OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI
- chuchumbamayumbe
#76 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Ja nigdje ne rekoh da su ovi do sada bili pismeni niti da je sada blagostanje...ne prebacuj lopticu u tudje dvoriste i razmisli malo u vezi odgovora.
- cogni
#77 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Puf, pfant, kad nema tacke ni zareza osjetim obavezu da procitam sve u jednom dahu.CAKAL wrote:Hahahaa od 1992 godine sigurno te vode pismeni jadan ti kad misliš da su ovi do sada bili pismeni vidi se po stanju u državi koja funkcioniše samo na papiru ako je ovo blagostanje onda neznam.... ali helem....
-
moon78
#78 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
CAKAL wrote:Općina Centar-Jusuf Bubica
Općina Iliđa-Kerim Lučarević-Doktor
Općina Hadžići-Aziz Fišo
Općina Novi grad-Nail Gajević
Općina Novo Sarajevo-Adnan Kozić
Općina Stari grad-Alija Čeljo
Općina Vogošča-Samir Špiljak
Da li sa novim ljudima iz ove male stranke BPS-Sefer Halilović možemo naprjed dali se ipak može nešta promjeniti,a ne uvjek glasati za iste.
-
homar
#79 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Izgleda da u SDA jača krilo "LJUBITELJI DOBRE KAPLJICE".
- CAKAL
#80 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Da kod nas vrjedi pravilo nediraj SDA SZBIH i SDP oni su nabolji a svi ostali su nepismeni,eto nek se opismenjavaju a vas će pismeni odvesti tačno tamo gdje ste i zasulužili u provaliju.
- chuchumbamayumbe
#81 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Ma je'l ovo onaj Beli ili kako se vec zvase sto je onomad (prije nekoliko mjeseci) propagirao BPS ili tako nesto???
Kao da ste se dogovorili u stranci da svako malo nabacite koju propagandnu poruku sa temom BPS-a, pa sta Bog da?
Malo marketinga nikada nije skodilo, zar ne?
Kao da ste se dogovorili u stranci da svako malo nabacite koju propagandnu poruku sa temom BPS-a, pa sta Bog da?
Malo marketinga nikada nije skodilo, zar ne?
- cyprus
#82 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Čudo Lijanovići ne ubaciše koga da ih reklamira
.
Evo ako ovo čita neko iz NS Radom za Boljitak, ja sam spreman da vršim vašu propagandu ovdje (nije da mi je ideološki puno daleka), a obratite mi se na pp za dogovor oko cijene usluga
.
Evo ako ovo čita neko iz NS Radom za Boljitak, ja sam spreman da vršim vašu propagandu ovdje (nije da mi je ideološki puno daleka), a obratite mi se na pp za dogovor oko cijene usluga
- chuchumbamayumbe
#83 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Oni placaju u Junitama.cyprus wrote:Čudo Lijanovići ne ubaciše koga da ih reklamira.
Evo ako ovo čita neko iz NS Radom za Boljitak, ja sam spreman da vršim vašu propagandu ovdje (nije da mi je ideološki puno daleka), a obratite mi se na pp za dogovor oko cijene usluga.
- BSn
#84 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
cyprus wrote:Čudo Lijanovići ne ubaciše koga da ih reklamira.
Evo ako ovo čita neko iz NS Radom za Boljitak, ja sam spreman da vršim vašu propagandu ovdje (nije da mi je ideološki puno daleka), a obratite mi se na pp za dogovor oko cijene usluga.
Ocito da nema previlike koristi od "reklamiranja" na ovom forumu, jer oni koje se ovdje najvise "reklamira" su vjecita opozicija.
