Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ali_G

#76 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by Ali_G »

Dok se ne razvije svijest navijaca od ovog sto mostarac govori nema nista. Dok se u pojedinim grupama stvari ne postave na svoje mjesto i dok se agentura ne ukloni nema ni zajednickog djelovanja. Tako da ce jos vremena proci dok se navijaci ne ujedine oko nekih glavnih pitanja. Protesti pred savezom su pokazali da ima trunka nade, ali jos je to daleko od nivoa koji je potreban da bi se prekinulo takmicenje.
stochar

#77 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by stochar »

o kakvoj Premijer ligi govorite i kakve ona veze treba imati sa NS? u vodstvo se imenuju ljudi iz kantonalnih fudbalskih saveza. jedino sto bi Premijer liga mogla bilo bi da se skroz odmakne iz ingerencija NSBiH kao sto je slucaj u Hrvatskoj:

http://www.prva-hnl.hr/index1.php

ali, u svakom slucaju, ne zna zasto bilo sta raditi kad vecina opdrzava ovakvo stanje. ukratko:

iskali ste, eto vam ga!
The 51st State

#78 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by The 51st State »

Po meni premijer liga nije bila nikad regularnija kao ove sezone.
srpanj

#79 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by srpanj »

The 51st State wrote:Po meni premijer liga nije bila nikad regularnija kao ove sezone.
dajem carstvo... ! (i at-a :-D ) da si tuzlak ! ha? :razz:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#80 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by -LIBERO- »

Mostarac,sta sada pozivas i prozivas navijace.

Zar nisi ne tako davno,na jednoj drugoj temi, sipao drvlje i kamenje,i apeklovao da se izdegenesu,prebiju,pohapse..da se jednostavno na sve moguce nacine ugase sve navijacke skupine

Sada si vidio spas u navijackim skupinama i njihovim uletanjima u terene premijer lige :D

Boze,koliko si samo neupucen,povrsan..i pored svega toga,tako se rado hvatas tema o kojima znas malo,a mislis da znas sve,a takvi likovi su mi najdrazi /smajlikojipovraca/

A o uzimanju love "vodja" i stalnog potenciranja toga,samo govori samo po sebi da si ovom problematikom jos u '90 tim,

Hajd' uzdravlje :D :D :D
mostarac

#81 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by mostarac »

-LIBERO- wrote:Mostarac,sta sada pozivas i prozivas navijace.

Zar nisi ne tako davno,na jednoj drugoj temi, sipao drvlje i kamenje,i apeklovao da se izdegenesu,prebiju,pohapse..da se jednostavno na sve moguce nacine ugase sve navijacke skupine

Sada si vidio spas u navijackim skupinama i njihovim uletanjima u terene premijer lige :D

Boze,koliko si samo neupucen,povrsan..i pored svega toga,tako se rado hvatas tema o kojima znas malo,a mislis da znas sve,a takvi likovi su mi najdrazi /smajlikojipovraca/

A o uzimanju love "vodja" i stalnog potenciranja toga,samo govori samo po sebi da si ovom problematikom jos u '90 tim,

Hajd' uzdravlje :D :D :D

Da ne odgovaram svima citatima citiracu samo tebe i nastaviti se na ostale. Upravo se ovo sto govorim nastavlja na moju pricu koju sam pricao na nekim drugim temama, a to je da mi nemamo navijace nego privatne skupine huligana koje treba rasturiti jer nicemu dobrom ne sluze niti su po bilo kojem drustvenom pitanju korisne i efikasne. Upravo sam i napisao gore da vama uopste nije interes fudbal nego ko ce kome kamenom razbiti glavu i ko ce kojeg drota koji nema neke velike ovlasti da vam razbije njusku, udariti i slomiti mu rebro eventualno. Huliganima je dobro, vodstva klubova ih kupuju za pivu i sendvic pa je i njima to jeftino i profitabilno dok prodaju maglovite igrace i stele utakmice, ovakvim klubovima je jos bolje jer se kao fol takmice oni nesto a sve se unaprijed zna, a u svemu tome nedostaju dvije stvari, a to su fudbal i istinski navijaci. Meni nikakav problem ne bi bio sa ljudima koji su na stadionu radi fudbala uci u teren i prekinuti utakmicu, a sa ciljem boljeg sutra BH fudbala, ali to uciniti sa vama koji bi u sve to usli iz sasvim drugih pobuda niko normalan nece, jer vas se zivo j... za fudbal i stanje u bh ligi i reprezentaciji jer samo u ovakvoj ligi i u ovakvom stanju kakvo jeste "navijaci" mogu da rade to sto rade. To sam gore i rekao da navijackim skupinama nije cilj da sruse savez. One samo deklarativno pricaju o tome, al cim taj savez pruzi kosku bilo kojoj od tih skupina u vidu dobrog plasmana kluba, skupina se povuce.
Ja samo govorim o tome da nema casti ni kod jednog sudionika u BH fudbalskom cirkusu i to se na terenu i svake subote dokazuje.
Sto se tice toga da premier liga nema veze sa savezom to je vrlo neozbiljna konstatacija jer udruzenje prvoligasa moze postojati ali krovna institucija i tom takmicenju je savez, a ne udruzenje, jer klubovi su prije svega clanovi saveza. Upravo prekidima utakmica se klubovi mogu prisiliti da u savez delegiraju sportiste, a ne kriminalce, al to mnogima nije interes. Objasnjavao sam bar pet puta kako se bira rukovodstvo saveza i da su upravo klubovi najodgoorniji za stanje u savezu i zaista mi je mrsko objasnjavati jos jednom.
Edin H.

