MetallicA- Death Magnetic

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#76 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Nosferatu »

Ashes of the Wake is Lamb of God’s third full length studio recording, released in 2004, just one year after their
previous release, As the Palaces Burn. It was rated by Guitar World as the 49th greatest Guitar Album of all Time.
The album is more political than their previous work, aimed at the war in Iraq, with songs such as “Ashes of the Wake”,
“Now You’ve Got Something to Die For”, “The Faded Line”, and “Laid to Rest”, the last being featured, albeit censored,
on Guitar Hero 2.

Bitrate: 320 kbps - MP3
Image

Tracklist:
01. Laid To Rest
02. Hourglass
03. Now You’ve Got Something To Die For
04. The Faded Line
05. Omerta
06. Blood Of The Scribe
07. One Gun
08. Break You
09. What I’ve Become
10. Ashes Of The Wake
11. Remorse Is For The Dead

http://rapidshare.com/files/77411670/as ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/77412203/as ... .part2.rar
Loud

#77 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Loud »

Neelix wrote:kenjatoru kakav si ti uspjeh postigao da bi na osnovu to ga mogao iznositi ovakve kritike?
Mislim da je meni upuceno,
U kojoj sferi te interesuje dokle sam stigao? Ako je samo u muzici to je lahko odgovoriti, nisam stigao dalje od sviranja gitare za raju, al' nisam ni levat da ne skontam kad me neko uzima lopatom. Oni koji su istinski slusali Metallicu do Black albuma zasigurno ne posjeduju albume koji su izasli zadnjih 18 godina. E sad drugo su pozeri u koje pretpostavljam da i ti spadas i ako imas kolekciju ploca pretostavljam da u njoj imas i Cinderellu, Ratt i ostale MTV bendove iz '80ih.
metal_rules_cura

#78 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by metal_rules_cura »

Ne bih sad da ovdje nekom dizem zivac :-) :lol: ali zaista, ja necu biti ta koja ce poslusati album Metallice kada izadje. Na kraju ce tako i biti. Da se razumijemo, godinama sam u ovoj muzici, sito i reseto preslusala od toga svega i zaista nemam pojma kako su mi apsolutno SVI u zadnje vrijeme uspjeli ogaditi ovaj bend do bola. Nemam pojma sta se od toga toliko ocekuje. To je ni manje - ni vise nego nedostatak znanja pa je ime to koje prodaje album, a ne kvalitet. Ne osporavam im uticaj na thrash, velikani tog pravca, ali sa PRVIM ALBUMIMA. Ono sto su pravili zadnjih 15 godina je sve samo ne ono sto bi trebalo biti. I ok, neka albuma, ali hajde malo ohladite :lol: :lol:
roki

#79 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by roki »

samo opusteno
ANTHRAX

#80 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by ANTHRAX »

Preslusao sam ovaj zadnji singl 'The Day That Never Comes'.. I naravno live 'Cyanide'.. Jamesu je glas prno.. Ali fakat..

ALI ovo je osvjezenje poslije St. Anger.. Citki riffovi i naravno SOLO.. Pa solidno zvuci ako cemo porediti sa ST. Anger..
Ali poredjenje nema smisla..

Hmm neki su ovdje spomenuli ne moze se prziti pomfrit vise puta u istom ulju..
Pa dobro ali samim tim sto ocekujete isti stil kao u pocecima Metallice, i ne vidite koliko ste kontradiktorni u svojim stavovima..

Ali svi imaju svoje.. Ja imam prva 4 i to mi je dovoljno.. I naravno u kolekciji mi je i Garage Inc. Sasvim solidna kompilacija..

Ovo ostalo ne volim ne sto ne valja [osim St.Anger :D ] nego jednostavno ne lezi mi taj stil..

Se vidjamo..
Sin_Groma

#81 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

ANTHRAX wrote:Preslusao sam ovaj zadnji singl 'The Day That Never Comes'.. I naravno live 'Cyanide'.. Jamesu je glas prno.. Ali fakat..

ALI ovo je osvjezenje poslije St. Anger.. Citki riffovi i naravno SOLO.. Pa solidno zvuci ako cemo porediti sa ST. Anger..

Pa dobro ali samim tim sto ocekujete isti stil kao u pocecima Metallice, i ne vidite koliko ste kontradiktorni u svojim stavovima..

Ali svi imaju svoje.. Ja imam prva 4 i to mi je dovoljno.. I naravno u kolekciji mi je i Garage Inc. Sasvim solidna kompilacija..

Ovo ostalo ne volim ne sto ne valja [osim St.Anger :D ] nego jednostavno ne lezi mi taj stil..

