Iggy Pop - Sarajevo!
Moderator: _BataZiv_0809
-
Tisina
#76 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
ovo nije moj blog
samo skrecem paznju na isti hh
-
dezurni_ucenik
#77 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:35, edited 1 time in total.
-
Wolfheart
#78 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
cuh da je koncert otkazan. ?
u gradu od oko pola milijuna stanovnika, nije ni 1000 karata prodano za koncert jednog od naj punk rock muzicara svih vremena. jadno, da ne moze jadnije.
u gradu od oko pola milijuna stanovnika, nije ni 1000 karata prodano za koncert jednog od naj punk rock muzicara svih vremena. jadno, da ne moze jadnije.
-
sarlo
#79 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Steta. Nadati se da ce pozivjeti i da cemo na slijedecoj turneji ipak vidjeti tu zvjerku.
- koma
#80 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Hocemo... Ako Iggy i sa 81 dodje da nam skace po stageu. Mozda, MOZDA za tih 20 godina se skupi 3000-4000 zainteresovanih da ode na koncert koji nije Dara Bubamara i ini.sarlo wrote:Steta. Nadati se da ce pozivjeti i da cemo na slijedecoj turneji ipak vidjeti tu zvjerku.
Jesmo jadni, 'bem ti 'grad' i 'drzavu'
- shuriken
#81 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
da podsjetim:
Drustveno prihvatanje homoseksualaca ce otvoriti vrata tj. biti povod i ostalim, jos gorim profilima (pedofili, drogerasi, prostitutke, punkeri, goticari i dr.) da se drustveno afirmisu.
to je bilo na onim narandzastim plakatima koji su osvanuli po sarajevu i za koje niko nece odgovarati, jer je u nasoj drzavi pozeljno da se podstrekava mrznja, posebno pred izbore
jebi ga ljudi, na listi smo za odstrel od strane moralne policije
znalo se da se nece prodati puno karata jer je ljetos bio u zg i bg
i otpocetka je bila varijanta da se koncert odrzi u manjem prostoru
ali nakon 24.9. vise niko nije mogao garantovat bezbjednost
pa vi ignorisite izbore ako se usudite
Drustveno prihvatanje homoseksualaca ce otvoriti vrata tj. biti povod i ostalim, jos gorim profilima (pedofili, drogerasi, prostitutke, punkeri, goticari i dr.) da se drustveno afirmisu.
to je bilo na onim narandzastim plakatima koji su osvanuli po sarajevu i za koje niko nece odgovarati, jer je u nasoj drzavi pozeljno da se podstrekava mrznja, posebno pred izbore
jebi ga ljudi, na listi smo za odstrel od strane moralne policije
znalo se da se nece prodati puno karata jer je ljetos bio u zg i bg
i otpocetka je bila varijanta da se koncert odrzi u manjem prostoru
ali nakon 24.9. vise niko nije mogao garantovat bezbjednost
- koma
#82 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Ma problem je sto nece ignorisati, vec ce opet glasati srcem. FUJ!shuriken wrote:da podsjetim:
-
zimomor
#83 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Steta.
A najjadnije je to sto je nekima ociglendo drago sto je otkazan koncert u Sarajevu.
A najjadnije je to sto je nekima ociglendo drago sto je otkazan koncert u Sarajevu.
-
ponosna_manjina
#84 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Ne znam je li posljedica kolektivne paranoje ali i ja sam čuo da je ovo jedan od razloga.shuriken wrote: ali nakon 24.9. vise niko nije mogao garantovat bezbjednost
-
zimomor
#85 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Mislim da je takodje greska i kod organizatora s obzirom da je kod nas uobicajeno da se karte za koncerte kupuju maltene na sami dan koncerta, ukljucujuci i mene jer sam ja na primjer mislio ici na koncert i kupiti kartu dan prije koncerta.
Mislim da bi bilo pametno za buduce koncerte uvesti opciju da se do nekih 5 dana prije koncerta karte mogu kupiti po jeftinijoj (ili normalnoj) cijeni, a da zadnjih 5 dana budu vece cijene.