- CAKAL
#85 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Hahahahhaahh ovo je koliko sam upoznat politički forum a ne bingo show i druge partije se pod navodnicima reklamiraju a to je ok, ako neko piše o opcijama koje ne odgovaraju večini odmah je to reklama pa stvarno smješno i nije ni čudno da svaki otpor prema sadašnjoj vlasti propadne.Sarajevo se diči nekakvom demokratskom duhu koji je samo mrtvo slovo na papiru,mnogi bi voljeli da je BIH se svela na 50 dunuma zemlje i da se pretvori u sultanat mi nešta pričamo o Dodiku a kakvi smo mi to nevidimo aferim.... ali helem dobičemo šta smo zaslužili
-
Umjetnik a
#86 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
chuchumbamayumbe wrote:Oni placaju u Junitama.cyprus wrote:Čudo Lijanovići ne ubaciše koga da ih reklamira.
hahahaha
- amrica
#87 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Sve ove stranke: SDA, SZBIH, BPS, cak i SDP (pogledajte temu Kandidati SDP-A) su 99,99 % bosnjacke i muske, u SDP su ubacili Lidiju i Tatjanu kao 6 muha jednim udarcem, em su zeMske i nebosnjakinje, i ne vuku se repovi kradja i lopovluka za njima. I to sve zato sto CIK limitira broj muskaraca na listi brojem zena, 30% mora biti zena, ali to ne znaci da stavis na prvih 20 mjesta muske, pa onda reda radi na kraj 10 zena, nego ima redoslijed na listi, svaki treci kandidat mora biti zeMsko .
Ne znam cime Lijanovici placaju, ali oni su trenutno jedina skroz multietnicka opcija, bar prema onome sto se provuce kroz cenzuru pa ispadne u novinama
Ne znam cime Lijanovici placaju, ali oni su trenutno jedina skroz multietnicka opcija, bar prema onome sto se provuce kroz cenzuru pa ispadne u novinama
- CAKAL
#88 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
BPS je ispoštovala sva izborna pravila tako kada budu izašle liste za općinska vjeća močiće se sve transparentno vidjeti.BPS je multietnička stranka a to če te vidjeti kod BPS-a ljudi nebošnjačke nacionalnosti nisu samo ikebana takođe ženska populacija je zastupljena striktno po pravilima i ima ih 30 posto na listama.
- amrica
#89 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Pa o tome pricam, zenske su na listama jer MORAJU biti ako zelis progurati muske kandidate. A navedi mi te nebosnjacke kandidate?CAKAL wrote:BPS je ispoštovala sva izborna pravila tako kada budu izašle liste za općinska vjeća močiće se sve transparentno vidjeti.BPS je multietnička stranka a to če te vidjeti kod BPS-a ljudi nebošnjačke nacionalnosti nisu samo ikebana takođe ženska populacija je zastupljena striktno po pravilima i ima ih 30 posto na listama.
- CAKAL
#90 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
amrice neznam ni ja tačno ali navešču ti neke koje znam :Nada Putica,Perica Koblar,Mirjana Đorđević,Branko Galić,Rade Zoranović,Branko Nemet.... ima ih jošali ja im neznam puno ime i prezime.
- amrica
#91 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Cinjenica je da BPS, kao i ogromna vecina "malih" stranaka nema prolaz u medijima, tako da se jako malo zna o kandidatima.
Avaz je, ko ce mu ga znati, kako kad, zavisi gdje je veca korist, nekad SDA, nekad SZBIH,... Oslobodjenje SDP, i tzv nezvisni magazini isto, zavisi sa kim su u ratu, a sa kim su dobri.....
Avaz je, ko ce mu ga znati, kako kad, zavisi gdje je veca korist, nekad SDA, nekad SZBIH,... Oslobodjenje SDP, i tzv nezvisni magazini isto, zavisi sa kim su u ratu, a sa kim su dobri.....
- jennisjoplin
#92 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
a joj imal' neko dzebane da se koknemamrica wrote:Sve ove stranke: SDA, SZBIH, BPS, cak i SDP (pogledajte temu Kandidati SDP-A) su 99,99 % bosnjacke i muske, u SDP su ubacili Lidiju i Tatjanu kao 6 muha jednim udarcem, em su zeMske i nebosnjakinje, i ne vuku se repovi kradja i lopovluka za njima. I to sve zato sto CIK limitira broj muskaraca na listi brojem zena, 30% mora biti zena, ali to ne znaci da stavis na prvih 20 mjesta muske, pa onda reda radi na kraj 10 zena, nego ima redoslijed na listi, svaki treci kandidat mora biti zeMsko .