#82 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by Edin H. »

ćiro wrote:
Edin H. wrote:
ćiro wrote:Pitanje 1:Zašto je počeo bojkot reprezentacije tek nakon slučaja "Kodro"?
Odgovor: zbog medijske kampanje upućene prema savezu.
Pitanje 2: Zašto je ovom utakmicom protiv Bugarske prekinut bojkot?
Odgovor: Zato što je nakon dolaska novog selektora, većim dijelom prekinuta medijska kampanja protiv saveza, a glavni mediji počeli pozivati publiku da podrže reprezentaciju.
Zaključak: Najvećim dijelom naših navijača može manipulisati kako ko hoće.

p.s. Naše glavne navijačke grupe (organizovani navijači najjačih klubova, a logično bi bilo da to budu i nosioci navijanja na utakmicama reprezentacije) bojkotuju reprezentaciju već duži niz godina. Jedina organizovana grupa navijača reprezentacije BiH su izgleda BHF, koji sada kao bojkotuju reprezentaciju, koji su uzgred rečeno pravo smiješni i na sve mi liče osim na fudbalske navijače (pogotovo njihovi predstavnici koji nastupaju u medijima).
Neka si nam ti sve podrobno objasnio :oops:

Predlozicu vodtvu BHF-a da te uzmu za public relation officer-a :zjev: konacno pravi covjek na pravom mjestu
Čuj vodstvo BHF-a, pa nisu politička stranka :lol:
Ma ja trebaju biti kao muha bez glave, bez ikakve strukture :zoka:

Imaju malo vise clanova nego mnoge politicke stranke :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#83 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by -LIBERO- »

Mostarac prijatelju ti si tako kontradiktoran da granici sa podvojenom licnoscu(bez uvrede,naravno)

Prvo spominjes ako navijacke skupine ne interesuje prosperitet njihovih klubova,BH fudbala,reprezentacije i da ih boli briga za sve to :shock: :-) :-)

Halo ba,pa sta mislis zasto smo svake sedmice sto na "svojim" sto na gostujuci stadionima,samo zbog ogromne ljubavi prema svom klubu
Sav ovaj ovako ocajno los fudbl koji je u nasoj ligi moze pratiti samo veliki zaljubljenik u svoj klub,covjek koji bez racionalnih osnova prati sve to,covjek kojega vodi samo jedno,a to je LJUBAV prema klubu...i ta prica da nas boli briga za klubove,i nas fdbal je supljak bez trunke osnove.

Ovi likovi ,ovih 10.000 hiljada su simpatizeri koji listom navijajusa Real,Milan,Brc,Manchester...i kojima je glavno opsravdanje sto ne prate nas fudba."nedostatak kvaliteta"..i oni su dosli da navijaju za Pjanica,Misimovica,Djeku i fudbalere..Mi drugacije vrijednujemo ljubav,ponos,cast..pripadnost boji.

I kada vec pominjes kako su organizovane navijacke skupine totalno nebitne za drustvo i da ne pridonose nasem drustvu uopste..samo bih te zapitao kako to da su ti momci iz tadasnjih prvih ekipa prvi uzeli pusku i stali u odbranu svojih gradova!!!!!??
Kako to da je veliki broj tih momaka iz tadasnjih jezgra navijackih skupina dali svoje zivote i dijelove tijela za nasu zemlju.!!??

Ocigledno ne pratis zivot i rad organizovanih navijackih skupina...raspitaj se prijatelju o humanitarnim akcijama BHF-a Hordi,Manijaka,Robijasa,Fukara.....RASPITAJ SE !!!!!!!!

Raspitaj se ,kada vec to stalno potenciras...koliko je to grupa ostalo sa agenturom i placenicima na celu(trenutno samo jedna i to djelomicno),i od te price da navijaci dobijaju /uzimau pare od svojih klubova,da im ovi placaju prevoz,ili daju bilo sta materijalno NEMA NISTA,zato sam ti i rekao da ti na tu problematiku gledas kao da su '90. i pocetci 2000te.

Ko je pali baklje ,bacao u teren radi bojkota i namjenskih kazni za savez
Ko je trpio kazne i batine,fizicko i mentalno maltretiranje tihz tvojim kvazi "moralnih" drotova.
Ko je dosao organizovano pred savez i jasno i glasno digao svoj glas protiv bande u savezu!!???
Ko je dobio ,taj dan,40setak hapsenja i prijava,ko je dobio par hiljada pendreka po ledjima!!???
Ko ej pravio akcije raznim plakatirenjem,grafitiranjem,upadanjem u stadione ,pisanjem parola!!!???

Neki simpatizeri,koji ma je drazi Real i Barsa od Sarajeva i Celika!!??
Drustvo filatelista!!????
Nevladin sektor( :D )!!???

U ostalom sa tobom je nemoguce raspravljati,kada bas,ali BAS ne vladas materijom...i znas nesto onosvno i povrsno.a furas se da znas Sve,takvi ljudi su najopasiji,i sa njima jednostavno enma diskusije

Da,svi navijaci ,i sve navijacke skupine su bagra ,banda ,placenici :-) ,nesposobni da urade bilo sta.
A i,cijenjeni prijetelju,uleti u teren sa svojim cijenjenim postovaocima fudbala i mrziteljima huligana(DA svi smo huligani :-) :-) ) i primi malo i batina i sankcija,kao i kazni i svih ostalih represija,pa cemo nastaviti razgovarati.
van Basten