Takodje mislim da je Zetra prevelik zalogaj za Iggyjev koncert, ruku na srce tip je bio na vrhuncu popularnosti prije dobrih dvadesetak/trideset godina. Skenderija bi bila OK, ili mozda cak i Dom mladih, sto da ne. Bolje imati malu ali probranu publiku koja je spremna i platiti vecu cijenu.
Mislim da bi bilo pametno za buduce koncerte uvesti opciju da se do nekih 5 dana prije koncerta karte mogu kupiti po jeftinijoj (ili normalnoj) cijeni, a da zadnjih 5 dana budu vece cijene.
Takodje mislim da je Zetra prevelik zalogaj za Iggyjev koncert, ruku na srce tip je bio na vrhuncu popularnosti prije dobrih dvadesetak/trideset godina. Skenderija bi bila OK, ili mozda cak i Dom mladih, sto da ne. Bolje imati malu ali probranu publiku koja je spremna i platiti vecu cijenu.
-
zimomor
#86 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Mislim da je navoditi ovo kao razlog stvarno presmijesno.ponosna_manjina wrote:Ne znam je li posljedica kolektivne paranoje ali i ja sam čuo da je ovo jedan od razloga.shuriken wrote: ali nakon 24.9. vise niko nije mogao garantovat bezbjednost
- trinaesti
#87 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
los organizator sada ce se pokusati izvaditi na to kako je za otkazivanje koncerta kriva bezbjedonosna situacija. zbog cega? zbog sukoba navijaca zelje i celika?
-
ponosna_manjina
#88 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Zašto?zimomor wrote:Mislim da je navoditi ovo kao razlog stvarno presmijesno.ponosna_manjina wrote:Ne znam je li posljedica kolektivne paranoje ali i ja sam čuo da je ovo jedan od razloga.shuriken wrote: ali nakon 24.9. vise niko nije mogao garantovat bezbjednost
Zar stvarno ne vjeruješ da smo na mapi slobodnog svijeta označeni kao grad u kojem su jako aktivne radikalno islamističke skupine.
Nasilno prekinut Queer festival u Sarajevu.
Planirani teroristički napad na Kylie Minogue u Dubaiu.
itd.
-
bloncaric10040
#89 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Bas dobro da si nas obavijestio ko se s kim sukobio!.... Iggy Pop je vjerojatno navijac Sarajeva?trinaesti wrote:los organizator sada ce se pokusati izvaditi na to kako je za otkazivanje koncerta kriva bezbjedonosna situacija. zbog cega? zbog sukoba navijaca zelje i celika?
- slavkoimamodilera
#90 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Sad na RSG-u bilo... glasnogovornica Art Zone-a je govorila... zbog malo prodatih ulaznica su planirali prebacivanje koncerta u manji prostor... ali je navodno "kap koja je prekinula casu" ipak narusena sigurnosna situacija i nasilno prekidanje jednog festivala...
-
zimomor
#91 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
bullshitslavkoimamodilera wrote:Sad na RSG-u bilo... glasnogovornica Art Zone-a je govorila... zbog malo prodatih ulaznica su planirali prebacivanje koncerta u manji prostor... ali je navodno "kap koja je prekinula casu" ipak narusena sigurnosna situacija i nasilno prekidanje jednog festivala...
- slavkoimamodilera
#92 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Don't shoot the messenger...zimomor wrote:bullshitslavkoimamodilera wrote:Sad na RSG-u bilo... glasnogovornica Art Zone-a je govorila... zbog malo prodatih ulaznica su planirali prebacivanje koncerta u manji prostor... ali je navodno "kap koja je prekinula casu" ipak narusena sigurnosna situacija i nasilno prekidanje jednog festivala...
- black
#93 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
shupljak opravdanjeslavkoimamodilera wrote:Sad na RSG-u bilo... glasnogovornica Art Zone-a je govorila... zbog malo prodatih ulaznica su planirali prebacivanje koncerta u manji prostor... ali je navodno "kap koja je prekinula casu" ipak narusena sigurnosna situacija i nasilno prekidanje jednog festivala...