-
The__Doctor
#93 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Ma Lijanovici su mi koma, ali imali su jedan dobar prijedlog da se placa gradjanima da izadju na izbore 
- jennisjoplin
#94 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
toliko su im izasli da su bankrot al' slazem se izlazimoThe__Doctor wrote:Ma Lijanovici su mi koma, ali imali su jedan dobar prijedlog da se placa gradjanima da izadju na izbore
-
dijaliza
#95 Re: Sidran - nosilac liste SDA
FOKUS
Piše: Ahmed Burić[email protected]
11/07/08
Avdo Nazionale
Dolaze lokalni izbori. I u tom smislu se vuku kadrovski potezi. Liste se objavljuju, tračevi se potvrđuju ili iznevjeravaju. Jer, ulog je vlast, a ona u ovoj zemlji nikom nije mrska. Pa tako ni jednom od zaštitnih znakova bošnjačke scenaristike i poezije – Abdulahu Sidranu. Akademik je, kako je zvanično objavljeno, nosilac liste Stranke demokratske akcije za Općinu Centar, zajedno sa pregaocima iz sporta i estrade – džudašem Amelom Mekićem, nogometašem Bulentom Biščevićem. Malo čudno za akademika, priznaćete, ali ne kad je u pitanju Sidran. I danas, nakon teške bolesti s kojom se, nadamo se, uspješno izborio, on je kadar iznenaditi. No, postavljanje njegovog imena na čelo u Općini Centar, višestruko je opasan i kontraproduktivan potez.
Da odmah na početku raščistimo. Ovaj tekst ni na koji način ne podržava stavove lažnih elitista koji će se načuditi što “Avdo s karatašima ili polaznikom trenerske škole 2008. godine ide praviti nacionalnu politiku”. Ovo društvo nije zaslužilo bolje akademike od opsjenara koji već decenijama nemaju relevantnih tekstova i koji su egzistencijalne probleme rješavali tako što zakucaju kod Izetbegovića na vrata, a on im, preko kase na koju je tapiju jedini imao Hasan Čengić, isplati kakvu sadaku skupljenu u islamskim zemljama. Toga je bilo na sve strane, i Sidran je bio jedan od glavnih protagonista tih priča, ali njegov način života i njegova karma, kao i bošnjačka blagonaklonost nikada nisu dozvolile da se on do kraja diskvalificira, da postane preispoljna hulja. Uvijek bi se našao neki novi vic, provala ili dosjetka koja bi “našeg Avdu” opet vratila među urbane legende.
No, ono što upada u oči je vrijeme, bolje rečeno tajming, u kojem na srcu bolesni pjesnik pristaje biti najdirektnija vlast, dakle ne neko ko je korigira, ili eventualno destruira. Jer, sve je manje para ispod stola, za njih valja raditi, a nije se više u najboljim godinama da bi se imalo nepotrošivu energiju.
Da se još nešto razumijemo – pjesnik Sidran prema mišljenju ovoga novinara, ali vjerovatno i prema hiljadama drugih, treba imati nacionalnu penziju u visini najviše plaće poslanika, jer je red da se država tako odnosi prema građanima čija su je djela u svijetu proslavila.
Istina, iskrenog destruiranja ili subverzije u Sidrana iskreno nikada nije bilo, ali kontinuitet ponižavanja onoga što je napisao književnik Sidran od politikanta Sidrana samo je nastavljen.
Ko god zna Sidrana, zna i to da on niti ima kuveta, ni živaca, a ni želje da sa polupismenim tipovima iz Općine raspravlja o cijeni odvoza smeća na deponije, ili o sredstvima za obnovu FIS-a. On je simbol kojeg su upetljali na kraju priče, prekasno za sve, a najviše za njega.
