Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bullet Tooth Tony

#76 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by Bullet Tooth Tony »

abarth

Image

Image

otac posjedovao ficu abartha,kaze da je to bila masina bez premca :thumbup: :thumbup: :thumbup:
VR6

#77 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by VR6 »

Cuo sam da se tom Grande Puntu Abarth ne moze ESP nikada potpuno iskljuciti.

To je meni dovoljan razlog zbog kojeg ne bi kupio. Bar dok ima drugih koji imaju i "OFF" na ESP-u...
Bullet Tooth Tony

#78 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Kod bmw-a to otprilike izgleda ovako (to iskljucivanje ESP-a i sa slabijim vozacem)

Image

+

Image

=

Image

Image
dottore

#79 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by dottore »

to bi trebalo znaciti da pri brzini od 200 km/h pomaze ESP?? :lol:
Bullet Tooth Tony

#80 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

:lol: :lol: :lol: to bi trebalo znaciti da ti je glupo pitanje ,ja cu ti reci najmanje 5 situacija gdje ces poginuti sa 40 na sat sa ukljucenim ili iskljucenim DSC-om

DSC

The DSC system prevents loss of roadholding in extreme situations. When activated, it stops the vehicle from veering off track by applying the brakes to those wheels which keep it on course. Together with the M Dynamic Mode, DSC gives your sports ambitions free rein as drive slip for both longitudinal and transverse dynamics increases at all speed levels. And the optional Electronic Damper Control system, with three different settings, is perfectly matched to the BMW M3 Coupé to provide an unbridled driving experience.
VR6

#81 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by VR6 »

Beg_Babic wrote:Kod bmw-a to otprilike izgleda ovako (to iskljucivanje ESP-a i sa slabijim vozacem)
Ko ne zna, ne treba ga ni gasiti.

Opet ne znaci da je ovaj gore imao ugasen ESP.
Sad ispade da se sa ESP-om ne moze razbiti...
dottore

#82 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by dottore »

Beg_Babic wrote::lol: :lol: :lol: to bi trebalo znaciti da ti je glupo pitanje ,ja cu ti reci najmanje 5 situacija gdje ces poginuti sa 40 na sat sa ukljucenim ili iskljucenim DSC-om
navedi neke...
jedino da izletis u provaliju :razz:
lolita_xx

#83 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by lolita_xx »

scooter21ba wrote:cuj nje R32
znas li sta znaci R32? :D
nego niko ne pomenu wrc i abarth a mislim da nisu oni za baciti
znam, znas li ti :D
scooter21ba

#84 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by scooter21ba »

lolita_xx wrote:
scooter21ba wrote:cuj nje R32
znas li sta znaci R32? :D
nego niko ne pomenu wrc i abarth a mislim da nisu oni za baciti
znam, znas li ti :D
ne znaju automehanicari to :D
JThomas

#85 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by JThomas »

Beg_Babic wrote::lol: :lol: :lol: to bi trebalo znaciti da ti je glupo pitanje ,ja cu ti reci najmanje 5 situacija gdje ces poginuti sa 40 na sat sa ukljucenim ili iskljucenim DSC-om
vala nešto sumnjam da je ovaj tvoj sa slike išao 40...

ne razumijem se bog zna kako, ali čisto sumnjam da mu je taj DSC napravio razliku između života i smrti.
dottore

#86 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by dottore »

JThomas wrote:
vala nešto sumnjam da je ovaj tvoj sa slike išao 40...

ne razumijem se bog zna kako, ali čisto sumnjam da mu je taj DSC napravio razliku između života i smrti.
DSC moze napraviti razliku između života i smrti pri brzini do 120 km/h. Sve preko se teže kontoliše....
Jer energija kretanja auta ovisi o kvadratu brzine ;)
Bullet Tooth Tony

#87 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

hahahah morao sam staviti negdje hehehehahah

Image
Wolfheart

#88 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by Wolfheart »

cudo, cudo od auta!!! :evil:

strasna zvijer sa svojih 230 konja ide samo tako, ali cipan kod Oct-a na 285 konja i 370 Nm....nemam rijeci.
Zvuk koji ovaj auto ima je upravo onaj na koji ti p.... stoji uspravno dok se vozis. U krivine ulazi kao na sinama, 0-200 dok si pojaco radio...grozno nesto, grozno. :shock:
Oprema vrhunska, voznja vrhunska, a cipan kosta dosta manje od S3, jer se naravno uskoro ockeuje sestica. No GTI VI nece jos barem godinu i pol u prodaju...
VR6

#89 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by VR6 »

Sestica GTI stize pocetkom naredne godine :) A ne cudi me da OCT sa 285 KS ide kako treba.

Nisam vozio Golfa V GTI, al vozao sam Leona Cupru sa 240 KS, isto 2.0 TFSi i ide pravo fino :D
Wolfheart

#90 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by Wolfheart »

VR6 wrote:Sestica GTI stize pocetkom naredne godine :) A ne cudi me da OCT sa 285 KS ide kako treba.

Nisam vozio Golfa V GTI, al vozao sam Leona Cupru sa 240 KS, isto 2.0 TFSi i ide pravo fino :D
Jaro gdje si cuo to za sesticu? Ja sam od ljudi u auto zubaku u HR doznao da prodaja petice krece pocetkom godine, a GTI im nije u planu uopce za 2009. u prodaji. Daj molim te reci sta znas, jer me jako zanima informacija? :-D
VR6

#91 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by VR6 »

Wolfheart wrote:Jaro gdje si cuo to za sesticu? Ja sam od ljudi u auto zubaku u HR doznao da prodaja petice krece pocetkom godine, a GTI im nije u planu uopce za 2009. u prodaji. Daj molim te reci sta znas, jer me jako zanima informacija? :-D
Ak se ne varam, sestica kod nas dolazi jako brzo :) A sto se tice GTI-a, ovu info sam procitao u zvanicnom VW materijalu, koji kaze "The Volkswagen Golf GTI Concept is intended as a first step towards the VW Golf GTI which will start production in spring 2009." Cim krene proizvodnja, moze se ocekivati nakon koji mjesec i kod nas. Znaci najkasnije sredinom godine, ak te bas interesuje, skokni do ASA Auta i pitaj ;-)
Wolfheart

#92 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?

Post by Wolfheart »

Ah ok, ali to da proizvodnja krece u proljece znaci da kod nas nece prije jeseni, u najboljem slucaju. U ASA auto ne znaju nis o GTI-u. :-)
Post Reply