#84 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by van Basten »

ja rezultat utakmice saznao kasno sinoć... milina jedna, vjerujte mi... JA to govorim već 8 godina, ali eto... usput sam danas pročitao ćirine budalaštine (Berberović najbolji bek svijeta i slično :-) ), malo se ismijao na to, pročitao koliki je bio broj gledaTELJA, nisam se nasekirao zbog legendarne već kratke pameti našega naroda... sjetio se Balaševića i stiha "nama je dobro/taman kako smo zaslužili", ustvari čitave pjesme "Putuj Evropo"... i zaista nema smisla da iko čeka da se mi uozbiljimo i počnemo igrati fudbal.
za one koji se pitaju zašto ne bojkotujemo svoje klubove - nije ušanović u upravi mog kluba, ni iljo ni sulejman... kada je moj klub gracao u problemima, znalo se anći načina kako da se čuje glas pobune... ne mješajte kruške i jabuke.
Uostalom, uživajte svi koji smatrate da smo i ovakvi kakvi smo dobri, da je sasvim ok biti jači sparing partner Bugarskoj, Hrvatskoj, ponekad pobijediti Azerbejdžan i slične sile ili možda čak čekati zadnju utakmicu kvalifikacija pa je prodati (Danska, Beograd) da se ne bismo slučajno plasirali).
mostarac

#85 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by mostarac »

-LIBERO- wrote:Mostarac prijatelju ti si tako kontradiktoran da granici sa podvojenom licnoscu(bez uvrede,naravno)

Prvo spominjes ako navijacke skupine ne interesuje prosperitet njihovih klubova,BH fudbala,reprezentacije i da ih boli briga za sve to :shock: :-) :-)

Halo ba,pa sta mislis zasto smo svake sedmice sto na "svojim" sto na gostujuci stadionima,samo zbog ogromne ljubavi prema svom klubu
Sav ovaj ovako ocajno los fudbl koji je u nasoj ligi moze pratiti samo veliki zaljubljenik u svoj klub,covjek koji bez racionalnih osnova prati sve to,covjek kojega vodi samo jedno,a to je LJUBAV prema klubu...i ta prica da nas boli briga za klubove,i nas fdbal je supljak bez trunke osnove.

Ovi likovi ,ovih 10.000 hiljada su simpatizeri koji listom navijajusa Real,Milan,Brc,Manchester...i kojima je glavno opsravdanje sto ne prate nas fudba."nedostatak kvaliteta"..i oni su dosli da navijaju za Pjanica,Misimovica,Djeku i fudbalere..Mi drugacije vrijednujemo ljubav,ponos,cast..pripadnost boji.

I kada vec pominjes kako su organizovane navijacke skupine totalno nebitne za drustvo i da ne pridonose nasem drustvu uopste..samo bih te zapitao kako to da su ti momci iz tadasnjih prvih ekipa prvi uzeli pusku i stali u odbranu svojih gradova!!!!!??
Kako to da je veliki broj tih momaka iz tadasnjih jezgra navijackih skupina dali svoje zivote i dijelove tijela za nasu zemlju.!!??

Ocigledno ne pratis zivot i rad organizovanih navijackih skupina...raspitaj se prijatelju o humanitarnim akcijama BHF-a Hordi,Manijaka,Robijasa,Fukara.....RASPITAJ SE !!!!!!!!

Raspitaj se ,kada vec to stalno potenciras...koliko je to grupa ostalo sa agenturom i placenicima na celu(trenutno samo jedna i to djelomicno),i od te price da navijaci dobijaju /uzimau pare od svojih klubova,da im ovi placaju prevoz,ili daju bilo sta materijalno NEMA NISTA,zato sam ti i rekao da ti na tu problematiku gledas kao da su '90. i pocetci 2000te.

Ko je pali baklje ,bacao u teren radi bojkota i namjenskih kazni za savez
Ko je trpio kazne i batine,fizicko i mentalno maltretiranje tihz tvojim kvazi "moralnih" drotova.
Ko je dosao organizovano pred savez i jasno i glasno digao svoj glas protiv bande u savezu!!???
Ko je dobio ,taj dan,40setak hapsenja i prijava,ko je dobio par hiljada pendreka po ledjima!!???
Ko ej pravio akcije raznim plakatirenjem,grafitiranjem,upadanjem u stadione ,pisanjem parola!!!???

Neki simpatizeri,koji ma je drazi Real i Barsa od Sarajeva i Celika!!??
Drustvo filatelista!!????
Nevladin sektor( :D )!!???

U ostalom sa tobom je nemoguce raspravljati,kada bas,ali BAS ne vladas materijom...i znas nesto onosvno i povrsno.a furas se da znas Sve,takvi ljudi su najopasiji,i sa njima jednostavno enma diskusije