Zbog svega toga, ali i zbog činjenice da je građanin Sidran, mučen teškom bolešću i nevoljom čak iz Goražda gdje je bio odselio, morao potegnuti u Općinu u kojoj je proveo većinu života, valja razmisliti o sudbini pjesnika koji se nađe u raljama kompliciranih interesa moćnih pojedinaca. Sve i da pobijedi sa stopostotnom većinom, on u tome može samo izgubiti, a politika neće dobiti puno.
Ali, ovo je još jedna priča. O zemlji koja onima koji su je najbolje opjevali, baci pokoju mrvicu, a daje sve onima koji su je bezočno pljačkali. Ili kako bi rekao veliki Daidža, kojeg igra Pavle Vujisić, možda i najveći glumac kojeg su ovi prostori dali, Mahi Zolju (u izvedbi Slobodana Aligrudića, još jednog filmskog besmrtnika): “Moj Maho, politikom i religijom se bavi sirotinja, ja se tebi čudim.”
Tako nekako, moj Avdo Nazionale.
Piše: Ahmed Burić[email protected]
11/07/08
Avdo Nazionale
Dolaze lokalni izbori. I u tom smislu se vuku kadrovski potezi. Liste se objavljuju, tračevi se potvrđuju ili iznevjeravaju. Jer, ulog je vlast, a ona u ovoj zemlji nikom nije mrska. Pa tako ni jednom od zaštitnih znakova bošnjačke scenaristike i poezije – Abdulahu Sidranu. Akademik je, kako je zvanično objavljeno, nosilac liste Stranke demokratske akcije za Općinu Centar, zajedno sa pregaocima iz sporta i estrade – džudašem Amelom Mekićem, nogometašem Bulentom Biščevićem. Malo čudno za akademika, priznaćete, ali ne kad je u pitanju Sidran. I danas, nakon teške bolesti s kojom se, nadamo se, uspješno izborio, on je kadar iznenaditi. No, postavljanje njegovog imena na čelo u Općini Centar, višestruko je opasan i kontraproduktivan potez.
Da odmah na početku raščistimo. Ovaj tekst ni na koji način ne podržava stavove lažnih elitista koji će se načuditi što “Avdo s karatašima ili polaznikom trenerske škole 2008. godine ide praviti nacionalnu politiku”. Ovo društvo nije zaslužilo bolje akademike od opsjenara koji već decenijama nemaju relevantnih tekstova i koji su egzistencijalne probleme rješavali tako što zakucaju kod Izetbegovića na vrata, a on im, preko kase na koju je tapiju jedini imao Hasan Čengić, isplati kakvu sadaku skupljenu u islamskim zemljama. Toga je bilo na sve strane, i Sidran je bio jedan od glavnih protagonista tih priča, ali njegov način života i njegova karma, kao i bošnjačka blagonaklonost nikada nisu dozvolile da se on do kraja diskvalificira, da postane preispoljna hulja. Uvijek bi se našao neki novi vic, provala ili dosjetka koja bi “našeg Avdu” opet vratila među urbane legende.
No, ono što upada u oči je vrijeme, bolje rečeno tajming, u kojem na srcu bolesni pjesnik pristaje biti najdirektnija vlast, dakle ne neko ko je korigira, ili eventualno destruira. Jer, sve je manje para ispod stola, za njih valja raditi, a nije se više u najboljim godinama da bi se imalo nepotrošivu energiju.
Da se još nešto razumijemo – pjesnik Sidran prema mišljenju ovoga novinara, ali vjerovatno i prema hiljadama drugih, treba imati nacionalnu penziju u visini najviše plaće poslanika, jer je red da se država tako odnosi prema građanima čija su je djela u svijetu proslavila.
Istina, iskrenog destruiranja ili subverzije u Sidrana iskreno nikada nije bilo, ali kontinuitet ponižavanja onoga što je napisao književnik Sidran od politikanta Sidrana samo je nastavljen.
Ko god zna Sidrana, zna i to da on niti ima kuveta, ni živaca, a ni želje da sa polupismenim tipovima iz Općine raspravlja o cijeni odvoza smeća na deponije, ili o sredstvima za obnovu FIS-a. On je simbol kojeg su upetljali na kraju priče, prekasno za sve, a najviše za njega.