- Alfons Kauders
#94 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
fakat jeftin izgovorblack wrote:shupljak opravdanjeslavkoimamodilera wrote:Sad na RSG-u bilo... glasnogovornica Art Zone-a je govorila... zbog malo prodatih ulaznica su planirali prebacivanje koncerta u manji prostor... ali je navodno "kap koja je prekinula casu" ipak narusena sigurnosna situacija i nasilno prekidanje jednog festivala...
-
neshto
#95 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
šta su se prepali koji K, pa 600 karata nije uopšte malo, kod nas raja nema navike kupovanja karata u predprodaji...
a da je lokacija pogrešna od samog početka to ne treba uopšte spominjati...
opet će svejtski mediji jedva dočekati i ovu vijest prenijeti naravno da je festival prekinut isključivo zbog bezbjednosnih razloga...
definitivno nesposobnost organizatora i ništa drugo...
a da je lokacija pogrešna od samog početka to ne treba uopšte spominjati...
opet će svejtski mediji jedva dočekati i ovu vijest prenijeti naravno da je festival prekinut isključivo zbog bezbjednosnih razloga...
definitivno nesposobnost organizatora i ništa drugo...
-
zimomor
#96 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Ne, stvarno ne vjerujem. Kakve veze ja imam sa Kylie i sa Dubaijem?ponosna_manjina wrote:Zašto?zimomor wrote: Mislim da je navoditi ovo kao razlog stvarno presmijesno.
Zar stvarno ne vjeruješ da smo na mapi slobodnog svijeta označeni kao grad u kojem su jako aktivne radikalno islamističke skupine.
itd.
Na kraju krajeva, to sto su oni (uz pomoc zla olicenog u hAvazu i reisa koji vjerovatno prima lovu od Saudijaca da bi okretao glavu od vehabija) uspjeli prekinuti jedan festival, ne mora znaciti da mi moramo sada podviti rep i slusati njih. Ako nista jos uvijek smo u vecini pa bi se mozda i mogli izboriti za pravo da odslusamo koncert.
Sto se tice organizatora, sramota je da koriste ovaj izgovor za otkazivanje koncerta.
-
chino
#97 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Stvarno su smijesni, vjerovatno se prodalo stotinjak karata kao sto sam i ocekivao 
-
Giordano
#98 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
zimomor wrote:Mislim da je takodje greska i kod organizatora s obzirom da je kod nas uobicajeno da se karte za koncerte kupuju maltene na sami dan koncerta, ukljucujuci i mene jer sam ja na primjer mislio ici na koncert i kupiti kartu dan prije koncerta.
Ma jarane moj,da su se oni sjetili da dovedu bend "Fondacija Visockih Piramida",bila bi Zetra prepuna!
Nego nemaju "business sluh",eto to ti je to!?
-
ponosna_manjina
#99 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Nemaš ti, nemam ni ja, ali ima k'o ima, to svi znamo. To je ono što hoču da kažem, odaslata je ta slika u svijet, ali nije samo problem što je otišla u svijet nego što i dosta ljudi ovdje sada živi u nekoj vrsti straha i pod pritiskom. Dosta ljudi koji su bili na Q festu ili su na neki način uključeni u dešavanja oko toga s ene osjeća baš najsigurnije. Imaš osjećaj da te prate i izbjegavaš mračne ulice. Vjeruj mi.zimomor wrote:Ne, stvarno ne vjerujem. Kakve veze ja imam sa Kylie i sa Dubaijem?ponosna_manjina wrote:Zašto?zimomor wrote: Mislim da je navoditi ovo kao razlog stvarno presmijesno.
itd.
-
Universal
#100 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Jeste dosadni sa Q festom? Kakve veze ima Q fest sa koncertom Iggyja? Jednostavno nije prodato puno ulaznica, sta tu se sad moze. Meni je stvarno zao, ali sta se moze. Nadam se ce se art zone iskupiti organizacijom nekog dobro, mladeg, moderniijeg izvodaca, s jeftinijim kartama:)