Se vidjamo..
A My Apocalpse?
Layne

#82 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Layne »

kurt cobain wrote:Izvini ali muzicka scena onakvu kakvu je danas poznajemo sigurno ne bi postajala bez MTV-ja, barem onog s pocetka kada su se samo pustali spotovi, a ne kao danas kada je 90% neki reallity show a 10% spotovi.
Za koliko bi ti danas bandova cuo da nije postajao MTV, i koliko bi "velikih" bandova danas postojalo.
Ovakva muzička scena, bar meni, uopšte ne treba.
Neelix

#83 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

Layne wrote:
kurt cobain wrote:Izvini ali muzicka scena onakvu kakvu je danas poznajemo sigurno ne bi postajala bez MTV-ja, barem onog s pocetka kada su se samo pustali spotovi, a ne kao danas kada je 90% neki reallity show a 10% spotovi.
Za koliko bi ti danas bandova cuo da nije postajao MTV, i koliko bi "velikih" bandova danas postojalo.
Ovakva muzička scena, bar meni, uopšte ne treba.
i ti si svasta poceo pricati, jel ti to ne treba Rizzo :x
Layne

#84 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Layne »

Neelix wrote:i ti si svasta poceo pricati, jel ti to ne treba Rizzo :x
Mislio sam na stranu, sigurno si primjetio da i rizzo bojkotuje MTV i da pored silnih ponuda koje je dobio neće njima spotove da prodaje. Nije sve u parama :D
ANTHRAX

#85 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by ANTHRAX »

Sin_Groma wrote:
ANTHRAX wrote:Preslusao sam ovaj zadnji singl 'The Day That Never Comes'.. I naravno live 'Cyanide'.. Jamesu je glas prno.. Ali fakat..

Se vidjamo..
A My Apocalpse?
Na zalost nisam imao prilike jos cuti..
Sin_Groma

#86 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

ANTHRAX wrote:
Sin_Groma wrote:

Se vidjamo..
A My Apocalpse?
Na zalost nisam imao prilike jos cuti..
Na trecoj stranici ovoga topica imas link.
ANTHRAX

#87 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by ANTHRAX »

Na trecoj stranici ovoga topica imas link.[/quote]

E hvala lijepo.. Evo bas sam preslusao..

Pa hmmm.. Ovo ne da je iznad St.Anger.. Hmm pa covjece thrash zvuk.. :) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Nije lose nije lose, ovo mi je za sada najbolje od novina :) Ali fakat kako je Jamesu glas prnuo???

Mislis li?
Sin_Groma

#88 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

ANTHRAX wrote:Na trecoj stranici ovoga topica imas link.

E hvala lijepo.. Evo bas sam preslusao..

Pa hmmm.. Ovo ne da je iznad St.Anger.. Hmm pa covjece thrash zvuk.. :) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Nije lose nije lose, ovo mi je za sada najbolje od novina :) Ali fakat kako je Jamesu glas prnuo???

Mislis li?[/quote]

Ma da, ovo je pravi thrash, puno bolje od St. Angera. (iako nije to tesko nadmasit).
A ne znam, glas mu je skroz oslabio, puno mi je ža zbog toga... Nadam se da svejedno dobro zvuci na drugim studijskim pjesmama. Ja mislim da sutra izdaju novu pismu. Na njihovoj stranici bi trebala svakog ponedjeljka od izlaska albuma izac po nova pisma.
sultandzek

#89 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

Evo link sa 30 sec samplovima svih pjesama na albumu. Pokrenite You Tube link koji se nalazi ispod naslova samplova ukoliko ne mozete otvoriti formate na vrha site-a.

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=103780
sultandzek

#90 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

Evo kako je ocijenjen album od stranice Thrash Hits (najvecom mogucom ocjenom!)

http://www.thrashhits.com/2008/08/album ... -magnetic/
sultandzek

#91 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

Treci dig singl Cyanide (kriticari je ocijenili najlosijom pjesmom na albumu).

http://metallica.com/index.asp?item=601167

Kratki film, a ne spot kako rekose iz Metallice i jugo 45:)
The Day That Never Comes video premijera.

http://metallica.com/index.asp?item=601171
Vaso

#92 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Vaso »

preview svih 10 pjesama, preko 5 min.

http://www.youtube.com/watch?v=YQvDWdK_b1E

hhhhhh...prejako :mrgreen: ..favorit :arrow: broken, beat & scarred
Sin_Groma

#93 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

Vaso wrote:preview svih 10 pjesama, preko 5 min.

http://www.youtube.com/watch?v=YQvDWdK_b1E

hhhhhh...prejako :mrgreen: ..favorit :arrow: broken, beat & scarred
Tvoj favorit je instrumental na albumu... :)
sultandzek

#94 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

Mislim da je instrumental Suicide & Redemption !

Moj favorit All Nightmare Long !:)
Sin_Groma

#95 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

Ma briga me koji je instrumental. Procurio je album... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#96 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Nosferatu »

dje procurio?
kreco hakija

#97 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by kreco hakija »

ma stavljaj šta čekaš jadan ne bio. :mrgreen:
nego samo da dam svoj komentar, jedan kolega gore kaže da live nisu baš najbolji i da sviraju samo do pola pjesme.
ja sam ih gledao čini mi se 2003, i to je bio najbolji live koncert, sve pjesme su odsvirali bez prekida.
a mogu samo mislit kako su žarili '85 na vrhuncu slave.
za mene apsolutno naj metal band svih vremena.
Sin_Groma

#98 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

Ma procurio album, prijatelju. Ne brini se, evo ti stize... :)
Benighted

#99 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Benighted »

Ajmo zene ,ajmo ljudi ,metalike,friske metalike...

Image
Image

1. "That Was Just Your Life" 7:08
2. "The End of the Line" 7:52
3. "Broken, Beat & Scarred" 6:25
4. "The Day That Never Comes" 7:56
5. "All Nightmare Long" 7:57
6. "Cyanide" 6:39
7. "The Unforgiven III" 7:46
8. "The Judas Kiss" 8:00
9. "Suicide & Redemption" 9:57
10. "My Apocalypse"