu nije dao kartu, vec nakon sto je taj covjek sjeo na mjesto, ovaj vozac mu je dosao i poceo mu psovat "crnacku majku" sto on nije platio kartu(?!) te govorio je kako se on treba vratiti tamo odakle je dosao.
Uz to govorio je kako se on (vozac) borio za ovu zemlju, te kako "crnci" nisu potrebni u BiH. Pored ovog vrijedjanja koristio je jos termine "cokoladni", "crncuga" itd.
Moram napomenuti da covjeka poznajem (ovog gradanina), covjek zivi u BiH 40 godina, davno je dobio drzavljanstvo, i cijeli rat je bio u Sarajevu.
Zaista je ovo zalosno.
Postoji li nesto sto se moze uraditi u vezi ovoga?
Sumnjam u istinitost ovog komentara.
Ako vozač zna da je dotični "crnac" platio kartu, zašto ga je verbalno napao?!... malo je nevjerovatno da je vozač ustao sa svog mjesta prišao "crncu" i počeo se "derati" na njega?! Nema logike?!
Nismo u Americi pobogu, nemamo još "skinhedse" ili rasističke pokrete .. iz prostog razloga što još imamo svojih internih "neraščišćenih računa" koji su važniji od jednog nevinog crnca.