Zbog svega toga, ali i zbog činjenice da je građanin Sidran, mučen teškom bolešću i nevoljom čak iz Goražda gdje je bio odselio, morao potegnuti u Općinu u kojoj je proveo većinu života, valja razmisliti o sudbini pjesnika koji se nađe u raljama kompliciranih interesa moćnih pojedinaca. Sve i da pobijedi sa stopostotnom većinom, on u tome može samo izgubiti, a politika neće dobiti puno.
Ali, ovo je još jedna priča. O zemlji koja onima koji su je najbolje opjevali, baci pokoju mrvicu, a daje sve onima koji su je bezočno pljačkali. Ili kako bi rekao veliki Daidža, kojeg igra Pavle Vujisić, možda i najveći glumac kojeg su ovi prostori dali, Mahi Zolju (u izvedbi Slobodana Aligrudića, još jednog filmskog besmrtnika): “Moj Maho, politikom i religijom se bavi sirotinja, ja se tebi čudim.”
Tako nekako, moj Avdo Nazionale.
-
LAIBACH KUNST
#96 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Izvin"te,jeli to onaj isti
ABDULAH SIDRAN
što je svojedobno izjavio (mljackajući ustima):Bosna i Hercegovina je već mrtva i još će joj samo neko vrijeme,kao i u svakog drugog mrtvaca, rasti nokti???
-
vekac
#97 Re: Sidran - nosilac liste SDA
moje lično mišljenje je da je Sidran dobar kandidat i da ne treba sad izmišljati o čovjeku neke stvari. Sidrane neobaziri se puno na neke loše ljude iz SDA i drži se, mislim da svojim znanjem i mudrošću možeš dosta toga uraditi da se neke stvari u općini Centar napokon promjene.
- Liberalism
#98 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Mozda ni hitler nije bio nacista vec .... . neznam sto imate potrebu da opravdavate necije postupke. kao nije on nacionalista vec pohlepan covjek itd itd.feral.tribune wrote:Samo jedan razlog danas moze natjerati pisca , glumca ...da se stavi na listu nacionalnih partija .Stranci na taj nacin raste ugled i povecava se broj glasaca a piscima i glumcima raste konto na banci .Pohlepa , novac , vikndice , njemacki bijesni auti , mlade picke po stare dane .....eto sta tjera i Sidrana i onoga Hadzihafizbegovica u politiku .Niti su oni nacinalisti niti oni vjeruju u Boga Allaha niti ista slicno .Oni hoce pare .A to sto se na taj nacin unistava Bosna i sto nestaju bosanski muslimani kao snijeg na juznom vjetru i Suncu , sto se unistavaju rijeke zared nekakvih centrala gdje ce i struja i pare ici nekamo drugo to zivo zaboli Sidrana i Sidrancice . Ti gladni i pohlepni nezajazljivi ljudi koji sada lijece komlekse i frustracije koje datiuraju iz djetinjstva kada je cijela familija jela kljukusu i furdenjacu svaki dan , ne mare ni za sto .
Usput svako ko u argumentaciji koristi tvrdnje tipa ''nestaju bosanski muslimani'' mogao bi se bez straha od neke greske nazvati ''nacionalistom''.
- Fair Life
#99 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Podrezace to Avdija majstorski...LAIBACH KUNST wrote:Izvin"te,jeli to onaj isti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ABDULAH SIDRAN
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
što je svojedobno izjavio (mljackajući ustima):Bosna i Hercegovina je već mrtva i još će joj samo neko vrijeme,kao i u svakog drugog mrtvaca, rasti nokti???

-
popajic
#100 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Mnogo toga tacnog u tvom postu.Dvije stvari zasmetase.@feral
Ti gladni i pohlepni nezajazljivi ljudi koji sada lijece komlekse i frustracije koje datiuraju iz djetinjstva kada je cijela familija jela kljukusu...
1.ne diraj u kljukusu!
2. puno vise nestaju Bosanci i Hercegovci.Muslimana,katolika,pravoslavaca jos uvijek dovoljno!