Da,svi navijaci ,i sve navijacke skupine su bagra ,banda ,placenici :-) ,nesposobni da urade bilo sta.
A i,cijenjeni prijetelju,uleti u teren sa svojim cijenjenim postovaocima fudbala i mrziteljima huligana(DA svi smo huligani :-) :-) ) i primi malo i batina i sankcija,kao i kazni i svih ostalih represija,pa cemo nastaviti razgovarati.
Ne idete vi na tekme radi kluba i rekao sam vec da je klub vama samo paravan. Evo RA je olaksala Velez 6.000 a Manijaci su olaksali zelju 3.000 na utakmici Velez - Zeljo. Ja Velez nisam nikad olaksao ni za jednu marku, a u uslovima u kojima rade BH klubovi to je velika lova za koju su Velez i Zeljo olaksani nakon njihovog ogleda. Kad nekoga volis to mu ne radis, a nebrojeno mnogo puta su to uradili i Manijaci Zelji i RA Velezu. Onda mi pocnete prosipati pricu da vi kao volite klub. Ne ne volite. Vama je klub paravan za izivljavanje i vama je mnogo bitnije sta se dogadja na tribinama nego na terenu, a i ja sam licno prosao cijelu BiH sa Velezom, ali nikad nisam napravio belaj niti ostetio svoj klub, jer za razliku od likova poput tebe ja svoj klub istinski i posteno volim.
O tim bakljama sam vec govorio. Strasno velik patriotski i moralni cin je kad likovi poput tebe igraca BH reprezentacije u oslu pogode bakljom. Ma odlicno. Samo tako nastavite. To je bas herojski i moralno i patriotski. Nemojte slucajno da prekinete. Vidim sa tim ste bili jako uspjesni, kao i sa protestima pred savezom. Nemoj pitat kako ste uspjesni. Radite sve ono sto ne treba i sto ne doprinosi, al samo ono sto treba ne radite jer ste debelo korumpirani, a to je da ne vrsite pritisak na svoje klubove da se izvrse promjene u savezu, jer samo klubovi to mogu uraditi jer oni delegiraju ljude u kantonalne, pa kantonalni u federalni, pa federalni u drzavni savez. Ali ne. Vas to ne zanima i vi za to nemate ni volje, a ni moralnog ishodista.
Sto se tice tih situacija gdje vas drotovi biju, jako je malo situacija gdje su drotovi onako prevrsili mjeru i zalost vas nevine dirali. S druge strane znam veoma mnogo situacija gdje su trebali da pregaze sve pred sobom, jer im se takva bagra nasla na putu da nije normalno, al nisu imali ovlasti. Mlad si ti ocito i nisi ti nikad vidio kako prava policija reaguje prema "navijacima" kao ti.
I na kraju ovaj rat su prvo prepoznali kriminalci sto veci sto manji i ona sitna bagra, pa su tako prvi i puske uzeli u ruke jer zlo je zlu najblize. Posten svijet se nadao miru. Otprilike tako nekako je rekao Abdulah Sidran ako se ne varam i ja se potpuno slazem sa tim. Toliko o uzimanju pusaka :)
ja navijacki pokret poznajem odlicno samo ono sto je tvoj problem je taj sto ja taj pokret gledam kao posmatrac sa strane i mogu da donesem objektivne zakljucke, a ti taj pokret gledas iznutra kao insider i subjektivan si. Znam sasvim sigurno da su navijacke skupine 5 najvecih BH klubova njima nakon rata nanijele mnogo vise stete nego koristi i da im ni u cemu nisu pomogle jer vas je problem taj sto vi mislite da ako vas ne bude nece imati ko navijati a to naprosto nije tacno jer Velez konkretno, a sasvim sigurno i svi ostali klubovi na strani ima mnogo vise navijaca (po vasoj definiciji simpatizera) nego huligana. O domacim tekmama da i ne govorim. Vi se slobodno ugasite kao navijacke skupine i ostace ljudi da navijaju navijacki i sportski za svoje klubove kao sto su to cinili i godinama prije vas. Mozete samo sa tim cinom uciniti uslugu kako svojim klubovima, tako i cjelokupnom BH fudbalu i sportu. Vi samo nanosite stetu gdje god se pojavite i klubove koje navodno volite iz utakmice u utakmicu finansijski ostecujete hiljade maraka a sluze vam samo kao paravan za vase huliganske ispade koji su posljedica neizviljenosti, frustracija, maltretiranja u djetinjstvu ili cega vec
mostarac

#86 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by mostarac »

van Basten wrote:ja rezultat utakmice saznao kasno sinoć... milina jedna, vjerujte mi... JA to govorim već 8 godina, ali eto... usput sam danas pročitao ćirine budalaštine (Berberović najbolji bek svijeta i slično :-) ), malo se ismijao na to, pročitao koliki je bio broj gledaTELJA, nisam se nasekirao zbog legendarne već kratke pameti našega naroda... sjetio se Balaševića i stiha "nama je dobro/taman kako smo zaslužili", ustvari čitave pjesme "Putuj Evropo"... i zaista nema smisla da iko čeka da se mi uozbiljimo i počnemo igrati fudbal.
za one koji se pitaju zašto ne bojkotujemo svoje klubove - nije ušanović u upravi mog kluba, ni iljo ni sulejman... kada je moj klub gracao u problemima, znalo se anći načina kako da se čuje glas pobune... ne mješajte kruške i jabuke.
Uostalom, uživajte svi koji smatrate da smo i ovakvi kakvi smo dobri, da je sasvim ok biti jači sparing partner Bugarskoj, Hrvatskoj, ponekad pobijediti Azerbejdžan i slične sile ili možda čak čekati zadnju utakmicu kvalifikacija pa je prodati (Danska, Beograd) da se ne bismo slučajno plasirali).

ovo dokazuje koliko si neinformisan o radu saveza i nacinu izbora njegovih organa, a nesto bi da ga rusis. Vecina je takva i onda su normalno i rezultati kakvi jesu. Informisite se bar o instituciji koju rusite. Ima statut na njihovoj stranici pa procitaj kako se biraju i ko ih bira.
van Basten

#87 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by van Basten »

znam ja vrlo dobro kako se biraju članovi IO, ali poenta sve priče i jeste da se taj način treba promjeniti... međutim, opet kažem, ne sjedi ušanović u upravi kluba mi pa da se sekiram zbog toga.
za razliku od većine ovdje, za koje sam primjetio da mijenjaju mišljenje o savezu kako vjetar puihne, ja savoje mišljenje držim od 2000. i ne mislim ga mijenjati pod uticajme kozmetičkih projmena koje zasijaju ovoj većini.
alphonse kauders

#88 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by alphonse kauders »

Ja to ovako gledam - dok god lokalni navijači daju pare za utakmicu svoga kluba , a tih npr. 5 KM kroz različite oblike završi u Savezu (kotizacija, sudije, delegati - valja to poplaćati), a to rade jer vole svoj klub i ne interesuje ih Savez, glupo je da bilo koji od tih lokalnih navijača napada bilo koga ko želi da navija za reprezentaciju, a istovremeno mu se hebe za Savez.

Lako je razmišljati iz navijačke perspektive, jer može se biti huligan i baciti kamen i kad imaš 15, ali i sa 20 i sa 45 godina, ali brate iz igračke perspektive većini momaka su sljedeća 2 ciklusa posljednja šansa da IKAD zaigraju na nekom većem takmičenju i zato je šega biti nedosljedan i podržavati Savez kroz plaćanja ulaznica klubu, a ne podržavati ga kroz nekupovanje ulaznice za utakmice reprezentacije.

Uostalom, ako su Sergej Barbarez i Željko Komšić, dvojica velikih i dokazanih patriota , otvoreno stali uz reprezentaciju onda prestaje bilo kakva priča o izdajništvu i sličnim glupostima. Ako se nekome ne idena utakmice, neka ne ide, ali pljuvati ljude koji navijaju za ove igrače je u najmanju ruku nepristojno.
Ja ću navijati za svoju reprezentaciju i preko tv-a taman i završila zadnja u grupi bez ijednog boda - dovoljno mi je samo da vidim da se bore i da igraju najbolji a ne podobni..

Pozdrav.
alphonse kauders

#89 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

mostarac wrote:Kao sto sam hiljadu puta rekao savez se rusi na utakmicama premier lige, a ne reprezentacije iako sam za simultano djelovanje, tj. bojkot reprezentacije uz opste razvaljivanje lakrdije zvane Premier liga BiH.
Al onda u tom slucaju pojedine navijacke skupine ne bi mogle da se kurce, a njihove vodje da uzmu finu pinku od mafijaskih vodstava klubova.
To je sav nas problem.
Da su umjesto sto su medjusobno razmjenjivali kamenice, i onim pravim navijacima ni krivim ni duznim razbijali glave, RA i Manijaci u Mostaru zajedno uletili na teren i prekinuli utakmicu sa porukom SAVEZ NAPOLJE to bi bilo efektnije nego sve do sad. Da su im se u tome pridruzili Robijasi I HZ i Fukare to bi odjeknulo i zabolilo bi ih. Al to nazalost necemo docekati i to jos dugo, a to je jedini nacin, a za to su pogotovo pogodne utakmice gdje se sastanu dvije navijacke skupine pa onda da se zajedno uleti u teren i prekine utakmica, jer cemu ovakva liga i sve sto se dogadja u njoj. To nikom ne koristi, ali ako bi uletili zajedno na teren i prekinuli tekmu mirno i dostojanstveno pitam se ko bi onda razbijao glave po tribinama i na internetu se hvalio da je on zajebani navijac i pisao ACAB. E tu je problem gospodo. Zelite li srusiti savez? Svaki vikend za to imate priliku. Necete to da uradite. Ok, al onda nemate apsolutno nikakvo pravo da osudite bilo koga ko je veceras dosao na tekmu u zenici, kao sto nemate pravo da osudite igrace koji su igrali. Vi da hocete vi bi srusili savez za 7 dana (tj. 2 kola premier lige), al problem je sto se to onda kosi sa vasim licnim i privatnim interesima, koji su je li vazniji od onih interesa koje nam navijacke skupine prodaju u javnosti. Dakle u narednom kolu u tuzli igraju Sloboda i Celik pa izvolite gospodo prekinite zajedno tekmu i udjite zajedno na teren sa porukom savez napolje. Nakon toga igraju Celik i Velez pa nek i tu navijacke skupine koje ce obje sasvim sigurno biti na stadionu izvole prekinuti utakmicu. E tad bi se vidio efekat i srusili bi savez, al kako onda da se jebe mater onima preko puta i kako da navijacke vodje objasne to menadzerima klubova koji prodaju polovne igrace a navijackim vodjama za mir daju neku sitnu lovu dovoljnu za sendvica, pive i kutije cigara.
Da se ne ponavljam i zakljucim - Da hocete da srusite savez srusili bi ga, al vi to gospodo necete i nemojte onda vise da pricate o tome.
Ovo je sjajan post, fakat istinska šamarčina za sve licemjere :thumbup:
cyprus

#90 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by cyprus »

van Basten wrote:znam ja vrlo dobro kako se biraju članovi IO, ali poenta sve priče i jeste da se taj način treba promjeniti... međutim, opet kažem, ne sjedi ušanović u upravi kluba mi pa da se sekiram zbog toga.
za razliku od većine ovdje, za koje sam primjetio da mijenjaju mišljenje o savezu kako vjetar puihne, ja savoje mišljenje držim od 2000. i ne mislim ga mijenjati pod uticajme kozmetičkih projmena koje zasijaju ovoj većini.
Jesil to navijo za Dansku u onoj čuvenoj utakmici?
homo_sapiens

#91 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by homo_sapiens »

FS/NS BiH je udruzenje ! Zasto neko ne pokusa registrirati jos jedno udruzenje, potpuno paralelno i sa istim programima i statutom kakav ima postojeci (mozda ce ministarstvo traziti drukciji naziv). Novo udruzenje moze poceti agitovati ostala udruzenja (klubove) da im se prikluce i novo udruzenje prjaviti UEFI (i UEFA je udruzenje), i na takav ili slican (kvaran) nacin se botriti protiv klike u sadasnjem savezu.
van Basten

#92 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by van Basten »

naravno da nisam. Jednostavno, nisam se obazirao na tu utakmicu. Znam koliko to možda čudno vama zvuči, ali me nije uhvatila masvna histerija pred tu utakmicu i nisam se sekirao što se Koševo rasprodalo za par sati. Doduše, malo mi je čudno bilo da je tek 1-2 hiljade prodato u Sarajevu, ali ako se zna da su tada navijači Sarajeva i donekle Željezničara bili jedini protivnici saveza, ne čudi to.
Ja sam samo rekao da mi tu utakmicu nismo mogli dobiti ni slučajno, upravo zbog ilje, muniba, pašalića, a ne zbog mene, tebe ili Brace, Sergeja...
cyprus

#93 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by cyprus »

van Basten wrote:naravno da nisam. Jednostavno, nisam se obazirao na tu utakmicu. Znam koliko to možda čudno vama zvuči, ali me nije uhvatila masvna histerija pred tu utakmicu i nisam se sekirao što se Koševo rasprodalo za par sati. Doduše, malo mi je čudno bilo da je tek 1-2 hiljade prodato u Sarajevu, ali ako se zna da su tada navijači Sarajeva i donekle Željezničara bili jedini protivnici saveza, ne čudi to.
Ja sam samo rekao da mi tu utakmicu nismo mogli dobiti ni slučajno, upravo zbog ilje, muniba, pašalića, a ne zbog mene, tebe ili Brace, Sergeja...
A da li smo mi ikad izgubili a da zato nismo okrivili dal sudije, dal savez, dal nesreću? Ispade da imamo savez kakav valja, i sudije koje su poštene u uz malo sreće bi mogli dići Svjetsko Prvenstvo. Mislim da je boldirana rečenica glupost i nije tačno da savezu odgovaraju neuspjesi reprezentacije, jer u slučaju uspjeha ih neće niko prozivat, a i više para je u igri. Gluho bilo, ne želim da ispadne da branim savez, al ja sam na jednoj drugoj temi reko da samo 20% onoga što savezu zamjeram veže se za reprezentaciju, a sav ostatak uz ovu ambiciozno nazvanu "Premier ligu".
alphonse kauders

#94 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

homo_sapiens wrote:FS/NS BiH je udruzenje ! Zasto neko ne pokusa registrirati jos jedno udruzenje, potpuno paralelno i sa istim programima i statutom kakav ima postojeci (mozda ce ministarstvo traziti drukciji naziv). Novo udruzenje moze poceti agitovati ostala udruzenja (klubove) da im se prikluce i novo udruzenje prjaviti UEFI (i UEFA je udruzenje), i na takav ili slican (kvaran) nacin se botriti protiv klike u sadasnjem savezu.
Ne može jedna država prijaviti UEFI dva fudbalska saveza.
and

#95 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by and »

van Basten wrote:znam ja vrlo dobro kako se biraju članovi IO, ali poenta sve priče i jeste da se taj način treba promjeniti... međutim, opet kažem, ne sjedi ušanović u upravi kluba mi pa da se sekiram zbog toga.
ne sjedi ti ušanović u upravi kluba,ali u upravama klubova ima i gorih od ušanovića,ljudi koji nemaju veze sa fudbalom,a to je kao baza iz koje se biraju ljudi u savez.
savez pravi lakrdiju od premijer lige,a da li se nekad neko zbog toga pobunio?
papacja

#96 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by papacja »

E tvoja uprava kluba, zajedno sa ostalim upravam vrlo lahko mogu smijeniti savez, i ako dodamo, kao što lijepo predloži @mostarac, navijače koji bi subotom samo napustili tribine i preselili se na travnjak, mirno i dostojanstveno bez tuče i pendrekanja, eto načina. Složio bih se sa @cyprusom, nije neuspijeh reprezentacije ono zbog čega bih volio srušiti savez. Šta je sa namještanjemtekmi u našem prvenstvu (u tome učestvuju uprave mnogih klubova), šta je sa delegiranjem sudija, šta je sa organizaciom omladinskih liga, šta je...? Ne navijati za reprezentaciju svoje zemlje jer za Boga miloga ne valja savez, a ići na utakmice svoga kluba u prvenstvu, koji organizuje taj isti savez i kome klub plaća sudije, koje taj isti savez delegira, pa kotizacije, pa..., to se zove LICEMJERSTVO. Ako je bojkot, onda bojkotovati treba sve što savez organizuje, a ne samo ove mladiće koji se bore da se plasiraju na neko veliko takmičenje, igraju za svoju zemlju i oni su uzori naše omladine (dječice), jer bolje da im oni budu nego Modrići, Stankovići (nemam ništa protiv njih, i njihovog nogometnog/fudbalskog znanja), ali onda bi naša djeca možda željela da igraju za te reprezentacije i mislili kako su te reprezentacije dobar izbor i ponos igrati, a ne naša. U slučaju da Pjanić, Misimović, Spaha, Hasagić... odluče kao i dio gledatelja da bojkotuju repku, to šalje negativnu poruku našoj djeci jer se slabi osječaj patriotizma i pripadnosti i ... ovo je već sociološko pitanje i to bi mogli bolje objasniti ljudi iz te struke.
homo_sapiens

#97 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by homo_sapiens »

alphonse kauders wrote:
homo_sapiens wrote:FS/NS BiH je udruzenje ! Zasto neko ne pokusa registrirati jos jedno udruzenje, potpuno paralelno i sa istim programima i statutom kakav ima postojeci (mozda ce ministarstvo traziti drukciji naziv). Novo udruzenje moze poceti agitovati ostala udruzenja (klubove) da im se prikluce i novo udruzenje prjaviti UEFI (i UEFA je udruzenje), i na takav ili slican (kvaran) nacin se botriti protiv klike u sadasnjem savezu.
Ne može jedna država prijaviti UEFI dva fudbalska saveza.
Ne prijavljuje drzava UEFI ! Drzava sa UEFOM nema nista. FS/NS BiH ima korespodenciju s Uefom. Drzava nije osnivac naseg Saveza. I UEFA nije "nicija", i ona je oblik Udruzenja, kao i nas savez. Drzava samo daje dozvolu udruzenju da koristi terminologiju "Bosna i Hercegovina". Drzava, cak, bez odobrenja tijela Udruzenja (Saveza) nema pravo uci i izvrsiti unutrasnju kontrolu knjiga (izuzev Suda, ali u posebnim okolnostima).
Nasa drzava ne moze zabraniti registraciju jos jednog saveza koji samo mora imati razlicit naziv (Savez nogometasa/fudbalera BiH, npr), i koji bi u nastavku izvrsavao sve radnje kao i aktuelni savez. I td.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#98 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by -LIBERO- »

mostarac wrote: Ne idete vi na tekme radi kluba i rekao sam vec da je klub vama samo paravan. Evo RA je olaksala Velez 6.000 a Manijaci su olaksali zelju 3.000 na utakmici Velez - Zeljo. Ja Velez nisam nikad olaksao ni za jednu marku, a u uslovima u kojima rade BH klubovi to je velika lova za koju su Velez i Zeljo olaksani nakon njihovog ogleda. Kad nekoga volis to mu ne radis, a nebrojeno mnogo puta su to uradili i Manijaci Zelji i RA Velezu. Onda mi pocnete prosipati pricu da vi kao volite klub. Ne ne volite. Vama je klub paravan za izivljavanje i vama je mnogo bitnije sta se dogadja na tribinama nego na terenu, a i ja sam licno prosao cijelu BiH sa Velezom, ali nikad nisam napravio belaj niti ostetio svoj klub, jer za razliku od likova poput tebe ja svoj klub istinski i posteno volim.
O tim bakljama sam vec govorio. Strasno velik patriotski i moralni cin je kad likovi poput tebe igraca BH reprezentacije u oslu pogode bakljom. Ma odlicno. Samo tako nastavite. To je bas herojski i moralno i patriotski. Nemojte slucajno da prekinete. Vidim sa tim ste bili jako uspjesni, kao i sa protestima pred savezom. Nemoj pitat kako ste uspjesni. Radite sve ono sto ne treba i sto ne doprinosi, al samo ono sto treba ne radite jer ste debelo korumpirani, a to je da ne vrsite pritisak na svoje klubove da se izvrse promjene u savezu, jer samo klubovi to mogu uraditi jer oni delegiraju ljude u kantonalne, pa kantonalni u federalni, pa federalni u drzavni savez. Ali ne. Vas to ne zanima i vi za to nemate ni volje, a ni moralnog ishodista.
Sto se tice tih situacija gdje vas drotovi biju, jako je malo situacija gdje su drotovi onako prevrsili mjeru i zalost vas nevine dirali. S druge strane znam veoma mnogo situacija gdje su trebali da pregaze sve pred sobom, jer im se takva bagra nasla na putu da nije normalno, al nisu imali ovlasti. Mlad si ti ocito i nisi ti nikad vidio kako prava policija reaguje prema "navijacima" kao ti.
I na kraju ovaj rat su prvo prepoznali kriminalci sto veci sto manji i ona sitna bagra, pa su tako prvi i puske uzeli u ruke jer zlo je zlu najblize. Posten svijet se nadao miru. Otprilike tako nekako je rekao Abdulah Sidran ako se ne varam i ja se potpuno slazem sa tim. Toliko o uzimanju pusaka :)
ja navijacki pokret poznajem odlicno samo ono sto je tvoj problem je taj sto ja taj pokret gledam kao posmatrac sa strane i mogu da donesem objektivne zakljucke, a ti taj pokret gledas iznutra kao insider i subjektivan si. Znam sasvim sigurno da su navijacke skupine 5 najvecih BH klubova njima nakon rata nanijele mnogo vise stete nego koristi i da im ni u cemu nisu pomogle jer vas je problem taj sto vi mislite da ako vas ne bude nece imati ko navijati a to naprosto nije tacno jer Velez konkretno, a sasvim sigurno i svi ostali klubovi na strani ima mnogo vise navijaca (po vasoj definiciji simpatizera) nego huligana. O domacim tekmama da i ne govorim. Vi se slobodno ugasite kao navijacke skupine i ostace ljudi da navijaju navijacki i sportski za svoje klubove kao sto su to cinili i godinama prije vas. Mozete samo sa tim cinom uciniti uslugu kako svojim klubovima, tako i cjelokupnom BH fudbalu i sportu. Vi samo nanosite stetu gdje god se pojavite i klubove koje navodno volite iz utakmice u utakmicu finansijski ostecujete hiljade maraka a sluze vam samo kao paravan za vase huliganske ispade koji su posljedica neizviljenosti, frustracija, maltretiranja u djetinjstvu ili cega vec
Halo bolan,ko si ti da meni ili bilo kome drugome kazes zbog cega ja/mi idemo na utakmice naseg kluba.

Mozda tebi to nije jasno,jer ti je draze pogledati veliki derbi Barsa-Real nego se voziti 6 sati do Bihaca,navijati,i onda natrag opet 6 sati...

U susini,meni je bitnije pogledati utakmicu Sarajevo-Vrbanjusa,nego recimo Milan-Real..to nije ljubav!!?? To nije prvivreznost klubu!!???

I prestani,ako zelis imati normalan i zdrav dijalog,kategoricno tvrditi nesto ,sto moze znati samo individua pojedinacno,sta je to sto ga veze za svoj klub,ja rti odgovorno tvrdim i stojim iza toga da je to bezrezervna ljubav prema klubu.

Bacanje baklji u teren su odradili drugovi iz BHF-a,i mislim da su to opravdano radili,i u Norveskoj i na Kosevo,jer se poslije dizala parola savez=mafija,poslje toga se i u UEFA malo drugacije razmislalo o nasem savezu,cak su i revizori poslani,kao i kazne za bandu iz saveza ,sto je po meni opravano..

Ja ti odgovorno tvrdim da Hz nemaju nikakvih novcanih ,ili bilo kakvih drugih koristi od kluba,i da se grupa apsolutno samofinansira,zato nemoj opet donositi neke tvoje kao zakljucke o stvarima kojima nemas blage veze.

Sto se tice uzimanje pusaka,i tvoje teorije,kao potkrepljene Sidranovim izjavama..mogu samo reci,da nije bilo te "bagre" (kako te stid nije nazvati bagrom ljude koji su prvi stali u odbranu nase zemlje,i od tih prvoboraca njih 70%je polozilo svoje zivote,da bi ti i ja mogli sada palamuditi..STIDI SE!!!!),da su "intelektualci" diskutovali i "pregovarali" sa agresorima,kako su u najvecoj mjeri to i radili pocetkom rata,i da ta "bagra" kako je mrtav hladan nazivas,nije prva uzela puske i stali pred tenkove,ti i ja bi sada bili po Svedskoj i Njemackoj ,ili bi imali druga imena,i sada navijali za zvezdu i partizan.

I opet,mjesas hulaganstvo sa organizovanim navijackim pokretom,covjek koji na cijelu tu stvar gleda tako ograniceno i limitirano,nije ni vrijedan nastavka diskusije . :run:

Jeste,svi koji sada, ili smo nekada pripadali navijackom pokretu,smo ne obrazovana,frustrirana,primitivna bagra...a ti se malo zapitaj zasto imas tako iskljuciv stav prema navijackom pokretu,stav prepun predrasuda i stereotipnih floskula...mozda bas zato sto su ti kao malom,neki od momaka koji su pripadali tom pokretu,palili sljage i otimali uzinu,mozda... :skoljka:

I da,cisto za tvoju informciju,puno sam blize '30.tim,nego li '20tim,godinama,eto cisto informativno,jer vidim da si me automatizmom prepunim predrasuda (ti si bas momak prepun predrasuda i lmitiranih,ogranicenih pogleda ,daj opusti se malo :D :D )svrstao i kategorisao u nekog ne izivljenog dvadesetogidisnjaka :D :D
Last edited by -LIBERO- on 24/08/2008 01:24, edited 1 time in total.
cyprus

#99 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by cyprus »

homo_sapiens wrote:Ne prijavljuje drzava UEFI ! Drzava sa UEFOM nema nista. FS/NS BiH ima korespodenciju s Uefom. Drzava nije osnivac naseg Saveza. I UEFA nije "nicija", i ona je oblik Udruzenja, kao i nas savez. Drzava samo daje dozvolu udruzenju da koristi terminologiju "Bosna i Hercegovina". Drzava, cak, bez odobrenja tijela Udruzenja (Saveza) nema pravo uci i izvrsiti unutrasnju kontrolu knjiga (izuzev Suda, ali u posebnim okolnostima).
Nasa drzava ne moze zabraniti registraciju jos jednog saveza koji samo mora imati razlicit naziv (Savez nogometasa/fudbalera BiH, npr), i koji bi u nastavku izvrsavao sve radnje kao i aktuelni savez. I td.
SF :roll:
Abacija

#100 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!

Post by Abacija »

cyprus wrote:
van Basten wrote:naravno da nisam. Jednostavno, nisam se obazirao na tu utakmicu. Znam koliko to možda čudno vama zvuči, ali me nije uhvatila masvna histerija pred tu utakmicu i nisam se sekirao što se Koševo rasprodalo za par sati. Doduše, malo mi je čudno bilo da je tek 1-2 hiljade prodato u Sarajevu, ali ako se zna da su tada navijači Sarajeva i donekle Željezničara bili jedini protivnici saveza, ne čudi to.
A da li smo mi ikad izgubili a da zato nismo okrivili dal sudije, dal savez, dal nesreću? Ispade da imamo savez kakav valja, i sudije koje su poštene u uz malo sreće bi mogli dići Svjetsko Prvenstvo. Mislim da je boldirana rečenica glupost i nije tačno da savezu odgovaraju neuspjesi reprezentacije, jer u slučaju uspjeha ih neće niko prozivat, a i više para je u igri. Gluho bilo, ne želim da ispadne da branim savez, al ja sam na jednoj drugoj temi reko da samo 20% onoga što savezu zamjeram veže se za reprezentaciju, a sav ostatak uz ovu ambiciozno nazvanu "Premier ligu".
1. Sa nesrecom se mozemo pomiriti.

2. Da se Savez ikada zalio u vezi losih (citaj "otvoreno pristrasnih") sudija manje bi im sada zamjerali. Pogledaj kako se bore ljudi u Rukometnom savezu BiH zbog onog Sveda a zna se da je najmanje 50% nase krivice. Znaci, nema sanse da dobiju spor ali se i dalje bore. Ako nista, pazice evropski rukometni savez koga ce nam poslati za sudije i delegata sljedeci put. Za ovo sam skroz siguran iz vlastitog iskustva kada su moj tim sudije stalno podkradali. I jednom nam pukne film i napravimo frku na utakmici, i poslije toga su nam stalno slali prvorazredne sudije iako im se to nije novcano isplatilo. Sa pravim sudijama vise nikad nije bilo problema jer su ljudi drzali do svog integriteta i reputacije. Poenta je, da se nas fudbalski savez zalio svaki put kad su nas zakidali i da su tjerali te slucajeve po kojekakvim komisijama i sudovima, prije ili kasnije bi dobili i dobre sudije. Siguran sam da bi tada otisli na neko prvenstvo.

3. Uticaj Saveza na odabir ograca, a i "neigraca" :-), je velik. Sjeti se samo koji su "neigraci" startovali u vaznim utakmicama a poslije se nikad nisu pojavili.

4. Nekima u Savezu i te kako odgovara da ne odemo na neko prvenstvo zbog njihovih otvorenih simpatija prema reprezentacijama Hrvatske i Srbije. Iz istih razloga, ti ljudi u Savezu cine sve da oslabe reprezentaciju BiH kroz blokiranje mladih igraca iz izbjeglistva i dijaspore da zaigraju za nas. Njima je povoljnije da ti mladi talenti zaigraju za Hrvatsku i Srbiju nego za BiH. Cak im ne smeta ako se igraci odluce za selekcije Svedske, Svicarske, Njemacke, Danske, itd.

Za zakljucak... Borba protiv loseg rada Saveza na internacionalnom planu (reprezentacija) ne iskljucuje i borbu protiv nelegalnosti u domacim ligama. Ko hoce, moze i u stanju je sve!
Post Reply